Spring naar bijdragen

Even voorstellen


Truus24

Aanbevolen berichten

Poeha best heftig om te lezen en dankjewel voor de link:

Bariatrische* ingrepen kunnen heel wat psychosociale gevolgen met zich meebrengen, waarbij sommige mensen alcohol als 'hulpmiddel' zullen gebruiken om hiermee om te gaan. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van sociale angsten.

Heb je eigenlijk hulp vanuit je eigen kring of huisarts?

Erg balen dat je GBP niet de resultaten heeft gegeven die je had gehoopt :-( Wat zeggen ze erover in het na-traject?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb nergens hulp. Ik ben wel een psychologe geweest, maar die wilde een sociale drinker van mij maken. En ik heb ondertussen door dat ik dat niet meer kan. Voor de GBP moest ik soms een kratje bier met mijn goede vriend meegeven omdat het anders over datum ging.  Ik heb emo-eten vervangen door emo-drinken.

 

Bij de nazorg van het ziekenhuis zeggen ze dat ik door moest gaan naar een spychologe. Wat ik gedaan heb en niks mee opgeschoten ben. Dus het lijkt wel of niemand in Nederland weet dat er een risico is voor alcoholmisbruik na een GBP.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Elk wijntje is natuurlijk ook calorieën, voor mij is het zo dat door drank ik minder eet. Op mijn droge dagen snoep ik meer. Heb je wel bij de psychologe aangegeven over het drinken? 

Ik ben van maat 48 naar maat 38 gegaan. Bijna 50 kilo lichter en al 4 jaar stabiel. In het na-traject noemen ze me een geweldig voorbeeld. Jaja... Ik weet wel beter, zo geweldig voelen we ons namelijk niet en je vervangt het een voor het ander.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Truus,

 

Wat een mooi besluit heb je genomen, Je kan het en je weet dat je het kunt.

Het achterliggende probleem komt vanzelf boven water en daar kun je dan ook mee aan de gang. Helder.

Minderen is  inderdaad voor de meesten geen optie. Het is het in stand houden van de trek. Bekijk het per dag. Vandaag drink ik niet.

Ook voor je studie is het wijs om geen alcohol te gebruiken. Je zult merken dat je je veel beter kunt concentreren en dingen ook beter kunt onthouden. Hou dat vast als stok achter de deur, zeker nu je een examen hebt aangevraagd.

Heel veel succes!

Ph.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb aangegeven, ze wilde dat ik op maximaal 3 alcoholische consumpties per dag bleef. En ik kan een paar dagen droog staan, en dan gaan binge drinken tot ik in slaap van. Een middenweg is er voor mij niet. Anders had ik die al gevonden

Met mijn studie merk ik gelijk dat ik niets meer kan onthouden als ik 1 wijntje op heb. Dus nuchter blijven want ik heb net voor 1 vak examen aangevraagd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Balen balen balen. Het is deze week een paar keer flink fout gegaan. De zin in drank was hoger dan mijn weerstand. Ik moet echt mijzelf onder controle gaan krijgen.  Weer eens ervaren dat ik geen rem heb als ik een slokje alcohol binnen heb. Ik ben dan "allergisch"  voor volle flessen, die moeten leeg. En toch ben ik geen "gelukkige drinker"  Ik heb er een hekel aan dat ik geen NEE kan zeggen tegen drank. Ergens wil ik alle drank uit huis hebben en houden. En ergens wil ik mijn bezoek een biertje of wijntje aanbieden.

En ik moet met mijn beste vriend hierover praten. We hebben net een weekendje Centerparcs geboekt. Nu duurt dat nog wel enige maanden. Maar op deze manier gaat mijn probleem dat weekend verpesten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

hallo Truus, ook van mij hartelijk welkom. Je hebt al een paar belangrijke stappen gezet lees ik. Eigenlijk lees ik op twee manieren strijd. 1. Het ontdekken van alle trucs en tips om niet te drinken. 2. Een zekere balans vinden als het gaat over je gevoelsleven. De huisarts en psycholoog hebben de situatie niet goed in geschat. Misschien wat confronterend, maar heb je overwogen eens een goed gesprek bij een verslavingskliniek te gaan voeren? Ik herken veel van wat jij schrijft. Mij lukte het niet om er alleen door heen te breken. Hoe denk je hier over?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij een verslavingskliniek ben ik nog niet geweest. Eigenlijk omdat ik tot kort mijzelf niet helemaal kon zien als een verslaafde. Maar ik moet nu echt toegeven dat ik verslaafd ben.  Ik ga daar zeker meer informatie over opzoeken.

Ik ben wel een paar keer bij een bijeenkomst van de AA geweest, maar dat was het niet voor mij.

Nu heb ik een uitdaging aangenomen om mee te doen met IkPas, Dat zou dus 30 of 40 dagen niet drinken inhouden. Kan ik dit niet volhouden, dan moet ik iets gaan doen met mijn probleem. Dat is de afspraak.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Truus! Een paar nare dagen achter de rug dus :( veroorzaakt door drinken. Hoe je een plan maakt: je leest over je verslaving,  je schrijft tips voor jezelf op, je denkt na over waarom je drinkt.  ( je zegt dat je een ongelukkige drinker bent, en wilt jezelf nu al een weekend Centreparcs ontzeggen ook al is dat pas over een aantal maanden, dat klinkt in ieder geval niet als belonend drinken. (Een reden/smoes van iemand kan zijn dat ie drinkt na een overwinning/promotie etc. : als beloning mag je drinken).

Je neemt iemand in de arm die je kan begeleiden. Je prikt een stopdatum en dan ga je ervoor. En als je weer terugvalt dan ga je er daarna opnieuw voor.  Ik hoop dat je hier iets mee kunt :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bezoek kan toch wel een keertje zonder bier en wijn? Ik wist dat ik absoluut geen whisky in huis moest halen als ik wilde stoppen met drinken want die fles moest en zou leeg! Dus ik hield mijzelf niet meer voor dat ik een fles kon kopen  en er maar 1tje drinken. Dus kwam het niet meer in huis... Dat werkte

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben eens verder gaan zoeken en ben bij de Jellinek kliniek uitgekomen. Dat online programma wil ook al mij laten minderen. Want in 1 keer stoppen zou niet goed zijn.  Minderen is me al tig keer niet gelukt.  Dus ik ga eens verder zoeken

Ik heb het boek van Allen Carr besteld, zijn dvd over stoppen met roken heeft mij goed geholpen en door zijn boek over afvallen was het mij indertijd gelukt om een aantal kilo af te vallen. Dus nu hopen dat zijn boek over alcohol mij kan helpen.

En voor mij is het waarschijnlijk beter dat er geen drank in huis komt, dan is er voor mij geen verleiding.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vriend van mij is ook gaan minderen met drinken. Hij heeft dat gedaan in combinatie met een paar goede gesprekken bij de kliniek. Daarna is hij helemaal gestopt met behulp van dagbehandeling. Die persoonlijke gesprekken om uiteindelijk te stoppen waardeerde hij zeer. Het is natuurlijk aan jou, maar een goede coach/begeleider lijkt mij verstandig. Je geeft zelf al aan dat minderen je niet lukt. Jellinek zal graag met je in gesprek gaan. Maar nogmaals aan jou de keus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej Truus. Hoe is het met je? Weekend nog een beetje doorgekomen?

Ik wilde toch even ook al ging het niet elke keer goed zeggen dat je ook trots mag zijn dat je je probleem herkent en er werk van wil maken! Boek besteld, info vergaren en dan wanneer je je er goed bij voelt de stopdatum vast zetten. Er zijn er al veel voor gegaan op het forum.

Laat je van je horen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren is het mis gegaan. Ik had een verschil van mening met mijn studieadviseur van het LOI.  En een fiks verschil van mening. Groot genoeg om een officiële klacht in te dienen. 

 

Ik heb het boek van Allen Carr binnen en ik ben gestart met lezen ervan.  Hoop dat het net zo goed is als het stoppen met roken van hem.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als het boek over roken van hem je heeft geholpen, dan is dat boek zeker een aanrader. Heb beide gelezen. Mij hebben ze niet geholpen, maar dat neemt niet weg dat het voor jou niet zou kunnen werken. Het boek heeft veel raakvlakken met het boek over roken, dus als de ene gewerkt heeft, dan is er best een goede kans dat deze je verder helpt. En anders doe je alsnog een boel kennis op. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Truus

Hier ook een GBP mensje.Bij de screening werd bij mij extra gekeken naar mijn alcoholgebruik,verslavingsgevoeligheid, en eetstoornissen .Aangezien ik al een aantal jaar stabiel /droog stond kreeg ik een ja om GBP te ondergaan

De verslavingsgevoeligheid woog echt zwaar.

Mijn eetstoornis stak wel de kop weer op.Niet zo erg als voorheen maar toch.Met hulp weer onder controle.

Dat emo blijft altijd een gevoelig vlak.

Zelf weet ik dat als het de kop opsteekt weer aan de bel moet trekken.

Huisarts is altijd mijn eerste hulp en van daar uit verder.Alleen red ik het niet.

Belangrijkste laat het niet uit de hand lopen.Vraag hulp.Werkt het ene niet dan is er genoeg andere hulp.

Het begint bij jou.

En verslavingszorg ik ben er niet slechter op geworden ben ze nog steeds dankbaar.

Verslaafd worden doe je niet zomaar.Eraf komen ook niet.

Succes met jou pad

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben druk aan het lezen in mijn boek.  Verder heb ik heel erg veel last van de bijwerkingen van de GBP.  Dus ik ga echt uitzoeken hoe het ongedaan gemaakt kan worden. Te veel last van dumpingen en dat soort dingen. Te veel vitamine tekorten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Truus, wanneer is je GBP geweest en waar? Je hebt toch een 5 jaar natraject/nazorg? Slik je wel de juist calclium en vitamines bij? Ik zou je adviseren contact op te nemen met je obesitaskliniek en daar je probleem neerleggen. Fijn dat je aan het lezen bent. Gaat het goed met je qua minderen / stoppen? :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...