Spring naar bijdragen

sieraad

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    655
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

1.043 profielweergaven

sieraad's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Ikzelf kreeg ook meer last van angst nadat ik met alcohol en ad was gestopt. Maar liever dat dan nog meer schade aan lichaam en geest. Met therapie is het allemaal wel te doen. Langzaam maar zeker.
  2. Hoi Moppie, Ik dronk en gebruikte ook ad (paroxetine). Geen goede combi... Zelf ben ik eerst gestopt met alcohol en ongeveer een half jaar daarna gestopt met ad. Tot mijn eigen verbazing vond ik het makkelijker om te stoppen met drinken dan te stoppen met ad. Maar dat zal voor iedereen anders zijn. Mijn advies aan je is om het andersom te doen. Eerst stoppen met drinken (dus niet minderen) en daarna heel langzaam afbouwen van de ad. Beide zal niet eenvoudig zijn. Stoppen met alcohol vanwege de verslaving en de gewoonte. Stoppen met ad vanwege de verslaving en de vervelende effecten van het stoppen (brainzapps, terugkerende depressie, angst en andere ongemakken). Hou er ook rekening mee dat overmatig drinken en langdurig ad gebruik blijvende schade hebben aangericht. Bij mij is het al bijna 5 jaar geleden dat ik gestopt ben en ik heb het gevoel dat ik nog steeds aan het bijkomen ben... Succes!
  3. Ik vind 't prachtig "amfetamist".... beter dan speedjunk. Persoonlijk gebruik ik inderdaad voor .mezelf en anderen die langdurig en overmatig alcohol gebruiken de term "alcoholist", geen probleem! En tevens beter dan "alcholjunk".
  4. Roberto, Hier is een link met uitleg waarom je de oxazepam het best eerst kunt omzetten naar diazepam. Dat is niet omdat het langer werkt maar omdat je eerst een stabiele bloedspiegel met het medicijn moet creeeren. Oxazepam is na een paar uur uit je lijf en de ontwenningsverschijnselen zijn veel heftiger. Diazepam heeft een halfwaarde tijd van 100/200 uur en doet er dus heel lang over om uit je lijf te verdwijnen, je kickt dan als het ware vanzelf al af. Door dan de diazepam langzaam af te bouwen zijn de ontwenningsverschijnselen minimaal en dan nog kunnen ze ontzettend heftig zijn. Als je te lang door blijft slikken, kan het zelfs omslaan in ontwenningsverschijnselen die wel tot 2 jaar aan kunnen houden, het zogenaamde protracted withdrawal syndrome. Geloof me, er is maar 1 weg en dat is zo spoedig mogelijk stoppen met de benzo's en daarna je alcoholprobleem aanpakken. http://www.novadic-kentron.nl/default.aspx?DocumentID=79628559-f620-428c-9b8c-3ff39d3c877f
  5. Tja dat stoppen met roken is mijn volgende "project", maar ben er nog niet aan toe... Dat zal net zo gaan als het stoppen met drinken; 2 jaar peinzen en piekeren en dan in 1 x BAF! Gestopt... Daar ga ik dan maar even van uit, haha. Maar het zaadje is gepland en ik geef het nu steeds meer water zodat het kan groeien.
  6. Roberto, Alcohol en benzo's is een heel verkeerde combinatie. Alcohol versterkt de werking van de oxazepam. Stoppen met alcohol is erg moeilijk, stoppen met benzo's kan nog moeilijker zijn en kan erg heftige ontwenningsverschijnselen geven. http://www.wikiwand.com/nl/Ontwenningsverschijnselen#/Medicijnen Om te stoppen met de alcohol kun je oxazepam gebruiken tegen de eventuele ontwenningsverschijnselen. Oxazepam zul je daarna heel langzaam af moeten bouwen. Raadpleeg daarvoor zeker ook je huisarts. Meestal wordt geadviseerd over te stappen op een lang werkende benzo zoals diazepam. En dan iedere twee weken 10% minder nemen, vooral op het laatst is dat een heel gefriemel met halve en kwart tabletjes. Hier is een Amerikaanse website met heel erg veel infomatie; http://www.benzobuddies.org/ Veel succes Roberto!
  7. Hoi Stoeptegel, Ik heb daar inderdaad over gelezen en aan gedacht. Maar het lijkt me sterk na 2 jaar. Ik eet gezond en slik bovendien vitamines en mineralen bij...
  8. Hey Joop! Leuk je weer eens te lezen! Na 4 jaar wordt het bij jou dus ook langzaam steeds beter. Dat is fijn om te horen. Geniet er maar van! Ik ben in november 2 jaar van de alcohol af, het doet me goed te weten dat er mensen zijn die na 4 jaar zich steeds beter gaan voelen. Langzaam maar zeker lijkt het te zijn. Ik had dat niet verwacht toen ik ging stoppen.
  9. Hey mensen, Bedankt voor jullie reacties, dat helpt me! @Lady Jane, het zal inderdaad zeker te maken hebben met de roofbouw. En je hebt waarschijnlijk gelijk dat het allemaal nog beroerder zou zijn geweest als ik door was blijven drinken. 1 Positief effect van het stoppen is dat ik nu wel weet dat ik wilskracht en doorzettingsvermogen heb, daar hou ik me dan maar aan vast. @MijnGerrit, ik denk niet dat het lyme is, tenzij ik gelijk ben gebeten nadat ik stopte, zou een raar toeval zijn :-) @Huttula, ja die roofbouw hè... ik rook nog wel steeds, zal ook niet mee helpen. Het doet me goed van je te horen dat zelfs na 4 jaar pas, je jezelf toch beter begint te voelen. Er gloort dus nog hoop! @Lidia Super dat je de knoop hebt door gehakt en definitief bent gestopt! Inderdaad een heel verhaal wat je hebt getikt. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik van de ontwenningsverschijnselen niet echt last heb gehad, ze waren er wel, maar ik had er geen last van. Dat was een goede start voor mij. Ik was dan ook erg positief over het verdere verloop. Mijn klachten begonnen eigenlijk erger te worden ongeveer een half jaar nadat ik ben gestopt. Uiteraard al met van alles en nog wat naar de arts geweest, maar niets aan het handje. Misschien is het ook wel het teruggekeerde bewustzijn van je eigen lichaam en onzekerheid over de gezondheid dat alle klachten ineens erg opvallen. Vroeger verdoofde ik dat natuurlijk meteen... Ik hoop dat er veel berichten en ervaringen bij komen op dit draadje. Ik kon zelf ook niet veel vinden op internet over herstel na middelengebruik en de artsen die ik heb bezocht wisten daar eigenlijk ook niet veel over te vertellen..
  10. Goedenavond, 5 November 2012 is mijn stopdatum. Na jaren lang overmatig drinken eindelijk gestopt. Met behulp van het programma van alcoholdebaas. De eerste week wat oxazepam en het was gedaan. Slechts 1 x een uitglijder gehad en sindsdien alles onder controle en helemaal geen behoefte meer aan alcohol. Juni 2013 gestopt met paroxetine na 12 jaar gebruik. Dat was een lastige, maar toch gelukt. Nu komt het deel waar het mij om gaat... Het was de bedoeling dat ik met beter zou voelen na het stoppen. Ik heb nooit meer een kater dus daar heb ik geen last meer van. Ik sport iedere dag (deed ik nooit) en ben in therapie (nooit eerder geweest). Toch voel ik me niet beter! Soms lijkt het wel of ik me steeds slechter ga voelen. Ik heb ineens klachten die ik nooit had en lichte klachten lijken erger te worden. Mijn gebit gaat ineens snel achteruit, mijn gewrichten doen pijn, voel me moe (terwijl ik goed slaap) en nog wat dingetjes . Ik hield me al die tijd voor dat het wel te maken zou hebben met herstel, (vooral van de paroxetine) maar het begint nu wel lang te duren. Nu ben ik benieuwd of er onder jullie gestopten zijn die dit herkennen, of ervaring hebben met lichamelijk herstel na langdurig middelen gebruik. Thanks en ik heur graag van jullie.
  11. Geen pb's, word niet gemist, ben alcohol de baas, Tekenen aan de wand... I'm out of here! Alle goeds voor iedereen en hou de kop droog... x
  12. Goed zo Madeleine... lekker slapen nu, doodgaan doe je maar eens als je heel oud bent.
  13. Ik, daarintegen, ben weer eens nuchter. Kalm blijven allemaal en geen gekke dingen doen!
  14. sieraad

    zaterdag 8-6

    Man, man wat ben ik nuchter... *_*
×
×
  • Nieuwe aanmaken...