Spring naar bijdragen

Alcohol eist zijn tol....


Anette69

Aanbevolen berichten

Hoi Gerrit,

Nee niet goed geslapen. De oudste was op stap en het is de eerste x dat ik naar bed ben gegaan. Loslaten heet dat he. Moge jullie volgens mij inmiddels wel duidelijk zijn dat dat niet mijn sterkte kwaliteit is....

Hij moest zich bij mij melden als hij thuis was. Dat heeft hij netjes gedaan maar had wel tot gevolg dat ik wakker was en niet meer in slaap kon komen.

Vandaag moet er van alles gebeuren, kids gaan vanavond weer naar hun vader en dus moet de boel gewassen rn gestreken weer mee. Verder is er nog genoeg op te ruimen, maar we gaan wel een tandje lager hoor, op zondag.

Ik vind de weekenden t lastigst, t gemis is altijd zo enorm aanwezig. Misschien mediteren vanavond, als de kids weg zijn of een bakkie thee leuten bij een vriendin.

En jij Gerrit, ga jij wat leuks doen?

Heb je een gezin of partner?

Als ik een vraag stel die je niet wilt beantwoorden, dan neem ik aan dat je dat gewoon zegt toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anette, ik ben getrouwd en we hebben twee inmiddels uit huis wonende kinderen.

Rond het middaguur krijgen we kennissen van mijn vrouw op bezoek. Ik heb daar nooit zin in, maar heb me jaren gerealiseerd dat ik dat soort dingen eigenlijk wel leuk vind. We drinken koffie, eten wat en gaan dan naar buiten. We wonen strak tegen het bos aan en wandelen en kletsen vind ik leuker dan lang op een stoel zitten.

 

Goed dat jij ook wat plannetjes hebt! Ik hoop dat je een goede dag hebt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren vitamine b1 pilletjes gekocht. Weet niet if ik een tekort heb maar heb gelezen dat je bij teveel t gewoon uitplast, dus baadt t niet, t schaadt ooj niet denk ik dan maar.

Daarnaast slik ik druppeltjes bachblloesem walnoot. Kent iemand dat of heeft iemand daar ervaring mee?

De bach bloesem walnut of walnoot helpt je de banden los te maken met het verleden en je eigen koers verder te varen.

De bach bloesem walnut of walnoot is geschikt voor mensen die uitermate beïnvloedbaar zijn door sterke invloeden van anderen en moeite hebben met de overgang naar nieuwe situaties. Iemand die een tekort heeft aan walnut energie wordt vooral gekenmerkt door het hebben van moeite om die laatste, belangrijke stap in het veranderingsproces te zetten. Het lijkt altijd wel alsof er iets is waardoor eerdere beslissingen toch belangrijker gaan lijken/zijn. Het is de geknipte methode voor die momenten in je leven waarop je een grote verandering beleefd: denk maar aan een zwangerschap, de pubertijd, een echtscheiding, de menopauze, het veranderen van werk, etc.

Ik hoor t graag als iemand daar ervaring mee heeft

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Anette,

Goed bezig weer lees ik! Knap hoe je het allemaal doet.. Ja, ik ken dat wel. Zondag alles wassen en inpakken. Bij mij gaan de kids op maandagochtend weg. Zij naar school en ik drop de bagage af. Maar morgen hoeft dat niet. Dus heb een lekkere 'luie' zondag. Desalniettemin zat ik vanochtend om 0800 al in de auto op weg naar een tennisclub.

Maar goed, vitamine B. Heb er veel over gelezen. Misschien voor mij ook wel een idee. Heb hele slechte nagels en m'n haar is ook niet in top conditie. Heb jij dat ook?

Heb je ook veel nachtmerries, of ben je 'alleen' veel wakker?

Die Bachbloesems spreken mij wel aan. Ik had altijd Bach rescue cream in huis voor de kids toen ze klein waren en dat hielp heel goed! Ik ga eens informeren.

Fijne avond! Liefs Phaedra

bewerkt door Phaedra
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee phaedra, nachtmerries heb ik niet. Wel dat ik regelmatig wakker schiet en dan denk dat ik de deuren niet op slot heb gedaan of zo. If datook een hele dure armband kwijt ben. En dan vlieg ik t bed uit de trap af ... Vaak kom ik halverwege weer een beetje terug in de echte wereld en kom ik tot het besef dat het helemaal niet waar is.

Poeh....., ik heb echt een lastige avond. T duiveltje in mijn hoofd zegt steeds dat ik na morgen gewoon weer opnieuw kan beginnen en dat er zovelen waren die het niet in 1 x voor elkaar kregen. Dat t niet erg is als ik nog een x zwak ben.....

Dat bier en gezelligheid nou eenmaal bij Koningsdag hoort.

En hij praat niet gewoon in mijn hoofd, dat duiveltje, hij dwingt t gewoon af.....

Bezorgt me een enorme onrust in mijn lijf , ergens in de buurt van mijn maag

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is precies het plekje, waar ik het ook voelde en heel soms nog wel.

Weet je, als je er morgen aan toe geeft, dan is dat natuurlijk een aanmoediging voor een volgende keer. Dat zal waarschijnlijk dan eerder komen, maar het komt.

Er is maar één manier en dat is dwars door deze fase heen. Makkelijk gezegd, ik weet het. Maar het kan.

Het vervelende gevoel en het idee dat je moet drinken, daar ga je het niet van winnen door je ertegen te verzetten. Als je kunt accepteren dat je het gevecht zou verliezen, dan kun je het misschien niet aangaan. Accepteren dat je je <piep> voelt en morgen misschien nog wat erger (of juist niet!) en gewoon blijven zitten is de enige oplossing in mijn ogen.

Geef het niet op!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ooow..die Duvel ja... dat irritante gezever in je hoofd! Toch kun je hem de baas. Duurt ook maar even, maar steekt zomaar de kop op. Koningsdag zal nooit meer hetzelfde zijn. En da's maar goed ook. Zorg wel dat je wat te drinken bij je hebt en ga lekker struinen. Hoewel ze morgen beter gluhwein kunnen schenken... Maar dan is een bak choco ook heel lekker ;-). Brrr. Tuurlijk kun je na morgen weer opnieuw beginnen, maar dan geef je toe aan het monster, waar je zo graag vanaf wilt. Die knop moet om. Het gaat niet om dat glaasje wijn..het gaat om je afhankelijkheid. Beter gezegd, je vrijheid!

Sterkte Anette, ik zal aan je denken!

Liefs, Phaedra

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anette,

Veel plezier vandaag! Ik bedacht zojuist dat als Koningsdag alleen maar leuk kan zijn met drank, dat er dan voor heel veel mensen geen klap aan is! Alleen wij zien die hobbel. Die beren op de weg. Voor ons is Koningsdag een synoniem voor geaccepteerd dronken worden. Tja..

Je kunt dit! En koop iets leuks voor jezelf. Je hebt ook flink bespaard ;-).

Liefs Phaedra

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anette, wát een overwinning he? Koningsdag en raadt es wie vandaag, buiten heel Dordrecht, óók Koningsdag-nieuwe-stijl hebben gevierd?

Juist ja. Alle mensen die vóór Koningsdag gestopt zijn. Wij dus onder andere. Het is nieuw, onwennig, er is gemis en een boel gevoel.

Zo nieuw en toch lijkt het saai. 

 

Je bent stoer. Hou dat vast. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Anette, goed gedaan! Ook ik ben blij met het resultaat en trots op je.

Je voelt je niet fijn, verdrietig. Daar kun je nu zonder drank wat aan gaan doen. Met drank heb je geen kans.

 

Ik hoop dat je goed kunt slapen en dat morgen er wat lichter uitziet voor je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...