Spring naar bijdragen

nieuw hier. Ik wil zo graag stoppen!


mikki

Aanbevolen berichten

Hoi Mikki, wat fijn dat je het volhoudt!

Als het bij jou zo gaat als bij mij, dan neemt de trek steeds verder af en worden andere gevoelens en gedachten steeds sterker. Dan is het ook makkelijker om het zonder dagelijkse behandeling zelf te doen. Nu hoeft dat nog niet, dus nog geen zorgen voor morgen:-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie wel.

De eerste 5 dagen zitten er op.

Ontzettend intensief, maar ook zo confronterend. Weer voelen, dingen in een helder en eerlijk licht zien. Hier en daar flinke pijn door de confrontaties.

Gelukkig ook veel lachen met elkaar en genoeg herkenning.

Nu de rust van het weekend. Zonder de drank.

Ik ben heel trots en blij dat ik dit ben aangegaan, maar het geeft ook veel vragen en onzekerheden.

De schade die ik heb aangericht, de tijd die verloren is gegaan. etc. etc.

Het weekend weer tijd hier te lezen en om hulp te vragen waar nodig.

 

Goed weekend allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie. Ik ga de posting zo lezen.

Ja, het is vallen en opstaan; de ene dag lukt het mij mij aan mijn doel te houden. Dus bijvoorbeeld 4 wijntjes . De andere dag drink ik de hele fles op.

Ik probeer er ook naar te kijken dat het er nu al een tijdje geen 2 meer zijn en ik dus wel iets vooruit ben gegaan. Ik zie ook onder ogen dat mijn probleem erger is dan voorheen, toen kon ik wel naar nul.

Ik sta nog steeds helemaal achter mijn beslissing om hulp te accepteren vanuit de verslavingszorg. En ik hoop dat ik daar over een week met hulp wel kan toewerken naar nul.

Ik haak niet af en probeer ook te accepteren dat het een proces is, ik verslaafd ben en ik het nu niet meer ga loslaten.

Wat het moeilijk maakt is dat nu ik al minder drink ik er ook minder last van ervaar. Dat is een valkuil. Gedachtens als: "zo valt er toch mee te leven" etc. steken de kop op. Maar ik weet dat er niet mee te leven valt en ik weet ook dat wanneer ik er niks aan doe ik wel weer terug val in slechter. Er komen weer moeilijkere periodes, waarbij ik dan denk: Ik verdien het nu toch? ik ben toch vrij morgen! etc etc.

Het is zaak mijn doel voor ogen te blijven houden: Ik heb een forse verslaving waar ik vrij van wil zijn.

Ik probeer hier veel te lezen en mezelf scherp te houden om hier het lijntje te houden en mijn doel van stoppen prioriteit in mijn leven te laten zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mikki je maakt je nu zorgen voor later.

Weet je wat de oorspronkelijke betekenis van het woord voor-barig is?

Oké.

Mijn dochter was 6 jaar. Ze 'hielp' me met koken. Ze stond op een laag krukje bij het aanrecht. Ze vroeg: "Mama, hoe moet dat nou toch later? Ik kan nú bij het aanrecht, maar later dan moet ik he-le-maal in de pan roeren. Die is toch veel te hoog?"

 

I rest my case.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mikki, het is goed dat je ziet dat er meer bij stoppen komt kijken dan alleen maar niet drinken.

Maar, zoals in eerdere reacties al is geschreven, hoeft het niet allemaal tegelijk en niet allemaal op korte termijn. Ik denk dat je dat ook weet; misschien moet je het jezelf regelmatig even helpen herinneren.

Goed weekend Mikki, succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed idee Lars. Dat heb ik ook met jou.

Ik was hier afgelopen week niet echt te vinden door de behandeling, maar kijk steeds even naar je om het hoekje hoor, hoe het gaat.

Ik weet dat het jou gaat lukken en je jou geluk gaat vinden. En ik weet ook stiekem dat het mij gaat lukken!

Het is zeker niet gemakkelijk en als we terug kijken is dat pijnlijk. Maar, het gaat ook om het nu en wat we planten voor de toekomst!

Zet m op Lars! Over een jaar hangen we een hele, hele, hele grote vlag uit en kijken we met een trotse en tevreden glimlach terug op het jaar vooraf :)  :devil:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ZO!!! Dit weekend zit er op... ik begrijp dat je het redelijk doorgekomen bent?

 

Het blijven moeilijke dagen vind ik. Dagen waarop ik geen structuur via buitenaf aangereikt krijg en ik alle uren uitsluitend met mezelf te maken heb. Lastig blijft het.

Nog steeds pas ik nu toe wat ik ook in de eerste weekenden van nuchter leven deed - plannetjes kleinhouden maar wél uitvoeren, zodat ik in beweging blijf. Dus naar de markt wandelen en bewust om me heen kijken bijvoorbeeld. Of zoals vanmiddag, ik heb mezelf naar de bieb gesleept.
Het kost (veel) moeite maar ik doe het wel! Ik doe het voor mezelf omdat ik me bewust ben hoe wankel mijn zelfrespect (nog) in elkaar steekt. Dus neem ik wel een douche, olie me in en kleed me mooi aan - voor mij, ook al is het maar voor een paar uurtjes (ha, ik duik zo de 'pyama' weer in).

Wat ik bedoel mee te geven is dat het zorgvuldig omgaan met de 'nieuwe' tijd (dwz: zonder drank) een kwestie van geloven en hard werken is. Geloven in verbetering o.b.v. 'vandaag vormt een bouwsteen voor je toekomst'. Het is niet gemakkelijk en het gaat niet snel. MAAR: alles beter dan hoe het was!!!

 

Ik hoop dat je een leerzame week zult hebben. Wat je schreef over veel lachen herken ik absoluut! Zelfspot verbroedert het meest. Ook viel mij via de dagbehandeling op dat verslaafden over het algemeen zeer creatief en hooggevoelig zijn - wie humor hanteert die redt het wel, is mijn idee.

 

Blijf doorgaan als je doet Mikki.
Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Urania en Gerrit,

 

Herkenbaar!

Mijn weekend was mooi, goed, fijn. Het is zo prettig om alles nuchter te doen. En sommige dingen soms ook helemaal niet, maar het niet drinken maakt dat ook de onprettige, vervelende, saaie etc momenten naderhand prettiger zijn om op terug te kijken.

Ik raak meer en meer uitgerust, begin al wat af te vallen en ben helder in mijn hoofd en gevoel. Ik heb meer energie en doe dingen uit mij zelf. Toen ik nog dronk moest ik mezelf zaken opleggen. Omdat het moest! Zo normaal mogelijk doen.

Zoals jij schrijft Urania; ik hou alles heel klein en veilig en dat helpt!

Ik ga niet veel aan en doe dingen waarbij ik niet geconfronteerd wordt met drank of het risico loop overprikkelt te raken (daar volgde bij mij altijd drinken op).

Ik heb ook het idee dat veel drinkers en andere verslaafden hooggevoelig zijn net als ik.

Het is de kunst om hier in de toekomst anders mee om te gaan.

Stapje voor stapje opnieuw leren lopen.

Niet alles is opeens fantastisch nu ik niet drink, maar ik ben wel helder in mijn hoofd en trouw aan mijzelf. En dat voelt ontzettend goed.

Ik ga vol goede moed de nieuwe week in. Verder werken aan mijn herstel.

Want drinken? Dat ga ik nooit weer wat mij betreft!

 

Ik wens jullie ook een hele goede en fijne week en bedankt voor de steun :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Still going strong, Mikki?

 

Merk je op de dagbehandeling aan de mensen dat er een volle volle maan op komst is? Het kan zijn dat het daar deze week extra heftig op je overkomt... Laat je in dat geval niet ontmoedigen he? Blame it on the moon, vrijdag is dat ook weer voorbij (ebt een paar dagen na).

 

Ik weet dat je gesloopt bent 's avonds en wil je daarom alleen maar even een toi-toi meegeven:

 

toi-toi-toi voor jou!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Urania,

 

Nee,nog niets van gemerkt. Geen heftig gedrag tegen gekomen. A lvind ik de behandeling al heftig met alle verhalen van iedereen.

Het gaat nog steed goed en ik vind deze stap de beste in jaren. Ik ben nog steeds vol goede moed en het is goed om de verslaving zo goed aan te kijken, anders zou het stoppen maar weer even lukken, zoals zo vaak.

Moe ben ik wel aan heteinde van de dag, maar dat komt denk ik ook door alle ontgifting en indrukken.

Gebeuren wat er gebeuren zal, ik maak deze behandeling af en blijf er met volle 100 % instaan.

Van wanneer tot wanneer is die maan van invloed?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, de week zit er weer op. week 3 alweer.

De 5 dagen therapie valt mij zwaar. Het is goed, geeft veel inzicht, maar de trek momenten blijven en lijken, hoe verder ik in de therapie kom, heftiger te worden.

Drinken ga ik niet, maar het gevoel van iets missen, het terug verlangen naar die roes, dat is er wel. Ik vind dit heel onprettig en weet dat het over gaat etc. etc.

Maar lastig blijft het.

Het zal met de tijd slijten en mider worden, dat vertellen ze mij in de therapie ook, maar het is een gevecht.

Ik probeer mij steeds te beseffen dat ik eerst ook allee nmet drinken bezig was, maar dan ook de katers nog had. Die kan ik missen als kiespijn.

Dus gaan we " vrolijk" door.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat je het allemaal wel goed ziet Mikki. Er doorheen is de enige oplossing, dat denk ik ook.

Een gevoel van iets missen, van leegheid, een gat of zo, is herkenbaar. Als we het een beetje over hetzelfde hebben.

Stoer dat je dit allemaal doet.

Ik hoop dat je toch een beetje prettig weekend zult hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie!

Ja Gerrit, we hebben het vast over hetzelfde. Het baal gevoel bleef wel 3 uur. Pfffff!

Maar, het zakt al weer. Morgen weer zonder kater opstaan, morgen weer helder in mijn hoofd en zonder schaamte of spijt. En vanacht weer lekker slapen, want dat doe ik sinds ik niet meer drink.

Tsja, en ik kan mij niet altijd goed voelen. Dat is het leven.

 

Straks komter even een vriendin langs. Toen ik nog dronk had ik dat nooit gedaan op zo'n avond, liever alleen met de wijn. Nu kan dat dus weer. En wie weet, voel ik me hier en daar weer wat meer blij dit weekend.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

och Mikki,

Máánden lang had ik de onrust, en zag ik mezelf tig keer per dag bij de Senseo staan; denkend: "Wat zóek ik toch? Wat wil ik toch? Waar wil ik bij vandaan? Wat wil ik hébben?"

Ik wilde geen drank en had geen zucht of trek............. ook ik had die leegte.

 

Die leegte ben ik kwijt gelukkig. Maar het kwam inderdaad niet aanwaaien. Geef niet op. Misschien word je dit weekend al wat meer blij. Misschien nog niet. 'Geduld' en 'langzaam' zijn repeterende woorden in herstel. Bij mij althans.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...