Spring naar bijdragen

Davy1982

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Davy1982's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Davy1982

    afbouw Tranxene

    In ieder geval ben ik nu 7 dagen benzo vrij, maar het wordt toch elke dag erger, en erger. Je ziel is verkocht aan de benzo duivel. Je snakt naar een pilletje om die angsten te bedwingen, maar toch is er een pad naar het licht, en dat is terug door de hel gaan waar alles begonnen is. Eens ik hier uit ben dan ben ik heel zeker dat alles terug goed komt.
  2. Davy1982

    afbouw Tranxene

    @Dikkie, De klachten van mijn burnout zijn hevige paniekaanvallen, huilen, niet meer kunnen plassen, en eten door spanning, geen levenslust, nergens nog intresse in, zware de-realisatie alsof ik in een andere wereld gezet ben, gemakkelijkere woorden hiervoor zijn vervreemding van de realiteit, zware uitputting. Plassen,en eten kan ik ondertussen terug doen, en eten lukt de ene dag beter dan de andere. Vandaag ook een slechte dag voor mij. Heel depressief, en negatieve gedachten met knagende angst gevoelens. Allemaal niet gemakkelijk maar we moeten er door heen gaan. Een pilletje nemen was nu een gemakkelijke optie geweest, maar ik ben slim en heb al mijn benzos naar de dokter gebracht zodat hier niks meer in huis ligt.
  3. Davy1982

    afbouw Tranxene

    @Dikkie, mijn bedoeling was om die laatste tranxene 5 mg af te bouwen via overschakeling naar Diazepam omdat er geen lagere dosis van tranxene bestaat. Uiteindelijk ben ik cold turkey gestopt omdat ik die overschakeling naar diazepam niet zag zitten. Ik heb enkel ervaring met Lysanxia, tranxene, en alprazolam beter gekend als xanax. Volgens mij zijn al die pammetjes bijna hetzelfde. De ene werkt wat langer en minder sterk, de andere werken wat korter, maar veel sterker. Vroeger heb ik ook Venlaflaxine 150 mg genomen, maar het vlakte mijn emoties te hard af, vandaar dat ik 75 mg juist genoeg steun vind. Ook ik heb een burnout met depressie. Dat we maar snel beter worden, en terug dat positieve gevoel krijgen, zodat alles terug leuk kan worden.
  4. Davy1982

    afbouw Tranxene

    @Dikkie, ja idd dat gevoel ken ik ook, voor niks geen zin, geen plezier/intresse hebben in dingen die je normaal leuk vind. Echt heel lastig gevoel, en dan begin je je snel te vervelen, en te piekeren. Ik heb hier ook nog steeds last van, alhoewel het soms wat beter is. Komt ook door die afgevlakte emoties volgens mij. Dit is mijn afbouw schema: -Alprazolam 0.25 mg 1x dagelijks (25 dagen lang). Na 2 dagen stoppen extreme angsten, dus hebben ze mij laten overschakelen naar: -Uni-Tranxene 15 mg 1x dagelijks voor het slapen gaan (19 dagen lang). Dit medicijn werkte goed, maar had elke morgen een kater gevoel dat 3 uur aanhoude. Dan overschakelen naar: -Tranxene 5 mg 1x dagelijks voor het slapen gaan (15 dagen lang). De afbouw ging redelijk, maar werd zwaarder na een 5 tal dagen. Oude angsten die terug kwamen, veel De-realisatie, onrustig, depressief, niks meer leuk vinden. Ik neem nu nog Efexor 75 mg 1 x dagelijks (ongeveer 65 dagen nu) en ik ben ook van plan om het nog een tijdje te nemen. AD afbouwen vind ik persoonlijk ook veel gemakkelijker, en ik denk ook dat wij hetzelfde medicijn slikken Efexor is hetzelfde als Venlaflaxine als ik het goed voor heb.
  5. Davy1982

    afbouw Tranxene

    @Dikkie, erg knap van je hoor !! Dan ben je al flink afgebouwd zo te horen !! Ik hoop dat de ontwenningsverschijnselen draagzaam zijn voor jou ? Straks ben ik 7 dagen benzo vrij, en het gaat ook veel beter dan gisteren. Ik heb een 7 tal uren vast geslapen. Wel heb ik hard liggen zweten, en wroeten in bed. Dat merkte ik pas toen ik opstond, verder heb ik er geen last van gehad. Ik ben al vrij druk bezig geweest, wassen, afwassen, poetsen, naar de dokter geweest ter controle voor de ontwenningsverschijnselen. @Frank86, de dokter kende het apparaat niet, maar ze raad het ook niet aan om te proberen.
  6. Davy1982

    afbouw Tranxene

    Ach ja voor ik het vergeet, ik was ook met mijn fiets tegen de muur van de supermarkt gereden, niet frontaal maar schuin. Ik dacht dat ik er een meter afstond, maar ik zat er helaas op. Gelukkig heb ik geen pijn. Mijn fiets ga ik een paar dagen thuis laten.
  7. Davy1982

    afbouw Tranxene

    Even een update plaatsen hoe het hier gaat, straks om 23 uur ben ik 6 dagen benzo vrij. Niet verschieten, want de ontwenningsverschijnselen zijn nu pas begonnen. De volgende symptomen die ik nu heb zijn: Hoofdpijn, veel spanning in het voorhoofd, hartkloppingen zonder inspanning, vermoeidheid, duizelig met cordinatie verlies, verdwalen gewoon niet meer weten waar je zit of staat, pijn linkeronderbeen bij het liggen, lichtjes beven, lang en diep slapen, maar heel moeilijk in slaap vallen. Dit zijn meer de dingen die ik verwacht had. Vandaag ook niet weest sporten, want dat vind ik wel gevaarlijk. Voor de rest gaat alles goed hier, geen angsten, geen onrust, en weinig piekeren. Van 37 jaar naar 73 zo voel ik mij nu . @Dikkie, gaat het al een beetje beter, en ga je ook de Lorezepam afbouwen ? Echt ellendig wat die pillen allemaal kunnen doen met ons kopkes. Ik begin er echt nooit meer aan, aan die troep die alles alleen maar erger maakt !
  8. Davy1982

    afbouw Tranxene

    @Dikkie, echt een wereld van verschil ! Niet meer onrustig wakker worden, geen angsten meer, terwijl ik veel angst, en onrust had met benzos, wat eigenlijk wel heel gek is, want benzos worden juist gebruikt voor angsten.
  9. Davy1982

    afbouw Tranxene

    Dankjewel @Frankk,en @Frank86!! Volgens mij vangt de Efexor 75 mg ook nog een heleboel op. Persoonlijk vond ik het afbouwen van 15 mg naar 5 mg tranxene zwaarder, dan het stoppen cold turkey. De-realisatie is zekers toegenomen, maar er valt nog mee te leven .
  10. Davy1982

    afbouw Tranxene

    Even een update plaatsen hoe het hier gaat. Ik ben straks 5 dagen benzo vrij. Het enige dat ik nog heb is slecht slapen, en vervreemding van de werkelijkheid. Verder heb ik redelijk wat energie, ik eet nog steeds goed, dagelijks sporten. Eigenlijk voel ik mij veel beter zonder benzos.
  11. Davy1982

    afbouw Tranxene

    Juist weest fietsen, en een stevige wandeling van 7 km in de vlakke zon. Helaas was het niet genoeg afleiding om mijn gedachten te verzetten. Dat stom onwerkelijk gevoel van de omgeving begint te overheersen. Verder had ik een koud gevoel, en wazig zien tijdens inspanningen. Ik ben zo boos dat ik geen normaal leven kan leiden, terwijl ik mij elke dag 100% inzet, en mijn angsten dagelijks aanpak .
  12. Davy1982

    afbouw Tranxene

    Vandaag weest uiteten, pal in het midden van het marktsplein met de zon op mij, en een heleboel mensen rond mij. Het was niet gemakkelijk, mijn ogen stonden super scherp, mistig zien, lichte duizeligheid, en lichte spanningshoofdpijn. Constant het gevoel dat alles op mij afkomt, het gevoel van door te draaien, en willen wegrennen, maar heb mij sterk gehouden 3 uur lang daar zitten zonder paniek aanval. Pffff ben blij dat ik thuis ben, binnen half uurtje fietsen, en wandelen. We zullen zien hoe dat gaat verlopen.
  13. Davy1982

    afbouw Tranxene

    Nu ik ook wat tijd heb om na te denken, begin ik eigenlijk sterk te twijfelen of ik wel agorafobie heb. Mijn diepste angst is dat ik de buitenomgeving als onecht ervaar, het is natuurlijk allemaal echt, en dat weet ik ook, maar dat is het gene waar ik altijd over lig te piekeren. Soms controleer ik zelfs door door het raam naar buiten te kijken of alles echt is buiten. Hopelijk gaat de psycholoog mij kunnen vertellen wat voor angst dit is. Ook verandering van licht bv als het zonnig is en de zon gaat onder, dan veranderd de omgeving, en dit kan mij al stress geven. Ook de tranxene helpte nooit voor dat probleem.
  14. Davy1982

    afbouw Tranxene

    @Cyclad58, ik dacht al dat het wat stapeleffect heeft, want ik heb nog steeds geen afkick verschijnselen. Ik heb ook redelijk goed geslapen, een 6 tal uur, wel vaak wakker worden, en terug in slaap vallen. Vandaag is een mooie dag met veel zon, heb nog geen plannen, maar ga zeker veel buiten gaan vandaag. Het blijft echter wel elke dag een uitdaging om buiten te komen, vooral als dat gevoel opkomt van dat de omgeving onwerkelijk aanvoelt. Iemand nog tips hier om met piekeren voor derealisatie om te gaan ? Het is niet dat het veel gebeurt, maar ik zit er heel vaak over te piekeren.
  15. Davy1982

    afbouw Tranxene

    Heeft tranxene eigenlijk een stapelwerking ? Omdat ik na bijna 2 dagen nog geen enkele afkick verschijnsel heb. Ik klaag zeker niet, maar ben wel voorbereid op de hel die nog moet komen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...