Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. @Moosje, ene dag droog, andere niet is altijd nog beter dan helemaal niet droog. Doormodderen houdt een belofte, een mogelijkheid in. Twee mogelijkheden eigenlijk wel, maar uitgaande van de goede mogelijkheid kan het gebeuren dat je droog komt te staan. Niet opgeven, je herkent je smoezen, je kunt elke dag, dus ook morgen of zelfs vandaag al, je smoezen achter je laten en voor en tijdens je vakantie al een begin maken met dát te doen wat je eigenlijk wilt.
 3. Geen droge afmelding hier. Zo moeilijk om me weer te hervatten. Nog een week werken dan heb ik vakantie helpt ook niet echt mee. Ik denk steeds na de vakantie moos dan ga je je best doen . Dit werkt toch niet om nu te stoppen. En dan moet er ook nog een aantal kilo's af, ook na de vakantie natuurlijk. Wat een slechte smoezen ik weet het!!! Ik modder nog effe door. Ene dag droog de andere niet. Fijne avond nog híer
 4. Moedig

  Afbouwen Oxazepam

  Je hebt gelijk dat ik steeds tussendoor aan het stoppen ben. Alleen heb ik de afgelopen 10 dagen vaker genomen: 2 dagen wel, 1 dag niet, ivm verdriet, spanning en niet slapen. En dat drie keer zo en ook 15 mg. Dank voor je info over Eric Paling. Ik ga morgenmiddag eerst naar de huisarts, even horen wat die zegt. En anders neem ik contact op met Eric (of misschien doe ik dat zowiezo wel). Hij zal wel opkijken als hij van me hoort. Ik heb hem ook gezegd na het afbouwen: nooit meer benzo's.
 5. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Dat is zeker heftig, maar je bent nu eigenlijk ook steeds kort aan het stoppen. Het is denk ik inderdaad veiliger om vanaf een stabiele dosering af te bouwen, liefst met Diazepam. Je kunt Erik bereiken via www.brijder.nl Via het contactformulier kun je hem een vraag stellen of contact aanvragen!
 6. Vandaag
 7. @EefjeJ Ik ga mijn best doen,dank je wel
 8. Moedig

  Afbouwen Oxazepam

  Bedoel je dan ineens helemaal stoppen met de Oxa? Dat lijkt me wel heftig? Maar een goed afbouwschema weet ik zelf nog niet, omdat ik zo onregelmatig gebruikte. Meestal moet je dan eerst weer stabiliseren. Dus dagelijks gaan gebruiken en de (was bij mij) iedere twee weken een kwart eraf. Maar ik wil ook niet nu ineens iedere dag gaan innemen, dan verhoog ik weer. Ik weet overigens niet waar Eric Paling nu te bereiken is. Hij zou dacht ik naar Leiden gaan voor onderzoek.
 9. Woodie

  Weet niet hoe

  En jij hebt hier ook steun Clare! Kunnen we wat voor je doen? Wil je er iets over kwijt?
 10. Ik geniet van je verslagen @jopie!
 11. Goed bezig, @doorbijter Hoe voel je je nu?
 12. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Ja, @Moedig, het klopt dat de één gevoeliger is dan de ander. Er zijn echt mensen die na 5 jaar gebruik binnen een maand van hun verschijnselen af zijn en er zijn mensen die 4 weken iets slikken en daarna jaren last hebben van ontwenning. Het is echt niet te peilen. Kun je proberen om de Oxa niet meer te slikken? Best kans dat het dan vrij snel beter gaat. Als de klachten lang aanhouden kun je altijd nog kijken of langzaam afbouwen met Diazepam een optie is. Je kunt ook Eric Paling benaderen, hij heeft wellicht een prima advies voor je!
 13. Heel veel succes gewenst! Het gaat je lukken
 14. Ik ga tekenen @Kannietmeer! Ken ook een gebruiker hiervan. @doorbijter: succes! Lees ik het goed dat je 1 Mg in 1 keer eraf haalt? @Annie87: hoe is het?
 15. Super @doorbijter ik hoor graag je ervaring.
 16. @KannietmeerDank dat ik even tegen je heb heb kunnen spuien,en nu tjop tjop naar de nul (in een rustig tempo)
 17. Moedig

  Afbouwen Oxazepam

  Hallo Cyclad58, Ja het blijkt maar weer opnieuw dat huisartsen en vele hulpverleners geen verstand hebben van benzo's. Dat is toevallig want Eric Paling heeft mij in 2016 geholpen met afbouwen van de Diazepam. Dus hij zei ook weinig gebruik en laag geeft toch afhankelijkheid. Dat zei de huisarts inderdaad niet, daarom dacht ik uiteindelijk dat is wel te doen, na veel overreding van verschillende kanten. Eigenlijk weet ik natuurlijk zelf het beste wat het was dat afbouwen en die hel, dat heeft zo'n huisarts helemaal niet in de gaten wat dat inhoudt. Ik gebruik de oxazepam heel wisselend. Soms drie in de week, bijv, twee dagen na elkaar en dan een ertussen. Soms een week niet. En ook wisslend 10 of 15 mg. Heb vorige keer afgebouwd met Diazepam, want die had ik al. Weet niet of ik nu beter weer over kan stappen of proberen langzaam oxa afbouwen? Ga morgen wel even met de nieuwe huisarts praten, kijken wat die er van vind. Mijn vorige had er totaal geen verstand van, zodoende kwam ik toen op eigen initiatief bij Eric Paling uit. Toch heb ik de afgelopen jaren ook mensen gesproken die af en toe oxazepam 10 mg namen en er dan gewoon mee stopte. Ik begrijp niet hoe dat kan? Kan me nog wel herinneren dat Paling zei dat de een of de ander daar gevoeliger voor is. (20% van de bevolking). Ook hooggevoelig dan misschien?
 18. jopie

  Dinsdag 16 juli 2019

  Ok. Half 8. Het ligt. Bloemkool, witvis, gebakken aardappeltjes.... Met kruiden uit de tuin. .. Yoghurt na. Met "spikkelsuiker". Dat is heeeeeeel weinig suiker waarbij je met je tong bijna zoekt naar dat enkele snufje zoet. Heerlijke dag, lopend broodjes halen (uur onderweg), ziekenhuistent, en zwembad met 2 animatieclowns met een dansje voor de kleuters (weinig mooier dan een verlegen kleuter die loskomt), vriendinnetje gemaakt ("maar ik weet niet wie ze heet, oma")..... maar..... de vermoeidheid slaat wel iets toe bij mij.
 19. @Cyclad58Ja toch,heb daarna ook in een deuk gelegen ondanks alles, en heb ik nuttige info deze komende maanden zal ik het zeker melden.
 20. Oo, lithium, dat middel ken ik idd wel. Schijnt vooral Te werken bij bipolair stoornissen. Nee, dan wil je er ook nog niet al die extra kosten bij. Voor mij vandaag een grote dag. Die eerste stap van de afbouw is begonnen. Van 20 maar 19. Benieuwd of ik er iets van merk.
 21. Nou en of ze dat doen, ook zonder darmklachten. Zijn moeder is een labrador en labradors zijn vuilnisbakken. Staan ze om bekend.
 22. Cyclad58

  Afbouwen Oxazepam

  Hoi @Moedig, wat vreselijk dat je nu weer last hebt van de ontwenningsverschijnselen. Allereerst: voel je niet schuldig over het opnieuw slikken van de Oxazepam. Je draait het niet meer terug en het helpt je niet. Bovendien had je toen iets nodig, toch? Het is niet zo vreemd dat je ook ontwenningsverschijnselen hebt bij het niet dagelijks gebruiken. Artsen beweren anders, af en toe een pammetje werkt niet verslavend en je krijgt daar geen last van volgens hen. Wellicht helpt het als ik je vertel dat ook ik na afgebouwd te zijn van de Lorazepam door omstandigheden ook bijna 3 weken Oxazepam (dagelijks) heb geslikt. Ook door (droeve en zeer moeilijke) omstandigheden. Dat ging bij mij op zich goed, maar in nachten dat ik niet slaap heb ik ook wel eens een Temazepam genomen. Ik heb Erik Paling, deskundig benzospecialist, via mail gevraagd of het af en toe gebruiken (1 keer in de maand of zo) van Temazepam na eerder langer gebruik van benzo's kwaad kan. Zijn antwoord was helder en duidelijk: "je loopt het risico op het weer oplopen van afhankelijkheid, zelfs als je het sporadisch gebruikt." Helder, vrijwel alle artsen zullen dit advies NIET geven en naar mijn mening onterecht. Wat ik wil zeggen: het lijkt mij helder dat je inderdaad last hebt van ontwenningsverschijnselen. Hoe vaak in de week neem je Oxazepam? En heb je een afbouwplan voor ogen of wil je vanaf nu niet meer slikken?
 23. Lonster

  Woorddomino III

  Heel goed! Riep de trainer terwijl ik door zijn hoepeltje sprong.
 24. Ik heb 'm ook ondertekend en doorgestuurd! Voor degenen die priadel niet van naam kennen, het is bekender als lithium. Echt schandalig wat er met dit medicijn gebeurt, ik ken iemand die lithium moet slikken, je moet er niet aan denken wat zoiets betekent voor iemand met een kleinere beurs, drama.
 25. Alle succes en sterkte gewenst! Cognitieve problemen hebben zelfs als bijkomend voordeel dat je positief verrast wordt (4 cornetto's in plaats van magnesium is een leuke eenmalige ruil!) Je zal bij de tapering ongetwijfeld verschijnselen ervaren, deel ze met ons als je wilt. We zullen je altijd steunen!
 26. Ondertekend en doorgestuurd
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...