Spring naar bijdragen

Annezomer

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    53
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

1.219 profielweergaven

Annezomer's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Is ontwenning lijkt mij, ik heb er maanden last van gehad. Precies dezelfde klachten. Dan was het weg en dan met volle kracht terug. Ik ben je arts niet, maar er is geen indicatie om lorazepam te slikken voor jouw klachten. Dit wordt zou alleen voorgeschreven moeten worden om crisis kort te bestrijden. Het is geen middel om langdurig in te zetten. Een arts die een patiënt een jaar lang lorazepam laat slikken houdt zich niet aan de richtlijnen. Zelf ook meegemaakt. Hou vol, je bent al op 0 dus ook dit lukt je vast. liefs
  2. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    @Krul dat had ik inderdaad heel vaak. Ging ook nog niet naar evenementen of drukke verjaardagen. Ik moest weg kunnen. Dat nam helemaal af. Die spontane angst dacht ik dat het van mezelf was maar dan ging weg, vanzelf. Als ik het voelde dat liep ik weg en ging ik even buiten zitten of autorijden. Maar ik ben er van overtuigd nu dat dat ontwenning was. Want nu voel ik dat niet meer. Ik had het zelfs als mensen kwamen eten en we zaten aan tafel. Wat hielp is het direct tegen iemand zeggen die je vertrouwd, dat deed ik met mijn man. Dan zei ik; het is er! En dan handelde hij meteen, zoals naar buiten gaan met mij of mij even iets laten doen( koffie zetten, stofzuigen etc). Delen heeft mij geholpen en nu hoeft dat niet meer. Onnatuurlijke angst noem ik het.
  3. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    @Krul @Kroola allemaal herkenbaar. Maar als er al goede uren tussen zitten is het herstel komende. De ochtenden vond ik heel erg moeilijk, zie mezelf nog in de tuin zitten om 5.00 uur niet wetende wat ik moet doen van de spanning. Was ook heel erg veel afgevallen door afbouw en tijdens gebruik lorazepam. Was ook tijdens gebruik ziek van wisselden hoeveelheden, dan ga je steeds in een rebound( korte afkick). Nu weer alles aangekomen( jaja, eten is geen probleem meer) en vrij van alles. Geloof mij maar, over een paar maanden zitten jullie ook in de goede vibe. En kom je wellicht op dit forum een keertje buurten om iemand ook moed te geven. Succes en liefs en vooral hou vol, dit eindigt.
  4. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    @Krul ik was mijn focus ook helemaal kwijt, dacht dat ik nooit meer normaal kon nadenken/functioneren. Terwijl ik best een pittige baan heb en dacht daar nooit meer te kunnen werken. Tegendeel is bewezen. Dacht soms echt dat ik letterlijk gek zou worden.
  5. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    @Krul Komt precies overeen, zie mezelf nog zitten met die klachten die je beschreef, vooral mijn wakker worden was hel! Maar het neemt echt af, geloof me maar. Heb je al goede uurtjes gehad? Of minuten? Daar hield ik me aan vast.
  6. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    @Kroola haha tuurlijk mag je dat vragen. Mijn fysieke klachten; trillen armen en benen, spiertrekkingen, geluid of aanraking niet kunnen verdragen, oorsuizen, misselijk, geen eetlust, zweten( heeeel erg), hartkloppingen, hyperventileren, hoofdpijnen, stijfheid spieren, onrustige darmen. Niet alles tegelijk, maar wel veel gecombineerd. Waar heb je zelf last van of maak je je zorgen over?
  7. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    Het gaat nu echt weer goed, tuurlijk heb ik weleens mijn eigen onrust, maar daar heb ik goede tools voor. Ik ben weer een echte mama, werk weer 100% en kan echt wel weer genieten. En ik kom van ver en weet ook dat het iedereen lukt, zolang je maar hoop houdt. Die hoop had ik ook echt niet altijd, maar dit leven had ik nooit willen missen. Vrij van alles en kom van heel ver! Knap @Kruldat je gaat zwemmen, die ochtenden zijn het pittigst, heel herkenbaar! Je bent een volhouder. En @Kroola die 3 mg gaat ook lukken op je eigen tempo en regie. Ik gun jullie alles wat ik nu heb, geen nare ochtenden, weer kunnen stilzitten of tv kijken en werken. Jullie zijn dichtbij de eindstreep. Ik kreeg trouwens van die verslavingsarts ook propranolol ( lage dosis tegen hartkloppingen) niet verslavend, maar hielp toen echt goed. En magnesium. Die 2 hebben mij echt ondersteund.
  8. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    Ik heb lorazepam afgebouwd, om de dag een hele er vanaf ongeveer, vraag me niet hoe ik dat heb gedaan, want heb geloof ik kruipend door het huis bewogen. Maar had veel steun vanuit thuisfront en ggz team. Ja 8 weken is wat mijn arts zei, er zijn wel gevallen bekend waar de klachten nog een aantal maanden doorsluimeren, maar dat is draagbaar. Het is ook moeilijk hè, oorspronkelijke angstklachten zijn natuurlijk niet zomaar weg, maar onnatuurlijke angst/paniek/fysiek is echt een teken van afbouw.
  9. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    Snap ik hoor, alleen beperkt het het leven wel, gezien je geen auto mag rijden etc. Maar iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, maar als je er vanaf bent waarom weer aan beginnen? De onderhoudsdosis doet eigenlijk niks meer gezien gewenning. Maar ik ben blij dat je goed vaart op de onderhoudsdosis. Ik gun iedereen geestelijk rust, maar ik ben wel van mening dat wanneer iemand is afgebouwd er geen indicatie is om verder voor te schrijven. Lorazepam is een middel wat alleen tijdelijk voorgeschreven mag worden volgens richtlijn dus als een arts iemand laat afbouwen moet er niet zo makkelijk weer voorgeschreven worden. Ik veroordeel trouwens niemand die het slikt hoor, ook niet als onderhoudsdosis.
  10. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    @Krulik kom eigenlijk niet veel meer hier op de site, aangezien ik het heb afgesloten, maar voel me soms echt gedwongen om een tip te geven, want ik weet wat het is en ook weet dat iemand nooit hoeft terug te stappen naar gebruik van deze medicatie. Ook mede omdat artsen niet allemaal op de hoogte zijn van de duur van de ontwenning en vaak de verkeerde diagnose stellen met de gedachte dat de ontwenning binnen een paar dagen weg zou moeten zijn, wat niet het geval is. Ik had het ook fijn gevonden als iemand dit met mij had gedeeld toen, vandaar mijn reactie.
  11. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    @Krul Ik kom trouwens van 10 a 14 mg lorazepam( voorgeschreven door arts) per dag. Afgebouwd in 3 weken. Daarna 8 weken hel, maar ik ben er weer, werk weer en ben deel van het leven en mijn gezin. Ik slikte dit gedurende 5 maanden( na een periode van 5 maanden op 3 mg lorazepam per dag, dus 10 maanden gebruik). Wat hielp was doorgaan doorgaan doorgaan. Blijf afleiding zoeken hoe moeilijk dat ook is, dit stopt. Paniekaanvallen, trillende armen en benen, misselijk, spierkrampen, geluid niet kunnen verdragen, plots heel angstig, allemaal gehad en puur ontwenning, magnesium slikken 2 x per dag gaat wel helpen tegen spierspanning en tintelingen. Gewoon bij Kruidvat of dergelijk halen.
  12. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    Ja ook zo ervaren, ik dacht dat het mijn eigen klachten waren, tot ik bij een zeer ervaren verslavingsarts kwam. En die gaf aan dat het zo lang kon duren en ze had gelijk! Het neemt wel af hoor, maar het waren helse weken voor mij. Ergste wat ik ooit heb moeten doorstaan denk ik. Twijfel aan je eigen mentale gestel, ben ik dit? Creëer ik deze angst en onrust?uiteindelijk neemt het af. Dus heb vertrouwen hoe moeilijk dit ook soms is.
  13. Annezomer

    Stoppen Lorazepam,

    Ik snap nooit waarom artsen iemand na afbouwen weer voorschrijven, de afbouw klachten kunnen tot 8 weken na laatste inname aanhouden. Als je weer opnieuw start kan je weer opnieuw beginnen met afbouwen. Het is een hele hele hele zure appel van 8 weken maximaal, maar daar moet het ook ophouden. Opnieuw starten is gewoon makkelijk wegpoetsen van het probleem en opnieuw iemand medicatie afhankelijk maken.
  14. Annezomer

    Ontwenning Lorazepam

    Niet opnieuw starten, afbouwklachten kunnen tot 8 weken duren. Zo lang heeft de lever nodig alles af te bouwen. Angst, paniek en onrust zijn daar allemaal klachten van.
  15. Annezomer

    Laatste stap

    @Bar met mij gaat het nu beter, tuurlijk heb ik nog momenten dat ik denk owwwww het komt terug, maar dat is angst voor de angst en die heb ik onder controle. Bar, het komt echt goed, dat beloof ik je. Blijf actief! Dat is het alles aller aller belangrijkste. Mijn lichamelijke klachten doofden eerst, daarna pas de mentale klachten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...