Spring naar bijdragen

nieuw hier


bibi1974

Aanbevolen berichten

Wat fijn om zo de dagen te tellen he?!

 

Is het dagpact iets voor jou? Op de DDD draad meldt eenieder die dat wil zich voor die dag droog en

meldt zich s'avonds (vaak) succesvol af.

 

Heb je al eens op de dagdraad gekeken? (ditjes en datjes)

 

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is geen makkelijke en fijne thuissituatie, waar je in zit. Dat vreet energie en maakt vaak verdrietig, denk ik.

Ook jouw remmetje is kapot en ook bij jou ligt drank steeds op de loer. En je heb af en toe last van zo'n stemmetje dat van alles fluistert, wat steeds op hetzelfde uitkomt...

 

Ik denk dat het goed is als je alles aangaat zonder drank. Je bent dan helderder en kunt je gezinsgenoten beter steunen. Dat is zwaar, maar als je alles met drank zou onderdrukken, dan komt het later dubbel zo hard binnen.

 

Ik heb respect voor je dat je je hier hebt gemeld en dit nu aangaat. Zet hem op Bibi.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gelukkig geen geworstel meer Bibi, ben een jaar geleden gestopt. Nog 1 keer gedronken, maar het biedt me niks meer.

Zou hier op het forum vaak willen roepen: mensen, gún jezelf die bevrijding, weg uit die ratrace.

 

Als ik terug kijk lijkt het heel simpel. 'Gewoon' een langere periode niet meer drinken. En gaan ervaren hoe alle zgn voordelen van drinken gaan verdwijnen, hoe het verschuift van niet willen/mogen naar niet meer hoeven. 

Nu is er niks gewoon of eenvoudig aan een verslaving qua hersenkronkels en dorstig beest in je lijf. Maar het (per dag) het hoofd bieden, elke trek weerstaan. Er keihard tegen aan. 

 

De beloning is enorm, niet meer leven voor 'wanneer mag ik weer', niet meer slaaf van dat spul, geen katers of berouw. Zelf weer de touwtjes in handen krijgen, en als bonus jezelf echt gaan leren kennen, ónbetaalbaar. Go girl! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat heb je goed gedaan vind ik, Bibi. Vooruit gekeken, de valkuil gezien en een truc bedacht om er langs te komen door je dochter mee te nemen.

Boodschappen schijn je het beste 's ochtends vroeg te kunnen doen, met een gevulde maag. Ik kon gelukkig het boodschappen doen de eerste weken grotendeels overslaan. De meeste boodschappen kun je ook bij een Turkse supermarkt halen, als die bij je in de buurt is. Daar verkopen ze geen alcohol.

 

Dag 9 is een mooi stuk op weg. De eerste dagen waren voor mij de lastigste qua trek. Het kan nu binnenkort minder heftig worden en steeds wat langer uitblijven. Ik hoop dat je dat nu snel mag merken.

 

Onder Tips en adviezen, hier op het forum, staat onder andere een presentatie over verslaving. Het is een filmpje van 35 minuten, dat veel inzicht biedt in waarmee jij de strijd hebt aangebonden. Je moet er echt even rustig voor gaan zitten hoor. Ik heb het zelf al een aantal keren bekeken en kom iedere keer nog tot nieuwe inzichten. Misschien wat voor jou.

 

Goed weekend, hou je goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gefeliciteerd met deze twee weken. Daar zei je in het begin over "als ik die eerst maar door ben...".

Ik hoop dat het inderdaad nu makkelijker voor je wordt en blijft. Straks wordt het normaler voor je. Als het maar niet te normaal wordt dan.

Succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat fijn Bibi, de eerste twee weken zijn binnen!

Moe bleef ik een behoorlijke tijd, niet raar dat je lijf moet herstellen van regelmatig een sloot rommel 'verwerken'. Nu ben je lief voor je lijf, geef je het de gelegenheid om te herstellen en dat duurt even. Vooral rust pakken waar kan, goed zorgen voor jezelf!    :rose:   :rose:  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Bibi,

welkom

Ik heb precies hetzelfde met dag 5, dan is de ellende van de eerste 2 dagen weg, voel ik mij sterk en in al mijn overmoed heb ik dan wel een wijntje verdiend. Maar ik weet best dat het me niet om een wijntje gaat, maar gewoon veel wijn om die roes te voelen

Vandaag dag 3 en dinsdag moet ik dus eengoed plan hebben

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...