Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Veertje76

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  10
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Veertje76

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik heb zopiclon/zolpidem afgebouwd. Ik zat op 2 tabletten per nacht en ik ben ook met kwarten gaan afbouwen. En dan eerst stabiliseren voordat je een nieuwe stap maakt. Zo was het best goed te doen. Ik had tussen een halve en een kwart tablet nog een tussenstapje van 1/3 tablet gemaakt. De stap van 1/4 naar niets ging uiteindelijk makkelijker dan verwacht, maar je kunt dat nog vergemakkelijken door met een vijltje wat van het 1/4 tabletje af te halen. Dus nog een tussenstap. En dan terug naar bijv. 3x per week niets, dan 4-5x per week niets totdat je opeens een hele week niets nodig hebt gehad. In dat stadium zit ik nu. Succes!
 2. Gaan jullie je laten testen? Dan heb je zekerheid.
 3. Goedemiddag, Ik ben nu twee weken bijna vrij van slaapmedicatie. Mijn nachten zijn wisselend. Ik val wel redelijk in slaap, maar wordt meestal te vroeg wakker. Ik kom daardoor niet aan voldoende uren waardoor ik best moe ben. Maar ik hoop dat dat nog beter wordt. Weet iemand hoe lang het ongeveer duurt voordat de medicatie echt uit je systeem is?
 4. Beterschap, ik hoop dat het toch geen corona is! En zo wel, dan hoop ik dat jullie snel herstellen.
 5. Ha, ik ben nieuw op dit forum en kom vandaag voor het eerst in de huiskamer. Ik heb vandaag een wat duffe dag want ik ben wat verkouden en ben moe doordat ik wat minder slaap nu. Deze week maak ik de stap naar 0 mg zolpidem, het is al 3x gelukt! Dus ben best trots op mezelf. Vier maanden geleden zat ik nog op 20-25 mg per nacht. Maar goed, wel watjes in mijn hoofd de laatste dagen. Ik realiseer me ook wel dat het een tijd zal duren voordat de zolpidem echt uit mijn systeem zal zijn en dat het risico op terugval lang aanwezig zal blijven. Ik was/ben tenslotte al een jaar of 15 verslaafd aan deze pillen. Ik denk dat dat altijd een zwak punt zal blijven, die verslavingsgevoeligheid. Zit ook in de familie van vaderskant helaas. Ik ga me even oppeppen om boodschappen te doen en te koken voordat het kindergrut weer thuiskomt van speelafspraken en muziekles . Ik hoop dat jullie allemaal de kracht vinden om (stapje voor stapje) te stoppen met de medicatie en de moed erin te houden.
 6. Hoi, lastig he, om te stoppen met deze medicatie. Ik denk dat je wel degelijk ontwenningsverschijnselen ervoer. Mijn ervaring met afbouwen van slaapmedicatie is dat je het heel langzaam moet doen. Te grote stappen zorgen alsnog voor ontwenningsverschijnselen waardoor het er niet prettiger op wordt. Als je zoekt naar afbouwschema's duren die vaak maar enkele weken. Dat is veel te kort. Zoek maar eens op de Ashton Manual, die beschrijft een methode waarbij je heel geleidelijk afbouwt. Lastige daarbij is alleen dat je de tabletjes niet meer kan breken op het laatst. Dan moet je er stukjes afvijlen. Soms is het handiger om je medicijn te vervangen door het equivalent valium. Dat schijnt makkelijker te zijn, maar daar heb ik geen ervaring mee. Wat je zou kunnen doen: neem een paar dagen lorazepam 0,5 mg totdat je daar helemaal aan gewend bent en je je sterk genoeg voelt voor het volgende stapje. Neem dan 0,33 mg. Dat zul je waarschijnlijk wel merken en een dag of 3 slechter slapen. Daarna stabiliseert dat. Na een week of wat doe je er weer een klein beetje af zodat je een 0,25 mg neemt. Dat doe je ook minimaal een week. Etcetera. Op gegeven moment kun je een nacht zonder afwisselen met een kleine dosis en dan steeds vaker een nachtje zonder. Je kunt het, echt! Heel veel sterkte! Als je ervaringen wil uitwisselen of meer over mijn ervaringen wil weten, laat het gerust weten.
 7. Veertje76

  Zopliclon verslaafd..

  Hoi Janus, 4 a 5 tabletten zopiclon is best wel veel inderdaad. Ik ben wel eens uitgekomen op 2,5 maar dat was de max. Maar de ellende van die dingen is dat de verleiding heel groot is om steeds iets meer te nemen. Ik bereikte 4 maanden geleden het punt dat ik een nacht met 3 slaappillen (zopiclon en/of zolpidem) achter de rug had en toen ben ik weer serieus werk gaan maken van afbouwen. Inmiddels ben ik bijna klaar met afbouwen maar het zal nog wel even duren voordat het spul echt uit mijn systeem is en het probleem dat ik niet zo'n goede slaper ben is ook nog niet opgelost (waardoor een terugval op de loer ligt). Je zou kunnen overwegen om ook te minderen, in eerste instantie naar de gebruikelijke dosering van 7,5 mg. Maar doe het met kleine stapjes, zodat het te doen blijft. In één keer de helft eraf doen is niet erg prettig....Succes!
 8. Veertje76

  Mijn verhaal

  Wat een intens verhaal, Frankk. Dank voor je openheid. Ik denk dat je met recht trots mag zijn op wat je de afgelopen twee jaar bereikt hebt! Die laatste 5 mg gaan ook vast lukken. Met tussenstapjes. Ik ben ook nog maar net nieuw hier, dus ik zal die huiskamer eens gaan opzoeken ;-)
 9. Veertje76

  Nieuw hier: even voorstellen

  Dank voor je reactie Frank! Ja, dat laatste stukje is het moeilijkst, dat weet ik nog van vorige keren. Alleen hoop ik nu dat er geen volgende keer komt :-). Ik doe het inderdaad rustig aan en ik heb een hulpmiddel gevonden in de vorm van THC druppels. Met de bedoeling om die er uit te gooien zodra ik een poosje echt klaar ben met de zolpidem. Nu met al dat thuiswerken en weggevallen activiteiten heb ik de rust gevonden om af te bouwen. Moeilijk zijn straks de avonden waarbij je een activiteit hebt en de volgende ochtend vroeg weer op moet. Dan ontstaat er een gedachte van: ik 'moet' nu snel slapen anders ben ik morgen nog vermoeider. Dat zijn de situaties dat je voor je gevoel een (extra) slaappil nodig hebt. Die gedachten vervangen door andere gedachten is nog de grootste uitdaging. Maar he, ik ben sterk Succes met afbouwen van diazepam!
 10. Dag allemaal, Ik ben nieuw op dit forum. Ik ben 44 jaar, heb een partner en 2 dochters en werk 4 dagen per week. In mijn vrije tijd zing ik graag. Van kleins af aan ben ik een lichte slaper en het slapen werd een struikelblok toen ik een relatie kreeg. Ik kon maar niet in slaap vallen met iemand naast me. Ben ook een hooggevoelig typje, haha. En chronisch moe. Ik gebruik al meer dan 10 jaar slaapmedicatie (zolpidem en/of zopiclon). Om de zoveel tijd probeer ik te stoppen, bouw ik een eind af om in de jaren daarna weer terug te komen op een dosering van 1,5-2,5 tabletten per nacht. Om vervolgens te besluiten dat dit niet goed is en ik weer ga afbouwen. Inmiddels ben ik al een heel eind gekomen, ik gebruik nu 1/3 of 1/4 tablet per nacht. Best goed in ruim 3 maanden. Maar dat laatste stukje, de stap om echt helemaal te stoppen is zo moeilijk. Ik hoop hier te leren van jullie ervaringen en wellicht kan ik mijn ervaringen delen. Zijn hier nog meer mensen die proberen te stoppen met slaapmedicatie?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...