Spring naar bijdragen

Vrijdag 29 september 2017


Lars

Aanbevolen berichten

Afleiding zoeken.....

Dat klinkt in mijn oren op wat ik deed toen ik nog zoop. Problemen, moeilijkheden en drempels omzeilen, wegdrukken, verdringen, verdrinken.
Voor mij loste dat helemaal niks op, sterker nog, mijn problemen werden steeds groter.
Vergelijk het met een grote pompoen (het wordt nu eenmaal herfst..). Als die overbodig is kan je hem meteen het beste oppakken en in de kliko deponeren. Als je daar een paar weken mee wacht, wordt die zacht en begint te 'lekken' en valt uit elkaar. Een grote zooi.
Mijn problemen leken daar op: ze werden groter en onhandelbaarder en leverden steeds meer opruimwerk op naarmate ik langer wachtte om ze 'op te ruimen'.

Ik leerde tijdens mijn herstel de koe bij de horens te vatten, kop d'r veur, niet er om heen, maar er door heen.
Niet uitstellen, maar aanpakken. Uitstellen lijkt me ook bij het domein van verslaving te horen. 
Vroeger als kind probeerde men me dat al te leren: er moet gewerkt worden en niet alleen de vrolijke pretkant opgezocht worden. Dat sloeg destijds bij mij niet aan. Dat beklijfde pas na een klinische opname in een afkickkliniek. 
Ik beheers dat spelletje overigens nog steeds niet helemaal, hoor. Vaak moet mijn omgeving of mijn sponsor er me nog steeds op wijzen dat ik de problemen moet aanpakken; niet omzeilen en niet uitstellen.
Dat op zich is al een hele verbetering: weten welke weg ik dien te bewandelen. Vroeger deed ik maar wat zonder dat ik erover nadacht, zonder te weten wat ik deed.
Zover mijn €0,02

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag naar de brijder. Laatste fase is bedoeling. Ik ben het ook eerlijk gezegd wel zat. Wat ik moest leren weet ik nu wel. Voegt niet zoveel meer toe. En ik wil ook wel es effe gewoon wat leuks doen. 

Zo, effe mopperen hoor. Komt ook doordat ik zo ontzettend vermoeid ben al erg lang. Dat helpt ook niet echt. Dag nachtritme noodgedwongen niet zoals ik het wil ( lees: herrie). Sinds het enorme incident met benedenbuurman met de drugstoestand en escalatie op 17 september staan nu de eerste paar flats te koop terwijl dat de eerste drie jaar ( nu andehalf jaar van om) eigenlijk vrijwel niet kan omdat winst voor een groot deel dan door de gemeente wordt opgeeist. Clausule in koopakte. Zgn zelfbewoningsplicht. Dus verkoop geeft ern flinke financiele knauw. Zegt veel

komaan, in actie, .

En vanavond niks doen, behalve beetje haken ofzo. En mijn mandje vroeg in en hopen dat ze elders zijn of hun snavel houden.

vanmiddag eerst dat gesprek doen, hebben we dat ook weer gehad.

goh, herstel, wat klink je lekker vrolijk.:face-icon-small-shocked:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik reageerde niet op iets speciaals, maar in het algemeen, een opstapeling van een paar dagen.
Als actief verslaafde had ik grote moeite, was het me onmogelijk, het leven te nemen en  te accepteren zoals het zich aandiende. Ik had steeds wat te zeiken, moest het manipuleren, anderen manipuleren, en als dat niet lukte middelen zoeken en innemen om het in ieder geval voor mezelf buiten te sluiten en te verdoven. Of me te buiten gaan aan andere externe factoren: op reis, geld uitgeven, me in amoureuze avonturen storten of nog andere ongein. Als ik het maar niet hoefde te voelen en mee te maken. Als er maar afleiding was. Als het maar om de hete brei heen draaide. Niet het probleem aankijken en er mee gaan zitten, durven te voelen wat het me doet en ervaren dat ik t'och mogelijkheden in mezelf heb om er, misschien met veel moeite, toch mee om te kunnen gaan. Dat, juist dat maakt me vrij, los van externe bronnen en middelen om mijn leven te kunnen leven. 
Ik kreeg bij de geboorte alles al mee, maar leerde vanaf het begin af aan ook om daar geen gebruik van te maken. Ik ben nu op de weg terug.

Zoals een paar dagen geleden toen Suikertje een band aan het plakken was en ik suggereerde: neem een nieuwe, niet moeilijk doen. Dat was mijn oude ik. Dat leer ik dan hier weer van een paar simpele zinnetjes die over een onbenullige fietsband lijken te gaan. De man heeft gelijk: er door heen en niet er om heen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 minuten geleden zei Sheila:

Het ging in dit geval om afleiding zoeken om het 'weekendgevoel' te weerstaan, niet voor de problemen. Bij problemen werkt dat uiteraard niet. 

Sheila, als je afleiding moet zoeken om het 'weekendgevoel' te weerstaan dan lijkt het mij dat je een probleem hebt met dat weekend.
Dan zou het zoeken naar wat het probleem is en proberen dáár een oplossing voor te vinden misschien langduriger resultaat opleveren
dan nu alleen wat afleiding zoeken. Werken aan je herstel, heet dat. Niet proberen dit moment 'door te komen' maar NU investeren in je toekomst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

O, nog even een vervolgje op m'n berichtje van gisteren...
Die sensor die onderhuids wordt aangebracht en 90 dagen werkt wordt het hem nog niet voor mijn vrouw..
Er is nog té weinig over bekend en er is een goed alternatief dat ook vergoed wordt door de zorgverzekering, een sensor die
wordt opgeplakt (met een klein naaldje uiteraard) en die via een app op de telefoon is af te lezen en alarm geeft in geval van snelle
stijging of daling van de bloedsuikerwaarde. Deze sensor werkt langer dan die ze nu zo af en toe (vakantietijd) koopt en is net zo
betrouwbaar. Al met al was gisteren een zeer informatieve en nuttige avond. In het stadion van FC. Twente... hahaha... wist niet eens
meer hoe een voetbalstadion er in het echt uitzag... (behalve de Arena in Amsterdam, maar dan alleen concerttechnisch gezien...)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 minuten geleden zei Sheila:

Het gaat niet om mij.... Ik reageerde op Jim. Ik heb helemaal geen drang meer, geen behoefte.

Yeah it's me...

het is een gewoonte die er al 20 jaar in zit om door de week 110% te geven en als het dan vrijdagavond is dan "moet" dat gevierd worden en de stress wegggedronken.

maar dat was vroeger :)

 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 minuten geleden zei Bor:

Nee vooral geen afleiding zoeken in een theepot.

Gewoon het hele weekend op de bank blijven zitten janken en staren naar de bierfles voor je neus
die je zooooo dorstig maakt. Maar je mag er alleen naar kijken, aankomen niet. Er dwars doorheen, dat helpt.

Je zegt wat ik dacht :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bolletje, ik 'vergeet' helemaal te reageren op jouw onheilsbericht van gistermiddag.. moest even zoeken wat er aan de hand was.
Heel veel sterkte, zowel voor jou als voor je broer.
Gatsie, dit soort berichten zijn nou net de berichten waar ik zelf ook steeds banger voor word. Hoe ouder je wordt, hoe
reëler de kans dat je zo'n bericht over je naasten (zowel wel als niet familie) krijgt.. Leek vroeger zo'n 'ver van m'n bed show' maar
de neus wordt steeds meer op de feiten gedrukt...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net uitgewandeld kwam ik voor de flat de vriendin met hondje tegen. Ach toen nog maar samen rondje gedaan. Vrolijkt op.  En vanmiddag maar eens aansturen op afronding. Ik ga die ( waarschijnlijk) 5 x hypno doen. En daarna " gewoon" alleen 2 x Aa. Dat is goed, prettig, nodig, maar ook vertrouwd, veilig, en steunend in mijn herstel. Volgende week ook eens bij een bepaald haakclubje kijken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben al langer bezig op het pas van nuchter zijn,en dat kost mij eigenlijk geen moeite meer.

Net zoals ik er nu helemaal niet meer naar taal om na mijn uitglijer van maandag weer aan te beginnen.

Ik ben als eens  10 en 7 jaar zonder drank geweest en toen heb ik bewust gekozen om weer eens wat te drinken,dat was geen goed idee.

Toen is het bingen op mijn pad gekomen,ben heel blij dat deze maandag uitglijer éénmalig was.

De zaken die ik in mijn leven heb meegemaakt zijn niet erger dan die van een ander,en is feitelijk bezien ook niet eens zo heel veel.

Iedereen heeft ouders die gestorven zijn,of krijgen hier nog mee te maken.

Wij zijn nu eenmaal sterfelijk.

Maandag was voor mij teveel emoties,woede en verdriet,en over mijn grenzen heengegaan.

Het nuchtere leven bevalt mij prima,al heel lang,dat ga ik niet opgeven,

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hondjes... laten we ze dankbaar zijn. :)
Katten waarschijnlijk ook, maar we hebben al 25 jaar geen kat meer. Heb er nog wel warme herinneringen aan.
En misschien zelfs ook schildpadden... heb ik nooit gehad.
En, zeker weten, parkietjes...

Nog even dit: afleiding zoeken is natuurlijk goed. Maar je wilt toch niet de rest van je leven blijven hangen in afleiding zoeken?
Ik niet tenminste.. niet in de zin van afleiding zoeken om maar niet te (hoeven) drinken.. ik ben blij dat m'n drang om te drinken
weg is. In mijn geval (!!!) weggenomen door zelfonderzoek, niet door afleiding.
Zoek af en toe wel afleiding om de verveling tegen te gaan, maar vind die afleiding dan vaak in: 'schop onder de kont en
doen wat je niet wilt doen', waarmee meestal de oorzaak van verveling is weggenomen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 minuten geleden zei Kohtje:

Bolletje, ik 'vergeet' helemaal te reageren op jouw onheilsbericht van gistermiddag.. moest even zoeken wat er aan de hand was.
Heel veel sterkte, zowel voor jou als voor je broer.
Gatsie, dit soort berichten zijn nou net de berichten waar ik zelf ook steeds banger voor word. Hoe ouder je wordt, hoe
reëler de kans dat je zo'n bericht over je naasten (zowel wel als niet familie) krijgt.. Leek vroeger zo'n 'ver van m'n bed show' maar
de neus wordt steeds meer op de feiten gedrukt...

Dank je Kohtje. Ja klopt we gaan dit meer en meer horen maar wat ik probeer te doen is tegen mezelf zeggen, wat weet ik nu? De situatie is kritiek maar wel stabiel. Een klein lichtpuntje. Hoe hij hier uit komt weet niemand dus het kan ook mee vallen. Dus ik probeer niets in te vullen, niet negatief te denken en gewoon afwachten.

Maar dat is niet zo makkelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei toine:

Goedemorgen,

Iemand nog een adviesje als je finaal door je rug bent gegaan, behalve bakken medicatie.

Die ouwe is door zijn rug gegaan en kan zich niet meer bewegen :face-icon-small-shocked:

Oud en mega eigenwijs he, van wie zou ik het hebben maar goed....

Aan de trap of iets gaan hangen zo dat je vrij van de grond komt . En diclofenac 50 mg minstens 3x per dag en masgbeschermers 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...