Spring naar bijdragen

negen jaar gedronken en nu 5 weken niks meer


ronja

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal .Ik lees hier nu al 4 weeken mee en heb 5 weken niet gedronken .Zie hier veel hekenning en dat doet mij wel goed .Op het laatste dronk ik 2 liter wijn was depressief en kwam aan niks meer toe .Op gegeven moment naar mijn huisarts gestapt en refusal gevraagd en van de eene op de andere dag gestopt.Het gaat nu veel beter met mij , ik doe weer van alles sporten lesen en en en en mijn depressie is ook weg .Toch heb ik het nog vaker moeilijk en ik weet ook dat ik er nog niet ben .Heb al heeeeeel veeeeel ervaring met verslaving .en toch is mij dit nu weer gebeurd met alcohol .Ben alleenstaand met 2 kids welke ADHD en Odd hebben dus er is altijd iets aan de hand hier maar saai is het bij ons nooit

i. Sorry voor mijn nederlands maar ben van oorsprong geen nederlandse

.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Ronja :)

 

Gefeliciteerd met al 5 weken droog. Het eerste moeilijke gedeelte van stoppen heb je al achter de rug.

 

Regelmatig lezen, maar ook schrijven heeft mij zeker geholpen om droog te blijven. Stoppen is een lange weg, omdat er een nieuw leven opgebouwd moet worden. Maar wel een interessante weg. En het wordt steeds leuker.

 

Wel is het hard werken, gelukkig heb je daar nu wat meer energie voor! :sun:

 

Succes met stoppen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ronja, ook namens mij welkom :rose:

 

Ook ik had na een klein aantal weken de ergste ontwenningsverschijnselen gehad. Het werd makkelijker.

Nu moet je misschien opletten voor het idee, dat je na zoveel weken wel hebt bewezen dat je heel goed zonder kunt. En dat één glaasje dus wel kan ...

Niet doen hoor!

 

Je hebt het denk ik niet makkelijk, in je eentje twee kinderen opvoeden die misschien niet makkelijk zijn. Ik vind het heel moedig van je, dat je nu bent gestopt met drinken. Ik wens je heel veel succes.

 

Na dit bericht stuur ik je een PB, een persoonlijk bericht, met daarin wat algemene informatie over het forum. Als je aangemeld bent, zie je rechts bovenin je scherm het envelopje rood kleuren ten teken van het ontvangen van zo'n bericht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Ronja (de roversdochter☺)

Je bent op de goede weg om het, ook

met je kinderen gemakkelijker te krijgen.

Zonder drank kinderen opvoeden gaat nl. echt beter.

En de kinderen merken ook dat wat ze zien

nu echt is, en niet door een kater of dronkenschap

wordt gestuurd. Het zal heus niet gemakkelijk zijn,

maar wie heeft het in het leven wèl gemakkelijk?

Eerlijk en helder leven is in elk geval wel jezelf

waardevol en serieus nemen, en voor je kinderen

het beste voorbeeld wat ze kunnen krijgen. succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ronja,

Ook van mij een warm welkom! En van harte proficiat met je 5 weken!

Zelf heb ik jaren alleen gezorgd voor 3 kinderen. Waarvan 1 met ASS en 2 HS. Ook altijd leven in huis. Vooral moed houden en goed voor jezelf zorgen. Wat doe je vandaag voor leuks voor jezelf?

Groetjes

Akkordeon

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor jullie lieve reacties.Ploffie het klopt het is hard werken .Ik ben 5 weeken bezig geweest mijn leven anders te gestalten en van dag voelde ik mij op , heb gedaan en gedaan en gedaan en nu van dag even ziek en stop gezet via mijn eigen lichaam, dus even wat rustiger aan doen .

Gerrit het klopt de laatsten dagen meld zich mijn verslavingsmonster en roept keilhard hey ik wil ook nog een keer een keer kan lijkt net op dit moment dat het weer moilijker voor mij wordt Hoop toch dat mijn monsterweer wat stiller word .

Hey Lady jane ja ook voor mkjn kids wil ik stoppen maar zeker op de eerste plaats voor mij zelfs .Raar of goed is wel dat mijn kids niet in de gaten hebben dat ik avonds geen wijn meer drink .Al die 5 weeken hebben zij er niks over gezegd dus ik heb de hoop dat zij er niet zo veel last van hadden daar zij meestal aan het slapen waren als ik dronk maar toch ben ik dan anders en ochtens en over dag ook .Met een kater leuk en gezellig zijn gaat niet .

Akkordeon wilde voor allem goed voor mijn kids zorgen en ben mij zelfs vergeten nu wil ik het anders doen .Eerst goed voor mij zelfs zorgen dan kan ik ook goed voor mijn kids zorgen .Wat ik leuks voor mij zels doe vraag je ja dat moet ik nog leren .Heb mijn zo genoemde goede vriend (wijn) het huis uit gegooid dus mijn ontspanning en beloning moet ik nu waar anders zoeken maar ja waar ?? Maar ik weet zeker dat ik dit ook nog zou vinden .Hoi Kruidenthee veel plezier bij het lesen .Hummer wat goed 3 weken veel succes verder .Nu heb ik toch een half boek geschreven

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha...ja zo gaat dat hier...voor je het weet pagina's vol..maar dat mag!

We lezen het graag en voor jou is het goed om van je af te schrijven.

 

Klopt..eerst voor jezelf zorgen en dan kun je voor anderen zorgen.

En stap één is je zogenaamde vriend de deur uit...en die komt natuurlijk toch af en toe proberen.

Ik ken 'm ook...en velen hier. En het is soms erg moeilijk om 'm te negeren. Maar geef niet toe!

 

Je gaat ook wel weer ontdekken wat je leuk vindt...

 

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haa haa Lady jane ja hij is echt een stalker .Ben gisteren naar de winkel geweest is hij er ook roept hij toch heel hard , neem mij mee ik ben toch zo goed voor jou loop niet langs mij maar laat ons gezellig samen naar huis gaan .Heb hem er toch mal laten staan wat een stalker toch .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je bent goed bezig Ronja!

Je hebt ook al wat andere draden gevonden, zag ik. Het heeft mij in het begin erg veel geholpen om hier te lezen en te schrijven.

Erg veel herkenning en dan voelde ik me niet zo alleen.

Succes vandaag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ronja,

Ook ik had behoefte aan dat beloning drankje. Heb er nu een ander gevonden zonder alcohol. Daar ben ik super zuinig op. Voor na het werk of na tuinwerk of zo. Zo heb ik toch weer iets om naar uit te kijken op het einde van de dag.

En... Hoe meer tijd je stopt in het bedenken van leuke dingen, hoe minder last je hebt van je ex. Die slaat meestal toe bij negatievere gedachten of gemoedstoestanden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat heb ik het toch moeilijk de laatsten dagen , denk heeel veeel aan drinken en wil zo niet denken .Wil gewon leven zonder tegen mij te zeggen niet doen niet drinken , ik heb er zo geen zin op op deze gedachten of zucht of wat ever .Ben 18 jaar aan hardrugs verslaafd geweest met allem drum en dran wat man zich voorstellen of beter niet voorstellen kan erbij tussendoor nog anorexia nu 18 clean heb mij een heel leven opgebouwt ,met nog een opleiding , kids en en en .En nu zit ik weer met zuchtgevoelens hoe dumm kun je toch zijn .Werd moe van mij zelfs .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ronja, dat is heel vervelend dat je steeds zo'n trek hebt en aan drank moet denken. Ik hoop dat je vol gaat houden, want voor de meesten wordt het toch steeds makkelijker.

 

Soms kun je achterhalen, waarom je zo'n trek hebt. Als je daar achter kunt komen, kun je er ook iets aan doen.

Hier kun je vaak lezen over HALT en dan bedoelen ze situaties die drinken kunnen triggeren: Hungry, Angry, Lonely, Tired.

Zorgen dat je geen honger en dorst hebt. Even iemand opbellen of opzoeken. Patronen doorbreken, net even iets anders doen.

 

Succes Ronja!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zooooo 6 weeken en bedankt voor jullie reacties .Ik ben eigenlijk meer iemand die alles zelfs doet en regelt het was voor mij toch een overwinning om hier op het forum te schrijfen maar ik merk ook dat mij dit goed doet en ik zeker ook van mensen kan leren .Wat zijn jullie toch allemal goed bezig .Ach ja jullie denken mischien ik woon in het buitenland maar neee ik woon in nederland maar nederlands schrijfen is en blijft toch moeilijk voor mij .Voor de rest gaat het wel .Ben aan een grote huispoets bezig tussendoor probeer ik dan nog mijn puberzoon op te voeden en mijn jongste met zware gedragsproblemen en doe ook af een toe iets leuks .Heb alleen wenig tijd op dit moment hier op het forum op mensen te reageren daar de kids ook vakantie hebben en ik ook nog de dementierende Oma van mijn zoon op dit moment verzorg .Heb het dus nu even lekker druk maar wat ook fijn is .Fijn is ook om niet meer elke dag naar de winkel te moeten om een flas wijn of twee te halen .Ik heb veel energie en merk mijn eigen kracht weer .Ik ben rustiger met de kids , mijn humor is er weer en ik sta morgens fitter op .Duuuuus ben begonnen aan een nieuwe leven zo als akkordeon zegt .Het is laat en gaar nu een paar uurtejs probeeren om te slapen en sluit deze dag toch goed af , en nu stop ik Ronja de roversdochter

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat gaat goed, Ronja!

Maak je over je Nederlands maar geen zorgen. Zolang je hier begrepen wordt, zijn de foutjes totaal niet interessant. En volgens mij gat het prima zo.

Succes met alles!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...