Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Sjeng

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  26
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Sjeng

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Sjeng

  Zaterdag 25 januari.

  Goedemorgen, vanzelfsprekend sluit ik me aan bij het dagpact Quinn Manou Sjeng Muziek op schoot met kleindochter wandelen met de hond kranten lezen heel relaxed allemaal. Fijne zaterdag!
 2. Goedemorgen allemaal, @Geace en @Jannigje dank voor jullie antwoord gisteravond nog. Ik was toen al aan het bellen en ben erna naar bed gegaan.Het stoppen met de alcohol gaat best aardig met de Antabus. Wat ik niet verwacht had is al t gevoel/ verdriet dat zich voor doet. Een mens verdoofd zich niet voor niets. Zonder zielig te willen doen: de pijn van vroege jeugd en hoe dat allemaal doorgesudderd heeft speelt op. Heb wel enige hulp van GGZ maar helaas wordt er regelmatig een afspraak afgezegd.Daarnaast voel ik me rillerig en vage hoofdpijn, moe denk dat dat ook met antabus te maken heeft. Vandaag met hond en kleinkinderen naar kinderboerderij. Dus er zijn vast weer momenten om te genieten. Fijne dag allemaal
 3. Gaat even moeilijk hier. Maar ga dan toch maar vriendin bellen, omdanks tijdstip, slaap goed allemaal en tot morgen
 4. Iemand nog online?
 5. Ah ik snap nu wat je bedoelde
 6. Hoi Bor waarom ben je zo tegen antabus/ refusal? Ben nieuwsgierig daarnaar, ik gebruik zelf (minimale dosering) Antabus en dat helpt mij wel..
 7. Hoi, ik vroeg me af: heeft de indeling in fases nog een bepaalde betekenis? Behalve tijdsindeling dan?
 8. Goedemiddag inmiddels, Vroege start vanochtend hier, want ik zou helpen met de kleindochters, en eerst moet het hondje een flinke wandeling dus....ik merk dat ik na 12 dagen geen alcohol me een stuk fitter voel, dat is fijn. Ik heb niet heel veel te melden op het forum maar toch doet t goed dat ik ergens iets over stoppen met alcohol kwijt kan. Vanochtend diende zich leuk vrijwilligerswerk aan; kostuums maken voor theater, erg leuk. Wat knap Smaragd dat je die fles meteen weggeknikkerd hebt! Fijne dag allemaal!
 9. Sjeng

  Vrouwen van rond de 50

  Ik ben 30, de rest is ervaring
 10. Doe graag mee. Gestopt 10-01-2020
 11. Sjeng

  Vrouwen van rond de 50

  59,kom net kijken op forum
 12. Sjeng

  Vrouwen van rond de 50

  @CoconutWoman, ja drank en hormonen; ik kon ook enorm transpireren, in straaltjes langs mijn gezicht en lijf. je schrijft: ik zou t fijn vinden wat balans in mijn leven te vinden....klinkt als een wens waar je eigenlijk al mee bezig bent. Voor mij geldt: t zit niet in de grote dingen maar juist in de kleine, een kop koffie met zorg gemaakt en opgedronken, een klein gesprekje op straat, even echte aandacht voor een collega. En bovenal bedenken wat je zelf nodig hebt zonder te streng te zijn. Ik heb best veel rust en stilte nodig, maar mijn ”kritische ik” vind dat een beetje zwak en kinderachtig. Die kritische gedachte alleen al kan meer balans vinden in de weg zitten. Het is niet zo dat ik me afsluit van de wereld, maar ik weet dat ik moet opletten voldoende rust en stilte in te bouwen.Mij helpt mindfulness enorm, en mijn hondje. heel veel mildheid en succes... ( voor iedereen die dat nodig heeft, inclusief schrijver dezes haha, ik heb t ook altijd beetje tergen mezelf op dit forum)
 13. Sjeng

  Vrouwen van rond de 50

  Voor mij speelt dat ik niet herinnerd wil worden als de vrouw die geen maat kon houden. ik wil niet meer wakker worden met de gedachte`: stom weer te veel gedronken. Voelde me niet fit en was vaak boos op mezelf daarover.ik herken het moment van het eerste glas, druk thuiskomen, kinderen die aandacht vragen pffft even ontspannen....maar t werden er steeds meer. Misschien komt er na de overgang wel een nieuwe behoefte aan evenwicht en komt vandaar uit de behoefte minder/niet te drinken en meer echt mee te maken/ te voelen? kleinkinderen spelen bij mij ook een rol, ik vond t vreselijk als ik op mocht passen maar eigenlijk te brak was om dat leuk te vinden.De laatste jaren ging ik me ook zorgen maken om al die hersencellen die schijnen af te sterven bij alcoholgebruik, mijn geheugen schoot/ schiet ernstig te kort. Ik zou graag de jaren die nog resteren bewuster mee willen maken en meer de dingen doen die ik wil doen ipv dat er niets uit mijn handen komt behalve het glas vullen optillen en legen. Er zit (voor mij) uiteindelijk meer vreugde, tevredenheid en zingeving in een dag als ik niet drink. Ik had trouwens nog niet door dat op dit forum zoveel vrouwen ‘ van zekere leeftijd” rond banjeren. Fijne dag allemaal
 14. Grünberg inderdaad Ties. hier mooie start; echo van mijn derde kleinkind gezien, nog 3 weken.mooie motivatie om niet te drinken:ik wil kunnen autorijden als de baby zich aankondigt.
 15. Sjeng

  nieuwe alcoholist

  Veel is zo herkenbaar, je bent niet alleen Elzbieta. Fantastisch mensen, al die steun! Zet m op Elzbieta!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...