Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Gisteren
 2. Jannigje

  Woorddomino III

  Is inderdaad een geweldige film, en nee, hij staat niet op mijn bucketlist @Kohtje.
 3. lady jane

  Lotgevallen & strapatsen

  Knakker, wat een droevig verhaal. De noeste werkmieren worden meestal maar 1 jaar, dus hun kans om te paren volgend jaar was toch al verkeken. Maar de meeste werkmieren zijn onvruchtbare vrouwtjes. Die met vleugeltjes zijn denk ik wel de mannetje, lijkt me logisch☺ En de koningin is de enige die de eitjes kan leggen, zij kan wel 25 jaar oud worden. Het nageslacht lijkt dus niet vernietigd. Tenzij je de koningin ook gekookt hebt? Dan maar een echte cocktail klaarzetten voor de rouwenden morgen. sterkte voor jou intussen.
 4. Dred1

  Nu is het oprecht klaar!

  He Gaal, Hoe is het ermee :-) is weer even geleden maar we komen constant weer samen haha. 9 maanden is écht nice man!! De scherpe randjes eraf. Echt goed bezig! Sporten is misschien wel een goede tip ja. Ik denk er al een tijd (lees jaren haha) aan om te beginnen, maar misschien dat het ook dat zetje geeft bij het gokken. Ik ga me morgen aanzetten om gewoon een start te maken! @Misses Dat is misschien nog erger inderdaad. Je precies bewust zijn wat er allemaal gebeurt, om vervolgens gewoon door te gaan. Belachelijk hé.
 5. Ach Sobertje toch. Ik zal een kaarsje voor je branden.
 6. knakker

  Lotgevallen & strapatsen

  Al enkele weken hebben wij in de keuken last van mieren. Niet heel erg, maar toch is het niet fris in de ochtend op het aanrecht een aantal van die beesten aan te treffen die zich tegoed doen aan achtergebleven sporen aardbeienjam of appelstroop. Daarom staat er vlakbij de tuindeur waar zij ons huis binnen treden nu een lokdoos. Tot zover alles heel normaal. Vanmiddag zat ik in mijn zwembroek in onze tuin te genieten van het mooie weer. Glaasje cider, boekje, zon op bol. Ik word daar vaak wat soezelig van waardoor ik ook nu al snel zat te knikkebollen. Ik werd wakker van een paar mieren die over mijn voeten kriebelden. Met vleugels ook nog eens. Ik dacht die gaan hun broeders wreken die zijn gesneuveld in mijn mierenlokdoos, en gaan mij nu in mijn grote teen bijten. Maar toen ik wat verder keek schrok ik mij een ongeluk. Op meerdere plaatsen in mijn tuin kropen de mieren met tientallen, honderden, duizenden tegelijk uit kieren in de grond omhoog, daarbij over elkaar heen kruipend, vallend, buitelend. Allemaal met vleugels. Er leek echt geen einde aan de friemelende stroom te komen. Ik dacht: het eind der tijden is nabij. De insecten gaan niet alleen mijn huis, maar de hele wereld overnemen. Ik moet nu ingrijpen. Minutenland heb ik onhandig drentelend op blote voeten liters kokend water uit ketels en soeppannen over de mieren uitgestort. Toen ik klaar was zag ik wat een slagveld ik had aangericht, overal mierenlijkjes, door de hele tuin. Triest om te zien wel. Maar het onheil was afgewend en de wereld leek gered. Tot ik op internet ontdekte dat dit een heel onschuldig en jaarlijks terugkeren fenomeen is in mierenland. De bruidsvlucht noemt men het. Een feestelijke dag, een soort carnaval zeg maar. Elke zomer kruipt de koningin uit haar onderaardse stelsel omhoog, waarop alle mannetjes mieren – voor de gelegenheid allemaal uitgerust met heuse vleugeltjes – als een gek achter haar aangaan. Wie hoog in de lucht het langst bij haar in de buurt kan blijven heeft gewonnen en mag met haar paren. Waarop de koningin terugkeert naar de aarde om elders een nieuwe kolonie te beginnen. Hierop gaan alle mieren weer over tot de orde van de dag. Noest werkend en hoopvol uitkijkend naar de bruidsvlucht van komend jaar. Misschien winnen zij dan wel. Tja. Daar keek ik als dierenvriend toch wel beteuterd van op mijn neus. Ik heb hun feestdag grondig verpest. Mijn paniekerig ingrijpen niets minder dan genocide. Ik heb schuldbewust de lokdoos maar weggezet vanavond, en een likje aardbeienjam op het aanrecht achtergelaten. (Maar beste ezel, waarom moeten wij dit in godsnaam lezen op een forum voor alcohol-de-baas? Ehm, tja, sorry, dat weet ik eigenlijk ook niet. Het abstinent zijn leidt bij mij soms tot een onstuitbare schrijfdrang, is dat een excuus? Die cider was trouwens ook alcoholvrij.)
 7. Sober

  Woensdag 17 juli 2019

  Ha. Dat kan ik en wil ik. Niet aks een dronken droppie de kist in. Dat dus. Lieve groet allen
 8. Misses

  Nu is het oprecht klaar!

  Best grappig dred, je hebt alles uitgedacht. Jij bent ook geen dombo, en toch verslaafd. Sluw is het inderdaad. Maar serieus, we moeten dus alles uitdenken en onderbouwen om onszelf te overtuigen dat gokken je leven kapot maakt. Elke dombo zou dat toch moeten weten zonder alle psychologie erachter goed bezig Gaal. 9 maanden is echt super! Denk je er nog veel aan?
 9. Lika

  Woensdag 17 juli 2019

  Dikke knuffel voor jou dan @knakker. Hou je taai, man. jij ook @Sober. Lees net je bericht op het jaarpact. Kun je je herpakken?
 10. Lika

  Sober

  Hoe is het nu @Sober? Lees je net op het jaarpact.
 11. lady jane

  Woorddomino III

  staat als een huis dat het een meer dan geweldige film is
 12. Gaal

  Nu is het oprecht klaar!

  Ik ben 9 maanden clean maar zal altijd lid blijven van gamblers anonymous. De verhalen zijn altijd hetzelfde en er is maar één oplossing. Stoppen met gokken. Gelukkig zijn er manieren om dit te ondersteunen en ik zal het beperken tot degene die mij persoonlijk helpen Preventie zoals entree verbod of app blokkers Hobbies.. ga sporten sporten geeft je een onwijs goed gevoel waarmee je zelfs de kern van je verslaving kan aanpakken. Ook lees ik tegenwoordig boeken. Hou je hoofd omhoog dag 1 maar als je stopt win je echt
 13. Dred1

  Nu is het oprecht klaar!

  Precies dat dus. Het is een grote illusie. ‘Een paar euro kan geen kwaad’. Is simpelweg de verslaving die praat. Ik bedoel laten we nou eerlijk zijn. Je zegt eigenlijk ‘een paar euro in een kast welke mijn leven, naasten, geld, aandacht en energie verslinderd, dat moet toch kunnen? Hoe belachelijk klinkt dit? Verslaving is onder iedere doelgroep en capaciteit. Van arm tot rijk, van dom tot genie. Wat ik ervaar tijdens het gokken is vooral schaamte en teleurstelling. Verliezen is verliezen en winnen is verliezen. Of je nu 10K wint of 500K, het stopt niet. Want je gokt niet om het geld, je gokt omdat je probeert te ontsnappen aan iets. Je gokt omdat je even niets anders wilt denken, dit is in ieder geval mijn ervaring. Dat het soms allemaal teveel wordt en je denkt ach, het zal allemaal wel. Of je je nou goed voelt of slecht, er is altijd wel een reden om een gokje te wagen. Wat me vooral stoort is dat IK de melkkoe ben in het hele proces. Stel, je gokt in een kroegje op zo’n kast. De kroegeigenaar verdient de huur, de kasteigenaar (voornamelijk JVH gaming in NL) verdient en de belastingdienst pakt zijn graantje mee met 33%. En wie betaald dat? Juist. Zo’n kast is door tientallen psychologen in elkaar getimmerd en softwarematig zodanig ingesteld dat JIJ als melkkoe daar zoveel mogelijk geld in stopt en in een roes blijft. De geluiden, kleuren, ‘net niet’ effecten..het is allemaal geen toeval. Dusja, een meer dan gemiddeld IQ en opleiding neemt niet weg dat je gewoonweg beschikt over een beïnvloedbaar menselijke psychologie. En daar maken ze op een ziekelijke manier misbruik van!
 14. Ja, ik wil wel Lika, dankjewel. Ik voel me ook wat onbestemd, maar dat heeft te maken met het redden van de wereld, of juist het vernietigen daarvan vandaag, maar daarover wellicht later meer op mijn eigen draad. Alles komt altijd goed, neemt u dat maar gerust van deze ezel aan hoor. Mooi Smaragd, zo'n dankbare brief. Daar doe je het allemaal voor. Je doet ook mooi werk. En helemaal top als dat jou kan inspireren tot een drankvrij bestaan. Gaaf ook, zulke mensen jouw werk niet maar heel gewoon vinden, maar dankbaar zijn, en het ook nog eens uitspreken. Ik neem me voor om dat ook vaker te gaan doen.
 15. Wil je mij er af gooien. Bob .ik meld me wel weer. Ik heb nog effe.
 16. Lika

  Weet niet hoe

  Sterkte
 17. Lika

  nieuw

  Welkom. Goed dat je hier bent gekomen. Je kunt het vast! Ik wens je heel veel succes.
 18. Misses

  Nu is het oprecht klaar!

  Het is precies zoals je schrijft. Maar de ‘grap’ is wel dat dit precies zo werkt met elke verslaving. Die ene sigaret neem je ook niet omdat je weet dat dat het begin is van een pakje. Eerst alleen op feestjes, hou je je voor. Je rookt eens van iemand wat. Zolang je geen pakje koopt en elke dag rookt ben je niet verslaafd, denk je. maar als je jezelf die ene gunt, gun je jezelf dat pakje uiteindelijk ook. dus die ene euro die je vergokt zal bij ons uiteindelijk ook weer een volledig salaris zijn. Mij las ergens hier op het forum: elke euro die je wint is geleend geld, je stopt het altijd weer terug. het doet me goed om dit soort dingen te relativeren en ook om van anderen te lezen. Ik weet dat ik een stemmetje in m’n hoofd heb dat zegt dat een tientje niet zo erg is, ‘kan jou het schelen’. En uiteindelijk zegt dat stemmetje ook dat het einde nu toch wel zoek is dus dat je best door kan spelen tot je blut bent. Ik wil daar absoluut niet meer naar luisteren! Ik luister nu naar die stemmetjes die zeggen dat ik dit NOOIT meer wil. Net als roken. Dat trekt me ook nog altijd aan, maar daar ben ik ook al 2 jaar vanaf. maar waarom worden wij verslaafd en anderen niet? Ik vind mezelf zo zwak dan. Het klinkt ook zo sneu. Verslaafd zijn is voor junks en zielige mensen. Ik zie mezelf niet zo. Ik ben redelijk goed opgeleid en heb een meer dan gemiddeld iq. Waarom ben in verslaafd? Het is een gevecht, maar we gaan het winnen!
 19. Wat goed van je lynn86 ik heb er vorige week twee gerookt. Voor de rest niets meer aangeraakt. Ik ben vandaag ook gestopt met de champix na eerst een paar dagen te hebben afgebouwd. Het gaat nog steeds goed
 20. Lika

  Woensdag 17 juli 2019

  Mooi Smaragd, motiverend ja. Dat kan ik me voorstellen. Vandaag is weer voorbij. Ik weet het allemaal even niet zo goed. Voel me wat wiebelig, huilerig. Al een paar dagen. Onzeker. Gaat wel weer over. Vast. Nu is vandaag voorbij en is het bijna vakantie. Slaap lekker allemaal. Knuffel van mij voor wie wil.
 21. Moedig

  Afbouwen Oxazepam

  Het erge is ook nog dat ik de eerste keer oxa kreeg voor eczeem. Na allerlei crèmepjes, enz. wat niet hielp, zei de huisarts dan zal het wel van de spanning zijn en schreef 2 x daags oxazepam voor. Zo is mijn Benzo verhaal begonnen. Vreselijk achteraf gezien. Maar toen was ik nog helemaal onwetend en vertrouwde natuurlijk op de artsen.
 22. Nog een maand, Skyer, en je hebt drie jaar rond. Mooi!
 23. JAARPACT Deelnemers gaan ervoor vanaf de aangegeven startdatum gedurende een jaar of langer geen alcohol te drinken. Ze geven zelf aan of dat lukt, en laten minstens eens per jaar weten of ze nog aan het pact deelnemen. Donderdag 18 juli 2019 - 50 deelnemers FASE 6 VIJF JAAR EN LANGER [18] 17 jaar 10 mnd - 01-09-2001 Rudy 12 jaar 11 mnd - 07-08-2006 Anna 12 jaar 11 mnd - 07-08-2006 Ferry 12 jaar 03 mnd - 01-04-2007 Water 11 jaar 07 mnd - 25-11-2007 Soothe 11 jaar 05 mnd - 13-02-2008 Adam 10 jaar 04 mnd - 24-02-2009 Dhen 09 jaar 11 mnd - 04-08-2009 Lady Jane 09 jaar 06 mnd - 25-12-2009 Bolletje 09 jaar 04 mnd - 20-02-2010 Kate 08 jaar 05 mnd - 09-02-2011 Myriam7 08 jaar 03 mnd - 16-04-2011 Jan1000 08 jaar 02 mnd - 22-04-2011 Huttula 07 jaar 08 mnd - 14-11-2011 Shahire 07 jaar 02 mnd - 02-05-2012 Dylan 06 jaar 07 mnd - 16-12-2012 Monster 06 jaar 03 mnd - 18-04-2013 Kastanje 05 jaar 05 mnd - 15-02-2014 MijnGerrit FASE 5 EEN TOT VIJF JAAR [23] 04 jaar 10 mnd - 09-09-2014 Nancy 04 jaar 09 mnd - 18-10-2014 Wimmelt 04 jaar 08 mnd - 20-10-2014 Yogajuf 04 jaar 04 mnd - 08-03-2015 BillyBob 04 jaar 00 mnd - 19-06-2015 An 03 jaar 11 mnd - 25-07-2015 Happiness 03 jaar 07 mnd - 13-12-2015 Sebastiaan 03 jaar 06 mnd - 24-12-2015 Jannigje 03 jaar 04 mnd - 07-03-2016 Rosa45 03 jaar 01 mnd - 30-05-2016 Bob 03 jaar 01 mnd - 31-05-2016 Wisse 03 jaar 01 mnd - 15-06-2016 Anette69 02 jaar 11 mnd - 19-07-2016 Skyer 02 jaar 10 mnd - 01-09-2016 Asterix 02 jaar 07 mnd - 25-11-2016 Lika 02 jaar 05 mnd - 07-02-2017 Reacher 01 jaar 11 mnd - 07-08-2017 NickyLJ80 01 jaar 11 mnd - 17-08-2017 Kruidenthee67 01 jaar 07 mnd - 13-12-2017 IJsvogel 01 jaar 06 mnd - 15-01-2018 Rosee 01 jaar 03 mnd - 16-04-2018 GewoonDoen 01 jaar 02 mnd - 19-04-2018 Gypsy 01 jaar 00 mnd - 05-07-2018 Cleo66 FASE 4 NEGEN MAANDEN AFGEROND [3] 11 mnd - 13-08-2018 Patries 11 mnd - 17-08-2018 Etty 10 mnd - 18-09-2018 Amethist FASE 3 ZES MAANDEN AFGEROND [2] 06 mnd - 29-12-2018 Harp 06 mnd - 17-01-2019 Zbb FASE 2 DRIE MAANDEN AFGEROND [2] 05 mnd - 25-01-2019 Sober 04 mnd - 18-03-2019 Clean66 FASE 1 START [2] 01 mnd - 19-05-2019 Goedehoop 00 mnd - 15-07-2019 Rupsjenooitgenoeg
 24. @Smaragd Wat mooi dat je deze brief gekregen hebt. Vaak zien we de dingen als vanzelfsprekend maar als iemand er dan wel bij stilstaat en zoiets als dit doet, dan voel dat gewoon fijn, toch? Ik nok af, de dag is om en ga proberen mijn rust pakken. Welterusten iedereen!
 25. Moedig

  Afbouwen Oxazepam

  Heb jij de Lorazepam in 2 maanden afgebouwd? Want dat is toch wel een wat sterkere benzo? En hoe ging dat met de 3 weken Oxa? Soms vangt de AD de ontwenning van benzo's wat op, maar dat was bij jou dus niet het geval. Heb je nog steeds een AD? Goed dat je 6 uur per dag werkt ! In het verleden liep het bij mij helemaal verkeerd met alle medicatie die ik had gekregen. Eerst een hele tijd Oxazepam. Moest om de vier uur wat nemen om de intervallen te overbruggen, want dan kreeg ik al last van onttrekking. Van psychiater eerst Promethazine (tegen prikkels) erbij en daarna Citalopram (AD). Toen moest ik van de psychiater de Oxa cold turkey stoppen. Had ook nog Flurazepam voor de nacht en maagbeschermers. Ik dacht dat ik gek werd. Want van de AD opstarten had ik ook erg veel last. En tegelijkertijd de oxa moeten stoppen. Ik vergeet nog dat ik toen ook nog alprazolam erbij kreeg. Ik kreeg door deze combinaties last van angstaanvallen en was zwaar overbelast. Toen gaven ze me de diagnose angststoornis. De omgekeerde wereld, want die angstklachten kwamen van de medicatie. Fijn die hulpverlening! Nu hoop ik er weer snel vanaf te zijn.
 26. Hoi @Leen, het kan heel goed kloppen dat je wat suffer bent door de Diazepam. Ikzelf heb daar al heel lang last van en vindt dit het enige nadeel van Diazepam. Voor mij begint de lucht inmiddels wel al wat vaker te klaren naarmate ik lager kom, maar dat is natuurlijk nog geen garantie voor jouw. Liever wat suffer dan hele vervelende ontwenningsverschijnselen denk ik dan maar.
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...