Spring naar bijdragen

jolma

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    34
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

jolma's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. jolma

    Even voorstellen... Ik ben Jolma

    Ik ben zooo blij, het gaat enorm goed !! Eerste gedeelte van de AdB cursus afgerond en afgesproken om eerst verder te gaan met de HSP coach om daarna eventueel deel twee van de cursus te volgen bij AdB. Want het is best zwaar om de hele week alleen maar bezig te zijn met de psyche.. De AdB coach en AdB psychiater konden zich hier helemaal in vinden en nemen in september weer contact op... Vele inzichten gekregen zowel van het alcoholgebruik als negatieve gedachten. Nu de inzichten er zijn, is het soms verdomd moeilijk om niet boos op jezelf te worden, want je weet het toch nu.. Maar ja, uiteraard werkt het na zoveel jaar het anders gedaan te hebben of gedacht te hebben niet... Geduld !! Maar nogmaals niet altijd makkelijk.. Blij met mijn HSP coach, ik kan haar echt alles vertellen zonder mij te schamen voor ... Ja, waarvoor ?? Ik voel mij op mijn gemak en dat heb ik in het verleden wel eens anders meegemaakt. Nu aan het werk !!
  2. jolma

    Even voorstellen... Ik ben Jolma

    Hi Smart, Wat lief dat je er naar vraagt !! Aangezien ik morgen mijn "huiswerk" in moet leveren voor de cursus die ik hier volg en het overzicht zag van mijn alcoholschrift was ik superrr trots... Er staan niet overal nullen, maar heb mijzelf wel gehouden aan mijn afspraken die ik met mijzelf gemaakt heb. Behalve een week geleden die ene donderdag, toen ben ik de fout in gegaan. Maar heb daar ontzettend veel van geleerd onverstelbaar !!! Eigenlijk ben ik ook even gestopt met mijn eigen draadje omdat ik behoorlijk geschrokken ben over de impact van het schrijven op mijn eigen draadje. Ik had niet in de gaten hoeveel mensen er zo komen kijken en meelezen. Ik had gehoopt dat door even weg te blijven er geen populair meer bij mijn naam stond en ik wel aardig naar beneden zou zakken.. Maar helaas... Aangezien ik op dit moment bij twee coachen loop, hier en bij een HSP coach en alles bloot komt te liggen bij mijzelf, ben ik nog gevoeliger, erg onzeker en daardoor hakt (opbouwende) kritiek er nog harder in. Maar dit alles is goed voor een goed doel, namelijk MIJZELF. En ik merk dat ik bezig ben om een nieuwe fundering te bouwen.. Nog erg onstabiel of met ups en downs.. Maar heb het vertrouwen erin dat het goed komt. Ik heb dan ook afgesproken met mijzelf (en mijn coaches) om mijn grenzen te stellen en zal voorlopig niet meedoen aan het dagpact of niet veel schrijven op mijn eigen draadje zodat ik mijzelf daar niet druk over hoef te maken. Toch vind ik het super dat je ernaar vraagt en het voelt ook goed.. Dus ben ik van plan bij de ups weer wat vaker van mij te laten horen en als de fundering stevig genoeg is dan weet ik dat ik heel veel baat heb bij dit forum en zal dan weer vaker iets van mijn laten horen. Daarnaast ben ik ook benieuwd hoe het jullie verder verloopt uiteraard. liefs...............
  3. jolma

    Even voorstellen... Ik ben Jolma

    Bericht weggehaald, het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand te kwetsen. Degenen die het wel als kwetsend hebben ervaren, mijn welgemeende excuses.
  4. jolma

    31 MEI

    Lieve mensen.... Ik ga zo lekker in bad... En meld mij met een 0 af... Wel vraag ik mij af of ik door al deze commotie nog mee wil draaien op dit draadje.. Vooral om mijzelf te beschermen... Tuurlijk mag je het niet met elkaar eens zijn.. Maar het komt mij als newbee en als hsp.er erg hard binnen... In ieder geval wens ik iedereen in fijne avond..
  5. jolma

    31 MEI

    Goedemorgen allemaal.......... Dagpact: Momentum Nadia Agnieta Rapilos Jolma
  6. jolma

    Maandag 30 mei

    Me too.. Zero... Fijne avond...
  7. jolma

    Maandag 30 mei

    Pfffff Hanah, dat is heftig... Ik heb het zelf een aantal jaren geleden meegemaakt met mijn beste vriendin. Ik weet niet in welke situatie jouw vriendin verkeerde, maar de mijne was al jaren bezig met psychoses, manisch depressief en ging kliniek in en uit. Het was voor haar geen leven, ik had er daarom vrede mee. Ze hoefde niet meer te lijden, hoefde niet meer te vechten tegen al haar demonen en kreeg eindelijk rust. Uiteraard was er verdriet en denk nog vaak terug aan de hele leuke tijd (20 jaar) en de muziek die wij samen deelden. De gekkigheden die wij uit haalden. En die raken mij nog steeds. Maar daarna kwam de aftakeling en die vond ik voor haar vele malen erger dan de stap die ze uiteindelijk heeft genomen. Maar goed, het kwam voor mij uiteindelijk niet plotseling en ik weet niet hoe het dat bij jou is. In ieder geval heel veel sterkte en kracht voor de aankomende tijd.
  8. jolma

    Maandag 30 mei

    Goedemorgen allemaal.... Mijn eerste x op het dagdraadje!! Ik voel mij nu wel zeker genoeg om de "uitdaging" aan te gaan... Begrijp ik het goed dat ik mijzelf s'avonds weer "moet" afmelden als de 0 gehaald is ?? Wellicht een tip, na de bovenste berichtjes gelezen te hebben over verveling en afleiding !! Een aantal weken geleden moest ik van mijn HSP coach opschrijven welke dingen ik nou erg leuk vindt, aangezien ik wel genoeg te doen heb met een eigen zaak ;-) maar daardoor geen TVM nam (tijd voor mijzelf). Ik stuitte toen op de onderstaande webpagina. Welke dingen kan ik doen als ik mijzelf verveel, tijd over heb, afleiding zoek of in mijn geval als invulling van TVM tijd, die ik nu elke dag in mijn agenda moet plannen. http://www.hulpbijangst.nl/viewtopic.php?f=28&t=16864 Wellicht kunnen jullie hier iets mee!! Fijne dag allemaal.......
  9. jolma

    Even voorstellen... Ik ben Jolma

    Hier weer even een update na een lekker lang weekend weg. Het hele weekend is het goed gegaan. Lekker gewandeld, ontspannen, lezen, slapen en heerlijk wezen uiteten. Uiteraard de virgin mojito uitgeprobeerd. En het was heerlijk ondanks dat ik niet de beschikking had over een stamper en het belangrijkste geraspt ijs. Ik heb een beetje diverse recepten van internet door elkaar gemaakt, aangezien de ene mij te bitter leek en de andere weer te zoet. Afijn kruidenthee hier komt ie: Half glas 7 up (light) Half glas tonic (light) 1 schep rietsuiker Muntblaadjes Normaliter wordt een mojito meestal met 7 up gemaakt en twee scheppen suiker gemaakt. Door de bacardi en het ijs vervalt dan de erge zoete smaak, door dit te vervangen door tonic (wat ik normaliter zelf nooit zo zou drinken) is dit weg. Het was even zoeken maar zo is het mij het beste bevallen. Ook lekker tegen de dorst. Tijdens de terugreis naar huis, kreeg ik opeens weer last van spanningsgevoelens en de ontzettende behoefte om iets te drinken. Ik dacht er zelfs over om nog even bij de buren langs te gaan voor een borreltje, ik heb immers niets meer in huis. Best dus een trigger.. Maar dus niet gedaan. Aangezien ik al mijn hele leven nooit nagedacht heb over mijn gevoelens en eigenlijk altijd maar deed. Of sterker nog, niet zeuren en doorgaan was het motto van huis uit, vind ik het erg moeilijk om mijn gevoelens te doorgronden, laat staan opschrijven. Dit vorige week al met mijn hsp coach besproken en een aantal tips gekregen.. Maar dit proces zal waarschijnlijk nog lang gaan duren.. Dit bedoel ik niet negatief, eerder als ik kan niet verwachten na de tips dat ik het morgen al onder de knie heb. Er zal het e.e.a. ontrafelt moeten worden. En das best lastig voor mijn persoontje. Het liefst gelijk en eigenlijk gisteren al klaar. Ik heb dus niet een muur om mij heen gebouwd voor andere, maar een muur om mijn eigen gevoelens. Voor het eerst ook een berichtje op het dagdraadje plaatsten, want we gaan weer voor de zoveelste 0 vandaag.
  10. jolma

    Even voorstellen... Ik ben Jolma

    Vannacht heel onrustig geslapen... En ik merkte op dat ik dat juist de afgelopen dagen niet had gedaan.. Tuurlijk ik werd veel wakker.. Maar was niet onrustig.. Het herinnerde mij weer aan het slapen met alcohol.. Nog een minpunt dus. Bedankt voor jullie oppeppers.. Vandaag gaan we weer voor de 0... En inderdaad het is een wijze les geweest.. Vallen en weer opstaan.. door het wel gedronken hebben, zie ik nu dat het geen voordelen had.. Dussssss... Straks de spullen pakken voor het lange weekend.. Heerlijk met de honden wandelen in de bossen... Eerst even wat boodschappen halen voor de mojito zonder alcohol en lekkere hapjes... Ik heb er zin in... Alvast fijn weekend allemaal
  11. jolma

    Even voorstellen... Ik ben Jolma

    Met de billen bloot. Vandaag gedronken.... De drang was groter dan mijn wil......... Er zijn geen excuses.. Als ik ga nadenken zoals AdB het van mij verwacht op te schrijven, dan is mijn antwoord.. Ik was moe, maar moest nog zoveel werk verzetten voor ons weekendje weg. Salarissen overmaken, betalingen verrichten etc. etc....... Terwijl ik eigenlijk liever power nap wilde doen... Ben ik er beter van geworden tijdens het werk ? NEE Heeft het mij een beter gevoel gegeven ? NEE Ben ik nu moe en onverschillig ? JAAA Is mijn concentratie erop vooruit gegaan? NEE Ben ik nu blij ? NEE Spijt ? NEE.. Want ik voel mij nu minder fijn als ik mij de laatste dagen heb gevoeld, echter het verlangen naar........... Is weg !! Dus ik heb mijn lesje ervan geleerd !! De rest weggegooid en nu weer aan de cola... Ik vertel het droog en zonder gevoel, maar uiteraard zitten de gevoelens enorm hoog. Mijn vriend al gesproken en e.e.a. huilend opgebiecht.. Pffff... Tot morgen een nieuwe dag en dan ook zeker zonder drank !!! Want het heeft niets toegevoegd en alleen maar moe gemaakt !!!
  12. jolma

    Even voorstellen... Ik ben Jolma

    Weet iemand of er alcohol zit in monin siroop ? https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/monin-siroop/ Ik kan het nergens op internet terugvinden.. Lijkt mij nl ook lekker als vervanger met up of spa rood.... Anders ga ik ze van de week maar eens bellen.. Trusten
×
×
  • Nieuwe aanmaken...