Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Vandaag
 2. Lonster

  Even voorstellen Myle

  Ja, benieuwd naar je verhaal. Wanneer kom je weer terug?
 3. Lika

  Marco

  Volgens mij geef je jezelf heel veel.nu. Verwerking en je bent sterker dan je dacht. Wow!!
 4. Ik loop als een dronken kerel en bang voor duizeligheid hoord dat bij afkicken ik ben er angstig voor. Wilhelmina
 5. Lika

  Dinsdag 19 November 2019

  Ja @kruidenthee67 en @fleurtje klopt. Even remmen en met rust en aandacht. Ik wist en voelde het en wilde dat doen toen mijn collega ziek werd en ik er dus een stap bij moest doen. Daarvan ben ik in onbalans geraakt. Gaat sinds vandaag al weer wat beter. Ik vecht er niet tegen en dit is even hoe het liep. Veel van wat il.dan als.heel.lastig ervaar gaat helemaal niet over mij. Anderen willen veel.en zoeken controle. Dat is hun ding. Niet het mijne. Ik kom er weer. Langzaam. Rustig aan..... En accepteren. En even terug. En adem. Gefietst, gezwommen, gewerkt. Nu koken. Lekkere koude wangen door de fietstocht.
 6. Quera

  Weekpact

  Weekpact 19 november 2019 Sanmiquel Bob Maja Quera
 7. Stamppot spruitjes ook wel eens een idee.Maak ik nooit.
 8. stamppot spruitjes met twee zacht gekookte eitjes
 9. Succes in de kliniek Puk!
 10. Nog twee weken en dan wordt ik opgenomen in een kliniek. Ik heb zo nu en dan kleine terugvallen gehad. Afgelopen weekend weer alle dagen gedronken en maandag weer gestopt. Meteen weer slapeloze nacht gehad en maak me druk over vannacht, ga niet meer drinken komende week. Weekend gaat weet risico worden.
 11. Ik ga zo macaroni maken en jullie?
 12. Manou

  Even voorstellen Myle

  Ik mis je op het forum Myle
 13. Manou

  Marco

  Goed bezig Nondetju!
 14. nondetju

  Marco

  huisarts is trots op mij, hij verwachte niet dat ik het in mijn eentje voor elkaar zou krijgen. het begin is gemaakt! ik ben nog niet naar deurne geweest, dat is iets voor morgen ik hoop sterk genoeg in mijn schoenen te staan, om dit zo minimaal een maand vol te houden. heb wat onverwerkte dingen weggeblowt die ik eerst moet verwerken. daarna kijk ik verder of ik er difinitief vanaf blijf.
 15. Jij bedankt voor jouw reactie, rapilos. Wel jammer dat ik er weer eens naast zat. Voor jou dan, hè.. Tja, dan moet je toch maar hier blijven.
 16. Welkom, @Manou. Ik zet je er weer op.
 17. Ha die Koh, Nou je zit er inderdaad aardig naast hoor ha,ha Ik lijk misschien vaak de indruk te wekken dat ik geen moeite met drank heb, maar dat klopt natuurlijk niet, anders had ik hier niet gezeten denk ik Ik vind het allebei erg; me afmelden voor jaar en dagpact, maar dus zeker ook OMDAT ik dus gedronken heb Heb mezelf meestal onder controle als ik niet drink, maar ALS ik drink, is dat toch meestal wel meteen tot een hele fles, want die MOET dan leeg Meestal met de achterliggende gedachten, dat dat nu echt de laatste keer is, en nu kan het nog, het is toch al mislukt, dus het er dan maar goed van nemen ook kan ook moeilijk stoppen , na de eerste. drink vaak weken of dagen niet, en dat gaat dan meestal best wel goed, tot de volgende "aanval ", wat zomaar uit het niets kan komen In de ochtend het absolute voornemen, om zeker niet te drinken die dag, en dan opeens om een uur of vier, een totale gedachten omslag Maar enfin, dat is een bekend fenomeen bij vele van ons lees ik vaak Daarom is het ook zo verradelijk vind ik En misschien kom ik wel standvastig over en zo, maar ben dat zeker niet altijd Vaak onzeker, tobberig en overal leeuwen en beren zien Misschien is de indruk anders omdat als ik me rot voel, er ook niet over schrijf Wat heeft het voor zin, om iedereen daarmee lastig te vallen denk ik dan Maar dank voor je reactie Koh
 18. ELL

  Moeder...

  Hoi @Lightspacer Jeroen, Wat heftig zeg. Heel veel sterkte gewenst voor haar en jou. Hopelijk komt ze er naar omstandigheden goed doorheen. Ook erg dat ze niks meer ziet. Snap dat het met jou nog niet goed gaat. Heel veel sterkte nogmaals en schrijf hier gerust van je af
 19. Bor

  Dinsdag 19 November 2019

  Ik heb vandaag een rare dag er is niks wat een beetje vanzelf gaat, echt waar niks. Ik breek meer af dan dat ik waarmaak vandaag, alles kost dubbel zoveel moeite. Zal bijvoorbeeld de wasmasjien leeghalen had ik de deur niet goed dicht; dus dat ding heeft niet gedraait. Op de fiets heen en terug fiets ik me kapot want m"n zoon vind het zeker moeilijk om mijn geleende fiets heel, zoals die was, terug achter te laten. De vaatwasser heeft niet goed afgewassen want hij heeft het afwasblokje niet uit de zeepbak getrokken. De hond heeft al 3x overgegeven en m"n stofzuiger zuigt niet goed en maakt een irritant fluitgeluid die door merg en been gaat. En post wat ik opengemaakt blijkt post van de buren te zijn. Ik ben er klaar mee voor vandaag en ik doe niets en dan ook echt helemaal niets meer, bekijk het maar met alles. Ben er moe van zeg!
 20. Bor

  Dinsdag 19 November 2019

  Snap ik wel een beetje geloof ik wat Kohtje zegt..ik zat toen ik het las ook met m"n typvingers boven het toetsenbord maar wat te typen..ja wat?..ik heb geen idee en dan hou ik me er maar stil over, beter niks zeggen dan iets wat nergens op slaat misschien..? Of zo.. @rapilos Verteld nooit inhoudelijk over hoe het drinken "eruit ziet" of wat de (verdere) plannen zijn en of hoe dat te bewerkstelligen. Of mijn geheugen laat me in de steek, dat kan natuurlijk ook. * Rapilos deze post mag je als je wilt en behoefte mocht hebben als een uitnodiging beschouwen*
 21. Hoi Bob. Mag ik er weer op? Laatste keer gedronken 4 november.
 22. Lieve @rapilos, ik heb zomaar de indruk dat je het erger vindt dat je je af moet melden van het dag- en jaarpact dan dat je het drinken zelf erg vindt. Ik heb zomaar de indruk dat jouw drinken niet eens zo'n heel groot probleem voor je is, momenteel. Dat je gewoon af en toe van een glaasje geniet en dat je jezelf behoorlijk goed onder controle hebt, wat drankgebruik betreft. Ik heb zomaar de indruk dat je je aanmeldt voor het dag- en jaarpact om jezelf er aan te herinneren dat je je drankgebruik niet uit de hand moet laten lopen. Maar ik heb zomaar de indruk dat jij helemaal niet zo'n groot probleem met alcohol hebt. Dat jij na gedane arbeid zo nu en dan 'even wat neemt', er even van geniet en er daarna geen of heel weinig last van heeft. Nou ja, wel last, maar dan meer tussen de oren omdat je je nou eenmaal op het dag- en jaarpact had aangemeld, dus meer last van "ons" omdat je met "ons" als getuigen die afspraak had gemaakt om niet te drinken. Hoe kom ik nou toch aan deze indrukken van jou? Het zal zijn omdat je op mij altijd zo standvastig en doelbewust overkomt. Als iemand die er altijd voor een ander is of kán/wil zijn. Als iemand die tegenslagen goed weet te relativeren door er (een in mijn ogen fabeltastisch) optimisme tegenover te zetten. Zo 'no nonsense'. Ik zou willen dat m'n indrukken juist zijn. Maar ik zal er wel faliekant naast zitten. Dat doe ik nogal eens. Dat is mijn sterke punt.
 23. EefjeJ

  Moeder...

  Pfoe dat is zeker heftig @Lightspacer heel veel sterkte!
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...