Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. kruidenthee67

  Dagboek Bilo

  Afleiding zoeken kan helpen. Eten en / of wat drinken. Uitspreken tegen mijn partner. Maatje appen. Slapen? Na een warme douche? En weten dat het voorbij gaat.
 3. Bilo

  Dagboek Bilo

  Ik zoek excusen. Maar ik ga er niet in mee. Dus ik ga NIETT drinken. Maar ken je dat gevoel dat je zo vreselijk moe bent maar dan nog te veel adrenaline om te slapen? Raar hoe je lichaam met geest werkt . Ik merk dat al jaren; als mijn lichaam moe is , is mijn geest zwakker. Heb er ooit een briljant boek over gelezen " de kracht van wilskracht" . Enorme aanrader. Ik zou vandaag alleen dubbelen in de tennis competitie maar moest onverwacht ook enkelen. Dus ging over mijn grens. Was nu even geen andere keuze maar ik moet niet over mijn grens heen gaan. Blij dat ik komende 10 dagen vrij heb en bungalow park geboekt heb. Rust, rust en geen wijn. Nu nog even vanavond doorkomen. Het is toch ongelofelijk dat ik nu nog steeds tegen mezelf zeg " pak 2 wijntjes, daar kan je het bij laten". Haha ik moet er bijna om lachen dat ik daar nog in geloof
 4. bumperjim

  Dagboek Bilo

  Wandelen inderdaad of indien moe, naar bed. of iig ergens waar geen koelkast is
 5. Bilo

  Dagboek Bilo

  Dank je. Ik zeker niet drinken. Maar ik merk dat na dat enorm zware sporten mijn lichaam zo moe is. En daarmee ook mijn mentale weerstand. Ik wil NIETT drinken en morgen weer brak. Dus nu loop ik maar veel rond in woonkamer en drink water als een kameel. Nog advies? Wat is een best practice op zware momenten? Normaal ga ik dan maar wandelen maar ben zo vreselijk moe. Wat deed jij op zware momenten?
 6. Bilo

  Dagboek Bilo

  heb het even zwaar. Iemand online?
 7. Uit zeer veel ervaring kan ik zeggen;..bouw de AD niet te snel af. Er is niet zo iets als te traag afbouwen
 8. lady jane

  Woorddomino III

  wasgoed isbeter wordtbest
 9. Een paar drukke dagen gehad, dus weinig tijd gehad om te schrijven. Ik voel me nog steeds best wel goed en ik denk dat het echt komt door het afbouwen van de AD. Lijkt wel of alles ineens veel intenser is. Geen mist meer in mijn hoofd en ook veel minder trek in alcohol. Ik zou haast gaan denken dat het echte onmatige drinken door het gebruikt van de AD is gekomen. Ik heb nu ook veel meer de rust om er nu ook daadwerkelijk mee bezig te zijn en het af te bouwen en hoop heel snel er vanaf te zijn. Vanmiddag met mijn 2 kleinkids gewinkeld en ik trots met de dubbele buggy gelopen. Nu weer lekker rustig en morgen een hele dag naar Brabant met het Smarlappenkoor. Niet echt zo mijn ding en zeker niet met een bus met al die koorleden, maar ach, 1 koor is nog te overzien en als ik er eenmaal ben, vermaak ik me wel. Gelukkig niet binnen in een feestzaal, dan krijg ik het benauwd. Gewoon buiten en je kan wandelen en er zijn diverse podia.
 10. reboot

  Wil niks meer

  ook van mij welkom wat moet ik met mijn leven............... dat dacht ik een jaar geleden ook, nu niet meer net wat Lika zegt als je stopt komen er zeker vruchten om te plukken, je gaat weer leven ga eens wat boeken lezen over alcohol dit boek "de moed om te veranderen" was bij mij de doorbraak, één zin zal ik nooit vergeten die was "ik was het zat om zat te zijn" succes
 11. Vandaag
 12. Bilo

  Wil niks meer

  Ik vind naar de huisarts gaan ook een grote stap; schaamte. Wat raar is, want ik kan beter wat schaamte krijgen dan een lever cirrose. plus zo'n huisarts ziet echt alles voorbij komen joh. Dus mijn advies is; hoe moeilijk het ook is, ga naar de huisarts. Het lijkt mij bijna ondoenlijk om alleen te stoppen als je hele dag thuis zit en al net na de ochtend begint. Plus wat heb je te verliezen; de huisarts zal begripvol zijn.
 13. Kwartje lijkt te gaan vallen in hoe ik (ook) met eten omga. Moeilijker weg dan drinken en roken. Maar ik ga op pad. Geen dieet. Geen oordeel. Eerst eens zien.
 14. Ik denk dat het overgaat @Rosee. Tenminste bij mij. Wat er wel voor in de plaats is gekomen, is dat ik me af en toe niet kan verbinden en het dus niet naar mijn zin heb. Dan ga ik snel naar huis. Aan de andere kant: als het wel lukt heb ik leukere gesprekken en... ik onthoud ze. Ook fijn.
 15. niks

  Wil niks meer

  Grote stap ja inderdaad en wat moet ik met mijn leven
 16. Benerklaarmee

  Voorstellen

  @Lonster, ik heb het kunnen aanpassen. Wat betreft inbraak op mijn privacy heb ik een hoop meegemaakt en het zit inderdaad nog een beetje in mijn systeem (trauma) dat ik daardoor snel wantrouwend ven. Eigenlijk is dit het enige online platform waar ik op kom. Ik heb geen telefoonnummer doorgegeven. In ieder geval hopelijk geen e-mails meer Ja het is heftig want wil natuurlijk niet terugvallen maar de drang is dan weer zo aanwezig en het schuldgevoel daarna ook! Alles wat ik dan tot zon moment bewerkstelligd heb voor mezelf maar ook voor anderen telt voor mij dan niet meer en begin dan weer met een lege zelfwaardering.
 17. Fijn dat je nog zo nageniet van je herinneringen @Lika. Waardevol ook. Herkenbaar @Bor. Wat ik allemaal vind aan troep in de kamers van mn zoons. Mn jongste kan ook niks wegdoen, soms ben ik bang dat hij later een hoarder wordt die alles bewaart, zoals in die tv programmaas. Ik ben net terug van borrel en kan af en toe de wijn nog zo missen. Kan me dan echt diep ellendig en alleen voelen. Ik blijf dan meestal ook maar heel kort en probeer het beste ervan te maken, maar van binnen... Of dat ooit overgaat. Pfff.
 18. Sober

  Sober

  Ja klopt. Herstel vraagt veel tijd en geduld. Even meer bed time nodig. Dus minder forum tijd. Maar positief.
 19. Senna33

  Sober

  Fijn je weer te lezen, ik vond je de laatste dagen nogal stil ..
 20. Sober

  Sober

  Nog veel op bed en veel pijn. Maar dankbaarheid overheerst. Lesje geduld . Haha. Er komen weer kleine mooie stapjes.
 21. Rosee

  Sober

  Fijn Sober!
 22. Bilo

  Dagboek Bilo

  Vier uur tennissen. Merkte de kater van donderdag wel. 13 km. Haha ben zo kapot. Als ik met mijn linkeroog knipper doet mijn rechterbeen pijn
 23. Robertt

  Het stopt nu

  25 mei 2019 Inmiddels bijna 24 uur gokvrij en dat is al een hele prestatie voor mij. Leeg gevoel, maar het gokken heb ik afgezworen nadat ik gisteren tevergeefs nog een poging deed om iets terug te winnen. Leeg gevoel, maar dat zou ik ook hebben als ik nu met lege handen terugkwam van de gokhal.
 24. Lika

  Wil niks meer

  Welkom. Hulp vragen is een grote stap wellicht, maar wel goed om te maken denk ik. Goed dat je hier al bent! Zet ‘m op. Als je stopt komen er zeker vruchten om te plukken. Het duurt even, maar het gebeurt.
 25. bumperjim

  Dagboek Bilo

  Positief bekijken. 4 dagen ipv 3 en 1 fles ipv 3. Je gaat de goede kant uit. Nu door...
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...