Spring naar bijdragen

Nieuw nieuw


Frank56

Aanbevolen berichten

Goedemorgen, 

 

Eerlijk gezegd weet ik niet hoe dit allemaal werkt. Vroeger ben ik hier weleens eerder geweest. Het ging toen best goed maar alweer snel terug gevallen in mijn oude gewoontes. Het gaat nu wel heel slecht eigenlijk al zie ik dit zelf niet in. Ik heb geen probleem maar dat heb ik wel . Ik heb moeite met tikken nu omdat ik een mega koppijn heb. Ik moet ergens beginnen het is in iedergeval een stap

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Frank..... Welkom.

Hier... Ik geeft je even een paracetamol of 2 ... Ga nog ff slapen en dan kom je straks terug.

Zonder hoofdpijn is het helderder om serieus te bedenken of je nu wel of geen probleem hebt.

Als je vindt dat je geen probleem hebt dan gaat er namelijk niks veranderen. Want in de loop van de dag wuif je dat weer vrolijk weg en voor je het weet sta je weer met een fles(je) in je hand.

Sterkte vandaag en ik hoop je toch weer terug te zien

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ok al iets verder in de dag. Idd die paracetamol heeft mij goed gedaan net als dat dutje en die eieren. Grappig dat heb ik nou net allemaal gedaan en nu lees ik jullie tips. Het is zo dat je met een helder hoofd moet denken. Het is ook vaak met een helder hoofd dat ik inzie in mijn zo verschrikkelijke alcohol probleem. Het maakt zoveel kapot maar het is soms zo makkelijk. Je probeert alleen maar smoesjes te verzinnen om weer iest te mogen drinken. Maar ik heb nu nog een kicke vrouw en 3 toffe kinderen en kijk ja dat ga ik dus kwijt raken. Weer zo n gezinsgevalletje maar ik wil dit niet kwijt. Ik loop wel al bij het ggz ze denken dat ik adad hebt daar zit ik nu voor aan de medicijnen maar ik blijf gewoon door drinken. Tot nu toe heb ik alles wel mooi onder controle ik sport mijn werk gaat goed al heb ik mij vandaag ziek moeten melden erg he. Eet veel groente dus zeg ik wat maakt die drank nou uit. Maar alleen ik denk dat . Ik droom echt van een wereld zonder dat ik die drank nodig heb ik vind het moeilijk om te geloven dat ik dat kan sterke mensen kunnen dat ik vind mezelf maar een slappe hap een loser . Maar ik wil niet verder stiekem drinken alles verstoppen . Af en toe het balans opmaken om alles te ruimen soms vind ik het gewoon grappig dat ik het soms op de mafste plekken weer een lege fles vind . Ik zie gewoon heel mijn probleem niet in wie ik een alcolist nee man ik vind het gewoon gezellig denk ik dan en ja als ik alleen drink dat moet ik toch weten ik ben eigen baas. Alleen ik verlies mijzelf en dat voor alcohol . Ik ga wel binnenkort naar een a a meeting wil dat toch proberen . Alleen ik zou niet weten hoe ik die leegte moet opvullen ik vind het zo n naar gevoel als je die trek krijgt en er dan tegen te moeten vechten daar wordt ik gek van in mijn hoofd dan denk ik nou neem er maar 1 dan ben je daar in ieder geval vanaf . Zo snel ben ik om . Baal er van geneog van die rommel . Het lukt wel om een paar dagen ervan te blijven daar heb ik meestal niet zo moeite mee maar er komt altijd weer dat moment en dan blijft het nooit bij 1. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een iedergeval ook maar gelijk naar de A a gebeld volgende week Donderdagavond ga ik er naar toe. Is wel in de stad waar ik woon maar dat vind ik wel makkelijk dicht bij. Anders is die drempel weer iets hoger om daar naar toe te gaan. Nu minder , zat net mijn verhaaltje terug te lezen maar ik heb eingenlijk weinig controle over alles.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

welkom Frank,

die controle verlies je met het drinken.

Eenmaal gestopt komt dat terug.

De AA is een goede stap, je ziet dan

dat je er niet alleen voor staat.

En hier kun je op bijna elk moment van de dag

terecht voor steun en gezelschap.

Op de dagdraad bij ditjes&datjes is onze

virtuele huiskamer. tot daar!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat begin is er uit het is ook maar een begin. In het begin wil je altijd wel het is nu gewoon blijven willen dat vind ik het moeilijkst. Maar er elke dag mee bezig zijn dat is beter. Dan vergeet ik het niet. Ik zal de verhaaltjes hier lezen en af en toe mee praten maar voor hoe lang. Ik heb er een iedergeval wel zin in. Die drank maakt je gewoon kapot maar waarom is het dan zo lekker? Voor mij is het de beste ontspanning die ik maar kan bedenken erg eigenlijk. Nu staat er een zak kruidnoten naast me in de chocola . Dat is beter een ieder geval. Ik heb gelukkig zat hobbys ben weer bezig met mijn gitaar al is dat echt super lastig en schilderijtjes maken vind ik ook leuk , En hardlopen dat is ook een goed uitlaatklep. Nu idd maar dag voor dag vooruit kijken. As wknd geen moeilijke situaties volgend wknd wel daar kom ik niet onder uit. Maar dat is nog ver weg. Mijn vrouw heeft de moed al opgegeven echt triest dat ik het tot zo ver heb laten komen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He Frank, nogmaals welkom hier op de site.

 

Ik hoop dat het stoppen gaat lukken. In ieder geval ben je hier en heb je je ook aangemeld bij de AA. Dus de kans op succes is nu groter.

 

gerrit, ben het niet met je eens. Alcoholvrije wodka wordt wel degelijk heel veel gedronken. Dat is gewoon water uit de kraan.  :P

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo vandaag al een stuk minder enthousiast dan gisteren zeg. Waar ben ik aan begonnen vandaag wel veel gtrek gehad. Ik verplaats mij ook de hele tijd vooruit. Dan denk ik o ja dan komt die dan kunnen we daar gezellig een biertje drinken etc.  Ik weet het allemaal niet . Soms ben ik er heerl erg van overtuigd maar dan soms ook totaal niet. Probeer er maar niet teveel aan te denken het is eigenlijk al erg zat dat je er de hele tijd mee bezig bent. Volgens mij hoort dat niet. Vandaag gaat wel lukken morgen avond wordt even moeilijk denk ik. ook zo n dag na een werkweek . Ik heb een job waarbij  ik veel met mijn lichaam werk. Dan is het juist lekker als je thuis komt benen op de tafel en dan een lekker koud ... zeg het maar liever  niet hier. En anders is het wel lekker naar mijn schildercursus  die ik op vrijdagavond doe  .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Frank,

 

Ja, de vrijdagmiddag is een hele lastige in het begin. Je weet dat nu al, dus verzin een list. Patronen doorbreken kan helpen.

Dus morgen in plaats van op de bank neervallen, waar je normaal .. ja, beter je hardloopschoenen aantrekken en een stukje hollen.

Of doe iets anders. Verzin een list.

Ik wens je alvast heel veel succes morgen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Bedankt voor jullie berichtjes. Het gaat nog steeds goed al heb ik er wel veel moeite mee. Ik wordt er niet vrolijk van probeer wel genoeg afleiding te zoeken alleen het blijft gewoon druk in mijn hoofd . Ga zo met mijn dochter naar haar zwemles , ze gaat afzwemmen voor haar b ! Dat vind ik wel super cool. Daarna snel een hapje eten . Meestal als ik eet en heb een volle maag dan is de trek ook snel weg. Voor nu denk ik er veel aan . Had eigenlijk geen zin om hier wat te schrijven maar bij deze dus wel. Blijft nu nog wel heel moeilijk zeker het begin. Morgen trouwens ook een hardloop wedstrijdje daar wil ik ook fit voor zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Frank,

 

Leuk om weer even wat van je te horen. Gister is dus goed gegaan, prima gedaan, pluim voor jou!

 

Vandaag gaat je ook lukken denk ik, met je dochter mee naar haar afzwemmen. Mooi dat soort dingen, 't is voor mij alweer even wat jaartjes geleden.

 

Zorgen dat je geen honger en dorst hebt helpt inderdaad. Valkuilen van te voren zien liggen, alternatieven verzinnen, patronen doorbreken. Het kan allemaal helpen.

 

Morgen ook een hardloopwedstrijdje, lekker is dat. Ik ben nu weer wat aan het opbouwen na een jaar van steeds dezelfde blessures. Heerlijk.

 

Ga goed Frank en laat morgen wat van je horen? Of eerder als je er doorheen dreigt te zitten.

 

Ik ben bij de AA een aantal keren wezen kijken en heb nu een andere zelfhulpgroep gevonden. Het heeft even zijn tijd nodig om te wennen, dus geef niet te snel op. En bevalt het niet, dan zijn er misschien ook bij jou in de buurt alternatieven. Tussen de verschillende AA-groepen zitten ook weer flinke verschillen, zegt men.

 

Helpt je medicatie trouwens een beetje? Merk je er wat van?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, 

 

Trieste mededeling maar gisteren ben ik toch voor gaas gegaan. Na mijn hardloopwedstrijd toch behoorlijk wat gedronken . Wel nog op tijd kunnen stoppen anders had ik hier nu met een kater gezeten. Vind het niet tof om te zeggen . Ik had nog trek in mee\r, de enige optie is stoppen. Deze week ga ik er wel weer voor , vind het moeilijk om die knop om te zetten. Ook die knop van dat ik nu ga stoppen . Ik merk dat ik het nog niet eens bent met mijzelf. Hou dan ook ik wil het volhouden. As Donderdag een meeting . ik ben ook wel benieuwd of er helpende medicijnen zijn . Maar daar heb je hier ook een apartdraadje voor geloof ik. ok lieve mensen werkse etc voor vandaag. Trouwens wel een nette tijd neer gezet op de 10 Km ( 46:50)  grt Frank

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Frank,

 

Toch nog kunnen stoppen...dat is knap!

Dat zegt dan misschien toch wel iets over wat je eigenlijk wil.

Op één of andere manier toch de knop om?!

Je hebt het ooit eerder gedaan?

De beslissing nemen en er voor gaan kan ook rust geven.

 

Zet 'm op Frank!

Net zoiets als hardlopen...starten en doorgaan?

 

Succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Frank,

Jammer ... Valse start zullen we maar zeggen ..

Maar je mag altijd nog een keer! En nog een keer

En daarna .... Nog een keer .

Ook wij zijn met zijn allen regelmatig terug gefloten. Sommigen lopen horden,anderen een veldloop en weer anderen een marathon. Niemand zegt hier dat het parcours makkelijk te doen is. We zijn allemaal in training om de finish te halen.

Zie het forum maar als een trainingskamp

Met een heleboel ervaringsdeskundigen die je goed kunnen coachen !

Zet m op!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo iedereen,

 

Weet nog niet zo goed wat ik vandaag moet melden, Wel weet ik dat ik er voor ga vechten . Ben wel al bij de dokter geweest. Die heeft mij door verzonden naar het GGZ. Daar heb ik nu medicijnen voor adad. Volgens mijn vrouw heb ik dat . Alleen die medicijnen die ze geven daar voel ik mij alleen maar onrustiger van. Daar ben ik nu ook mee gestopt. Zat vannacht te denken aan mediteren of iets in die geest . Gewoon leren om je hersenen een beetje onder controle te krijgen. Als ik die trek voel dan ben ik gewoon verloren dan stuiter ik alle kanten op. Het helpt wel om hier wat te schrijven dan ben ik er ook mee bezig . Vandaag ga ik er weer voor. Goed kijken naar momenten waar het fout kan gaan . Ok iedereen goede dag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees hier wat over zogenaamd helpende medicijnen (benzodiazepinen?)

Zelf denk ik: wees daar zeer terughoudend in.

Voor je het weet kom je van de regen in de drup, dat is mijn eigen ervaring.

 

Zolang je nog behoorlijke katers krijgt van de drank zijn die middelen volgens mij echt niet nodig om te stoppen.

Hooguit een paracetamolletje tegen de hoofdpijn.

Zelf heb ik al jaren geen katers meer.

Mijn lichamelijke gewenning is in een vergevorderd stadium.

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ok net even lekker stukje hardgelopen super lekker weer zeg. Kom er wel steeds meer achter dat ik ook mijn gevoel weg drink. Vaak zit ik gewoon met zoveel gevoelens in mijn hoofd , boos , verdietig liefde , lust etc dan is drank altijd makkelijk dan heb ik het gevoel dat ik het onder controle heb . Maar eigenlijk verplaats je alleen het probleem. Yoga lijkt mij wel wat mijn Gerrit ik zal m ij daar eens in verdiepen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen,

 

Vandaag weer een nieuwe dag. Het besluit om echt te stoppen twijfelt nog steeds enorm in mijn hoofd. Krijg heel snel van die meningen dat ik hier niet thuis hoort dat ik geen alcohol probleem heb. Ik ben toch verder kern gezond? Gisteren heeft mijn vrouw een forum bezocht voor partners waarbij de andere alcoholist is. Daar schrok ik van , wilde zelfs zeggen hallo zo erg is het niet beetje overdreven . Dat dacht ik echt ik heb het maar niet gezegd . Maar ze zal het niet zomaar doen. Voel mij nu wel een stuk beter naar dat ik een paar dagen niet gedronken hebt dat geeft mij moed! Ok ga jullie goed grt jes Frank

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...