Spring naar bijdragen

negen jaar gedronken en nu 5 weken niks meer


ronja

Aanbevolen berichten

Zo daar ben ik weer .Heb de laatste 6 dagen gedronken en uit respect voor jullie schrijf ik hier dan ook niet maar ook voor mij zelfs niet .Dit forum zou voor mij een plaats zijn waar ik alleen nuchter mag schrijfen .Het ie heel goed fout gegaan , eigenlijk dacht ik dat ik veel minder zou drinken naar 7 weeken niet gedronken te hebben maar daar had ik het toch mis .Ik heb nog meer gedronken als toen ik stopte , zelfs overdag wat ik al maanden niet meer gedaan heb .Mijn rem was ver te zoeken en ben geschrokken van mij zelfs .Voor mij zelfs dacht ik ik heb een probleem met alcohol maar als ik nu op het laatste jaar terug kijk , waar ik probeerde te minderen , b.v. met beer maar dan wel 10 procent , moet nu zelfs lachen of alleen in het weekend drinken maar mijn weekend begon al woensdag , pas naar 21.00 uur drinken en nog meer van die rare pogingen .Nu zie ik toch en dat is voor mij niet zo makkelijk ik heb geen probleem met alkohol nee veel erger ik ben verslaafd en als ik een mal begin dan ben ik niet snel te stoppen .Vind mij zelfs vreselijk nu als ik gedronken heb en heb het toch weer gedaan hoe dumm of verslaafd kan een mens toch zijn .Vroeger drank ik uit gezelligheid maar dit gevoel ben ik allang voorbij .Wat wil Ik nu eigenlijk ??? IK WIL NIET MEER DRINKEN EN VOOR MIJ EN MIJN KIDS ER ZIJN.Dat betekent dus zo denk ik toch weer aan mij zelfs werken en aan mijn verslaving , en dat kost mij toch echt moeite .Maar ja voor nichts gaat de zon op .Gisteren en gisterenavond niet gedronken dus mijn eerste dag is binnen en van dag drink ook niet .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ronja,

 

Wat je schrijft is herkenbaar. Al die rare constructies en afspraken met jezelf om minder te drinken, die dan niet lukken. En natuurlijk een tijdje droog staan en dan weer beginnen, waarbij het wel lijkt alsof je de achterstand wilt inhalen. 

Je bent verslavingsgevoelig en dat uit zich in van alles en nog wat. Nu alcohol.

 

"Vandaag drink ik niet" en "Vandaag neem ik de eerste niet", met die uitspraken ben ik de eerste maanden zonder drank doorgekomen.

"Drank voegt niets toe" was voor mij ook belangrijk om mezelf iedere keer voor te houden. En voor mij is dat een waarheid als een koe. Nog steeds.

 

Goed dat je de draad weer oppakt! Ik wens je heel veel succes. Ook jij kunt het, dat heb je al eerder laten zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ronja..goed ddat je het weer oppakt.

Herkenbaar...compensatie gedrag

Nog meer drinken dan voorheen.

Op het gebied van verslaving als je gebruikt ben je niet te vertrouwen.

Dat was ik niet en dat lees ik ook bij anderen.

Valkuil nu kan het wel weer..eentje..ik heb het nodig of verdient...is gedoemd om te mislukken.

Succes ronja..ook jij kan stoppen en gestopt blijven...echt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ronja, ooit was ik 7 maanden gestopt

en ook ik dronk erna méér dan ervoor.

Het heeft me nog jaren geduurd eer ik

echt kon stoppen. Deels verloren jaren,

maar het kon blijkbaar niet anders.

Ik ontdekte het forum pas toen ik 55 jaar was!

Als ik je raad mag geven, kom wel nuchter hier,

maar kom wel, ook als je weer bent gaan drinken.

Dat kan dan bijvoorbeeld overdag. het kan echt helpen

te weten dat je hier steun vindt en scheelt misschien

een al te heftige terugval. We noemen het dan uitglijder en

dan herpak je je misschien meteen al weer.

We hebben dit bijna allemaal wel meegemaakt, dus een oordeel

zul je hier niet snel vinden.

Voor nu heb je het gehad die terugval,

de zon schijnt weer, puinruimen dus en weer trots op jezelf worden. :rose: :rose: :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ronja,

 

Goed dat je het weer oppakt, 

maar niet wegblijven hoor!

Juist als het even niet lukt

kan het forum je erg helpen.

 

'Aan jezelf en je verslaving werken', schrijf je.

Heb je ook in beeld hoe je dat wilt doen?

Of kunnen wij daarin iets betekenen?

 

Succes Ronja, vandaag de eerste niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Puhh puhhh wat een achtbaan van dag .Dag 2 weer voor mij maar toch moeilijk .Nog een week een de vakantie is vorbei en wat ben ik blij als de kids weer naar school gaan en weer een ritme hier komt .Naar de winkel geweest en ja toch moilijk om langs de wijn te lopen .Het is soms zo jammer dat ik twee van zo explosieve kids heb ik hou heel veel van hen maar zij zijn soms zo moilijk en erdoor is hier ook de heele dag stress.Ben al jaren alleen en dat is ook goed zo iedere vent zou hier ook hard weglopen wat ik ook kan begrijpen .Soms denk ik ook ik wil hier weg maar dat gaat niet en dan vind ik het ook verschrikkelijk dat ik deze gedachten heb ik hou ontzettend van hen.De oudste zou eigenlijk ook naar special onderwijs moeten gaan maar hij bekomt er geen indicatie meer voor .Nu zou hij naar de vakantie 2 havo over doen wat waarschijnlijk ook miss gaat .Hij begint wel deze week met medicatie wat ik eigentlijk niet echt wil maar zo gaat het ook heelemal miss .Ook de jongste wilde de psychiater op zware medicatie zetten maar dit wil ik niet hij is pas 9 .Hij was ook al 2 maanden opgenommen in de psychiatrie maar geholpen heeft het niet .De jongste is nu endlijk om 23.20 in slaap gevallen en ik gaar ook zo naar bed ..Tja dit zijn zo een beetje mijn zorgen en met wijn kan ik deze even vergeten maar zij blijven toch en het werd er niet beter van .Dus morgen naar dag 3 .En van de andere kant denk zij blij met dat wat je hebt ronja en dat ben ik van de eene kant ook .Het kan allemaal veel erger in het leven .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel herkenbaar Ronja,

Maar maak jezelf niet wijs dat je geen goede moeder bent omdat het je bij momenten teveel wordt. Elke moeder kent dat gevoel. De alleenstaanden met bijzondere kinderen waarschijnlijk wat vaker. Kan je jezelf wat rust geven door de kinderen een middag naar een vriendje of familie te laten gaan? Af en toe tijd voor jezelf is zo hard nodig!

Sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo mensen heb de laatste tijd altijd mee gelezen .Ben weer avonds aan het drinken en soms overdag en mijn gedachten draaien de heele dag om drinken .Het is nog erger als toen ik gestopt was .Morgen weer school voor de kids en van af morgen begin ik weer met refusal en dus niet meer drinken .Schrijf dit hier ook om een afspraak met mij zelfs en misschien ook een beetje met jullie te maken .Ben toch aan het denken om de online behandeling te volgen heeft er iemand ervaring mee .Toen ik gestopt was met drinken dacht ik dat ik naar een paar weeken weer social kan drinken maar dit kan ik helemaal vergeten dit heb ik nu wel ervaren .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat gaat niet zo goed dus, Ronja.

Ik heb de online behandeling (van Tactus) gevolgd. Samen met het forum heeft dat mij goed op weg geholpen.

Toen ik me opgaf voor de behandeling, was ik helemaal aan het losslaan. Ik heb me opgegeven, me hier aangemeld op het forum en ben gestopt met drinken.

Ik moest een aantal weken wachten, voordat mijn huisarts getekend had voor de behandeling en voordat ik iemand toegewezen kreeg. Tot mijn stomme verbazing heb ik het in die wachtperiode droog kunnen houden. Tjonge, wat was ik er klaar mee.

De internetbehandeling heeft mij niet zoveel nieuwe inzichten gegeven. Waarschijnlijk omdat de onderwerpen op een goede volgorde en dosering werden aangeboden, heb ik er toch veel aan gehad. Er zaten leesopdrachten in en die heb ik uitgebreid van commentaar voorzien. Daar reageerde mijn behandelaar weer op. Voor mij heef dit prima gewerkt.

Succes Ronja

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ronja,

 

Dat is een valkuil die vaak voorkomt: na de eerste periode zo sterk voelen, dat men denkt dat men in staat is om "sociaal" te kunnen drinken. Dat gaat niet goed. Gelukkig gaan je kinderen nu naar school, dus je krijgt het waarschijnlijk wat rustiger en minder triggers. Misschien heeft de vakantie nét iets te lang geduurd.

 

Je ervaart nu teleurstelling, schuld en spijt. Maar dat zal weer snel slijten als je een tijdje droog staat. Daar moet je nu doorheen. Dat is extra lastig. Als de emoties verdwijnen, komen weer trots en blijheid voor in de plaats omdat het je weer lukt om droog te staan. Dan heb je ook weer een trots gevoel over deze dag. En die euforie verdwijnt dan weer na een tijdje, waardoor het stoppen weer iets lastiger wordt.

 

Succes met stoppen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor je reactie ploffie.Zo is het precies zo als je schrijft .Wat was ik toch euforisch toen ik gestopt was .Dachte het gaat goed en ben met de refusal gestopt en ik dacht ik kan wel af en toe drinken met het resultaat dat ik 2 weeken gedronken heb .En nu spijt schamte , teleurgesteld en en .Maar goed daar moet ik nu doorheen .Voel mij echt slecht op dit moment maar ben van dag met de refusal weer begonnen en ik weet nu dat ik heel heel heel lang niet meer drinken kan .Hoop dat ik eens zo ver kom om niet meer te moeten en niet meer te willen .Maar dat is nu nog lastig .Ben toch aan het denken om de online therapie te doen .Zou toch met mij zelfs aan de slag moeten , denk ik .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En je niet schuldig voelen lieve Ronja. Hartstikke goed dat je weer opstaat, refo slikt en verder gaat.

Sterkte meis.

Liefs Pumpkin

Refu bedoel ik.......

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit is zo erg dat je beinah weer om lachen moet .Kreeg 3 jaar lang een Pgb voor mijn jongste en ben zins 3 maanden met de gemeente in gespreek om het te regelen .Nu hoor ik vandaag dat de indicatie voor het Pgb nu afgelopen is .Dus geen Pgb meer tot er misschien een nieuwe indicatie via de gemeente komt , maar dat kan duren als deze dan komt .Dus morgen maar weer naar de gemeente bellen .Niet te geloven dit .Maar normal zou ik nu naar de winkel gaan maar dat gaat niet en dat is ook goed zo .Zo nog even opruimen en dan in bad mijn hoofd lang onder water houden zou ook helpen heb ik laatst hier gelezen .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo een moilijke dag eenvorbei.Ik ben er echt klaar mee wil niet weer vallen en opstaan en weer en weer .Voor mij is drank niet weggelegd en gaar mij ook nog hulp hierbij zoeken wil mij toch aanmelden voor de online behandeling.Een fijne nacht voor iedereen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...