Spring naar bijdragen

Even voorstellen... Ik ben Jolma


jolma

Aanbevolen berichten

Thanx kruidenthee.. Het aangeven dat je wilt reageren, is voor mij al ondersteunend genoeg.... Het geeft aan voor mij dat je er wilt zijn voor mij...

Het gaat goed.. Ben wel de hele tijd met mijn gedachten bij het onderwerp alcohol.. Maar niet omdat ik trek heb..

Voor mij is het al een hele opluchting dat mijn vriend nu echt alles weet.. Hij is eerlijk, soms hard (althans soms zijn de woorden niet leuk aangezien hij de waarheid spreekt) maar ook ontzettend lief..

Vanmiddag moest hij helaas weg en daar baalde hij van.. Hij wil er graag voor mij zijn... Of ik dan vanavond wil uiteten... Mmm.. Eerste gedachte was... Normaliter drink ik daar lekker bij.. Ik heb dit dan ook aangegeven.. We kijken het nu even aan en beslissen op het moment... Maar hij is erbij.. Dusss. Wellicht...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanx vlaggenmast.. Ik schreef het eigenlijk al naar kruidenthee.. Opgelucht dat alles nu besproken is.

Zo blij hoe hij reageert en ja vanaf vandaag ook eerlijk blijven.. Hij zal naar mijn bekentenis ook een nieuw vertrouwen moeten krijgen.. En dan toch zo al reageren.. Petje af...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi!

 

En het 'harde' mag je misschien zien als 'confronterend'...

Zachte heelmeesters....

Afhankelijk zijn van alcohol betekent dat je die confrontatie zelf uit de weg gaat.

Ik ken de opluchting van 'opbiechten'.

 

Kleine kanttekening...top dat hij jou ondersteunt, ik heb ook een confronterende, liefdevolle partner.

Maar....uiteindelijk ga je dit proces zelf aan en in...eerlijkheid naar jezelf.

 

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Belangrijk dat je het lef hebt om hier te delen! En: wat een lieve vriend!!

 

Wees toch ook vooral lief voor jezelf: troost jezelf... eens op een andere manier.

Dan kom je deze dag heilzaam door!

 

Heb je onder Tips en adviezen het filmpje van Mw Noorlander al gezien? Bij presentaties.

Ik heb het meermalen bekeken.

 

Zet m op vandaag! :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jolma, je hebt een fijne vriend

die jou ook durft konfronteren.

Wees daar zuinig op, want hij

is goud waard voor jou! En hij ziet genoeg in jou

om ook echt voor jullie relatie te gaan, dus je mag

ook je eigen goede kanten zien en waarderen.

Door toe te geven aan je trek, blijf je de alcohol een

grotere rol geven dan die verdient. Je hoeft geen drank, sterker nog

drank is niet goed voor jou, en jullie relatie.

Eenmaal echt gestopt gaat die trek ook weg. Niet meteen. Je bent vaak

niet alleen fysiek, maar ook psychisch afhankelijk geworden. Lijkt het.

Want uiteindelijk zal blijken dat je prima en veel beter functioneert zonder alcohol.

Dus mild zijn is niet sjoemelen, zoals mensen als wij vaak doen/deden, goedpraten

en goede voornemens in stand houden en je stoppen uitstellen dus.

Nee, witte liefde is als je de roze liefde (uiterlijke buitenkantjes van de romannetjes)

hebt overwonnen en de diepte in durft. Ook in shittijden voor elkaar kiest, elkaar

de waarheid durft zeggen juist omdat je van de ander en jezelf houdt.

Vroeger zeiden we; streng maar rechtvaardig. Ik heb van een wijze vrouw de term

witte liefde geleerd. Dat spreekt me erg aan. Nog steeds.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De eerste dag na zoveel jaar niet gedronken !!!!!!!!!!!!!!!! Ik ben blij..........

 

Voel vreugde, maar ook nog angst... Maar het lijkt als of er een knop om is, die ik zelf niet bewust heb omgedraaid, maar door de gesprekken met de coaches en het gesprek gisteren met mijn vriend, mij OOK de kracht hebben gegeven... Want inderdaad lieve allemaal, ik moet het zelf doen.. Maar de neerwaartse spiraal over stiekem doen en stiekem en alleen proberen te stoppen elke x weer is weg !!

 

Gisteren stond mijn auto niet voor de deur toen mijn vriend thuis kwam, hij vroeg nonchalant waar is jouw auto ?? Die staat achter.. Ohh ben je weggeweest dan.. En toen voelde ik hem al, maar heb het even laten rusten. En s'avonds rustig gevraagd, dacht jij,  dat ik,  toen jij weg was, alsnog naar de slijter was gegaan ?? Ja, dat dacht hij dus. Ik heb gezegd dat hij dat gerust ook direct mocht vragen en als het zo zou zijn dan ga ik het jou nu echt vertellen.

 

Smart, gisteren nog het filmpje gekeken van mevrouw Noorlander en dat was zeer informatief, confronterend daarnaast ook deprimerend. Echter het is de glasharde waarheid en daarom moest ik toch wel een paar x slikken en even goed achter mijn oren krabben, welke weg ik nog heb te bewandelen !!

 

Maar goed al vaak genoeg gelezen leef met de dag en dus op naar de tweede 0 vandaag !!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jolma, gefeliciteerd met je eerste dag droog!

animaatjes-bloemen-481062.gif

 

Vandaag op naar dag twee.

 

Wat vond je deprimerend aan het filmpje van mvr. Noorlander? Ik heb het een aantal malen bekeken en haalde er tot nog toe iedere keer iets nieuws uit. Afhankelijk van de fase waarin ik zit. Het goede nieuws in het filmpje vind ik, dat je na een wat langere periode ook zonder drank in staat bent om weer lol in het leven te hebben. En voor mij is dat echt zo.

 

Succes vandaag Jolma!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed Jolma :rose:

Die eerste dag was voor mij zo moeilijk! De eerste x niet drinken. Toen ik die drempel na lang hikken over ben gegaan werd het elke dag makkelijker.

op naar dag 2. Elke dag zal je wat sterker worden.

Ik wens je een mooie krachtige dag toe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt allemaal !! Zoo lieff !!

 

Ook de tweede dag is een 000000000000 !!

 

Gisteren was ik erg geprikkeld en geïrriteerd. In eerste instantie dacht ik dat het door het afkicken kwam, maar later kwam het bewijs dat moeder natuur haar maandelijkse bezoekje kwam brengen.. Ik heb dan altijd last van emoties en ben snel prikkelbaar.. Verder viel mij een automatische gedachten op, elke x als mijn vriend even een boodschap ging doen of wegging, dacht ik oké dan kan ik effies snel een borrel nemen. Uiteraard kwam deze gedachten nu ook weer op om daarna pas te echt na te denken oh nee, ik ben gestopt met drinken.. Wat kan de geest toch op de automatische piloot werken.

 

MijnGerrit, zoals jezelf al aangeeft, elke x pik je er wat uit en het ligt ook aan in welk stadium zit !! Ik denk dat ik, omdat ik pas begonnen ben, nog te veel obstakels zie en wellicht ook te ver vooruit denk. Maar om antwoord op jouw vraag te geven. Bijna aan het eind vertelt zij, dat een alcoholist altijd terugvallen krijgt, het lukt nooit bij de 1e x. Wel vertelt ze erbij dat het bij het leerproces hoort, maar dat vond ik niet erg stimulerend als beginner ;-) Daarnaast als je een terugval krijgt, is de reactie van het brein gelijk weer in het gevoelloze, net zoals de 1e drie maanden na het afkicken. Maar terwijl ik het schrijf, denk ik ook weer gelijk, je bent pas begonnen, laat het maar op je afkomen. Hopelijk begrijp je een beetje wat ik bedoel. Verder wil ik wel benadrukken dat ik het zeer informatief vind. En ben ook blij dat smart mij hierop gewezen heeft !!!

 

Als laatste nog een vraagje, ik had de vraag al gesteld, maar veels te algemeen !! Aangezien jullie reageren ben ik erg benieuwd wie jullie nu zijn en wat jullie hebben meegemaakt of wellicht nog steeds mee maken. Ik klik dan op "de foto" en krijg dan wel een profiel te zien en zie buttons bijv. waar jullie allemaal op gereageerd hebben. Maar ik kom er maar niet achter hoe ik op jullie (noem het maar even) tijdlijn kan komen. Zou iemand mij daar mee kunnen helpen ajb ??

 

Iedereen een fijne dag !!!

bewerkt door jolma
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 van de vreemde dingen aan verslaving is dat je brein het probleem (alcohol) als oplossing aandraagt voor het probleem.

Dat is 1 van de dingen waar ik achter ben gekomen dat is ze niet kan analyseren en dus gewoon maar moet ondergaan. Zolang mij maar wel duidelijk is wat het probleem is..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jolma, bij Wie is wie kun je over sommige mensen al meer lezen, over hun eigen proces.

Er is ook een dagelijkse "woonkamer" onder Ditjes en datjes dagdraad. Gaandeweg leer je de mensen hier dan kennen.

Je kunt je ook per dag aanmelden voor het dagpact, daarmee geef je aan dat je die dag niet drinkt en daarna meld je je s'avonds weer af als dat goed ging.

Er is ook een weekpact en een jaarpact. Daar kijkend kun je zien wie er al langer onderweg zijn (alcoholloos). Erg inspirerend!!

 

Dag 3?

Gaat lukken he!! :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tijdens mijn cursus Mindfulness en HSP therapie ben ik tegen de volgende spreuk/tekst aangelopen en ik kan het vaak gebruiken en vind het erg mooi. Ik wil het dan ook graag met jullie delen bij moeilijke momenten of gepieker over .......................

 

Gedachten zijn jouw dienaar en niet jouw meester die jij hoort te volgen..

Soms kun je jouw gedachten gebruiken als gereedschap, maar soms is het onbruikbaar en staat het jou zelfs in de weg voorrrr....

Je hebt zelf de keuze om naar jouw gedachten te luisteren en er iets mee te doen...

 

offff...

 

om het net als een wolk(je) over jouw heen te laten gaan/komen...............

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 2 in the pocket en nu bezig met dag 3. Die eerste dagen zijn vaak heel belangrijk en lastig. Je maakt een prachtige start op deze manier.

 

Goed dat je ziet dat een aantal reacties automatismen zijn geworden. Het doorbreken daarvan, heel bewust, kan je helpen. Ik moest bijv. niet op de bank gaan zitten als ik thuis kwam uit mijn werk, maar kon beter een wandeling gaan maken. Het doorbreken van patronen en het vervangen van gewoontes door ander gedrag maakt volgens mij vaak deel uit van behandelingen in de verslavingszorg.

 

Ik begrijp wat je schrijft over het filmpje. Dat hoeft natuurlijk niet voor jou te gelden, het zal een statistische uitspraak zijn denk ik.

 

Even over je vraag. Rechts bovenin je scherm (bij een pc dan) zie je een zoekveld staan, met rechts daarnaast een soort tandwieltje. Als je op dat tandwieltje klikt, krijg je een uitgebreid zoekscherm. Als je op dat zoekscherm bij "auteur" de naam van een forumdeelnemer invult en bij "toon resultaten" kiest voor "berichten", dan krijg je de berichten van die persoon te zien van recent naar steeds ouder. Bedenk wel dat er forumdeelnemers zijn met vele duizenden berichten....

Als je kiest bij "sorteer resultaat" voor "oplopend" dan zie je iemands eerste berichten. Het eerste bericht is vaak het voorstelbericht en door daar te klikken, zit je op iemands wie is wie draad. Als die er al is. Misschien kun je zo verder?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klaarwakker.... Dus dacht dan schrijf ik maar alvast dat dag 3 ook weer goed is verlopen... Weer een 0 erbij..

We gaan deze week een lang weekend weg.. En binnenkort heb ik een vrijgezellenfeest en bruiloft.. Ik dacht eerst dan mag ik van mijzelf wel 1 of 2 glaasjes drinken.. Vooral bij de bruiloft... Maar ik heb besloten om het niet te doen... Toch blijft mijn duiveltje zeggen... Ah joh.. Die twee en je pakt het daarna toch gewoon weer op... Al die lallende mensen om je heen, dat wordt dan gezellig als jij broodje nuchter bent.. Vertelt hij mij ook.. En ben jezelf dan wel gezellig ? En jij zal wel raar aangekeken worden... Drinkt altijd en ruimschoots en nu op zo een gezellige bruiloft niet ?... Mmm. Het duiveltje is een volhouder de afgelopen dagen.. Maar al met mijn vriend afgesproken ik ben de Bob.. En voor de rest zal ik ervoor zorgen dat ik sterker zal zijn dan het duiveltje... Maar tips hoor ik graag... .

De bruiloft duurt nog wel even, dus we gaan maar eerst vandaag voor de 4de 0...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb een baaldag !!

 

Ik voel me verdrietig, nerveus en... Eigenlijk een achtbaan aan gevoelens gaan door mij heen !! Waar doe ik het ook alweer voor ?? Ik heb mijzelf dan ook net maar extra mooi aangekleed, make-upje opgedaan en naar buiten gegaan om met de honden te wandelen. Ik kon wel janken tijdens het wandelen, maar de tranen kwamen niet, want ik weet niet waarom ik zou moeten huilen.. 

 

Enkele gedachtegangen: Hoe heeft het toch zover kunnen komen ?? Oh ja, wat was mij geleerd, laat je gevoelens er zijn.. Okee, kom dan maar.. Geniet van de wandeling, kijk om je heen en geniet van wat je ziet.. Maar daarna weer....  Waarom ben ik eigenlijk verdrietig ??? Ik voel me walgelijk.. Ben ik sterk genoeg om dit vol te houden ??  Ik................................. Pfffff.... Teveel en te moeilijk om alles op te schrijven.

 

Net dan ook maar weer even al mijn berichten van de afgelopen dagen teruggelezen en de tips en aansporingen van jullie..

 

Vandaag gaat het me lukken * !!!!!!!!!!!!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De dag zit erop... Ennnn.. Zonder te drinken.. Ik bezit opeens ergens een sterke wil en kracht.. Waar ik zelf eigenlijk versteld van sta.. Want ohh.. Wat had ik het moeilijk..

Zelfs toen ik boodschappen ging doen en langs de slijterij liep.. Zag ik de Bacardi staan.. Maar ik heb niet eens getwijfeld...

Bedankt Lars.. De moderator had er zelf al een sterretje van gemaakt.. En mij gewaarschuwd... Logisch...

En mijngerrit... Ik ben boodschappen gaan doen en de arbeid even gelaten voor wat het was... Dat heeft geholpen.. Bedankt..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook vandaag weer 0... Gelukkig een betere dag.. Wel veel verlangen.. Maar ben lekker naar de kapper gegaan.. Een nieuwe bril uitgezocht.. Afspraak bij de schoonheidsspecialist gemaakt... Dus tja dan kun je wel zeggen dat ik lekker tijd voor mijzelf heb genomen....

Nog een dagje werken en dan een lang weekend weg.. Dat zal wel zwaarder worden.. Want normaliter was het s.avonds een spelletje met lekkere hapjes en een drankje... Okee eerst morgen maar weer....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb goede herinneringen aan 'virgin moijito' op Curacao.

Miste daarin de alcohol totaal niet. Helaas heb ik niet gevraagd hoe ze die maakten...

 

Even schakelen als je in een situatie komt waarin je gewend was alcohol te nemen,

en waarin anderen van je gewend zijn dat je meedoet.

 

Mij hielp het om duidelijk te zijn: ik drink geen alcohol. En dan al 's avonds iedereen aan de cocktails ging

gewoon een lekkere muntthee...geen probleem!

 

Succes..gaat jou ook lukken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...