Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Bellie

  Afbouw oxazepam

  @Doorgaan dank je. En niet omzetten naar dia? Want dat heb ik liever niet. Zit ik weer aan de dia
 3. Ach af en toe voel ik me ook nog een jochie
 4. Bor

  Vrijdag 3 juli 2020

  Ik denk ineens weer aan @Maverick Hoe zou het gaan op de trekker..
 5. Bor

  Vrijdag 3 juli 2020

  En hierom verf ik mijn haar dus niet. Welkom jochie!
 6. Nee zeker niet Vlaams. Onbekende die ouder zijn dan ik aanspreken met U is wel zo netjes.
 7. Bor

  Vrijdag 3 juli 2020

  Hij zei U tegen mij. Of ben U Vlaams?
 8. Doorgaan

  Afbouw oxazepam

  @Bellie Bij temazepam misschien gewoon de 0.5mg per week aanhouden. Je bent al best wel ver met afbouwen. Knap hoor! En ja die corona geeft rare klachten.
 9. Dan interpreteer ik uw bericht verkeerd. U stelt: Ik wist wel wat ik deed zoals ik deed maar ik wist niet waarom Dus dan ga je uitzoeken of er redenen zijn waarom je bepaalde dingen doet/heb gedaan. Dit interpreteer ik als zoeken naar redenen. Als mijn redenatie verkeerd is dan mijn excuses.
 10. Bor

  Vrijdag 3 juli 2020

  Ik schreef; Erkennen en herkennen dat je verslaafd bent en dit zoveel mogelijk leren te begrijpen kan verlichting geven. Voor jezelf en je naasten ook. Ik had het niet over redenen. Want ik heb reden om te drinken, altijd. Nu en straks ook.
 11. Hier gaat het heel goed met het niet drinken. Snap mezelf soms niet daarin, maar alleen maar goed natuurlijk. Best wel wat trek momenten overwonnen en mag terecht weer trots zijn op mezelf. Als het me teveel word, ga ik gewoon een flinke wandeling maken of op een andere manier mijn zinnen verzetten. Heb eindelijk een goede vriendin en we verbazen ons, dat we in heel veel dingen hetzelfde zijn. Gewoon echt de slappe lach af en toe met haar en ze is net zo wispelturig als ik. Steeds meer krijg ik mijn leven op de rit. Kan weer normaal nadenken (voot zover mogelijk bij mij), mijn huisje hou ik goed bij. Weet weer wat ik wil. Niet meer zo onzeker, maar duidelijkheid, ook naar mensen toe. Ze weten weer wat ze aan mij hebben. Dit wilde ik nog even graag delen. Voor de rest voelt het forum niet fijn meer. Zal hier ook wat minder zijn, maar jullie krijgen zeer zeker af en toe een update.
 12. Ik ook. Maar nu wel steeds andere en niet meer meteen als ik midden in de nacht wakker wordt. Paar weken geleden waren het alleen maar 4 zinnen van hetzelfde liedje. Non stop op repeat .Weken lang. Zo zat ik letterlijk Stuck with you met Bieber en Grande. Pffff
 13. Bor

  Vrijdag 3 juli 2020

  Wie heeft het over redenen? Ik niet hoor.
 14. Met fruitautomaten op internet precies hetzelfde. Al moet ik zeggen dat bij mij de bedragen per storting niet drastisch toenamen, de frequentie daar en tegen wel .
 15. Tjaa denk dat we hier verschillen van mening. Voor mij is de reden van ondergeschikt belang t.o.v acceptatie. Ik kan alle reden opzoeken die mij tot gokverslaafde hebben gemaakt of accepteren dat ik gokverslaafde ben en er iets aan doen. Veel verslaafde zoeken een reden waarom ze hebben gedaan wat ze hebben gedaan omdat hun opvattingen en gedrag niet overeenkomen (cognitieve dissonantie). Al weten we alle redenen ,dat doet niks af aan het feit dat we verslaafd zijn.
 16. Liedjes in mijn hoofd heb ik al maanden. Irritant
 17. Dat herken ik nog wel. De winst op een avond kon niet groot genoeg zijn. Het moest altijd meer en meer zijn. Waardoor je steeds meer inzet en altijd wel een keer tegen een verlies aanloopt. Dan op tilt slaat en binnen minuten is je geld op. Althans, dat gaat zo met pokeren.
 18. Bor

  Vrijdag 3 juli 2020

  Nou.. Ik wist wel wat ik deed zoals ik deed maar ik wist niet waarom en ik kon het niet stoppen, of een halt toe roepen. Pas toen ik leerde over verslaving begon ik te begrijpen waarom ik deed wat ik deed en waarom ik niet kon stoppen. Het bleek dat ik verslaafd was/ ben. Ik moest en moet accepteren dat ik verslaafd ben maar begrijpen wat verslaafd zijn inhoudt maakt het meer te begrijpen waarom je/ ik doet zoals je/ik doet..bent zoals je/ik bent..waarom...etc. Dan heeft het een naam. Verslaving. (her) Erkenning.
 19. Bellie

  Afbouw oxazepam

  @Doorgaan Ik zei al in een andere discussie dat ik maar net doe of ik de griep heb of zo en dat het niet door de afbouw komt. Van de griep kan ik ook niet weg lopen. Moet ik het ook ondergaan. Kan wel de hele tijd jammeren dat de afbouw een ellende is maar daar schiet ik ook niks mee op. Ik heb 3 jaar geleden echt zwaar de griep gehad. 6 weken doodziek op bed gelegen. Hebben we ook overleefd. Ik moet en zal voor mezelf, mijn man en vooral voor mijn kinderen eraf! Weet alleen niet hoe ik die temazepam aan moet gaan pakken straks. Enig idee? 1mg per week?
 20. Ja ik heb dezelfde gedachte bij alcoholverslavingen. Al kan je, volgens mij, lichamelijk niet meer zonder toch op een bepaald moment? Geen een verslaving kent een gezonde redenatie. De ene verslaving is alleen geaccepteerder dan de andere. Denk dat acceptatie belangrijker is , dan de verslaving begrijpen
 21. Vandaag
 22. Nou uit onderzoeken blijkt , als we er even vanuit gaan dat het normale dopamine leven 100 is, dat als je gokt deze omhoog schiet naar bijvoorbeeld 170, als je saldo op is zakt deze weer naar beneden , maar blijft wel boven de 100, bijvoorbeeld 110. Dus ongeacht of je gewonnen of verloren hebt je dopamine is hoger dan het was. Daarom blijft men vaak lang doorgaan in hetzelfde gedrag.
 23. @Doorgaan Wat is ver? Zover ik weet staat er een zendmast 3 km verderop en één 2 km verderop. Ik woon in een dorp, geen idee of ze hier al zo ver zijn met 5G. Maar echt, ook op de corona groep hebben mannen en vrouwen zoveel deze klachten. Heel raar. Ook de klachten die ik had zoals tandpijn of je een beugel in hebt. Of 24 uur een liedje constant in je hoofd. En heel veel slapeloosheid, om de 2 uur wakker. Mijn dochter die echt voor 100% corona heeft gehad slaapt ook zo slecht. Op dezelfde manier.
 24. Tuurlijk streven gokkers het geld na maar dat is aan het begin. Later is geen bedrag groot genoeg en draait alles om de rush. Totdat je als een soort zombie modus zit te gokken, als tijdverdrijf, je zondes ontvluchten, emoties wegstoppen ect.
 25. Bor

  Vrijdag 3 juli 2020

  Ja ik weet het niet, ik heb zelf echt helemaal niets met gokken. Heb het wel geprobeerd, casino"s en zo maar het deed me niks. Behalve dan dat mijn dochter bij haar vent weg is gegaan vanwege hij gokte weet ik er wat van. Tevens heb ik eens gesproken met iemand die dat ook was (in afkickkliniek)..dat klonk mij niet best. Niet geldzorgen of iets, althans daar ging het gesprek niet over, maar hij had echt lichamelijke afkick ervan. Ik wist niet dat dat kon.
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...