Spring naar bijdragen

Leraar1979

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Leraar1979 geplaatst

  1. Dank je voor jouw bericht weer Timber. En ik denk dat dat klopt. Verslaving niet, maar wel een sterke gevoeligheid. Daarom ga ik bijv ook nooit mee naar een casino als mensen me vragen. Ik zou niet het type zijn die dan kan zeggen ik doe max 100 inzetten. En dat weet ik van mezelf. Ik moet me inderdaad maar bedenken dat 2500 op zich relatief te overzien valt ja. Sinds ik samenwoon zijn mijn lasten 600 euro lager per maand en kan ik ook beetje positief denken: over een half jaar heb ik dan dat bedrag min of meer terug als ik het afzet tegenover 6 maanden alleen geleefd te hebben. Het niet erger maken is zeker slim. Heftig , maar wel eerlijk, dat je zegt dat je 500k in 16 jaar bent kwijtgeraakt. Dan is mijn verlies idd "kleingeld" te noemen. Knap dat je van dat geld toch weinig hebt wakker gelegen. Dat zou ik niet kunnen vermoed ik. Van de andere kant, zie ik wel tussen de regels dan iets heel positiefs. Je hebt blijkbaar een goede baan of onderneming want ik zou zelf niet zo'n bedrag uberhaupt kunnen inzetten in die 16 jaar tijd. Dus volgens mij heb je iets waar je erg trots op mag zijn!
  2. Ja dit zijn inderdaad de enige 2 incidenten. Ik vind het nu , wellicht omdat het vers is, toch heel onverantwoord van mezelf en ik verwijt het me enorm. Ben een ster in dingen dan "heel groot" maken. Maar het is misschien wat realistischer en voor mezelf ook positiever als ik me bedenk: okee 4000 euro, op een heel leven bezien valt dat mee. Ik schaam me vooral dat ik met dat geld "andere dingen" had moeten doen die verstandige mensen zouden doen. Maar dat moet ik loslaten. De 1 koopt een Porsche, de ander gaat duur op reis. En ik heb nu een bedrag verkwanseld. Maar in the long run, valt het nog te overleven. Ik heb het in elk geval opgebiecht aan vriendin. Die wel schrok ,maar toch zei: ik ben blij dat je dit nu zegt en we overleven dit maar nu wel echt stoppen. En daarnaast heb ik zo n self exclusion aangevraagd bij unibet. Omdat ik anders toch mijn fout zou willen goedmaken door na vrijdag een bet te plaatsen op de EK winnaar. Want die "hoop" had ik toch nog diep vanbinnen. Het goedmaken willen. Maar probeer mezelf voor te houden: als het dan 3000 verlies wordt ipv 2500 voel ik me echt niet beter. Maar ik vind het accepteren nu even lastig toch. Dat geef ik toe. Tussen 2010 en nu heb ik volgens mij nog 2x pokeren gewaagd kort. Maar ik verloor beide keren na uren moeite doen iets van 100 euro en dacht: nee dit gaat hem niet worden. En toen heb ik het dus jaren kunnen laten. Waarom ik nu ineens dacht: laat ik es op EK wedden is mijzelf ook een raadsel. Omdat ik dacht dat ik dat niet bont zou maken. Dat heb ik onderschat dus. En nee het extra zakcentje is (en dat doet wel pijn nu ik het schrijf) eigenlijk niet nodig. Ik heb een baan als docent en vriendin ook prima baan en samen hebben we dus eigenlijk niks te klagen. Het is bij mij een onzekerheidsgevoel /zelfbeeld ding waardoor ik inderdaad na 3x verliezen op rij het mezelf zo gun dat ik es WEL geluk heb. Zo n soort idee meer.
  3. Ja das wel de waarheid idd.. Wat steun en begrip is dan prettig. Want die mokerslag komt goed binnen ja. Heb 10 jaar geleden circa 1500 euro met online poker verloren.. En dit het tweede verlies sindsdien ja. Bedankt voor de tip tav afleiding zoeken!
  4. Leraar1979

    Een nieuw begin

    Heel herkenbaar die hele nachten gokken ja. En dan huilend het bed in soms als vogels alweer fluiten. Echt een hel!
  5. Leraar1979

    Probleem gokker

    Das toevallig (of misschien ook niet) dat je dat lege gevoel herkent. Eigenlijk is dat vaak niet uit te leggen. Want er is geen reden om je niet gelukkig te voelen. Maar toch voel je het niet van nature ofzo. En nee ik ga niet de EK winnaar betten. Als ik een wedstrijd al misgok, dan is een 1/8 kans al helemaal gekkenwerk. Het was meer ter illustratie van hoe mijn hoofd werkt nu. Toen ik het typte werd ik even "blij" van het idee dat ik weer "in de race" zat voor evt verliesgoedmaken. Bizar hoe dat werkt. Krijg over 8 maanden eerste kind en denk en hoop dat me dat zeker geluk zal bieden.
  6. Leraar1979

    Probleem gokker

    Klopt helemaal. Heb niet veel vrienden, en ondanks lieve vriendin en goede baan een soort "leeg gevoel" vaak. Niet helemaal verbonden me voelen en happy vanbinnen. Klinkt wat raar maar je snapt me wellicht wel. En idd dan is gokken de uitlaatklep die je even daar vanaf leidt. Maar dat heeft de averechtse werking want dan verwijt je het jezelf erna weer. Al twee maanden gokvrij? Netjes man. Als ik heel eerlijk ben zou ik zelfs nu liefste de ek winnaar voorspellen willen want dat betaalt 8:1 uit en dan is alle verlies goedgemaakt. I know, das de foute gedachte. Maar ik beken het. En dat is voor mij nu al stap vooruit.
  7. Leraar1979

    Probleem gokker

    Bedankt voor je reactie Future. Klopt ja, ik tilt dan omdat ik "mijn fout" wil goedmaken en dan moet de inzet steeds omhoog. Nu denk ik uiteraard hoe dom kon ik zijn en voel ik dat dit foute boel is idd. Maar voel me op zon moment wel alleen en alsof ik de enige ben die zoiets doet. Dat bracht me vandaag hier en fijn te horen dat het jou energie geeft. Wellicht biedt het dat mij ook!
  8. Ik heb circa 10 jaar terug online poker ontdekt toen iedereen dat speelde. En merkte toen hoe snel dat me in de greep kreeg. Ik won niet en denk dat ik mezelf heel graag wilde bewijzen. Als vrienden winnen, dan moet mij dat ook lukken? Die mindset is voor mij killing. En dat gebeurde nu dus weer met het voetbal wedden.
  9. Dankje TB, ja je hebt gelijk ik denk dat de berichtenstroom deels was omdat ik anderen niet wilde laten denken dat zij "de enige" waren met een bepaald probleem. En deels omdat ik het graag even van mij af wilde schrijven inderdaad. Dat moet ik ook bekennen. Sympathiek van je dat je zegt dat de dommigheid niet zo heel raar is. Eenmaal in die "ban" denk je gewoon te zeer dat je nu "goed inzet"...
  10. Leraar1979

    Mijn verhaal

    Hoi, Zeer herkenbaar wat je zegt. Ik had nooit idee dat ik gok verslaafd zou kunnen raken.. Maar online pokeren was ik erg vatbaar voor en verloor veel geld. Wilde zo graag winnend spelen.. Maar dat ging mis. En toevallig heb ik onlangs gemerkt dat sportwedden ook foute boel is voor me. Maar kan wel een praatje gebruiken dus als je interesse hebt ervaringen te delen laat je het maar weten!
  11. Leraar1979

    Verslaving Sportwedden

    Had tot voor kort geen enkele bet op sport gezet. Maar ik heb me laten verleiden tot inzetten op EK potten. Klein begonnen maar de fout gemaakt Engeland te laten winnen van Schotland. Met hogere inzet.. Die fout willen herstellen. Maar de Fransen wonnen niet van Hongarije. En zo had ik nog 4x pech erna. Super pijnlijk al dat geld kwijtraken en ook het feit dat ik me "dom" voel dat ik steeds mis gok.
  12. Zelfde hier. EK en voor het eerst in de ban geraakt van sportsbets. En daar had ik op zachtst gezegd veel pech mee.. Steeds ging het mis. Dat raakt mijn trots want idd wil dan graag terugverdienen. De klapper maken en dan stoppen. Dacht dat ik de enige was die zo denkt. Maar dat is dus niet zo
  13. Leraar1979

    Nu is het oprecht klaar!

    Het zien als leergeld is zeker waar. Maar die acceptatie is voor mij (en wellicht voor meerderen) nu net het probleem vaak. Je weet dat je het niet terugwinnen zult als je al paar keer dikke pech hebt gehad. Maar toch hoop je erop. Het is denk ik de kick van de spanning en de hoop op goede afloop. Ergens denk ik dat dit vooral een trigger is voor mensen die wat impulsiever/gevoeliger zijn of een wat minder zelfbeeld hebben of depressiegevoelig zijn. Zoals ikzelf. Gek genoeg trekt dan net iets wat zo gevaarlijk is als gokken je aan. En wat zeker niet minder maar meer stress oplevert die je al niet kunt gebruiken.
  14. Herkenbaar verhaal Luna, zeker wat je zo eerlijk zegt over de hogere inzetten omdat je het verlies wilde terughalen. Zo ging het helaas pas bij mij ook weer mis. In je hoofd praat je dan goed dat een hoog bedrag inzetten nu "moet kunnen" want je wilt het verlies goedmaken en als dat bedrag 1000 euro ofzo is, dan heeft een winstje maken van 20 euro geen zin meer. Hoop dat het nu goed met je gaat!
  15. Beste forumleden, Vandaag is een enorme schaam-dag. De katerdag. De dag nadat je jezelf moed insprak en dacht dat deze laatste, hoge, feitelijk onverantwoorde gok tot een goed resultaat zou leiden. En dat je dan zou stoppen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik verslavingsgevoelig ben in algemene zin. Komt door een wat laag zelfbeeld en dat ik dan vreemd genoeg neig naar dingen die slecht zijn zodat die stem in me kan blijven zeggen "zie je wel, jij bent niet goed bezig". Ik weet niet of mensen dat herkennen, maar zo werkt het wel voor mij. Stom had ik de unibet website bezocht en dacht ik wat leuk wat inzetten op wedstrijden zodat ze "extra spannend" zouden zijn. Kleine bedragen eerst. Maar toen Engeland - Schotland kwam dacht deze sufferd: nu kan ik wat verdienen. Dus hogere inzet. Maar ze wonnen niet. Ik voelde me rot, maar blijkbaar niet zo rot dat ik me toch liet verleiden tot nog eens inzetten op Frankrijk-Hongarije. Maar ook die uitslag was niet mijn voorspelling. Een ezel stoot zich geen 2x aan dezelfde steen, maar ik helaas nog een keer of 4 erna met gisteren dus de klapper. Ik dacht ik zet 1x nog hoog in. Ik heb al een verlies van 1500 maar als ik nu win is het quitte. En als ik verlies ja dan wordt het 2500. Maar gek genoeg in mijn hoofd zat dat besef niet. Ben ik daarin raar of herkennen jullie dat? Dat je hoofd je dan enigszins wijs maakt dat dit keer (na 6x misgokken ) je nu wel keer geluk zult hebben? Hoe dan ook dacht ik dat ik wel goed zat met een weddenschap op Duitsland en kleiner bedrag op gelijk. Had me voorgenomen het geld eruit te halen als het bij rust niet zo denderend ging voor de Duitsers. Maar ik denk dat de gokker in me die beslissing dan niet kan nemen. Want ja, als de Duitsers zo scoren baal ik dat ik de grote klapper niet maak. Ik wachtte nog even af en uiteraard viel toen de goal voor Engeland en dacht ik: had ik toch maar net safe het geld eruit gehaald. Wat er dan in je omgaat is onbeschrijflijk. Dan realiseer je je hoeveel je verloren hebt, en vooral hoe snel dit "escaleren kon" en dan heb je de grootste spijt dat je je niet aan jouw eigen plan/voornemen hebt gehouden dat je rond de rust het geld eruit zou halen bij gelijkstand. En nu is het killing in mijn hoofd,want nu zegt een stem tegen me: niemand die jij kent, niemand met verstand zou zoveel geld ook riskeren "om het verlies terug te winnen". En dat klopt natuurlijk. Een wat warrig verhaal wellicht, maar dat komt omdat ik vandaag echt mezelf niet kan aankijken in de spiegel. Ik wil dit nooit meer. En ga mijn best doen, maar deze fout accepteren vind ik nu echt heel moeilijk.
  16. Beide dingen kloppen wat je zegt Future. Helaas weet ik dat uit ervaring. Je wilt het zo graag terugwinnen/goedmaken/goed afsluiten, maar dat lukt dan (natuurlijk) toch niet. En elk verlies maakt dat gat groter. Je noemt jezelf een sukkel maar dat helpt idd ook niet. Want dan denk je soms "ach ja, dan nog maar eens gokken". Zo werkt het helaas wel ja. Maar het verlies echt nemen/accepteren is voor mij toch lastig merk ik. Dan komt het besef wat je allemaal met het geld had KUNNEN doen. Bluh
  17. Heftig verhaal Davey. Dat gevoel als je weer erin tuimelt is echt een hel he? Die stem die dan toch even lijkt te zeggen "maar deze keer komt het goed" of "ach het mag nu wel weer een keertje, dit keer let je goed op". Ik hoopte zo even wat winst te maken op het EK. Maar een zekere winst van Engeland op Schotland (in mijn hoofd) ging anders. Evenals Frankrijk die niet won van Hongarije. En dan tilt ik en zet ik groter in. En met elk verlies groeit de wanhoop, de wens keer geluk te hebben, verlies goed te maken. En als dat uitblijft en je ineens beseft hoeveel je verloren hebt (2500 euro) dan voel je je helemaal leeg. Ik hoop dat het nu goed met je gaat.
  18. Leraar1979

    Bang om terug te vallen

    Ik weet niet hoe het voor jou is, maar als je graag een klapper maakt of wellicht verliezen wilt terugwinnen (dat heb ik zelf in elk geval), dan is het wellicht slim om je goed voor te stellen hoe het voelt als je weer/meer verliest. Die hoofdpijn/stress wil je niet. Een goede vriend van mij zei altijd: the house always wins. Helaas voorkwam het niet dat ik pas weer de fout in ging met sportsbets op EK, maar dat is wel iets waar ik af en toe goed aan probeer te denken. Succes!
  19. Leraar1979

    Probleem gokker

    EK inderdaad dodelijk voor mij. Nooit aan sportsbets gedaan, maar op dom moment ingezet. Klein begonnen. Maar zoals Future al aangaf, toen ik op Engeland Schotland wat meer had ingezet baalde ik enorm. Dacht nou Frankrijk wint zeker van Hongarije. Toen dieper in de problemen en toch die stem die me aanspoorde het "verlies goed te maken". En dan elke keer de mist in gaan.
  20. Helemaal mee eens met wat ik hier lees. Je denkt jezelf ermee te ontspannen of hebt het wellicht nodig als uitlaatklep of iets. In mijn geval is het denk ik een gebrek aan zelfwaarde en dan de hoop dat ik met een leuke winst mezelf oppep. Maar het tegendeel gebeurt, het stresst enorm als het geld in een weddenschap zit en hij valt altijd de verkeerde kant op voor me. Erna is het zelfbeeld nog lager dan ervoor. Een cirkel. En dan denk ik inderdaad precies hetzelfde. Dan nu maar hard sparen en even niks uitgeven. Maar tegelijk is er natuurlijk die stem die zegt maar je wilt toch wel een deel nog terugwinnen? Je hebt niet steeds pech toch? Erg lastig. Ik hoop dat het iedereen lukt om ermee te stoppen!
  21. Hey Mike, Ik kom ook uit Limburg en herken jouw verhaal ook goed. Net als velen vermoed ik. Ik hoop dat het nu goed met je gaat. Na een groot verlies slaap ik snachts ook totaal niet. Vol schaamte lig ik dan naast mijn vriendin die wel stabiel is en nooit zou gokken. En de dag erna op werk me concentreren is super moeilijk. Het is zoals velen hier zeggen zo n "stem" in je die vaak zegt "nu ga je keer klapper maken en dan komt alles goed" en als je het dan doet is er grote spanning en de afloop is bijna altijd foute boel. Daarna zegt de stem natuurlijk precies het tegenovergestelde "sukkel wat doe je, dat doet een normaal mens toch niet zoveel geld verbrassen!". Het is echt lastig en hoop dat jij inmiddels er vanaf bent. Ik zelf had nooit moeten denken dat ik bij dit EK eens een paar potjes zou gaan voorspellen. Het begint klein, en eindigt groot.
  22. Ik herken jouw verhaal sterk Bart. Ben zelf 42 en dacht dat ik gokken afgeleerd had.. Maar het EK en de reclames van koning toto hebben me verleid... Het wordt je idd heel makkelijk gemaakt. Je stort zo, en grote bedragen ook. Je voelt de waarde van het geld minder dan als je gaat pinnen. En het doet pijn als je vaak verliest he? Heb nu 2000 verknald met allemaal wedstrijden die ik "dacht dat zeker" waren. Voel me dom. Gr Mark
  23. Beste allemaal, Ik had liever niet gewild dat ik hier een bericht zou moeten schrijven denk ik, maar ik doe het toch. Ik ben Mark, docent van beroep maar ondanks dat ik studenten iets zou moeten leren, ben ik zelf niet het beste voorbeeld. Herken veel van jullie verhalen en denk dat ik me ergens diep schaam als ik de fout inga. Zelfverwijt, slecht slapen, de fout willen goedmaken. Niet kunnen accepteren dat je "weer pech" had. Vroeger met pokeren al 1500 euro vergokt en nu, geen idee waarom, kwam in me op om geld in te zetten op unibet voor het EK. Klein begonnen, maar Engeland Schotland leek me een absolute no brainer. Dus zette 200 euro in. Mis. Ipv te stoppen dacht ik, maar Frankrijk wint zeker van Hongarije. Mis. En Italiƫ wint zeker van Oostenrijk en Frankrijk toch zeker van Zwitserland? Nee dus, elke keer ernaast. Het ongeloof raakt me dan enorm. Verbaasd zat ik naar tv te kijken toen ik me gisteren realiseerde dat ik 2500 euro lichter ben nu. Ik was echt even de waarde van geld kwijt. Je praat het in je hoofd goed. Als deze klapper goed komt, is het verlies weg. Ik kan niet 7x, pech hebben toch? Denken jullie ook wel eens zo? Toch maar opgebiecht tegen vriendin. Het was al een duur jaar met nieuwe auto en airco inbouwen thuis. En wat doe ik, de sukkel, ik ga gokken. Het maakt me enorm misselijk nu. Net als jullie wil ik proberen niet te denken aan dat ik 4k kwijt ben. Terugwinnen loslaten. En nooit meer doen. Ik ben geen sukkel omdat ik 7x verkeerde uitslag voorspel. Het is gokken en je verliest per saldo altijd meer dan je wint. Bedankt voor het lezen en succes iedereen! Mark
×
×
  • Nieuwe aanmaken...