Spring naar bijdragen

Terugval of niet?


Chelle

Aanbevolen berichten

Goedemorgen lieve bolletje

Ik heb contact gehad en mijn a.d wordt verhoogd... en van de huisarts maagtabletten gehad..had al berichtje over dat geplaatst maar  zie ik dat ik het verkeerd heb gedaan.. onder ander bericht oeps sorry...

Dus dat samen wilde ik afwachten...maar nu ik helemaal.niet meer slaapt wordt het echt heel moeilijk voor me. Dus toch weer terug aan die rotzooi... baal er echt van,  zo hard gevochten maar red het gewoon niet. Idd  kan ik 1/8 doen.. hoop dat ik dan slaap....

Xx

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Chelle:

Ooo weer een Vreselijke nacht. Het houdt niet op. Ga vanavond toch weer aan de lorazepam .Ik trek het echt niet meer. Maak me ook zo druk over mijn vakantie.. ben ik dan weer normaal? Echt een grote nachtmerrie is dit! Kan niet meer huilen anders deed ik dat heel de dag.

 

cyclad, hoe is het bij jou gegaan? Beetje geslapen? 

 

Wat vreselijk, Chelle. Zo herkenbaar ook. Zo'n nacht werpt je meteen een  heel stuk terug. Hopelijk gaat het vannacht beter en dan ziet de wereld er morgenochtend een stuk beter uit. 

Met mij ging het vannacht een stuk beter. Geen extra slaapmedicatie genomen (wil ik toch vermijden als het niet nodig is) en ongeveer 7 uur geslapen. Ik voel me ook een stuk minder gespannen dan gisteren en er golft weer wat energie door mijn lichaam. Ga zo eens kijken wat ik vandaag kan gaan doen. Misschien een rondje lopen voordat de buien losbarsten. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Chelle lieverd je hebt niet voor niets gevochten hoor en je bent zeker niet terug bij af. Je hebt het geprobeerd. Nu kijken of de nieuwe manier wel helpt. Kijk naar het berichtje van Cyclad, die heeft vannacht goed geslapen en voelt zich vandaag al veel meer mens.

Dat kan bij jou ook  en ga je fijn op vakantie.

Hier vannacht helemaal niet geslapen.:angry: Maar goed, dadelijk maar rustig aan doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik sluit me helemaal bij bolletje aan, Chelle. 
Ga van je vakantie genieten! Een andere omgeving kan ook heel positief voor je uitpakken. Ik weet nog dat ik na mijn crisis 2 weken later een week op vakantie ging met mijn partner. Ik zag er toen ook tegenop, maar het ging erg goed. Andere omgeving geeft je van nature al een bepaalde rust. Ga er voor en heb een goede tijd!

@bolletje als ik een nacht niet slaap ben ik van slag en daags daarna erg gespannen. Hoe kom jij zo'n dag rustig door of lukt dat jou ook slecht? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

lieve allemaal,

Cyclad;wat fijn Cylcad dat je wat beterde voelt.en dat je geslapen hebt! zo fijn is dat. Lekker gewandeld?

Bolletje; zo knap van jou dat je zegt dadelijk maar rustig aan doen.. je hebt het gewoon geaccepteerd, Zo knap van jou!

Ik heb zo veel onrust vandaag. Vanochtend denk nog wel half uurtje geslapen maar ik trek het gewoon niet.. Zo veel onrust in mijn lijf!

net een kwartje genomen. Kon het niet meer aan.

vanavond voor het slapen gaan neem ik nog een kwartje. Het gaat hopelijk rust geven, kan geen minuut blijven zitten. Vreselijk! 

Gelukkig zijn de kids vandaag naar het kdv anders zien ze mama alleen maar rondjes lopen. mijn lieve schatten. Echt twee engeltjes heb ik en mijn man ook. Echt grote steun! vandaag ook hij is echt zo lief en meegaand, of die het zelf heeft meegemaakt. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb zelfs 3,5 km hardgelopen, Chelle! Was net voor de bui weer binnen.

Het is mij wel duidelijk dat jij dezelfde klachten hebt als ik had nadat ik even van de Lorazepam af was. Ook dat vreselijk onrustige gevoel en een beroerde nachtrust. 
Je hebt naar je lichaam geluisterd en een kwartje genomen, dat lijkt me een goede keuze. Hopelijk brengt je dat wat rust, maar dat verwacht ik wel. 

En wat Bolletje zegt is zo, we moeten het accepteren als het minder gaat. Dat is verduveld lastig, maar ik kom er wel steeds dichterbij, al lukte het mij gisteren echt ook niet.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja mij lukt het ook niet altijd hoor maar het wordt dan een stukje rustiger in je hoofd. Tevreden zijn met wat we al bereikt hebben en niet teveel en te vlug willen.

Chelle ik heb twee kindjes dat zijn mijn hondjes, maar jij hebt twee mensenkindjes dus drukker. Ik ga vaak wat zitten gamen. Lekker op de bank als ik niet naar de dagbesteding ga, want daar ben ik het liefst. En dan inderdaad lekker rustig zitten schilderen of leuke andere dingen doen. Dus genieten. Ik denk dat jullie dat, als je kan ook moeten doen, echt tijd nemen voor jezelf ook al is het maar een half uurtje per dag. Muziek luisteren, lezen een uur in bad, echt jezelf verwennen. Heb je iets gemaerkt van het kwart p[illetje?

Cyclad ik denk dat ik een heel stukje ouder ben dan jullie. Dan wordt het vanzelf ook een stuk rustiger, ook al slaap ik slecht. Dit accepteer ik heel makkelijk. Ik ga er ook niet uit maar blijf rustig liggen.:)

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

O ik bijna 66. Ja dat vluchtgedrag wat we hadden, die onrust is maar niet zo maar weg. ons zelfvertrouwen is niet meer zo groot door die pammetjes, dat moet weer groeien. Het is niet alleen stoppen maar opnieuw leren en durven leven.

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat leuk om jullie leeftijden te weten! Ben ik blij dat ik dit alles mag delen met jullie. Zeker ouder en wijzer! ik ben namelijk 35 jaar. Wat kan ik een hoop van jullie leren, zeg! hoelang hebben jullie eigelijk de pannetjes gebruik? En ook voor paniek en angstklachten of was er een andere reden. Als je niet wil vertellen snap ik dat...

Wat leuk twee hondjes! Wat voor ras is het? 

Vanmiddag was fijne middag! Veel beter. Was ook gelijk bezig met de vakantie. Zo fijn..

om half 9 neem ik nog een kwartje en hoop ik snel te slapen. En morgen hopelijk als herboren wakker te worden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Chelle,

Ik voel me nog wel een jonkie, hoor. Zelf heb ik nu 11 maanden pammetjes geslikt. Eerst Clonazepam, maar daar reageerde ik (gelukkig, wat dat is echt de ergste benzo) niet goed op, waarna ik Lorazepam kreeg. Ook geen lieverdje. Ik kreeg het voor een angststoornis die ineens heftig de kop opstak (was wel een reden voor). Het heeft mij prima geholpen, maar toen ik na een maand moest afbouwen wist ik echt niet wat mij te wachten stond. Ik had 4 mg, nu nog 0,5 mg.

In overleg met behandelaar vanmiddag besloten om tot eind september even te stabiliseren, omdat de laatste stap er keihard inhakte. 

Goed om te lezen dat je je vanmiddag beter voelde. Natuurlijk dankzij de pam, maar toch.
Ik wens je een goede nachtrust toe en morgen gezond en verkwikt weer op!  
In de vakantie moet je dit maar stabiliseren, na je vakantie kun je op je gemak bekijken hoe rustig je dan weer gaat afbouwen...als je wilt. Succes en sterkte! 

xx Ad

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is ook zeker zo hoor! ;) dat s inderdaad ook best lang. Ik zelf heb 7 maanden geslikt 2mg. Ook voor angst en paniekstoornis.

Bedankt ad! Na de vakantie gaat ik het zeker weer proberen. Maar dan ook zeker 1/8 deel van maken als laatste zoals bolletje zegt. Ik voelde me vanmiddag ook wel echt ff verloren.. zolang gevecht aangegaan en dan nu toch over stag. Maar ja ik moest aan me lijf denken. Trok het echt niet meer. Vakantie maar veel eten en proberen aan te komen! bij mij gaan de killo altijd zo hard eraf..

Wel fijn dat je nu stabiel mag blijven tot september. Geeft ook wel rust denk..

Xx

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb vannacht iemand vreselijk hard horen snurken ;)

Ik heb 1 1/2 jaar Lorazepam geslikt. Moest 4 x 1 mg. slikken maar ben gelukkig zelf vrij snel terug gegaan naar 1 mg. Had geen ervaring met het spul maar voelde toch dat het troep was.

Chelle je bent niet overstag gegaan je verandert alleen het innemen van de medicatie. Overstag ga je alleen als je er de brui aan geeft en weer je normale dosis gaat slikken en niets meer probeert.

Cyclad hartstikke goed dat je even stabiliseert, even een adempauze inlassen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat was ik, bolletje hihi! Heerlijk geslapen! En geen extra pil genomen. Ik wilde het eerst zonder proberen.  Dus ik zit nu op een kwartje! Valt allemaal mee dus! Zo fijn dit!

Ben nog steeds moe denk ook wel dat het komt door de verhoging van a.d. 

Cyclad ook goed geslapen? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat fijn, Chelle! Nu kun je op dat kwartje blijven zolang het nodig is. Dat is al winst! 

Ik heb ook behoorlijk geslapen, zo´n 7 uur weer. Wel regelmatig even een paar minuten wakker geweest. Dat is voor mij normaal, dus ik mag niet klagen. Vandaag naar de huisarts en thuis werken. Morgen maar weer naar kantoor, althans dat is nu de planning. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eigen huisarts vanmorgen gesproken. Bloeddruk is 110 over 70, dat schijnt goed te zijn. 
Heb wel te veel adrenaline in mijn lijf en daar moet ik iets aan doen. Ademhaling zit te hoog. Advies om eens na te denken over yoga of haptonomie. 
Ik ga me eens oriënteren. 

Huisarts wil me over 2 weken weer zien. 
Het is kip en ei verhaal: spanning door afbouwverschijnselen of extra afbouwverschijnselen door spanning.
Lichamelijk gezien hoef ik me geen zorgen te maken, dat is wel een opluchting.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cyclad58

De wandeling die je bedacht is erg goed voor je ter ontspanning, het zorgt bij mij wel voor een bepaalde gezondere vermoeidheid in ieder geval.

Er zijn op internet ook wel yoga en ademhalingsoefeningen  en lichaamsontspanningsoefeningen die kunnen helpen. Je moet alleen echt even uitvinden welke je zelf fijn vind om te doen. Ook bestaat er muziek die je hersenen in alphagolven  helpt te komen door de Hertz frequentie van tonen. De Solfeggio theorie ken ik al een tijdje maar ik maak er eigeniljk zelf niet veel gebruik van (nog). Misschien dat het één van jullie wel aanspreekt en helpt. (ander voorbeeld)

@Chelle: dat je voor twee kids moet zorgen en je op vakantie gaat lijkt me allemaal behoorlijk pittig. Ik hoop dat je snel de balans hebt waarmee je er toch van kunt genieten. Niet te streng zijn voor jezelf denk ik, maar geef ook niet  verder grond terug aan de benzo's als je het kan voorkomen. De weg is al lang genoeg zoals die nu is.

 

Ik ga zelf redelijk goed vind ik. Al voelt het in mijzelf als de stilte voor de storm van een volgende stap. Maar goed. Daar bereid ik me mentaal en fysiek nu gewoon op voor denk ik maar. Blijft gokken waar we echt goed aan doen. Uiteindelijk moeten we  gewoon door de pijn heen.

Fijne dag allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Cyclad, wat fijn voor je! Altijd een geruststelling als alles goed is. Ik zou je de joga aanraden. Doe het zelf ook regelmatig en het geeft me echt rust. Nu is er jammer genoeg vakantie:(

Kan niet meer: is idd behoorlijk pittig! Wil ze ook niets laten merken. Wat wel is mijn dochter praat de oren van je hoofd en mijn jongste is zo snel als water. Dus ik heb altijd afleiding

Wanneer wordt jou volgende stap? 

Vanmiddag zijn we weg geweest naar pretpark. Ging heel goed! Kan zeggen dat ik weer genoten heb! Heerlijk! Dus ben blij dat ik het heb gedaan. Moet lichamelijk nog wel aansterken.  En na mijn vakantie ga ik het weer proberen.. zie er nu al tegen op maar goed:blush:

 

bewerkt door Chelle
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn volgende stappen gaan er ongeveer zo uitzien. 10% vermindering is precies te doen. Misschien dat ik toch eigenwijs mijzelf erin druk met echt een 0,5 vermindering. Maar vind dat wel spannend. En eng en niet aantrekkelijk en moeilijk en boehoehoe.... ik wil niet .... maar ja het moet he. Dit zijn al 8 stappen. Jongens..... zucht... ik ben bang.

Maar ik moet dus onthouden dat het niet met snelheid te maken heeft. Ik hoop dat dat echt echt echt zo is en dat ik het beter zo kan doen. Misschien dat ik zelfs de 10% eraf gewoon ga veilen in 14 stappen. Dus meer in de  richting van 4 a 5 mg per dag van de pil af halen.... Terwijl ik erover nadenk word ik al gespannen, bang voor de gevolgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn volgende stappen gaan er ongeveer zo uitzien. 10% vermindering is precies te doen. Misschien dat ik toch eigenwijs mijzelf erin druk met echt een 0,5 vermindering. Maar vind dat wel spannend. En eng en niet aantrekkelijk en moeilijk en boehoehoe.... ik wil niet .... maar ja het moet he. Dit zijn al 8 stappen. Jongens..... zucht... ik ben bang.

Maar ik moet dus onthouden dat het niet met snelheid te maken heeft. Ik hoop dat dat echt echt echt zo is en dat ik het beter zo kan doen. Misschien dat ik zelfs de 10% eraf gewoon ga veilen in 14 stappen. Dus meer in de  richting van 4 a 5 mg per dag van de pil af halen.... Terwijl ik erover nadenk word ik al gespannen, bang voor de gevolgen.

Diazepam afbouwen.xlsx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Chelle: het gaat momenteel even (tijdelijk) wat minder, dus in overleg met de behandelaar tot eind september geen afbouwstap. Ik wil vanaf 0,5 mg Lorazepam waar ik nu op zit via tapering in 1 of 2 maanden afbouwen naar nul. Maar eerst stabiel worden, er zit nu te veel spanning in mijn lijf, er is de afgelopen tijd iets te veel gebeurd. 

Fijn dat je zo'n topmiddag hebt gehad! Dat doet je goed en geeft vertrouwen. Helemaal prima en ik ben heel blij voor je. Die vakantie gaat je ook lukken!

@Kannietmeer bang zijn snap ik, maar helpt je niet. Misschien moet je bij die 10% blijven, dan duurt het maar wat langer. Voel zelf aan wat je aankunt, meestal is dat de beste graadmeter. Je kunt het, ik lees bij jou steeds veel wilskracht, ondanks je zeer begrijpelijke angsten. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...