Spring naar bijdragen

Na een tijdje meegelezen te hebben....


vino

Aanbevolen berichten

Nogal laconiek ben je effe tussen neus en lippen door écht patiënt geweest! Ik heb mensen zien kruipen van de pijn vanwege kolieken, dat is niet grappig. Maar jij harkt gewoon nog wat dagen clean bij elkaar....

Doe je goed.

Vino, beterschap. Hopelijk herstel je snel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bah! Ik heb al een paar dagen dat ik trek heb in een slok rode wijn. Geen glas, maar een slok. Ik wil niet aangeschoten worden ofzo maar alleen de smaak proeven.

Het is zo'n beetje hetzelfde als trek hebben in bepaald eten. Bijvoorbeeld net dìe lekkere pizza of dat patatje met of dàt stuk chocolade. Dan kan je ook allerlei andere dingen eten maar als je dàt ene niet gehad hebt voel je je nog niet voldaan.

Is dat herkenbaar? En nog belangrijker..wat kan ik ertegen doen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel soms denk ik aan de smaak van bepaalde drankjes. Die vond ik lekker, hoewel ik altijd wel liefst de hele fles dan even leeg maakte.

Ik weet echter dat ik niet moet drinken, ook die ene slok niet voor de smaak. Zelf echt ruiken aan sterke drank moet ik niet doen.

Wat jij er tegen kunt doen, weet ik niet. In iedere geval niet eraan toegeven lijkt me. Ook dit wordt naar mijn ervaring minder in de loop van de tijd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee, niet doen inderdaad. Het is even lastig hoor. Nou ja, even... Bovendien komt nu dat stemmetje van 'eentje kan toch geen kwaad'. Mijn verstand weet het wel. 1 tje kan ook geen kwaad. Maar wat zijn de gevolgen. Zo voer ik in mijn hoofd talloze discussies op het moment. Het zal nu hopelijk een kwestie van doorpakken zijn, maar van mij mag dat stemmetje zijn klep eens gaan houden.

ook zo iets geks. Het moet persé rode wijn zijn. Witte zou ik nu niet eens hoeven. Normaal zou ik eerder voor wit gaan. Gaat het me dan om de smaak. Denk het wel.

Man man, word gek van mezelf. Vragen vragen en nog eens vragen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vino heeeeeel herkenbaar en hier staat ook de fles nog gewoon op tafel. Als ik zo'n moment heb dan gaat ie gauw weg. Meestal zoek ik afleiding. Van de week heel erg in de weer geweest met de zorg voor mijn ouders en dan had ik me trek als ik thuis kwam! ! Ik ga dan in gedachten terug naar de keren dat ik er doodziek van werd en ik ga mezelf verwennen met wat anders lekkers.

En het zijn momenten. Deze benoemen en weten dat ze niet een hele avond duren!! Of lezen dat het echt gif voor ons is.

Nou meis ik hoop dat het helpt dat er hier een loopt die begrijpt wat je voelt. Mij helpt het in ieder geval.

Heel veel liefs en je kunt me pb en

Pumpkin

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toen ik zo ziek was en megapijn had moest ik er niet aan denken om te drinken. Nu ik geen pijn meer heb maar me alleen nog zwak voel, merk ik dat dat rode wijntje er toch nog niet uit is hoor. Daar baal ik wel van. Had gehoopt dat het er langzaam uit zou slijten. Niet dus......verdullemes.

bewerkt door vino
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel vervelend dat het zo lastig voor je is, deze dagen. Het denken aan drank is eigenlijk al die maanden bij je gebleven.

Je zegt dat het je om de smaak gaat. Dat geloof ik best wel, hoewel ik het ventje dat soms bij mij ook nog op mijn schouder zit totaal niet vertrouw. Die zou ook zoiets kunnen fluisteren.

De ellende met één of twee glazen is, dat er alcohol in zit. Je hersenen zouden daar meteen op kunnen reageren: "Hoihoihoi !! Daar gaan we weer !!". Voor mij is het nadeel zo groot geworden, dat ik het voordeel meestal niet meer zie. Om het zo maar te zeggen.

Hou vol Vino!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vino, net als bij afvallen

heb je soms periodes van

stilstand, aankomen zelfs.

Soms is het lichaam nog aan het resetten,

soms de mind.

Dat is wanneer veel mensen opgeven,

omdat het allemaal "dus" voor niets leek.

Niet opgeven hoor! Nu komt het er op aan juist

door te zetten. Ik heb een zwaar 1e jaar gehad,

met depressie, slecht slapen, moedeloosheid enz.

Daarna leek mijn lijf zowel als mijn psyche ontgift

en begon het echte oogsten.

Kom maar gewoon wat extra schrijven als je het moeilijk hebt. :rose: :rose: :rose: :rose: :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja MG, dat is waar ik zo bang voor ben. Dat mijn hersenen zo gaan reageren. Dat is ook de reden waarom ik nog niks genomen heb. Heb echt schrik daarvoor.

Denk ook zoals LJ zegt, een kwestie van doorzetten is nu.

Ik heb er de laatste weken veel meer moeite mee dan in het begin. Hoezo? Waarom? Is het de euforie die nu minder aanwezig is? Ik weet het niet. Vind het alleen knap vervelend. Stemmetjes die zeggen dat 1tje toch echt geen kwaad kan....dat het vrijdagavond is...gesprekken met mezelf, dat ik na 1 glas de rest wegkieper....vermoeiend...

Hoop echt dat het minder wordt. Ben bang dat ik anders voor de bijl ga. Bedankt voor de knuffel Akk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik val in herhaling en weet niet of ik het volgende al eens op jouw draadje heb geschreven.

Ik ben in februari 2014 gestopt. Na een maand of vier, dus ongeveer de periode waar jij nu zit, was er een meeting van het forum. Ik heb daar zo'n tien frummers in levende lijve ontmoet. Voor mij was het de eerste keer dat ik lotgenoten (soortgenoten) ontmoette. Ik vond de herkenning geweldig en het kunnen praten zonder het idee te hebben, dat ik niet werd begrepen, heerlijk. Dat wilde ik wel vaker.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een zelfhulpgroep. Ik bezoek nu iedere week een meeting. Ik ken daar inmiddels een groot belang aan toe en zet vrijwel alles opzij om die avonden niet te missen. Het houdt me scherp en ik kan er mijn ei kwijt.

Misschien wat voor jou?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...