Spring naar bijdragen

Julia80

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

315 profielweergaven

Julia80's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Julia80

    Verandering

    Na lange tijd een post van mij. Het gaat goed! Intensieve therapie gestart al een poos terug en onlang daarmee klaar! Ik merk wel dat de drang naar alcohol soms wel opspeeld maar ik weet me dan wel te corrigeren. Corona houd me weg van feestjes en visites met drankjes, ik zie wel op tegen die momenten.. maar mijn omgeving weet dat ik niet drink onder t mom van depressie en medicijnen. Ik leef veel intenser, ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken, eigenwaarde heb ik opgekrikt, doe nu meer dingen die ik wil doen en hou weer van het leven. Inmiddels 10kg afgevallen en straal weer! Al met al.. mijn poging om mezelf van het leven te beroven, de opname, therapieen, zelfbewustwording en het leven leven.. dat heeft mij gebracht tot wie ik nu ben! Ik ben er zeker nog niet, worstel nog af en toe met oude valkuilen.. maar de handvaten die ik heb geleerd zijn me goud waard, en ik ben blij dat ik ze heb geleerd.
  2. Julia80

    Verandering

    Hey, Ik ben er weer. Heftige tijd meegemaakt. heeeel heftig. het feit dat ik een einde wilde maken aan alles... zegt genoeg. echter, voel ik me opgelucht nu. Inmiddels ben ik al een tijd thuis. de opname was een dag of 3. ik mocht met ontslag. onderliggende diepgewortelde problemen zijn de triggers om me tot drinken te zetten. hulpverleneners en ik zijn er achter dat het niet een directe verslaving is. sterker nog, nu ik een open boek ben, heb ik totaal geen behoefte om te drinken. veel onderliggende problemen zoals trauma's in verleden zorgen ervoor dat ik op een verkeerde manier omga met mijn gevoel. dit zal ik moeten gaan veranderen. langzaamaan wordt t voor me duidelijk waarom ik mij soms zo verdrietig kan voelen, wat daar aan vooraf gaat. gelukkig lijkt het oplosbaar. alles is werkbaar te maken ook al dacht ik dat t niet kon. Ik ben enorm blij met mijn netwerk om me heen. vrienden en familie hebben de laatste tijd voor me klaargestaan, huis opgeknapt (lampje hangen, deur schilderen etc) vriend steunt me overal bij. werk heeft begrip, en ben weer enkele uurtjes werkzaam omdat het kan. en nu ondanks de corona voel ik me dichter bij de mensen om wie ik geef dan dat ik ooit heb gevoeld.
  3. Julia80

    Verandering

    hela, update vanuit een Spych ziekenhuis. ik ben opgenomen. kort gezegd.. stond voor de dood, ik zag geen uitweg meer. nu intern hulp. laatste jaren ben ik niet meer zoń prater, dat zal ik nu toch wel moeten gaan doen. huisarts heeft de crisisdienst ingeschakeld. en die vonden het noodzakelijk dat ik bleef. vreemd hier. veel in detox maar dat was voor mij niet nodig. ook omdat ik niet dagelijks afhankelijk ben. wel medicatie gekregen maar die oxazepam doen helemaal niets bij mij. mijn hoofd draait overuren. nu 2 nachten niet geslapen. ik moest gaan schrijven. vandaar dat ik hier maar eens begin.
  4. Julia80

    Verandering

    Veranderingen na een dikke week droog zijn positief. 1 avond lastig gehad daarna niet meer. Moet zeggen dat ik meer het gevoel heb dat dit voor mij meer een gewoonte lijk te zijn. Gewoonten om de avonden met drank en verdoving op te vullen door de verveling? Voel me fit, slaap erg vast en goed! Dacht dat ik altijd wel goed kon slapen maar blijkbaar kan het beter. Ik krijg meer uit mijn handen. Meer energie. Mijn gezicht is smaller, mijn ogen staan fris. Ik heb zin om te ondernemen en maak weer afspraken om ergens op de koffie te gaan. Ik ben erg blij met deze verandering. Ik hoop dat ik het vol kan houden. Is een questie van gewoon doen! We zijn nog maar kort op gang.. gelukkig minder feestjes door corona dat scheelt.
  5. Julia80

    Verandering

    Het heeft goed gegaan. Nog steeds droog een week nu.. Nu lijkt t weer even gemakkelijk te gasn. Het is weer zo'n svond alleen maar ik lijk er nu geen moeite mee te hebben Week niks! Fijn!
  6. Julia80

    Verandering

    Vandaag is zo'n dag dat ik even niet weet hoe en wat ik moet doen. Ik zit met eeen negatieve stemming thuis in mn uppie op de bank. Toch niet gedronken en hou t bij een kop thee en netflix. Die emotie die ik nu voel kan ik niet herleiden. Ik weet niet wat en waarom ik mij nu zo zou moeten voelen. Alleen de eenzaamheid van dit moment.
  7. Julia80

    Verandering

    Zo.. nog steeds niets.. En wat ik merk is fitter.. energie! Maar dat zal vast komen door de euforie waarin ik me nu bevind. Wat mij wel opvalt, echt opvalt.. dat ik minder trek heb. Minder snaaien tussendoor. Weekend voor de deur. Maar nu dat mijn vriend het weet hoef ik ook niets qua wijn af te slaan, hij doet mee en dat scheelt! Ook een extra stok achter de deur!
  8. Julia80

    Verandering

    Hoi allemaal.. gisteren na de meeting ben ik meteen naar mn vriend gegaan. Open kaart geeft een enorme opluchting en kan vrij over het gevoel spreken... iets wat me nu aan het denken zet waarom.. waarom niet eerder. Ik was nerveus bij het inloggen. De meeting was via zoom. Daardoor was deze drempel lager. Ik had echt zo'n enorm verkeerd beeld bij wat ik daar gisteren zag! Ik zag mannen vrouwen.. mijn leeftijd, zelde probleem.. gevecht.. hoe om te gaan met. En ik had verwacht dat de meeste heel diep zouden zitten.. maar er zijn ook vele net zoals ik.. het soms niet kunnen laten. Ik dronk niet elke dag.. enkel als ik alleen was.. ene week 1 dag.. andere week soms 3 dagen.. bij mijn vriend kan ik het goed laten, heb er dan geen moeite mee. Het is de eenzaamheid wat t triggert.. Mijn vriend stelde voor om te zorgen dat we elke dag bij elkaar zouden kunnen zijn.. als dat me zou helpen, toch denk ik dat ik het moet aangaan.. ervaren om nuchter te blijven.. ervaren en voelen wat ik dan voel.wel lief dat hij dat voorstelde.. is echt een schat! Ik vraag me af waar t vandaan komt. 2 jaar geleden heb ik therapie gevolgd.. om de scheiding te verwerken. Dit heeft mij enorm goed gedaan. Ik heb schatten van kinderen, lieve vriend, vaste baan, financieel op orde, huisje met boompje en beestje.. enige punt is die rot verslaving.. die klote drank!
  9. Julia80

    Verandering

    @Yana ik ben altijd een schrijver geweest, schreef pagina's vol over vanalles en nog wat. misschien nu ook maar eens een dagboek bijhouden. kan helpen misschien.
  10. Julia80

    Verandering

    @Cleo66 ik denk dat ik het ook niet bij 1 wijntje kan laten dus ik stop volledig heb ik besloten. en voor hoe lang dat laat ik nog open. lijkt mij wel erg ruk om bij feestjes etc nuchter te blijven en het met een colaatje te moeten doen. echter denk ik wel dat als ik de voordelen ervaar dan een avond cola ook niet erg vindt. Ik heb me vandaag behoorlijk ingelezen. @bumperjim ik was de laatste tijd veel bezig om zaken af te blazen om maar niet de deur meer uit te hoeven, zal me een hoop rust geven als dat weer gewoon mogelijk is. dat ik ook weer de energie heb om de hardlopen wat ik voor 4 jaar terug nog veel deed. lekker het hoofd leegmaken. maar ja, nu met de extra kiloś zal dat rennen er even niet in zitten om blessures te voorkomen :) (oh wacht, ik zie optie emoticons.. ) gelukkig dronk ik niet elke dag, lag er ook aan, of ik alleen was..
  11. Julia80

    Verandering

    @brazer ja.. vandaag is mijn stopdag en coming out.. lucht wel enorm op om het verteld te hebben. Ik dronk veel te veel.. afgelopen 2 dagen 4 flessen wijn. Vanochtend werd ik wakker dacht.. dit moet stoppen. Wil dit niet meer.
  12. Julia80

    Verandering

    Hoi allemaal. 6 jaar geleden ben ik gescheiden.. daarna begon de ellende. Ik drink/dronk met name in de avonden als ik alleen ben. Ik heb vaker mezelf beloofd om te stoppen maar dat gaat gewoonweg niet. Vandaag heb ik hulp gezocht.. de AA. Vanavond de eerste meeting online. Ik heb het ook mijn vriend verteld.. hij staat achter mij. Is trots dat ik de eerste stappen heb gezet. Ik hoop steun te kunnen vinden hier op dit forum. Zal nog een lastige tijd gaan worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...