Spring naar bijdragen

Lando

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Lando

  1. Je gaat volgens mij meer zoet eten omdat je lichaam de suikers uit de alcohol mist. Maar wellicht meer sporten en beter eten ook belangrijk is, Ik weet wel dat ik kon eten met een kater niet normaal!

    Dus hoop toch wel op 10 kilo minder

  2. 9 uur geleden zei Cleo66:

    Je schrijft,  dat het je gaat lukken deze keer . Dus ook al vaker geprobeerd.  Waarom zou het nu wel lukken dan denk je .

    Om het patroon te doorbreken en een sociale drinker te worden , moet je eerst echt voor een aantal maanden de drank volledig afschaffen.  Minimaal een half jaar.  En vanaf daar eventueel weer eens proberen of het je lukt je drinkgedrag onder controle te houden 

    Omdat deze keer hebben afgesproken dat we het voor het gezin en de relatie gaan doen, en als we dit er niet voor over hebben we toch dit alles zouden moeten gaan opgeven. Dus voor de kinderen en de relatie doen we het deze keer en niet om te minderen, af te vallen, minder katers, minder ruzie etc. Ons doel is nu een maand en dan kijken we verder. Mijn enigste angst zijn de Sociale contacten waar altijd vanuit word gegaan dat we drinken omdat dit gezelliger is :-(

  3. 2 uur geleden zei bumperjim:

    Ik wil niet vervelend zijn en ik bedoel dit goed, luister... het is wel een hard drug waar je vanaf wilt. Als je wilt dat het gaat lukken dan moet je het Echt Willen. Als een pitbull.

    Zoals je het schrijft "we gaan het proberen", "moet het maar eens gaan doen" en "het zal niet makkelijk worden" klinkt niet alsof je overtuigd bent. Ben je ook niet verplicht. Ik wil je nergens van overtuigen, kan ik ook niet, kan je alleen zelf.

    Maar als je er echt van af wilt, dan moet je echt alles op alles zetten en het spul voorlopig uit huis bannen. Want het klinkt simpel, stoppen of minderen, maar als alcohol echt een gewoonte is geworden, is het Oh Zo Lastig om eraf te komen. Verslaving noemen we dat ook wel :) 

     

    Je bent niet vervelend en je hebt gelijk het zal ook zeker niet makkelijk worden maar we weten dat het zo niet verder kan en we gaan er nu 100% voor. 

  4. Op 18-4-2021 om 15:38 zei bumperjim:

    Of het je lukt of niet bepaal je uiteindelijk zelf. Zorg dat je om te beginnen geen alcohol in huis hebt. Succes!

    Ja idd we gaan het een maand proberen want mijn vrouw drinkt met me mee en word er altijd een beetje vervelend van. Dat schaad het gezinsleven ook dus ik moet het maar eens gaan doen. Het zal niet makkelijk worden na jaren teveel te hebben gedronken. 

  5. Citaat

    Hoe is het gegaan bij de huisarts  ?   En samen stoppen ..   vertrouwen  krijgen in elkaar.    En ik herken het    het samen drinken    het er niet gezelliger op worden     het kater gevoel de volgende dag .

     Bankhangen '   jullie kunnen het .

    Klopt allemaal, we hadden ook alleen maar ruzie als we dronken en ondanks we samen ook nog werken is er als we nuchter zijn nooit geen ruzie.

     

    Huisarts deze woensdag ik zal het updaten

  6. Citaat
    Citaat

    Ik begin steeds meer te merken dat ik vrij chaotisch en van de hak op de tak bezig ben.
    Daar moet verandering in komen, ik moet meer gestructureerd bezig gaan.
    Niet meer alles tegelijkertijd en door elkaar doen.
    Met als gevolg dat ik niets afmaak.

    Zo da's heel herkenbaar, lijkt zoveel op mijn doen en laten!

    Citaat

    Wat leuk zeg @Lando, wat is het ervoor een? ‘S nachts nog vaak eruit dus?

    Het is maltipoo genaamd Rocco, en ja dat zal wel weer voor de nodige afleiding zorgen :-)

    WhatsApp Image 2020-02-20 at 13.46.42.jpeg

  7. Nee niet in huis maar de supermarkt is altijd open he :-(.

     

    Nou het is zo als ik het niet in huis haal mijn partner het ook niet erg vindt. Maar heb ik het in huis dan drinkt ze vrolijk mee.

    Dus we gaan het weer proberen a.s. woensdag naar de huisarts voor ondersteuning. Want dit moet echt stoppen ik drink weer 4 dagen in de week en dan meot ik altijd doorgaan tot ik mijn roes heb bereikt :-(

  8. Sinds afgelopen woensdag na weer een avond teveel samen te hebben gedronken en het weer eens er niet gezelliger van werd, hebben we besloten samen te stoppen.

    Het moet maar eens afgelopen zijn die katers en dat bankhangen, de ruzies als er weer eens teveel was gedronken.

    Ik hoop dat ik de druk van mijn werk op een andere manier kan verwerken en dat we het vol gaan houden deze keer!

  9. He Pippin,

    Klopt helemaal zo ervaren ook wij het.

     

    Ben nu 8 dagen nuchter en nog geen last van zucht gehad, ben al naar de bios geweest en bij een all-in buffet restaurant en geen alcohol genuttigd.

    Ik vermijd ook mijn vrienden nu want daar liggen de valkuilen, stappen of terrasje pakken dat durf ik niet aan.

    Onze Rem is ook kapot :-) dus dan maar ook geen gas geven.

    Wel merk je nu hoe alcohol is ingeburgerd, reclame nu met de kerst ten overvloede, kerstborrels en ga zo maar door! Rook eens een joint op een kerstborrel en iedereen kijkt je raar aan met een glas wijn in de hand!

    Zet hem op Pippin!

  10. Citaat

     Ikzelf heb specifieke datums waar ik er nog steeds 2g doorjaag, maar op is dan op en blijf ik eraf tot het jaar daarna. Ik moet nog iets hebben om naar uit te kijken. 

    Op is altijd op zo ook bij ons en dan samen 1 gram is ook gelijk de max. altijd al geweest. En eigenlijk ging het het afgelopen jaar prima tot we weer thuis gingen drinken dan zit je zo weer in die cirkel. We begonnen heel goed en dronken 1x per week 2 a 3 glazen op een terrasje in de zon. Ik merkte ook al gelijk dat ik er niet meer zo goed tegen kon en het bleef gezellig.

    Misschien moet je jezelf ook weleens verwennen maar nu eerst eens zien hoe het leven nuchter is.

  11. Ja weet je Sober,

     

    Het is zo klote want je weet dat alles beter gaat en je voelt je beter en ga zo maar door.

    Maar toch loop je ook tegen zoveel dingen aan als vrienden die drinken, evenementen waar drank is, sportclubs waar drank is.

    Supermarkt waar altijd drank is een nachtwinkel om de hoek en ga zo maar door. Nu hebben we al afscheid genomen van veel kennissen en zijn we al zoveel beter bezig maar het is genoeg zo. Het moeilijkste is om je leven aan te passen naar een leven zonder drank en drugs!

     

     

     

  12. He allemaal,

     

    Hier Lando en zalverhaal in een notendop neer te zetten.

     

    Mijn mijn 14de begon ik met blowen op mijn 15de kwam daar een drankje bij.

    Op mijn 22ste stopte ik met het blowen vanwege hyperventilatie en merkte dat ik meer ging drinken maar nog niet problematisch veel.

    Op mijn 27ste kreeg ik een café en daar begon het drinken pas serieus een probleem te worden en is zo gebleven. Zo heel nu en dan gebruikte ik cocaïne en had in het verleden een 10 pilletjes geprobeerd. Ik kreeg een nieuwe relatie en in deze relatie nam het cocaïne gebruik toe tot op een punt we het om de dag gebruikte met drank. Dit heeft bijna onze relatie na 14 jaar de kop gekost en we hebben daarom besloten om het roer om te gooien.

    Nu is dit al best wel gelukt en drinken we veel minder en hebben we in 1 jaar 2 x een terugval in de cocaïne meegemaakt. We zijn samen in totaal 40 kilo afgevallen en zitten beter in ons vel. Maar nu merk ik weer dat we langzaam meer gaan drinken en dit is vaak mijn eigen fout omdat ik het dan vaak voorstel en mijn partner dan ook geen nee zal zeggen.

    Dus vanaf gisteren 10-12-2018 heb ik dan maar weer besloten om helemaal te stoppen want als we gaan drinken willen we meer en krijg je ook de drang naar drugs!

    Moeilijk zal het zeker wel gaan worden want als je eenmaal zolang hebt gebruikt is het zeer lastig om uit die cirkel te blijven.

     

    Maar we gaan ervoor!!

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...