Spring naar bijdragen

Anouk stelt zich voor


Anouk

Aanbevolen berichten

Ja, je kan het wel!

Leuk he, dat heldere hoofd!

Ik moet zeggen: dit keer, na het herval, gaat het me makkelijker tot nu toe. Blijkbaar had ik ook een Reminder nodig over hoe slecht het was toen ik nog dronk. Gaat zo goed dat ik zelfs de tel niet bij houd. Had gisteren dag 11 en niet 10 :-)

Veel succes! Hervallen is geen drama. Zo lang je niet op geeft ben je goed bezig! Op door dag 4!

Laat je weten wat voor leuks je hebt gekocht?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het kan Anouk en daar wens ik je succes mee.

Voor mij was het belangrijk om contact te hebben en te houden met "soortgenoten". Ik denk dat ik het in mijn eentje toch weer ga afleggen op een gegeven moment, op een slechte dag.

Zet hem op Anouk! Het is het waard. Drank voegt niets toe!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien is dat uiteindelijk wel het allerbelangrijkste: de drank voegt niks toe maar de trek komt altijd wel weer een keer terug. In plaats van die trek te onderdrukken, is het goed die dorst juist met iemand te bespreken. Of op te schrijven. Want dan kom je er zelf al heel snel weer achter hoe slecht het was toen de alcohol nog overheerste.

Als je die eerste (drie) dagen doorbent, kan je gewoon 'lekker' aan de slag met het herstel en het normale leven in al zijn gekheid :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zondag heb ik voor mezelf een grote bos zonnebloemen gekocht (hoe origineel!) en een schrift. Daarin ben ik begonnen met het opschrijven van wat het drinken mij oplevert in de negatieve zin. Maar niet te geloven, ik moet er echt goed bij nadenken! Ik leef blijkbaar wel heel erg in het hier en nu. Ik voel me eigenlijk goed, vannacht weer goed geslapen (heerlijk!) en de narigheid van de afgelopen 2 maanden is uit beeld. Ik weet dat ik het naar voren moet halen, want mijn vatbaarheid voor verslaving is er wel degelijk, in of uit beeld. Het klinkt raar, maar ik moet zowel vooruit als achteruit kijken.

 

Vandaag dag 5 :)

 

Ik moet wel een plan bedenken wat ik ga doen als de trek zich in sterke mate aandient. Daar had ik in de vorige stoppoging eigenlijk amper last. En Gerrit, wanneer ben je naar de praatgroep gegaan? Meteen in het begin of pas later? Het is voor mij nog steeds een brug te ver, maar ik denk er wel over na. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuke kado's voor jezelf!

Als ik trek krijg, heeft dat bij mij meestal met beloning te maken. En dan geef ik mezelf een andere. Waar ik nu super blij mee ben: de drank als beloning eindigde eigenlijk altijd in straf....

Er bestaan ook andere praatgroepen dan AA. Kijk maar eens op internet. Ben zelf terecht gekomen bij SOS nuchterheid. Maar ben er nog niet achter of dat nu echt iets voor mij is. Als ik er buiten kom, heb ik altijd trek. Wat zegt dat?

Schrijf je ook op welke voordelen het niet drinken heeft? Kan ook helpen en is leuker dan de nadelen van wel drinken. Denk ik dan.

Veel succes de volgende dagen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor de internetbehandeling die ik deed moest ik in het begin ook de voordelen van drinken opschrijven. Die kwamen na een bepaalde periode terug. En er bleef weinig van over.

Na ruim vier maanden deed ik mee aan een forummeeting en dat vond ik zo prettig dat ik op zoek ben gegaan naar een zelfhulpgroep. Ik ben daar met een maand of zes droog aan begonnen.

Succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Vandaag droge dag 19, het gaat goed. Het is wel een beetje anders dan tijdens mijn vorige stoppoging. De euforie is deze keer weggebleven, blijkbaar is zoiets éénmalig? Het is prima zo, het had toen waarschijnlijk een functie en nu niet meer.

En het besef dat ik écht niet matig kan drinken is nu veel en veel sterker dan toen. Daar ben ik blij mee, het heeft me een paar keer er van weergehouden om geen wijn te drinken. Ik voel me prima, ben helder en functioneer in veel opzichten beter en dat wil ik niet kwijtraken. Blijkbaar waren de 2 maanden van de eerste stoppoging toch niet helemaal verloren gegaan. Slapen gaat helemaal niet slecht en de moeiheid is ook minder.

Dus samenvattend: ik ben dik en dik tevreden en blij. En nu maar zorgen dat ik het zo houd, dat zal het moeilijkste zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je voelt je goed en het gaat goed, mooi toch?

Op de manier waarop je er nu in zit, zijn die eerste twee maanden inderdaad niet verloren. Misschien waren ze wel noodzakelijk voor je.

 

Nu wil je deze stemming bewaren en je niet drinken ook, denk ik. Het zal voor iedereen misschien weer (wat) anders werken.

Voor mij is het van belang om bij de les te blijven. Ik heb zelden trek tegenwoordig en voel me goed. Toch ben ik ervan overtuigd dat ik zal terugvallen als ik mijn niet drinken voor vanzelfsprekend ga aannemen. Vandaar dat ik iedere dag op dit forum te vinden ben, wekelijks een zelfhulpgroep bezoek en daarnaast op andere manieren nog contact heb met wat ik soortgenoten noem.

 

Blijf bij de les Anouk. Het is het waard.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

De moed weer bij elkaar geraapt, hier ben ik dan weer.

Kort na mijn laatste bericht hier ging het toch weer mis. Dacht dat ik bij een bijzondere gelegenheid een glas wijn kon meedrinken. Nee dus. Ik begin te beseffen dat het matige drinken voor mij echt niet is weggelegd. Het is alles of anders helemaal niets, er is iets kapot in mijn systeem en daar moet ik me bij (leren) neerleggen. Vandaag dus weer dag 1. De feestdagen zijn achter de rug, terug naar de gewone gang van zaken. En verder dag voor dag bekijken.

 

Een gezond, voorspoedig én adb 2016 gewenst!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je remmetje is kapot, Anouk. En dat kan niet meer gerepareerd worden lijkt het wel. Voor mezelf ben ik er van overtuigd dat dat zo is.

Ik had een paar weken geleden nog een mooi voorbeeld hoe het kan werken. Ik loop nu richting twee jaar droog en bij mij in huis is eigenlijk altijd wel wijn en vaak bier. Dat doet me niets. Flessen sterke drank op andere plekken ook niet meer. Nu stond er echter laatst hier in huis een vierkante fles likeur in zo'n grijs slijterspapiertje...ik ben drie dagen van slag geweest. Niet eens trek, maar wel wat down en ontregeld.

 

Ik wens je veel succes. Het geheim voor mij is om iedere dag minstens even aan mijn verslaving te werken. Dan blijf ik wakker.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier nog zo ene....nee dat ene glas werkt niet.

Je hoort het hier zo vaak.... en het is ook zo.

 

Toen ik hier 5 a 6 jaar geleden was functioneerde de rem nog enigszins.

Nu is ie kapot. Een hard gelag.

Er is maar 1 weg. En het kost tijd - die vanzelf voorbij gaat - om dat in te zien.

 

Ik wens jou en mij en alle zwoegers tegen de A, veel succes!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maf hè Anouk, dat het toch echt zo werkt. Eerst alles flink (en lang) aan den lijve ondervinden, voordat besef gaat landen. En dan nog, ben in november uitgegleden, lijkt nu op een (hopelijk) laatste bevestiging dat ik en drank niet door 1 deur kunnen. 

Moeilijk om terug te komen, moeilijk om op te biechten, maar hé getuigt van doorzetten en het toch écht anders willen.

Dus vandaag weer niet, ik doe met je mee  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anouk,

 

Ik heb ook heel vaak gedacht weer matig/sociaal te kunnen drinken. Dat ging dan een paar dagen goed en dan werden de hoeveelheden en de momenten dat het mocht, opgehoogd en uitgebreid. Voordat ik het wist zat ik weer op de hoeveelheden als daarvoor. Om moedeloos van te worden. En doordat ik me dan niet aan de afgesproken hoeveelheden en momenten waarop ik mocht drinken had gehouden, een gevoel van slap en mislukt voelen. Wat natuurlijk dan weer een reden was om het plan los te laten en gewoon weer te drinken alsof er niets aan de hand was. Ik begrijp je gevoel denk ik wel, heel lastig en vervelend. Maar inderdaad de remblokjes zijn stuk bij ons en dat kan niet zomaar gereset worden. Heb ooit ergens gelezen dat je minimaal een jaar niet moet drinken en dan zelfs nog vervallen mensen in hun oude drink gedrag. Mijn stopdatum komt naderbij en ik zal moeten aanvaarden dat ik niet kan drinken en het dan dag voor dag bekijken. Van nooit meer, word ik te onrustig/pessimistisch, dan maar zo.

Heel veel succes en wijsheid!

bewerkt door Smaragd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor jullie reacties! Vandaag de 3e dag zonder alcohol. Kon ik maar een abonnement nemen op zulke makkelijke dagen.

 

Gerrit, jouw moeite met de vierkante likeurfles in een slijterspapiertje trof me. Dat je nu nog door zoiets van slag kunt raken, wat is het toch een raar mechanisme! Of was er misschien een bepaalde reden voor?

 

Jane, dat 'niet meer hoeven' lijkt me geweldig. Maar dat zal nog even duren, ik was al verbaasd dat ik op de 1e droge dag een soort weerzin tegen alcohol voelde (ik had geen kater). Het was misschien meer weerzin tegen al dat geworstel. Zoals Smaragd schrijft het gevoel van slappeling en een gebrek aan wilskracht. Alleen ben ik de vorige 2 keren gelukkig niet teruggevallen in de modus 'zie je wel, het lukt me toch niet, dus wat maakt het uit'.

 

Meya, het is niet zozeer twijfel wat je in de bewuste zin opmerkt. Het is meer het laatste stukje van acceptatie dat ik nu zo in elkaar zit én dat dat niet meer veranderen zal / kan. Voor mij is dit een hele grote stap vooruit, hoe raar het ook mag klinken. Vorig jaar om deze was de gedachte aan nooit meer wijn al bijna 'ondraagbaar'. Dus ik ben er nog absoluut niet, ik ben 2 x gevallen, maar gelukkig beide keren opgestaan. Dankzij dit forum, want als ik me hier telkens weer heb gemeld, lukt het me om te stoppen. En nou maar gestopt blijven...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anouk, ik denk dat het het onverwachte was. Ik heb wel situaties met drank en flessen gevisualiseerd als voorbereiding, maar nooit met een fles in een papiertje.

Ik denk dat dat het is geweest, heel stom.

Ga goed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Jane, dat 'niet meer hoeven' lijkt me geweldig. Maar dat zal nog even duren, ik was al verbaasd dat ik op de 1e droge dag een soort weerzin tegen alcohol voelde (ik had geen kater). Het was misschien meer weerzin tegen al dat geworstel.

 

Meya, het is niet zozeer twijfel wat je in de bewuste zin opmerkt. Het is meer het laatste stukje van acceptatie dat ik nu zo in elkaar zit én dat dat niet meer veranderen zal / kan. Voor mij is dit een hele grote stap vooruit, hoe raar het ook mag klinken.

Anouk, dit zijn toch enorm belangrijke inzichten. Hier wordt ieder mens toch blij van!

Sinds wanneer moeten we zo snél mogelijk clean zijn? Of zo lang mogelijk gestopt zijn? Sinds wanneer is iemand minder zodra hij struikelt en valt?

Mijn doel is niet gestopt zijn. Mijn doel is om mooier, eerlijker, echter en liefdevoller mens te zijn. Dit lees ik ook bij jou. En daarmee begrijp ik volkomen dat jouw acceptatie een grote stap vooruit is. Dat is fijn om te lezen.

Ik gun je de dagen dat het gevecht tegen alcohol niet meer als een gevecht ervaren wordt. Die kómen Anouk. Niet binnen een paar weken gestopt zijn, maar na een paar maanden ziet je gevecht er héél anders uit. Hou je daar maar aan vast!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag 1 week droog en het gaat goed. Ik voel me prima, er zijn geen afkickverschijnselen, een groot verschil met de allereerste stoppoging. En vooral: ik slaap heel behoorlijk. Ik ben een blij mens :)

 

Gerrit, ik ben toch wel benieuwd, welke gedachten je had bij de visualisaties. Waren dat negatieve (het is rotzooi) of positieve (het doet me niets) gedachten?

 

En ja Monster, misschien niet voor iedereen, maar voor mij zijn het inderdaad belangrijke inzichten. En ze zijn vooral nieuw. Ik kan niet in de toekomst kijken en natuurlijk zou ik heel graag in één keer voorgoed willen stoppen. Ik meen dat Lady Jane dat zo gedaan heeft. Maar mocht het misgaan, dan denk ik dat ik toch een stuk 'wijzer' ben geworden. Voorlopig ga ik van dag tot dag en dat werkt goed :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anouk, mijn jaren van worstelen en stop en minderpogingen

heb ik ook gehad hoor, misschien wel meer dan jij nu.

Pas toen ik hier kwam kon de knop echt om, maar toen

was ik al 55 en midden in de overgang. Die kun je beter

zonder drank doorleven, was me al verteld, en oh oh wat klopte dat.

Jij vergelijkt misschien (deed en doe ik ook nog veel te vaak) maar de

omstandigheden zijn verschillend, wij zijn verschillend en ons drankgebruik vast ook.

Vergelijken, zeker als we niet echt lekker gaan, doen we meestal met mensen die beter gaan.

Soms trek je je daar aan op, maar het kan ook averechts werken.

Wees jezelf Anouk en blijf het op jouw manier doen, dan heb je kans dat het blijvend wordt.♥

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...