Spring naar bijdragen

zondag 30 augustus 2015


eline

Aanbevolen berichten

Goeie avond allemaal.

 

Vlokje heel jammer maar je bent nog niet zo lang bezig hé om te proberen adb. te worden. oefening baart kunst. Kijk als je na jaren nog veel terug valt dan is het nog anders. Dan vind ik het toch moeilijker om te lezen, maar voorlopig is het leren lopen. En dat gaat altijd met vallen en opstaan.  ;)

 

Zo ik ben net thuis en we hebben zo'n 300 km. gereden. Zelfs nog in Duitsland geweest. We hebben een paar mooie huisjes zien staan. Komen we thuis en zegt Jan ineens, "ja en er stond gisteren ook een heel leuk kabouterhuisje maar dat is zo goedkoop, dat kan haast niet daar zit een addertje onder het gras". Ik heb de foto's gezien van dat huisje en was gelijk verkocht. Jammer dat we niet zijn gaan kijken want we zijn in dat dorp wel geweest.

Nu ben ik moe want het is toch best erg vermoeiend.

Maar we hebben een fijne dag gehad en veel gelachen. Jan heeft van die droge humor waar ik wel van kan genieten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor de operatie lijkt het me ook dat niet drinken prioriteit 1 is en als je daardoor sociale situaties mijdt is dat maar even zo. Na de operatie heb je er een mooi project aan.

 

Veel mensen denken bijvoorbeeld dat ze zonder drank saai zijn en met drank minder saai of interessant worden. Ten eerste is dat iets van waarneming in je eigen hoofd, door de drank vind je het minder saai maar is het niet echt zo dat je gevatter, vrolijker, meer te vertellen hebt....het is vooral onsamenhangender, chaotischer en minder authentiek. Je waarneming veranderd waardoor je minder saai lijkt voor jezelf. Voor de ander ben je gewoon dronken maar niet meer of minder saai. Dit vind ik een nuttige tekst

 

En een naam voor een ziekte is ook maar een etiket he. Zo verzinnen ze met elke DSM (nu versie 5) steeds weer nieuwe namen en over een paar jaar hebben ze zoveel etiketten dat iedereen een psychische ziekte heeft. Daarmee zeg ik niet dat wat je hebt niet belangrijk is maar je bent in eerste instantie Vlokje en je vind bepaalde dingen lastig en die dingen hebben wetenschappers sociale fobie genoemd. En daarvoor helpt oefenen oefenen en nog eens oefenen. Daarom extra goed dat draadje van ik zoek een maatje. Zo doen we dat, open en kwetsbaar zijn, iemand uitnodigen van he samen is leuker......succes :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is juist niet mijn bedoeling om je ziekte te relativeren. Jij bent meer dan je ziekte. Dit  bedoel ik. Laat je ziekte geen selffulfilling prophecy zijn.

 

En spreekbeurten, ik kon er dagen niet van slapen. Keer flauw gevallen, alles aan elkaar stotteren terwijl ik normaal niet stotter. Daarna gepest worden over het genante optreden wat het ook niet beter maakte. Geen stage regelen omdat ik niet durf te bellen maar ook niet durf te zeggen dat ik dat niet durf, me steeds ellendiger en schuldig voelen omdat ik dingen niet durfde terwijl andere luiheid zagen als motivatie voor het voor me uitschuiven.....ik sta nog te kijken van mezelf dat ik nu zo de telefoon pak en familie bel voor een lastig gesprek over ziekte. Kan het me niet voorstellen dat ik dit nu doe zonder problemen. Ik weet niet of ik een sociale fobie had, ik weet wel dat ik er veel van herken bij mezelf van tot een paar jaar terug.

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik heb een heerlijke stranddag achter de rug

met een nog heerlijker Grieks etentje na afloop.

Waar door de anderen best wat drank werd genuttigd.

En bij elk drankje nostalgische verhalen die aan die drank

werden gekoppeld, verteld. best leuk eigenlijk. Tot de verhalen moeilijk

te volgen werden en af en toe niet meer verstaanbaar.

Toen was het tijd om de trein weer op te zoeken.

Geen moment zelf trek gehad of gedacht dat ik iets mistte.

Voor het eerst groene ijsthee op, heerlijk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik meld me schoon af voor de dagpact.

Zit nog buiten, nog 25 graden en ten noordwesten van mij moet het flink onweren, want het weerlicht als de beste.

Goede dag gehad vandaag, fotoreportage en daarna met vriendin naar de Passiespelen in Tegelen, indrukwekkend.

Welterusten en wellicht tot morgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het gaat hier nog goed tekeer. Bliksem en weerlicht. En net nog een die heel nabij insloeg. Een flits en meteen een harde knal. Ik zat stijf op de de bank! Ik zit waarschijnlijk tegen mezelf aan te kakelen nu, niet?

 

Ahwel, slaap lekker allen.

 

ZZZZzzzz... * :moon:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...