Spring naar bijdragen

Smart


smart

Aanbevolen berichten

Mooi juist Indigo!

 

Eergisteren trok ik nog een kaartje waar mededogen op stond. En (echt!) zonet in het voorbijlopen zag ik het en bedacht hetzelfde als jij schrijft. Prachtig.... :musicnote:

Ik heb van die engelenkaartjes. De kaartjes die er al lagen liet ik liggen: Moed, Gehoorzaamheid en Vrijheid.

Ook dezen zijn belangrijk voor me.

 

Jij ook: mooi zo doorgaan.... met mededogen voor jezelf

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even heel kort.

Ik lees veel dingen waardoor je getriggerd werd en 1 daarvan is denk ik ook dat de zorg voor ex ophoudt, ik kan me voorstellen dat dat hartstikke eng is.

Goed dat je het opgeschreven hebt plus de reacties van hier, dan heeft het toch allemaal zin en hoort het 'gewoon' bij het bewustwordingsproces.

Mededogen, mooi woord om te omarmen :rose:

Slaap lekker

Link naar opmerking
Deel via andere websites

smart, ik heb niets aan Indigo toe te voegen. Jij loopt jouw pad en je komt er zoals jij er wilt komen. Daar is geen fout of slecht bij.

Het is moedig dat je zo open schrijft, dank je wel voor het delen.

Ik zou je wel willen vragen; doe het niet alleen. Je woont al veraf, dus er is een kans om in een isolement te raken. Het helpt om soortgenoten te zoeken om jezelf het gevoel te geven dat je het niet alleen hoeft te doen. Wat je op het forum ook al merkt natuurlijk. Samen staan we sterker. Je bent een harde werker, dat blijkt uit veel van je postings. Wanneer is er tijd voor Smart zélf?

Sterkte komende dagen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie vraag... die tijd voor mezelf.... ( en ja, ook het proces, dat kan niet anders dan het mijne zijn)

Dank voor de berichtjes!

 

Ik ben een beetje in de war. Door de gesprekken met hvler en psych., tevens doordat ik natuurlijk fijn kon onderduiken de laatste 14 dagen en er nu weer alleen voor sta. Dat vliegt me een beetje aan.

Ik heb campral voorgeschreven gekregen en ga daar morgen mee beginnen in een lage dosering. Bedoeld om de trek te remmen.

De evaluatie voor mezelf, die ik na een maand droog zou houden, lijkt versneld. Daar zit ik nu in en dat kost me tijd.

Vandaag naar de sauna met een vriendin. Ik hoop op sudder-tijd. Tijd voor mijn eigen gedachten.

En het weekend ben ik 3 dagen weg... strand, zee, hotelletje: heerlijk lijkt me!

 

Volgende week ook het mediteren weer inlassen. Jammer dat ik dat vergat de laatste tijd; juist nu zo nodig.

 

Ik heb gisteravond voor mezelf al het een en ander opgeschreven. Niet alles boembats op het forum te willen zetten.

Zo gauw er weer een touw aan vast te knopen is of lijkt zal ik me hier melden.

 

Wat ik wel apart vind is de gedachte dat ik niet op het forum kan zijn als ik gedronken heb (zoals jl. maandag) of er nog steeds dubbel insta. Best jammer en zou niet moeten.

Het vallen en weer opstaan hoop ik wel te mogen blijven melden...

 

Welnu, ik ga mijn dag in. Hoop het weer droog te houden!!

 

Groetjes en een fijne dag! :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heerlijk Smart, lekker naar de sauna, lekker weekendje weg. Allemaal positieve dingen. Ook het starten van medicatie die je minder trek geeft moet rust geven. Heb je al nagedacht om de likeur ergens anders onder te brengen? Misschien een idee? Het helpt mij enorm dat ik geen drank in huis heb. Had niet gedacht dat dat zo zou schelen. Het alleen zijn, tja ook voor mij een moeilijk punt, afleiding helpt, maar daar ben je al volop mee bezig, nu ik weer een paar dagen droog sta merk ik dat ik weer stabieler wordt en de dingen weer beter oppak. Het alleen zijn merk ik vooral 's avonds, maar goed ik heb nog genoeg dozen uit te zoeken en vooral weg te gooien. Afscheid nemen van een verleden, en een nieuwe start. Opruimen zodat er ook in mijn hoofd nieuwe ruimte ontstaat.

 

Veel plezier de komende dagen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, evaluatie komt als ie komt, en niet per se als je hem hebt gepland. Dat merk ik ook. Volgens mij ben je supergoed bezig.

Er dubbel in staan mag hier. Gewoon doen, dat wordt geaccepteerd zolang je drank niet verheerlijkt, en dat doe jij niet. Ook als je gedronken hebt ben je hier welkom, maar dan kan het zijn dat mensen minder of niet op je reageren. Maar ook dat valt in de praktijk nogal mee. Ik heb in de afgelopen twee maanden meer dan eens dingen gelezen als 'kan gebeuren, maar kun je NU niet stoppen, wat eten, water drinken en de drank door de gootsteen kieperen'.

Het vallen en weer opstaan hoop ik wel te mogen blijven melden...

Zeker doen dus!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Och Smart, sterker nog, als je dit niet meldt, wat is dan nog de waarde? Schone schijn ophouden kan toch helemaal niks brengen? In mijn ogen dan. Dan houd je jezelf (en anderen) voor de gek en dat gaat wringen. Eerlijkheid en openheid, ook over vallen en opstaan. Het hele proces. Daar leer je van, en wij leren weer van mekaar. 

Heerlijk, zee en strand, lekker uitwaaien! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Smart,

Ik heb je bij gelezen. Wat er staat roept alleen bewondering op. Voor je heldere inzicht in de moeilijkheden. En voor je doorzetting!

De 2 dingen die voor mij het meest herkenbaar zijn zijn het slachtoffer gevoel en de isolatie.

En dan vraag ik me af of je niet met ex kan afspreken om toch langs te gaan zonder dat het nodig is voor hem. Hij zou jou nu kunnen helpen wat structuur in je dag te brengen en wat gezelschap. Of misschien zijn er anderen die dat voor je kunnen betekenen? Om te praten over problemen heb je echte vrienden nodig ( of het forum:-)), maar om samen een koffie te drinken,naar de markt te gaan of een museum te bezoeken zijn er wel meer mensen te vinden...

Ik denk altijd: we lopen hier toch niet met 10 miljard mensen rond om altijd alles alleen te doen? En als de mensen dan zelf niet naar me toe komen, dan vraag ik ze gewoon. Zeker krijg ik dan wel eens een negatief antwoord. Maar dat maakt het juist leuker als iemand een keer 'ja' zegt. Heeft me de laatste maanden al verschillende fijne momenten opgeleverd.

Veel plezier aan zee!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo' n dagje sauna valt eigenlijk altijd goed Hummer. Mijn vriendin nam een wijntje bij het eten en wilde zich haast verontschuldigen. Maar het is mijn probleem, niet het hare. Doe mij maar appelsap. De sauna is ook goed voor de COPD, hoewel ik soms bijtijds wegloop uit de opgieting omdat ik wat benauwd word. In de sauna kun je je ook makkelijker gelijk voelen aan anderen; allemaal bloot is voor mij heel geruststellend... ;)

 

Akk, ik heb jou nog niet bijgelezen... maar dat komt nog (beetje veel).

Ja zeker kan ik vaker naar ex toe; we hebben weer iets speciaals opgebouwd. Hij is asperger (al wil hij dat niet horen) en een enorme einzelgänger. Hoewel hij redelijk sociaal is moet ik wel altijd extra mijn best doen om mijn ruimte te nemen/vragen. Maar hij is ergens ook heel bijzonder (maf) en ik ben er vertrouwd. Los daarvan genoeg andere vrienden, maar het zelf organiseren lukt enkel als ik Fris Ben Tussen De Oren. :P

En het is natuurlijk onzin om elk uitstapje als Vlucht te bestempelen.

Nee, onder de mensen zijn, wat werk hebben e.d.... het is erg belangrijk!!

Sinds ik deels werkeloos ben (ik werkte me een slag in de rondte de afgelopen jaren) verviel ik in grote somberheid en zinloosheid, ook vanwege de breuk met dochter en het A gebruik. Eigenlijk was mijn eerste reactie: ik wil niet meer terug in het werkproces en die uitkering heb ik verdiend!

Inmiddels sta ik er anders in en werk aan een betere dagstructuur, mag wat meer gaan werken en/of vrijwilligerswerk doen (van de reintegratiemevrouw).

En ik heb steun aan mijn hvler.

 

Heel verhaal. Maar ik merk wel dat ik aan het opkrabbelen ben en in mijn hart wat zachter word, ook jegens dochter. Maar zeker ook naar mezelf.

 

En... slachtofferschap, ja. Dat is soms een lastige. Mijn moeder had een pestverleden; ik weet dat er zweempjes bij mij zijn (zeker geweest zijn) die niet goed zijn. Af en toe zelfmedelijden ervaren moet mogen, maar ik heb genoeg zelfspot omdat te overwinnen; het niet uit te venten naar anderen toe... dat is ook nog es de kunst!

Ik weet zeker dat mijn dochter me om die zweempjes haat.

 

Het komt neer op stappen ondernemen voor goede dagvulling nu. Ik wil naar aquajoggen, enkele uren werk erbij, een vrijwilligersklus en de leuke dingen niet vergeten!

 

Nou, lekker om even op te kunnen schrijven!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Over mijn verwarring nog: dit voorjaar, toen ik met hulpverlening begon was de insteek de depressie te onderzoeken en adb worden. Mijn hvler had het met name over: nog een fijn en actief leven te kunnen en willen hebben op mijn leeftijd, niet perse geheel zonder de A. Terwijl ik er zelf tegenaan liep dat ik toch 4 x per week te ver ging met drinken en elke dag sowieso wel wat dronk. Daar wilde ik los van.

Een maand stoppen zou ik (moest het doorbreken!) en tijdens het stoppen merkte ik dat helemaal stoppen eigenlijk de beste keus zou zijn (gezien verhalen over 1 jaar ontgiften e.d.).

De gesprekken met hvling die ik afgelopen week had gingen richting " nu en dan" kunnen drinken (want: je drinkt niet overdag en het gaat niet om hele flessen...). Gek hoor, van die gedachte over nu en dan begon ik nu net los te raken!

Dus verwarring. Met medicatie die trek remt maar waar je wel bij mag drinken.... :blush:

 

Nu denk ik: ik wil gewoon de droge dagen houden en ga zien wat de medicatie doet. Ik zie daar niet tegenop. Ben echter erg benieuwd of en wanneer en waarom dan... ik een glaasje ga nemen.. toch dat proces.

 

Maandag 6 glazen gehad, woensdag 3.

Nu: de bedoeling droog door te zetten. Gister zonder iets (ook geen halve paracetamol) gaan slapen en een beetje een onrustige nacht gehad.

Ik droom wel meer en dat vind ik prettig. (het idee dat je als mens altijd onbewust bezig bent met de diverse dingen)

 

Pff, ik ben nu gewoon moe van het opschrijven en gevoelens naar boven laten komen......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

persoonlijk zou ik graag zien dat je schrijft

dàt je gedronken hebt , op die momenten.

We hebben hier niet de mogelijkheden zoals in real life

om het te merken, en er komt niet altijd antwoord als iemand

vraagt heb je gedronken. Ik voel me daar heel ongemakkelijk bij,

net alsof ik voor de gek word gehouden. En soms als het de dag later

alsnog wordt opgebiecht, zijn er vaak al postings over en weer geschreven,

die heel anders hadden kunnen zijn. Niet wegblijven dus, maar wel delen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik hou niemand voor de gek, heb ook geen vreemde postings als re. gezien Jane.

Wel moet duidelijk zijn dat vervente stoppers een zekere druk brengen om het nog beter te doen (soms, bij mij) en dat voelde ik toen ook zo.

Ik snap nu wel weer dat dit mijn proces is en dat dit mijn manier is. En grote klasse voor de echte stoppers, maar ik hoef me niet minder te voelen omdat ik het doe zoals ik het doe. Ik weet van mezelf hoe ik in elkaar steek.

 

Over droogdrinken ging dat dus: een enorme lijst, begrijp de fases. Goed, is me duidelijk nu. Ik herken wel dingetjes, anderen weer niet. En ik zal de 5 waarschuwingstekens eens nalopen; lijkt me zinvol!

Dank Agnieta!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik sloot eigenlijk aan op de posting

van Agnieta van 14 uur en de vele

keren dat het speelde. Maar jouw stukje

was de aanleiding. Ik bedoelde het zeker

niet om te vergelijken met de stoppers,

ik hoop dat je dat gelooft want iedereen doet

het op de eigen manier. Dat het werkt is het doel♥

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Smart,

Er staat veel hier boven. Blijkbaar is er veel meer aan het gebeuren in je leven dan je drankgebruik onder controle krijgen. Hoe je alles aanpakt is natuurlijk jouw keuze.

Al val ik wel een beetje over wat de hulpverlening zegt. Ik heb het al vaker gehoord dat die niet altijd weten wat verslaving is. Misschien hebben ze gelijk en heb jij geen verslaving. Maar het kan ook dat zij het fout zien... Wees eerlijk voor jezelf en bekijk of af en toe toch wat drinken je wel iets toe voegt. Voor de meesten hier blijkt af en toe veel moeilijker dan niets. Zeker de eerste maanden. Ik zou kiezen voor de gemakkelijkste weg!

Heel veel sterkte met alles!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben het met je eens...

Ik ben echt in de war; het is ergens toch gebagatelliseerd, en geloof me: ik ben echt wel verslaafd!!

Dat er ruimte is bij mij mag duidelijk zijn, zo geniepig is dat monstertje wel, dat besef ik heel erg goed. Nowhone to blame but me...

Op dit moment niet steeds goed te weerstaan dat monstertje.

 

De dagen droog zijn kostbaar.

De gewoonte zit erg diep.

Wat gewonnen is is dat ik niet bang meer ben om daags na wat gedronken te hebben te stoppen; er is bewezen dat er niets raars gebeurd. Ergo: de kop is frisser en het zelfvertrouwen neemt toe.

 

Vandaag had ik wel een heel erg kort lontje. Dit hele verhaal (A) geeft me toch wel een gruwelijk gevoel van falen en dat brengt frustratie, alsof ik sneller

meer beloning zou willen zien.

 

Tevens valt me op dat ik i.p.v. drinken zin heb - en het verdiend voelt - om dingen te kopen.

Of ik heb meer zin in seks (is dat bekend bij anderen of ben ik weer raar?)

 

Kortom, best wel zelfonderzoek hier maar.... even afgebracht van het Totale stoppen.

Ga het niet mooier maken; doe mijn best.

 

Komende dagen even weg dus. Vriendin gaat gelukkig uit van een A-loos tripje..

 

Dag! :musicnote: 

 

p.s. Agnieta: zie er naar uit, maar met de hele versie was niks mis mee hoor

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het was heeeeerlijk! Strand, zee, droog weer en zacht ook nog. Heel veel gewandeld (helaas voor mij kon mijn vriendin langere wandelingen aan en zit ik nu met een behoorlijk stukkie spierpijn!) 12-14 en 8 km gelopen. Filmpje gemaakt van zeegeluiden/beelden met de bedoeling als meditatie te gebruiken. Wel wat geluiden van de wind erbij... enfin, maar o wat bijzonder is de zee toch! Kom er veel te weinig. Heb nu dat filmpje dus...

Ook nog gezwommen en van de sauna gebruik gemaakt; allemaal lekker luxe !

 

Met gemak kon ik het droog houden. Mijn vriendin dronk wel iets, maar goed zij was dan al 5 dragen droog geweest. Ik kon dat goed zien.

 

En Meya, er zijn verder geen reacties gekomen, maar ik denk dat wij verslavings-gevoeligen wel geneigd zijn om te verschuiven qua verslaving.

Ooit dacht ik ook wel eens, zijn agressie, drank en seks nauw met elkaar verbonden. Ik denk dat ik dat ergens in de literatuur ook tegenkwam. Niet perse op negatieve wijze te bezien, meer een kern van waarheid waar sommigen extra gevoelig zijn. Grote menselijke verlangens om ergens in te verdwijnen of door opgelift te worden?

Als je gaat verschuiven dan heb je er mogelijk een probleem bij...

 

Ik ben qua kopen toch al wel een vrolijke consument (fel tegen consumentisme :blush:) die toch even dit of dat " nodig"  heeft.... :P

 

s'Morgens het ontbijt halen in het hotel betekende vroeg op en dat kan ik nu wel voelen.

Vanavond vroeg in bed en lekker het schone hoofd schoon houden! :musicnote:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat je goede dagen hebt gehad. Dat verdien je!

De relatie agressie, sex en alcohol... steekwoorden (niet meer dan dat want ik weet helemaal niet hoe het zit, wil het wel weten): intimiteit, of te weinig daar van. Of te veel. Dopamine. Psychoanalyse. Euh...

Zoals ik al zei: je pakt belangrijke thema's aan. Ingewikkelde ook :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...