Spring naar bijdragen

Happiness


Happiness

Aanbevolen berichten

En of je 'sense' maakt. Zeer herkenbaar.

  • meer in mijn kracht;
  • uit eten terwijl tafelgenoot wel drinkt en vraagt of ik dat vervelend vind (inclusief die flits van trek);
  • de vermoeidheid niet meer wegdrinken;
  • me meer irriteren want mezelf minder klein maken.

Alleen het sorry zeggen omdat ik iemand pas een paar dagen later lees, herken ik niet. Dat is ook volstrekt overbodig ;) .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt valkuilen waar je met open ogen in trapt en valkuilen die op de loer liggen.

Die draaien je een rad voor ogen, die draaien je een loer. De zgn. loerkuilen.

Ze worden ook wel luurkuilen genoemd.

 

Laat je niet in de luren leggen. Maar pas op dat je met het ontwijken van loer- en luurkuilen niet met open ogen in een valkuil stapt. :rose:

haha, dank Kohtje. Het was meer een taalkundige vraag, volgens mij klopt het namelijk niet wat ik schrijf.

@gerrit, ik ervaar dingen niet als hard binnenkomen, integendeel. Ik heb er hier veel over gelezen dus stel me de vraag met regelmaat. Ik had dat juist toen ik dronk. Dan kwam iets dubbelhard binnen omdat ik het weet aan het feit dat ik, als ik scherp was geweest, geen kater had gehad bladiebla, beter had kunnen presenteren. Dat voelde vaak als dubbel falen. Ik kan veel dingen nu veel makkelijker van me af laten glijden omdat dat duiveltje weg is.

Gelukkig dat je het herkent meya. Jij hebt het mooi gecategoriseerd en samengevat :-). Fijn he dat het zo werkt!

Gaan er meer mensen vandaag brieven schrijven ihkv dag van de mensenrechten?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Zo lieve allemaal, twee kerstborrels en twee pre-kerstdiners overleefd. Of overleefd... Ik heb er minder moeite mee dan ik ooit had gedacht. Wel af en toe een knagend gevoel met de vraag: waarom kan ik het niet bij een houden, als vriend van mij een glas wijn neemt en daar een hele avond van geniet. Maar dat zit er voor mij niet in en dus neem ik de eerste niet.

En alles maar dan ook alles wat daar tegenover staat, brengt me niet van dat gevoel af.

Het frisse opstaan, helder denken, toegang tot mijn heldere wijsheid (niet vertroebeld), weer oog hebben voor de dingen om me heen, als ik nu lang slaap het gevoel hebben ik er echt iets aan heb, mijn authenticiteit weer terugvinden, mijn fitheid, complimenten. Hoera hoera hoera!

En zin in de kerst. Eerste kerstdag ga ik helemaal overdressed. Morgen nog even naar de kapper en schoonheidsspecialist. Helemaal leuk, vind ik dan ;-).

Tweede kerstdag lekker voor mezelf en ga ik een hele lange wandeling maken s ochtends om tegen de middag alleen mijn kalkoen nog in de oven hoef te schuiven en dan....niks. Verheug me er enorm op. Jullie ook?

bewerkt door Happiness
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi, om jou te lezen Happiness!

En tja, die vraag 'waarom kan ik niet meedoen met 1tje'. Dat wordt steeds minder. Ik weet dat ik niet 'doe aan 1tje', dat het bij mij eindigt in te veel en een kater. En laten we daar nou helemaal genoeg van hebben.

 

Het wordt zwaar overschat, dat glaasje spul. Een glas met iets anders is net zo feestelijk!

Hele fijne kerst (overdressed, opgetut, ik zie je genieten ; ) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor jullie fijne reacties!

@Hut, jij ook hele fijne feestdagen! Iedereen natuurlijk.

@Mg waarom verheug je je niet op kerst?

@Ja pump. Dat heldere hoofd is zo fijn. Ik verzucht nog elke keer gelukzalig hoeveel dingen ik nu met gemak doe terwijl ik in mijn dranktijd alles teveel vond.

@Cas, jouw plannen klinken ook heerlijk! Genietze

@ Monster, ja zo voelt het echt inderdaad: een cadeautje aan mezelf en daarmee ook waardering voor mezelf. Dat is best een groot cadeau :-)

@ Indigo klopt, ik weer ook dat ik die ene niet kan omdat ik meer wil. Dat is zoals het is. Maar soms wel met weemoed. Net als een relatie die over is maar waarvan je weet dat het nooit meer wat zou worden omdat het nooit heeft gewerkt.

Ik kon me jouw gevoel na die zaterdag ook zo goed voorstellen. Bedankt voor het delen want ik zou weken in puin liggen denk ik.

Kapper is gelukt (ben als de dood voor de kapper, haha. Zo vaak verknipt) enige er na de schoonheidsbehandeling nu kerstklaar uit ;-). Nu morgen nog boodschappen, koken en bakken!

Hele fijne dagen allemaal! Zie jullie op de arrenslee

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees dat je het overleefd hebt Gerrit :-).

Ik ook. Fijne kerstdagen gehad en wat is het inderdaad snel voorbij. Dit jaar blij dat er nog een zondag achteraan zit zodat het nog een beetje kerstig voelt ;-).

Straks maar wel even naar de sportschool.

Fijne dag iedereen. Nog even de laatste dagen van 2015. Wat een jaar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Hoera! Zeven maanden! Het gaat nog steeds goed. Ben nog iedere dag zo blij om zonder kater wakker te worden en fris de dag te beginnen. En ik snap er steeds minder van hoe ik zo lang heb kunnen functioneren mét. Die beloning van geen kater en geen lamlendigheid maakt dat ik trekmomenten redelijk makkelijk kan weerstaan. Ik hoop echt dat dit zo blijft.

Het gezond leven en sporten draagt er ook voor een heel groot deel aan bij.

Dus...op naar de 8 maanden :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Hallo allemaal,

vraagje: ik ben nu bezig met de citroensapkuur. In het kader van de lente, schoonmaak dus ook voor het lichaam. En waar ik in al die maanden geen last van heb gehad, heb ik nu de ene drankdroom na de andere. Voel me soms ook katterig als ik wakker ben. Zouden dit nog oude resten kunnen zijn omdat de lever wordt gereinigd? Of is dit normaal na acht maanden dat je nog deze periodes hebt?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Happiness! Volgens mij had ik in die periode ook nog weleens een drankdroom. Maar niet de ene na de andere. In mijn tweede jaar droog zijn ze eigenlijk verdwenen.

Het zal voor ieder mens wel weer anders liggen denk ik. Maar ik verwacht dat je hier ook vanaf gaat komen. Het wordt steeds gewoner en makkelijker om drank te laten staan. Ik denk dat het dromen dan ook minder zal worden. Misschien heeft iets je getriggerd?

Je gaat goed en dat is het belangrijkste. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook in de periode van 8 maanden bedoel je?

Het gekke is dat ik ze nauwelijks heb gehad maar nu ik aan het vasten ben wel.

Inderdaad is het belangrijkste dat het goed gaat.

Word door het vasten ook weer herinnerd aan mijn beginperiode van het stoppen. Misschien dat dat triggert.

Het is even afzien en doorzetten ;-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien dat het sapvasten

een diepere detox is voor je lijf?
In elk geval associeer ik vasten

wel met versoberen, ook geestelijk.

En dat kan dus ook in je dromen doorwerken.

Hoe dan ook Happiness, je wordt even getest,

en het gaat voorbij. Lekker dat je alle fases

maar 1 x door hoeft he☺ Dat bepaal jij♥

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja, ik denk dat dat het is lj, de diepere detox. Dank je.

In het geval van vasten zou je denken dat je over eten droomt, maar oude troep moet er denk ik ook nog uit. Althans, dat hoop ik :-)

Dat is inderdaad een hele fijne gedachte van die fases doorgaan. En de verlichting hierbij is dat het maximaal 11 dagen duurt, pieuw, dat scheelt weer

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Even een korte update in m'n eigen draadje. Een jaar, hoera! Wauw, wie had dat gedacht vorig jaar. Wel gehoopt natuurlijk. Het voelt echt een beetje alsof ik jarige ben.

MG en kohtje, nog erg bedankt dat jullie me hebben aangespoord om op het jaarpact te gaan. Dat maakt het wel steeds feestelijk en echte mijlpalen om naar uit te kijken.

Terugkijkend verbaas ik me wel over het relatieve gemak waarmee ik de drank uit mijn leven heb gebannen en er ook nauwelijks naar taal. Nog steeds af en toe, zeker met dat mooie weer, lonkt zo'n glas wijn maar tegelijkertijd ook niet als ik denk aan het gevoel van leegte er na. Omdat ik nooit genoeg zou hebben. Door het niet te drinken, is die onschuldigheid onvervulbaarheid er niet. Ik heb overigens wel gemerkt dat ik door bijvoorbeeld het drinken van cola Light de volgende dag ook een soort van katterig gevoel heb. Door de suikers waarschijnlijk. Best bizar wat een rotzooi dat Dus ook is.

Over mijn jaar: ik heb een fantastisch jaar gehad en nog steeds. Ik ben dichter bij mezelf en waar ik voor wil staan gekomen. Ik vind weer echt ergens iets van en ben de apathie kwijt. Doordat dichter bij mezelf ben, maak ik me niet meer zo druk wat anderen van me vinden of dat ik gekke dingen zeg. Ik sta echt in mijn kracht. Heb, bijna gelijk me het stoppen, een nieuwe baan gekregen die ik heel Graag wilde en ook een opdracht die nu nog doorloopt. Doordat de waas van de alcohol er af is, komen er kwaliteiten die niet zichtbaar waren, weer naar de oppervlakte lukte en dat is echt heel erg fijn! Whoehoe, op naar de 13 maanden.

bewerkt door Happiness
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even een korte update in m'n eigen draadje. Een jaar, hoera! Wauw, wie had dat gedacht vorig jaar. Wel gehoopt natuurlijk. Het voelt echt een beetje alsof ik jarige ben.

 

KNIP

 

Ik sta echt in mijn kracht. 

 

 

Gefeliciteerd!! En die laatste quote: wauw. Daar wil ik ook voor gaan.

Groetjes Sita

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...