Spring naar bijdragen

Ooit, een tijd geleden


hummer

Aanbevolen berichten

Ik kan me heel goed voorstellen dat je een fles (of twee) achterover zou willen slaan. En ik zou ook zeggen: doe dat...als ik wist dat het zou helpen. Maar dat doet het niet en de pijn is de volgende dag nog erger. Maar op zulke momenten, is het wellicht niet verkeerd de deur op slot, de telefoon eruit en gewoon je nest in te duiken. Met een boek of film. En morgen, morgen schijnt de zon weer te gaan schijnen (rond 10 uur, volgens Buienradar :-0))

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lekker bijdehand zo voor de kerst maar kijk uit ga geen maffe dingen doen krijg je alleen maar meer minderwaardigheids gevoel ,. Gewoon ff veel hier schrijve. Ga je goed we helpe n je wel :-)

Dank je wel Cas, laat ik het maar gewoon van dag tot dag bekijken. We moeten de komende weken nog veel dingen afwikkelen, komt tijd komt raad denk ik dan maar. Ik heb mijn zoon in de buurt en mijn schoondochter en kleindochter. Ik moet na mijn verhuizing mijn uitkering weer opnieuw gaan aanvragen, ook zoiets, dus werk aan de winkel. Geen drank dus meer voor mij. Ik weet dat ik me daardoor nog slechter ga voelen. Maar het voelt zwaar allemaal. Het liefst zou ik het nu allemaal willen uitpraten, maar dat lijkt mij nu ook even niet wijs. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hey hummer, 

 

zou zo mooi zijn als je het even alleen kunt doen en natuurlijk is het allemaal heel naar nu, maar misschien is het wel even goed zo.

blijkbaar is hij ook je drinkmaatje en dat wordt extra lastig voor jou. even wat afstand, aan jezelf werken is wellicht het beste kadootje voor je nu. ik heb mooi praten, je houdt van iemand, die wil je niet missen. veel sterkte en wijsheid, hummer!

leila

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net een lang gesprek gehad met mijn lief, is hij nog steeds,dat gaat niet zomaar over.

 

Uiteindelijk zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het voor beiden beter is om ons eigen leven te gaan leiden. Ieder voor zich. We willen wel de zaken die moeten worden geregeld normaal samen afhandelen. Daar zitten nog enkele langer durende zaken bij.  Er zal dus nog regelmatig contact zijn. Verder is het niet een kwestie van niet houden van elkaar, maar van tegengestelde wensen. Ook het drinken speelt daarin een rol. Ik ga nu een andere AA groep zoeken, het is jammer want ik had een fijne groep daar, maar het is onzin om zo ver te rijden iedere keer. Morgen ga ik mijn spullen ophalen en hij komt deze week nog wat dingen voor mij aansluiten. We gaan als vrienden uit elkaar, het is voor ons allebei moeilijk, maar ik heb er vrede mee. Ik voel me een stuk rustiger nu, heb niet gedronken en ga nu proberen wat beter te slapen dan de laatste tijd.

 

Dank jullie wel voor het meeleven....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Leila, ik heb veel van hem geleerd en ben dankbaar voor de 2,5 jaar samen. Zo wil ik er ook aan blijven denken. Sommige mensen laten voetstappen na op je hart, waardoor je nooit meer dezelfde zal zijn..........Ditmaal in positieve zin.

 

Het zal niet makkelijk zijn vandaag maar het leven is niet makkelijk. Het is een voortdurende leerschool.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, weer terug van het spullen halen. Voel verdriet zeker omdat we allebei weten dat we van elkaar houden. We hebben dit echter allebei nodig, ruimte om onze eigen weg te gaan, onze ellende uit het verleden verwerken, nieuwe stappen te zetten op ons pad. Ieder op onze manier leren omgaan met het drinken/ niet drinken. Ik weet dat ik het kan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja snap je ,. Heb zelf 2 relatie s gehad . Toen die over gingen ging ik echt helemaal stuk. Bij die laatste helemaal . Weet als je erin dat dat alleen maar door je hoofd speelt . Is ook geen toffe tijd nu voor je. Maar gekke is zie die meiden alle 2 nog en zijn gewoon goede vrienden ;. Die behoefte is helemaal verdwenen kost alleen tijd . :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vanavond naar een nieuwe AA groep geweest. Erg anders dan wat ik gewend was. In mijn oude groep was er altijd veel ruimte en aandacht voor persoonlijke dingen. Deze groep is waarschijnlijk traditioneler maar zal ook vast gaan wennen, zal wel moeten. T is dat ik steke blind ben 's avonds anders zou ik heen en weer rijden naar mijn oude groep. Deze weken staan echt in het teken van afscheid nemen............

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga het maar gewoon bekijken Mijn Gerrit, moet even wennen maar ik moet het een kans geven. 

 

Inmiddels aan mijn 5 de droge dag. Wat een verschil als je geen drank in huis hebt! Ik wordt weer een stuk stabieler en durf weer onbevangen auto te rijden.

Heb een paar momentjes gehad dat ik trek had en blij was dat ik niets in huis had. Het gekke is dat de trek dan ook eigenlijk direct weer verdwijnt. Afgelopen 2 dagen de zolder uit mijn oude huis leeg gehaald en verhuisd, direct 2 busjes vol troep naar het stort gebracht. Nu de overige troep nakijken en sorteren. Dozen met foto's uitzoeken en verdelen onder de kinderen. Oude troep uit het verleden, weggooien geeft ruimte in mijn hoofd merk ik.

 

Maandag naar het ziekenhuis voor een botscan, onderzoek naar waar de pijn in mijn heupen vandaan komt.

Heb nog dagelijks contact met J ik weet niet meer hoe ik hem nu moet noemen, vriend, ex, lief???? Maar goed, komt tijd komt raad en ruimte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hummer;  nieuwe start met veel onzekerheden, je plekje weer gaan vinden. Een hele klus.

Moest ik ook jaren geleden, en wat nam dat bergen energie. Wens het jou zo toe dat je het, in tegenstelling tot ik, zonder drank gaat doen, ook al lokt het dan juist. Want wat heeft dat zaken voor mij vertraagd, qua aarden. Letterlijk en figuurlijk.

Dag 5 alweer, fijn!   :present:  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat naar zeg die jarenlange pijn! Daar moet je nu met zo' n verhuizing dan ook last van hebben!

Kende je Rotterdam al? Ik hoop toch niet dat je er totaal vreemd bent...

Goed dat je alweer op dag 5 zit. Maar die vorige fase hoef je niet te verwaarlozen he. (hoe lang was je toen droog?)

 

Wens je veel sterkte in deze tijd meissie. Ach, oude foto's e.d.... ze roepen vaak weer van alles op.

Maar maak er een zinvolle tijd van, lekker veel afleiding ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

vanavond een heel gesprek gehad met lief, hij gaf aan me toch wel heel erg te missen en dat hij goed had nagedacht over onze relatie. Hij heeft deze dagen nodig gehad om zaken op een rijtje te zetten en kwam tot de conclusie dat hij toch niet zonder me wil. Ook het missen van mijn zoon en schoondochter en mijn kleindochter had hij het moeilijk mee. Voor zijn zoon wilde hij ook niet zijn leven op de kop zetten.

We geven elkaar de ruimte en zijn samen als we dat willen. Ieder een eigen plek maar wetend dat we er voor elkaar zijn. We hebben ieder afzonderlijk van elkaar een weg te gaan, maar het is fijn te weten dat er iemand is die van je houdt en er voor je is. Wat een week pffff

 

Morgen een gesprek over werk. Een nieuwe gemeente, dus weer opnieuw de molen in. M'n auto die ik vorige week heb gekocht staat nog steeds bij de garage, is nog niet klaar, ik hoop hem voor het weekend te kunnen halen. Scheelt een hoop in de wegenbelasting.

 

Vandaag weer een hoop opgeruimd en m'n werkkamer ingericht. Computer en printer aangesloten. Ik ben na morgen even een paar dage off line omdat mijn internet aansluiting pas de 15 de wordt geactiveerd. Ik heb nu nog internet van mijn zoon, maar die wordt morgen naar zijn nieuwe huis omgezet.

 

Tot over een paar dagen. Geen behoefte gehad aan drank :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Smart, ik heb hier 34 jaar gewoond en mijn kinderen zijn hier geboren. Voel me dus als een vis in het water. Die pijn is nu inderdaad erger. Als ik op sta voel ik me 80. Ben benieuwd wat er uit het onderzoek komt. Ik stond hiervoor een keer een maand droog en na een dag te hebben gedronken weer een maand. Tijdens min vakantie dronk ik gematigd. Nu was ik toch wel ruim een week aan het drinken. Vallen en opstaan dus ;)

 

Indigo, ik bekijk het maar als een nieuwe uitdaging. In principe ben ik gek op uitdagingen, zonder drank kan ik het zo zien tenminste. Met drank zie ik overal tegenop,voel me neerslachtig en onzeker. Waarom zou ik het risico weer nemen te gaan drinken en daar weer in weg te zakken.

 

Dag 5 zit er weer op :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Hummer,

Goed bezig! Dag 6 weer. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar terug stoppen na herval was toch makkelijker dan de eerste keer stoppen. Misschien omdat de lichamelijke afhankelijkheid niet dadelijk terug opbouwt? Of omdat de nadelen van drinken weer gelijk in de verf komen staan? Nu ja, ik wens je toe dat het mee valt.

En is dat net niet de essentie van een relatie? Dat je voor elkaar kiest met de dingen die moeilijk zijn erbij? Vanzelf gaat he toch nooit? Ik hoop echt dat jullie een weg vinden die voor beiden goed voelt!

Fijne dag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hier weer even een berichtje van mij. internet heeft het 1 dag gedaan, nu dood. maandag komt er een monteur. leuk hoor allemaal, maandag hebben we ook een villa gehuurd in Zeeland. maar goed om met de feestdagen zonder tv en radio te zitten is ook niet alles.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...