Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Frankk

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  86
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Over Frankk

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @doorbijterik doe mn best en jij ook, meer kunnen we niet doen. Deze reis is werkelijk voor iedereen anders. Ik doe het nu ook even heel rustig aan hoor. Ik moet wel wat doen, ik ben zzper, dus ik moet zelfs gewoon werken. Hoe beroerd ik me ook voel. Ik 's morgens soms brullend aan mn bureau gezeten maar ik moet......anders sta ik op straat....... Ik moet zeggen dat ik wel wel door gegroeid ben, ik kan alle narigheid beter handelen en relativeren, in die zin is het dus wel behulpzaam. Maar het blijft elke dag weer lood en lood zwaar. Iedere avond lig ik echt voor pampus op de bak, uitgestrekt en doodmoe kijken naar een serie die me afleid en een leuke avond bezorgd en dan is er natuur mijn gouden partner, die heeft echt een prijs verdiend. Als je wat kwijt wil moet je dat gewoon doen hoor. Niemand is ermee geholpen als je er mee blijft zitten.
 2. Hoi @doorbijter, dankjewel voor je interesse. Op dit moment zit ik ruim een week op 2 mg. Het wisselt per dag, soms per dagdeel. Ik heb goede momenten en slechte momenten. Ik heb wel iets minder haast gekregen. Op één of andere manier was de stap van 4 mg (daarmee voelde ik me heel aardig) naar 3 naar 2 een enorme drempel, zeg maar rustig berg. De laatste 2 dagen gaat het nu iets beter al. Die hele strakke riem om mn maag is veel minder en ook die enorme spanning in mn hoofd (vooral 's avonds) is een stuk minder. Ik zit met smart te wachten op het gevoel dat alles weer een beetje leuk wordt. Maar dat heb ik steeds gehad na de omzetting naar Dia. Depri, moe, vlak, nergens echt zin in etc. Ik doe alles wel hoor. Ik probeer iedere dag van alles te ondernemen maar het gaat allemaal zo met tegenzin terwijl het echt niet vervelend is.Ik probeer er maar wat van te maken :-). En hoe gaat het met jou dan?
 3. Som denk ik dat er iets in de lucht hangt als we allemaal een zware periode hebben. Ik geef jullie een hand dames, ik zit ook al te knijpen hier. Afgelopen zaterdag naar 2 mg gegaan en vlieg zowat tegen de muur op. Pijn in mn harsus, mn ogen zitten bijna dicht. Nooit zo erg geweest. Ik probeer alle mechanismen die ik geleerd heb om het dragelijk te maken maar het is rete zwaar. pfffffff
 4. Ik begrijp je helemaal. Het afbouwen is ook een zoektocht. Voor iedereen is het anders dus het is heel lastig om soms vragen van mede lotgenoten te beantwoorden. Ik heb het eerste stuk ook vrij eenvoudig kunnen afbouwen en nu ik aan de laatste mg-en bezig ben is echt soms loodzwaar. Maar ja, de moed er maar inhouden met elkaar hier :-)
 5. ow jee, dat maakt heel zeker uit volgens mij. Mensen die cold turkey stoppen of heel snel, hebben heel vaak veel heftigere klachten dan ls je bv 10% per 2-4 weken afbouwt. Je lichaam krijgt steeds de gelegenheid zich in ieder geval enigszins te herstellen en te wennen aan de nieuwe situatie. Het kan nog steeds een hele zware rit zijn maar het is volgens mij echt beter om af te bouwen op een manier die je lichaam niet een te grote oplazer geeft. Het welbekende Ashton Manual, een hele goede leidraad, adviseert ook om niet sneller te gaan dan 5-10% per 2-4 weken. De ellende is wel dat heel veel artsen er vaak niet aan willen of het niet begrijpen, ik heb gelukkig een arts die zegt: het maakt me niet uit hoeveel je afbouwt, ALS je maar afbouwt. En dat doe ik. En begrijp me goed ik voel me soms echt vreselijk hoor, echt afschuwelijk, maar als je het mechanisme begrijpt dan valt het misschien iets beter te verteren.
 6. Yep, klopt helemaal. De benzos hebben allerlei processen van je zenuwstelsel beïnvloed. Je lichaam is het, als je afbouwt, gewoon verleerd om allerlei dagelijkse processen op een normale manier te verwerken. Dus wordt je overspoeld met gevoelens die volledig op hol geslagen zijn. De kunst is dan om te kunnen denken dat al die brei aan akelige klachten echt voor een groot deel het gevolgd zijn van een foute bekabeling in je zenuwstelsel. dat is het verraderlijke aan dit alles, je interpreteert heel veel van benzo ontwenning als zijnde psychische klachten, terwijl het eigenlijk gewoon je lijf is dat helemaal in de war is. En dit moet zich herstellen, dat kost tijd, bij de één langer dan de ander. Daar valt helaas niet over te zeggen. Iedereen moet helaas de rit uitzitten.
 7. @DikkieIk heb ook een enorme onrust in de ochtend, dus zoals cyclad al aangeeft is het ook voor mij heel herkenbaar. Mijn arts vertelde mij dat dit te maken heeft met het coltisolniveau in de bloed. Die is 's morgens hoog. Voor een 'normaal mens' is dit heel hanteerbaar en bedoeld om wakker te worden en aan de dag te beginnen. Bij ons is deze cortisolspiegel verstoord. Dit stress hormoon levert je dus een angstig gevoel op. Je zou dus kunnen zeggen tegen jezelf: ik ben ziek en dit is een symptoom. het is geen echte angst maar men noemt het chemische angst. Angst die veroorzaakt wordt door opspelende hormonen die niet in de pas lopen met je gedachtes. Vervelend genoeg natuurlijk maar misschien voel je je iets minder angstig met deze wetenschap. Het is echt een heel herkenbaar fenomeen bij benzo afhankelijkheid.
 8. Frankk

  afbouw Tranxene

  Top! Klinkt veel belovend. Ben echt blij voor je. Je lijf hersteld zich kennelijk goed. Dat slapen komt ook wel weer denk ik. Ik zou er niet te veel van wakker liggen. :-)
 9. Frankk

  afbouw Tranxene

  Dat komt me wel heel bekend voor @Davy1982, en zo te lezen heb je het nodige te verwerken gehad (en nog, de zorg voor je moeder zal best wat van je vragen) maar heb je ook best heel goed aan jezelf gewerkt. Knap hoor.Ik denk dat je best wat kan leren van een goede psycholoog. Ik kom er ook, eerst wekelijks, nu 2 wekelijks. In het begin zal het niet meevallen. het duurt altijd even voor het kwartje valt, zeg maar. Gedachtes ombuigen en vervolgens je gevoel daarbij veranderen, is best lastig als je een bepaald patroon jaren lang hebt gevolgd. Maar als je je grenzen herkent dan is de eerste stap al gezet :-)
 10. Frankk

  afbouw Tranxene

  Wel dapper @Davy1982, ik hoop dat je jezelf er doorheen kan trekken. Misschien valt het inderdaad mee. Echt niet iedereen ervaart zo veel klachten als je hier soms leest. Ik zou me niet al te druk maken op voorhand. Angst voor de angst is heel begrijpelijk maar probeer daar doorheen te kijken. Het is een slechte raadgever. Luister alleen naar je lichaam en niet naar al die 'wat als' gedachten. Het komt zoals het komt.
 11. @Belliejeee meid wat vreselijk rot voor je. Ik herken die ellende zo goed. Al die dingen die je omschrijft komen mij in meer of mindere mate heel bekend voor. Ik had afgelopen week ook een paar dagen dat ik weer allerlei ernstige kreten op google zit in te tikken. Ik ga ze hier niet opschrijven, bedenk er maar wat bij. Ik heb me vanaf half maart best heel aardig gevoeld, tenminste in vergelijking met nu. Natuurlijk had ik allerlei pijntjes, klachten en gedoe. Maar het was te overzien. Sinds afgelopen zondag is het weer helemaal k u t. ik moet nog 4 mg diazepam afbouwen en het lijkt echt een lijdensweg, bah. Maar goed, ik heb wel 3 km met mn hond gelopen, mn beddegoed in de was gedaan, wat gegeten, mn planten verzorgd. maar ja, als je je zo ruk voelt dan is dat gewoon echt niet fijn. Ik denk idd dat ik me er maar bij neer moet leggen. Vandaag is vandaag en morgen is morgen.
 12. Zo, de tent is open, dan kunnen we allemaal weer lekker verder met onze reis. Goedemorgen allemaal.
 13. Hoi @Cyclad58, yep, echt die buik, verlamend en heel akelig. Ik probeer het 'weg te denken', zo noem ik dat al ik verwoede pogingen doe om allemaal positieve dingen probeer binnen te sleuren in mn gedachten. Maar gaat even niet. Alles kost me zoveel moeite. Ik hoef vandaag niet zo veel maar zelfs mijn wandeling met mn hond staat me zo enorm tegen. Ik ga wel, maar zie er als een berg tegen op. Als ik er aan denk dat ik dan weer drijfnat van het zweten thuiskom staat het me zo tegen. Misschien slaat het helemaal nergens op hoor, och een beetje transpireren, maar ik ben echt drijf nat, ik schaam me dood.het staat me zo tegen. Het is dat vreselijke perfectionisme dat me parten speelt. Ik moet 4 mg diazepam afbouwen, een schijntje van wat ik ooit per dag wegvrat, maat nu even heel zwaar. Ja, idd het kost zoveel moeite. Ik me van jou zo goed voorstellen dat je wilt slapen als je moeten werken en dat je daar ook puur onrustig van wordt als dat niet lukt. Ik hoop oprecht dat je je een beetje door de dag kan sleuren :-)
 14. @Bellie, ik heb dagen die ik het liefst vergeet of enorm verlang naar alleen maar in bed liggen en dagen dat ik het heel aardig kan redden. Ik ben wel altijd in de weer hoor, ik dwing mezelf om in ieder geval iets te doen. Soms dan voel ik zoveel verzet tegen alle dingen maar ik sleur mezelf mn nest uit. vreselijk die dagen.
 15. @bolletje, fijn dat je er goed doorheen gekomen bent, ik neem aan dat ze je buik ook weer leeg hebben laten lopen :-)) @Bellie Ik begrijp je helemaal, kom echt goed voor jezelf op. Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat er steeds zo lichtzinnig omgegaan wordt me ontwenning van benzo's. En dat er zoveel verschil is in benadering van de gebruikers. Ik ben ook onder behandeling van de verslavingszorg en wordt met alle respect en begrip behandeld. Ik bouw af in mijn eigen tempo. En dat is helemaal prima. Mijn huisarts is een ander verhaal, die is voor mij alleen nog goed voor een pijntje of een pukkel. Ik moet op zoek naar een ander maar dat komt nog wel. Er zijn talloze mensen over de hele wereld die werkelijk doodziek zijn van narigheid door deze rommel. Ondanks dat ik ook het gevoel heb dat er een buitenaards wezen in mij buik huishoud, prijs ik mezelf nog gelukkig als ik de verhalen van anderen soms lees. Mensen die werkelijk aan huis en bed gekluisterd zijn, tegen de muur opkruipen van narigheid, zichzelf totaal verliezen. Bij mij gaan overigens de klachten ook in golven. Soms voel ik me dagen relatief goed en dan weer veel minder. Ik noem het maar dat beest in mn buik. Een knagende angst. Hoofdpijn, depri en een totaal gevoel van nikserigheid. ik had afgelopen weekend weer 0.5 mg moeten minderen maar heb het voor de eerste keer een weekje uitgesteld. Zag het even niet zitten. even een paar daagjes bijkomen nog. Niet echt in mijn goede doen, maar hopelijk komt dat wel weer. @Wanhopigeik kan me zo goed voorstellen dat je er wanhopig van wordt. Aan de ene kant ben ik jaloers dat je pillen vrij bent, maar ik benijd je niks als ik al die vervelende klachten zo lees. Als ik me zo voel soms dan probeer ik het maar gewoon te accepteren, is wel lastig maar het is nu eenmaal niet anders. Je ertegen verzetten maakt het alleen maar erger en ergelijker.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...