Spring naar bijdragen

Myriam9

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    911
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

1.920 profielweergaven

Myriam9's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Myriam9

    Jaarpact

    En jaaaaaaa...... ik ga door!
  2. Myriam9

    Jaarpact

    Dank je Lady Jane, ziet er goed uit die taart hahahaha Nee een trilogie wordt het niet. Misschien ben ik nog niet uitgeschreven maar dan over een ander onderwerp. Liefs Myriam.
  3. Helemaal goed! Ik zeg nu dan ook altijd; Ik ben blij dat ik niet meer moet roken en drinken! Dat klinkt heel anders als ik mag niet meer....... foei foei foei
  4. Myriam9

    Hoelang nuchter

    Wat ik dronk toen ik nog dronk is misschien voor jou geen veel alcoholgebruik. Wat jij dronk dan was ik misschien al dood. Met andere woorden is dat niet te zeggen. Stevige drinker is altijd teveel!
  5. Myriam9

    Hoelang nuchter

    Ik zeg op dat feest in mijn hoofd; ze weten nog niet dat ze gif zitten te drinken. Overigens zeg ik dat ook hard op als ze iets over mijn niet drinken zeggen.
  6. Myriam9

    Hoelang nuchter

    Mijn schuldgevoel kwam pas toen ik meer als een jaar droog stond. wat ik anderen allemaal niet had aangedaan..... Saai? ja in het begin wel omdat je nog geen andere invulling voor je drinkgedrag hebt. Maar geloof me, dat gaat voorbij. Stel je voor; er zit een vrouw op de bank op maandagmiddag, en zij slaat op haar gemakje vrij snel 4 glazen wijn naar binnen. Kijkt schuldig om haar heen. Loopt na de kelder en pakt er stiekem nog een. Dan komt haar man binnen en zijn ze blij ( of maken ruzie) en wacht zij tot het tijd is om met fatsoen een 2e fles leeg te maken. Dit elke avond............... Hoe saai is dat? Nee nu heb ik een veel gevarieerder leven, spannend en zeker niet saai!!!!
  7. Myriam9

    Hoelang nuchter

    Goed bezig!! Door gaan! in het begin ben je meer bezig met de nadelen zodat evt voordelen niet op vallen. En jij zit duidelijk in het begin stadium. Maar ik nu naar bijna 13 jaar zonder alcohol zie hele grote voordelen!!! Maar ook dat zal bij iedereen anders zijn. Is ook wat je er van verwacht. Ik geloofde niet in voordelen hahahaha maar warempel.... heb mijn mening bij moeten stellen.
  8. één van die dingen die je moet gaan doen na het stoppen met alcohol drinken is andere gewoontes aan leren. Daar is drinken er één van. Ik was geen thee drinker, water drinker en ook geen fris drinker. Ik dronk koffie of alcohol. En als je dan met de alcohol stopt is het ook niet vol te houden om van dat je op staat tot je slapen gaat koffie te drinken. Al dronk ik thuis wel cafeïne vrije koffie. Op een vakantie had ik malaria en daar zeiden ze dat je pure Lemongrass thee moet drinken ( het hele jaar door) als preventie tegen malaria. Dit omdat de mug niet houdt van de geur en je dus niet steekt, en je dus geen malaria krijgt. Aangezien ik altijd lek gestoken word door die leuke beestjes dacht ik; baad het niet schaad het niet! En ik had een rede om iets anders als koffie te drinken. Ik ben 8 jaar geleden begonnen met elke ochtend 2 glazen lemongrass thee te drinken. En tot mijn verbazing ben ik nooit meer gestoken. Ze komen wel maar vliegen over me heen! Dus dat was voor mij makkelijk vol te houden elke ochtend hier mee te beginnen.
  9. Naar mijn idee begint je dag met niet drinken al in de ochtend.
  10. Myriam9

    De weg naar Orval

    Ik heb nooit meer de behoefte gehad (nadat ik zelf het idee had er van af te zijn na 1 jaar) om flink door te zakken. Die drank vulde een leegte in mij. Die leegte heb ik nog gekomen van trauma uit het verleden. Maar die mogen er zijn en vul ik af en toe met een lekker gebakje!
  11. Myriam9

    De weg naar Orval

    Nou mensen ik lees dit nu pas en ben stom verbaast. Nadat ik gestopt was dacht ik in het begin; Ik mag niet meer drinken! Dat hoor ik nu bij jullie ook. En alles wat je niet mag wil je dus wel. Op een bepaald moment toen ik het gevoel had dat ik het goed ging volhouden ging ik denken; Ik mag niet meer drinken? Waarom zou ik in godsnaam willen drinken? Het heeft me alleen maar heel erg veel ellende gebracht, en dat is nog zacht uitgedrukt wat jullie vast wel weten. Ik wil niet meer drinken! Het spul is gewoon drug? Voor de 1 wel voor de ander niet. Voor mij wel! Wat ben ik blij dat ik niet meer hoef. Dat ik gewoon zelf goed ben, dat ik (na een hele tijd oefenen) nu me veel socialer kan gedragen op feestjes. Dat ik met de twist niet meer omval! En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nee voor mij is er niet één klein ietsepietsje reden om het te willen proberen. Alleen al het idee dat ik zou moeten denken; kan het wel? Ohhhh echt niet! Weet je wat? Ik ben een gelukkig mens! Ik doe nu dingen dingen die ik nooit had gedacht ooit te kunnen en of te durven, zoals een boek schrijven over mijn K... T leven met alcohol! Mijn leven is NU spannend!
  12. Is dat niet een beetje laat voor je aansluiten bij een dagpact? hahaha
  13. Myriam9

    Jaarpact

    "Het doden van het alcoholmonster in mij !" Mijn 2e boek is uit Hieperdepiep! En ook daar is doorzettingsvermogen voor nodig. Maar naar bijna 13 jaar zonder alcohol heb ik al bewezen dat ik het kan. En al velen met mij. En ook diegene die pas gestopt zijn kunnen dit! En diegene die een terugval hebben gehad, hebben ook weer doorzettingsvermogen nodig ow weer gewoon bij dag 1 te beginnen. Zet hem op! Je kunt het! Liefs Myriam.
  14. Myriam9

    Jaarpact

    Dank je beste Bob, ook voor het bijhouden van deze lijst! Daar is doorzettingsvermogen voor nodig. Maar lieve mensen, dat geldt natuurlijk voor ons allemaal hier.
  15. Het doden van het alcoholmonster in mij! Het tweede boek van mij is uit hieperdepiep!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...