Spring naar bijdragen

baclofen


Gast

Aanbevolen berichten

Fruitvlieg, je informatie is verouderd. Dat dat riedeltje de afgelopen 100 jaar waar was betekent niet dat dat altijd zo zal blijven. Denk jij trouwens dat alle medicijnen placebo's zijn? Bloeddrukmiddelen? Diabetesmedicatie?

Denk jij dat de reden dat iemand drinkt altijd te maken heeft met onverwerkte emoties?

Ik denk dat allemaal niet. Maar met de laatste zin van je eerste bericht ben ik het wel eens: "Toch mooi dat we in een land wonen waar je kan kiezen hoe je van je verslaving af komt."

Bobby, was jij dan psychofarmacoloog ofzo?

Ik keek nog ff naar dat Prometa. Het is inderdaad achterlijk duur. De firma die het onderzoek initieerde en betaalt en de methode heeft uitgevonden brengt aan de arts die het gebruikt $15000 in rekening. Alleen voor het patent!! Ik snap het niet goed....krijgt een arts die die 3 middelen gewoon bestelt en toedient volgens voorschrift en gewoon niets betaalt dan een proces aan zijn broek? Wie komt daar nou achter?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ratten geen geheugen, Fruitvliegje? Nou en of ze dat hebben! Daarom zijn ze zo leerbaar. Wat verslaving aan alcohol/drugs betreft: dat is m.i. een kwestie van conditionering. De omstandigheden zelf bepalen niet wanneer ik wil drinken (feestjes of zo), maar de herinnering aan een fijn gevoel wel. Ik noemde niet voor niets het Pavlov hondje. Zelfde verhaal.

Maar nu over mijn dagelijkse praktijk: Gisteren voor de 3e opeenvolgende dag niet gedronken!! Ook geen trek gehad, maar ook geen stress. Ik heb om 10.00 uur 1 x 10 mg genomen, 2 uur later nog eens 5 mg en om 15.30 uur 1 x 10. Voelde me daarna heel rustig en af en toe flink slaperig, tot laat in de avond. Heb dus 's avonds niets meer genomen. Door anders te doseren (niet in totaal per dag méér mg, maar 's middags even een extra shot, werkt het bij mij al enkele dagen goed.

Ben erg gevoelig voor heel kleine verhogingen gebleken. 3 x 10 mg: had ik geen bijwerkingen meer, maar dronk nog wel. 3 x 15 mg: teveel bijwerkingen, echt ziek. En nu voelt het goed.

Ook slaap ik sinds een paar dagen beter. Maar alcoholisten slapen vaak beter als ze niet meer drinken. Je komt aan je normale slaap toe in plaats van je roes uitslapen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Farmaceut? Dat is toch in feite apotheker? Kan jij niet in je keukentje of schuurtje voor mij wat Baclofen in elkaar knutselen?:) Ik had ook zoiets moeten gaan studeren. Medicijnen zijn fun!

Geinig Monika, dat anders verdelen zoveel uitmaakt. Het verbaast me niet. Er is echt geen peil op te trekken hoe het voor een individu uitwerkt. Het is echt: whatever floats your boat. Algemene tips zijn wel te geven en het lezen van veel ervaringsverhalen geeft wel wat inzicht.

My 2 cents weer even. Ik werd gisteren erg duizelig toen ik even naar de winkels ging. Als ik stevig doorliep ging het wel, maar stilstaan vond ik een beetje eng. Het leek een soort coordinatieverlies. Als ik bv met mijn been tegen de toonbank van de bakker aanstond werd het beter.

Ik zit nu toch op 100mg. Tenminste, dat denk ik want ik vergeet een enkele keer of ik al heb ingenomen. Beetje spelen met de dosis maakt voor mij (!) niet zoveel uit. Maar ik moet nu echt even pas op de plaats maken.

De moeilijkheid is dat ik niet kan bepalen of het de binges op afstand gaat houden...ik vecht nu eenmaal niet tegen dagelijkse trek. Belangstelling voor alcohol lijkt verdwenen. Maar is het "doordrinkeffect" ook weg? Dat weet ik pas zeker als ik ga drinken. Op de een of andere manier heb ik daar geen haast mee.

Verder voel ik me geweldig, ik pieker/stress veel minder. Er is echt een soort rust. Maar welk niveau wil ik bereiken? Wat is normaal? Onrust is zo bij me gaan horen dat ik dat niet weet. Wil ik het niet mooier maken dan het hoeft te zijn? Is het genoeg zo? Moet het meer, kan het minder?

*tast een beetje in het duister*

Pindarotsje en Monika melden allebei betere slaap. Als je net gestopt bent met drinken is dat een geweldig effect, dat weet ik nog wel. Iets anders wat ik fantastisch vond is weer met smaak (en veel) eten. Alles was zo lekker.

Maar ik denk dat Baclofen ook iets met mijn slaap doet. Gister merkte ik dat ik in bed kwijlde boven een boek. Ik was een salmiaksnoepje aan het eten en viel zomaar in slaap. Dat heb ik anders nooit! Ik "besluit" altijd dat ik wil gaan slapen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het riedeltje van " er zijn alleen maar ondersteunende medicijnen en therapieen (, en dat zal per definitie, nooit, veranderen)" wat de verslavingzorg al 100 jaar (met enig recht) beweert en waar hun bestaansrecht ook op gegrondvest is. DAT vind ik eerder een soort niet op feiten gebaseerd geloof. Net als het abstinentie-paradigma. De aanname dat als je nu maar eenmaal nooit meer drinkt, dat dan al je problemen vanzelf verdwijnen. Net zo kortzichtig als om te denken dat je van een simpel pilletje automatisch gelukkig wordt.

Maar dat dat laatste ook eigenlijk niet zou mogen....dat een overwinning op een probleem niets voorstelt als je er niet voor gestreden heb. Er zit ook iets Hollands-calvinistisch aan. Zeker als het iets geestelijks is. Met het reguleren van je nierfunctie heeft men doorgaans niet veel problemen.

Natuurlijk is alcoholisme een complexe zaak. Ik heb ook jarenlang allerlei therapieen gehad en die hielpen ook wel. Het niet-drinken truukje beheers ik vaak. Maar het is niet genoeg. Het voelt als een trucje, iets dat eigenlijk niet bij me past. Soms gaat het dan ook gierend fout. Nog 10x en ik ben acuut dood. Ik zal altijd moeten strijden en dat ben ik een beetje zat. Als iets als Baclofen om de hoek komt kijken als iets dat structureel iets op kan lossen omdat dat voor inmiddels tienduizenden mensen gedaan lijkt te hebben is het toch niet zo gek dat ik dat wil proberen?

Maar I guess dat ik een beetje probeer te zeggen wat jij in je laatste zin beweert. Je laatste zinnen zijn vaak het beste:). Ik heb alleen al het andere al geprobeerd. Het laatste restje wil ik met een medicijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Uiteraard ben ik er ook content mee. Al zal je je pavlov effecten moeten aanpassen en veranderen. Al heb ik momenteel met 75 mg totaal geen trek meer. Stress heb ik nog niet gehad. Ben benieuwd hoe het dan met de craving staat.

Overigens slaap ik ook erg goed en bijna altijd exact 7 uur. Ik kan er bijna de wekker op gelijk stellen. Ik ga dus niet om elf uur naar bed anders ben ik 6 uur wakker. Dat is prima als ik moest werken, maar ik ben nu helaas werkeloos. trouwens deze 7 uur kwam pas nadat ik stopte met alcohol gebruik en Baclofen kreeg. Voor mijn detox sliep ik inderdaad mijn roes uit en dan ben je in feite ook niet uitgerust. Nu we,l je ben zo fit als een hoentje. In mijn alcohol periode wilde ik vaak stoppen maar dan kon ik niet in slaap komen. Dat was een ramp, dus nam ik van ellende om 3 uur s 'nachts maar weer een wijntje. Ik had in deze periode ook last van nachtmerries, zweetaanvallen, angsten en depressies. Nu gelukkig allemaal verdwenen. Leve Baclofen lol

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou mijn 3-daagse nuchterheid bleek een sprookje dat vanavond in duigen is gevallen. Ik snap niets meer van die Baclofen. Het effect is niet alleen individueel zeer verschillend, maar ik heb ook ontdekt dat het per dag erg verschillend effect heeft. Vanochtend na 1 dosis van 10 mg al bijwerkingen (suf, draaierig). Vanmiddag 2e dosis 10 mg genomen. Geen extra effect. Dat suffe/draaierige heb ik de hele dag, tot nu toe, gehouden. 3e dosis vanavond maar niet genomen. En dat, terwijl ik wekenlang geen enkele bijwerkingen meer had van 3 x 10 mg! Vanavond wel gedronken, niet superveel voor mijn doen, maar toch 8 bier.

Maar ik heb sowieso een rare dag gehad. Heel emotioneel over van alles en nog wat. Over mooie muziek, over kunst (heb de kunstroute gedaan,leek me een goeie actie als je nuchter bent), over verloren familiebanden en nog veel meer. Als je nuchter word, raakt alles zo diep, merk ik. En vervolgens vanavond dus weer drinken.

Ik denk dat Fruitvlieg gelijk heeft, alleen het alcoholprobleem proberen op te lossen is gedoemd te mislukken. Je moet ook wat met je emoties denk ik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tsja, Monika, ik ken je niet....dus ik weet niet of je ooit iets aan die emoties hebt gedaan. Als Baclofen het allereerste is wat je geprobeerd hebt........in die zin is Baclofen geen eerstekeusmiddel, lijkt me. Een standaard ambulante "instap"verslavingsbehandeling, of in geval van zware emoties/problemen een anderssoortige psychotherapie ligt toch meer de hand. Waarmee ik ook niet wil zeggen dat Baclofen uitsluitend een laatste redmiddel hoeft te zijn.

Fruitvlieg heeft gelijk als hij zegt dat uitsluitend het lichamelijke aspect of uitsluitend het psychologische aspect benadrukken niet veel zin heeft. Ik snapte hem eerst niet goed.

Verder is 3x10mg een erg lage dosering. Ik "ken" niemand die daar baat bij heeft. Maar er zijn er ook niet veel die zulke lastige bijwerkingen hebben bij 10mg. Moeilijk, wat moet je nou? Lange periode niet drinken maakt de werking beter en de bijwerking minder. Maarja, dat lukte dus vandaag niet. Heb je tenminste nog het idee dat het feit dat het er "slechts" 8 waren iets met Baclofen te maken heeft?

Een verschil van 10mg of een andere verdeling kan een wereld van verschil maken. Moet je voorlopig op dezelfde dosis blijven? Kleine veranderingen uitproberen? Stoppen? Toch maar plotseling verhogen?

Zucht. Bestonden er maar artsen in dit land. Sterkte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oef. Nee natuurlijk kun je beter niet drinken bij Baclofen Bobby. Is een open deur. Maar als je goed leest had ik gelijk 's ochtends al bw.

En nee Dennis,Bacl. is niet het eerste dat ik probeer. Heb de hele riedel al achter me. En weet van veel andere alcoholisten dat ze emotioneel kunnen worden als ze nuchter worden.

Raar, dat ik met mijn verhaal geen herkenning bij de heren vind.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je fruitvlieg, heb ik net nodig. Is zo'n zware teleurstelling, dat ik weer heb gedronken. Maar dat helpt ook niet. Ik las trouwens net ook berichten van jou op ander draadje, die me nogal aanspraken. Is het technisch ook mogelijk op dit forum om in 1 x alle berichten van iemand bij elkaar te halen? Weet iemand dat?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik geloof het wel Mo...

ergens bij uitgebreid zoeken en dan naam van die persoon intikken.

Dan krijg je geloof ik alle postings.

Ja, je kan ook nog selecteren of je de postings van welke rubriek , of "draad" zoals ze dat hier noemen kiezen.

PS: staat ergens rechts ongeveer onder waar je moet inloggen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bv. Monika ingetikt..

Zoekresultaten op auteur: monika Onderwerp Categorie Antwoorden Auteur Laatste bericht

baclofen

info Thema's rondom alcohol 2270 bb 09-09-2013 10:55

door Vlaamsmeisje

Dosering Baclofen: rekenfout? Vraag het de hulpverlener 4 monika 09-09-2013 10:55

door monika

Nooit meer roken

wie zou dat ook wel willen? Thema's rondom alcohol 2363 smart 09-09-2013 10:00

door Marika

Inzicht in TERUGVAL !

Wat zijn je valkuilen? Wat zorgt ervoor dat het goed blijft gaan? Thema's rondom alcohol 105 myriam7 09-09-2013 09:43

door monika

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers

Samen kunnen we elkaar helpen Thema's rondom alcohol 1623 bolletje 09-09-2013 08:58

door bolletje

Wat kan de AA betekenen voor je herstel?

Overpeinzingen, bezinning en delen Thema's rondom alcohol 1064 gwen 09-09-2013 07:51

door Agnieta

wisselende ervaringen Thema's rondom alcohol 1 monika 16-08-2013 10:31

door 70

Waargebeurd verhaal Ditjes, datjes & dagdraad 14 Runningliesje 02-08-2013 14:45

door wijfie

Waar kan ik Daclofen krijgen? Ditjes, datjes & dagdraad 2 monika 31-07-2013 20:51

door monika

stoppen met roken en alcohol Vraag het de hulpverlener 4 monika 24-07-2013 23:00

door akelei

(dan krijg je wel de hele draden dus dan moet je zelf wel gaan zoeken op die draad naar de antwoorden van de persoon die je zoekt.)

Misschien zijn er ook wel simpelere manieren...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet er ook eentje!

In iemands bericht klikken op het gezichtje met het uitroeptekentje (bekijk gebruikersprofiel).......een van de 4 symbooltjes die rechtsboven bij ieder bericht staan..

In het schermpje dat dan opent staat in het oranje balkje "xxxxxx's gebruikersprofiel (bekijk berichten)"

Op "bekijk berichten" klikken en.....walla.

Staan wel raar gegroepeerd......per thread........maar chronologisch zoeken is even een karweitje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt...

Gaat gelukkig weer goed met me. Gisteren de hele dag katerig gevoel en 'gemene'dorst gehad na die 8 bier van eergisteren. Voorheen moest ik veeeel meer drinken voor een kater. Kun je zien dat ik het toch niet meer gewend ben. Mijn schema wordt nu als volgt: 2 x 10 mg en 1 x 15 mg. Als ik dan weer zo duizelig word, ben ik tenminste gewoon thuis en kan gaan slapen. Kan mijn lichaam toch aan die verhoging wennen.

Wie niet sterk is, moet slim zijn...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Monika ik ben zeker een gevoelsmens. Zo kon ik vroeger door alcohol net als vele andere mensen positieve of negatieve gevoelens versterken door alcohol gebruik. Bij stress of vervelende gebeurtenissen die druk zetten op je en emoties kan alcohol je een tijdelijke rust brengen door die gevoelens te stimuleren die je afleiding geven voor het tijdelijke probleem. Het is echter zoals je weet geen oplossing. Je wordt dan wakker met een dubbele kater en de cyclus kan zich weer hervatten en dan maar weer doordrinken totdat je muurvast zit. Deze hel wil ik niet meer. Dan ga ik liever in gesprek met mensen of sporten of andere dingen doen die me wellicht afleiding geven. Lukt dat niet dan is het raadzaam geestelijke hulp in te roepen of opgenomen te worden. Ik ben al 3 keer opgenomen en trapte iedere keer weer in de zelfde valkuil. dat is nu voorbij. Dan maar moeilijke momenten maar wel Nuchter! Ander mensen die geen alcoholist zijn doen dat ook, en zullen zeker ook moeilijke momenten gehad hebben of nog hebben.

Baclofen helpt me om niet weer naar de fles te grijpen en daar ben ik persoonlijk erg blij mee. Ik heb me sinds jaren niet zo goed gevoelt en ben fitter dan ooit. Ik heb momenteel nog geen stress momenten dus echt testen kan ik nog niet. Maar ik ben nu goed voorbereid. Ook geen angsten,depressieve gevoelens als je opstaat of kotsen in het gootsteenputje. Alles nu voorbij. Wat wil je nog meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zit nu al een paar dagen op zo'n beetje 100mg zo'n beetje verdeeld over de dag. Schemas lijken voor mij niet uberkritisch. Bijwerking blijft een beetje duizeligheid, niet zodanig dat ik denk dat ik omval. Ben soms beetje warrig.

Ik weet niet wat ik nu precies moet doen. Tijdje op deze dosis blijven om te zien wat het doet als ik erop ingesteld ben? Dat suggereert Miranda een beetje. Op VS-fora, waar ze in het algemeen veel hoger doseren dan hier, gaan ze vaak eerst idioot hoog zitten (voor de "switch") om daarna af te bouwen tot een onderhoudsdosis.

Ik denk dat ik onverschilligheid tegenover alcohol bereikt heb, maar weet het niet zeker. Heb donderdag een feestje. Weet daarna misschien meer.

Wat meespeelt is dat ik alweer de neiging krijg om zuinig te zijn. Vorige keer dat ik het had had ik maar 100x10 mg. Ik vond het erg frustrerend om op te bouwen tot lage hoeveelheid om daarna weer af te bouwen (omdat je er nu eenmaal niet plotseling mee moet stoppen). Ik "rook" een beetje aan de werking maar wist nog steeds niet wat het deed! Daarom heb ik wel de neiging om snel even tot heel veel op te bouwen. Weet ik in ieder geval wat DAT doet. Ik heb nu meer, maar het is zeker eindig met 10-30 pillen per dag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja fruitvlieg ik heb een goede GGD arts die al jaren ervaring heeft in Rotterdam met drugsverslaafde criminelen. Hij schrijft Baclofen in goede samenwerking met de patient voor. Bij alcohol maar ook bij cocaine verslaving. Ik ben langzaam in overleg naar de 3 x 25 mg per dag gegaan. Daar blijf ik nu zeker een jaar op.Het gaat momenteel prima. Daarna afbouwen en kijken of het goed gaat. Je kan dan altijd weer bijstellen in overleg. Daarnaast heb ik een maatschappelijk werker die me begeleid met andere zaken. Kortom een prima begeleiding. Ik modder dus echt niet aan. Wat Dennis betreft weet ik dat niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...