Spring naar bijdragen

Lucien

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Lucien's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Goed bezig John ! Fijn is dat hè je het feestje nog kunnen herinneren ;-)
  2. Succes ! Ik gebruikte daar altijd gewoon schoonmaakdoekjes voor :p
  3. Zelf ga ik regelmatig naar NA meetings, AA vond ik wat te dogmatisch.
  4. Lucien

    Voorstellen

    Klopt helemaal. Niemand van ons werd verslaafd just for the fun of it. Hoe gaat het met je zoektocht naar het waarom ? Dat stukje is altijd de moeite waard van het verder onderzoeken. Herkenbaar ook trouwens, die onzekerheid die alcohol het "sociaal glijmiddel" maakt. Bij mij was dat het ook zeker, en die onzekerheid is er altijd gebleven al had 30 jaar gebruiken een en ander wel verbloemd voor mezelf. Het heeft me even geduurd om te beseffen hoe het mijn leven nog steeds stuurde, en hoe elke verslaving uit het verleden er uit voort gekomen zijn. Maar het was de zoektocht zeker waard...
  5. Lucien

    Ben ik weer...:(

    Dat ene zinnetje heeft mij inmiddels ruim 3 jaar clean gehouden... Het valt of staat met dat stukje acceptatie. Van onszelf en van onze verslaving. Mooi dat het weer goed voelt voor je !
  6. Beetje oude topic inmiddels, maar hoe gaat het inmiddels met je @Dochter1990 ? Beetje luisterend oor kunnen vinden en een beetje vrede kunnen vinden wat je verleden betreft ?
  7. Hoi Bella, We begonnen allemaal met een dag 1, dus 3.5 dag is voor niemand een lachertje hoor :-) Goed begin, nu volhouden ! Je mag me gerust een berichtje sturen als je wilt. Probeer als begin voor jezelf eens een lijst te maken van de voors en tegens van drinken voor je. Als de lijst met tegens zwaarder weegt, hang die lijst dan eens aan je koelkast zodat je hem ziet als je de neiging hebt een fles wijn te gaan pakken... En als je tijd hebt, lees eens wat boeken over nuchter leven. Helpt de motivatie vast te houden en te versterken.
  8. Lucien

    Ben ik weer...:(

    Welkom Keet.
  9. Lucien

    Even voorstellen

    Ik heb dat programma niet gevolgd, maar ben bezig gegaan met Acceptance & Commitment Therapie en na het eerste jaar meetings gaan volgen. Heeft me goed geholpen en dat doet het nog steeds :-)
  10. Lucien

    Gestopt

    Welkom Kamille ! Wat mij in het begin erg hielp, was opschrijven wat voor mij de voors en tegens van drinken waren. Als de tegens duidelijk zwaarder wegen, houd die lijst dan bij je en bekijk hem nog eens als je trek krijgt...
  11. Lucien

    Even voorstellen

    Welkom Proudmom !
  12. Lucien

    Effe voorstellen

    Goedemorgen Lady Jane en Soberbunny, Tja, wat brengt me hier... gedeelde ervaringen zal ik maar zeggen. Je weet nooit of je nog iemand kunt helpen door je eigen ervaring te delen. Of jezelf helpen door de ervaringen van een ander te lezen :-)
  13. Lucien

    Effe voorstellen

    Hallo allemaal ! Ik ben Lucien, 48 jaar. Inmiddels ruim 3 jaar clean.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...