Spring naar bijdragen

Dinsdag 4 februari 2014


Yvonne

Aanbevolen berichten

Op hangende pootjes...

Ik doe iets waar ik helemaal niet zo goed in ben en wat ik helemaal niet wil; Hulp vragen. 

Ik weet niet meer hoe ik verder moet. Ik drink. En ik wil dit niet meer. Ik had een heel plan om aan een nieuw leven te beginnen en dat ging echt goed en nu gaat het weer fout. Hoe zorg ik er toch voor dat ik eens doorzet. Leuk dat ik elke keer een nieuw begin bedenk en er zelfs aan begin, maar hoe kom ik dat het nieuwe begin ook daadwerkelijk de rest van mijn leven wordt? ..... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oftewel: ik geloof niet helemaal in nieuwe beginnen. Niet in die zin dat alles ineens anders wordt. Er zijn goede dagen en er zijn slechte dagen.

 

Pff, ik krijg niet gezegd wat ik bedoel.

 

Verder werk ikzelf met visualisatie. Ik stel me voor hoe ik wil zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Madeleine, ik denk dat we allemaal met vallen en opstaan door het leven ploeteren. Geef de moed niet op.

 

Misschien dat ik daarom hier ook makkelijker om hulp durf te vragen dan ergens anders. Het is fijn om ietwat begrepen te worden. 

Maar ik ben dit zo zat. Ik zat continu zoveel op het spel. En hoelang wil ik dit nog? Want dat ploeteren is helemaal niet leuk als je weet dat het ook anders kan. Maar ik kan het dus echt niet alleen. Ook al wil alles in mij gewoon dat ik zelf dit probleem op los. Zelf gestart, dus ook zelf weer oplossen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jullie bedoelen op het einde hetzelfde. :) Bedankt, en Akelei kijk ze! 

Ik wil gewoon een normaal leven leiden. Een ander kan 't, waarom ik niet? 

Morgen moet ik er gewoon weer staan. Opstaan, knietjes afvegen en verder gaan. Maar ik wil dit niet continu opnieuw. Ik wil nu opstaan, knietjes afvegen en mijn kleding niet opnieuw smerig maken. Mensen bij de super zullen wel denken, komt zij weer aan met haar kleine lege kratje bier of met haar statiegeldbonnetje.... Of denken; Nu levert ze haar bonnetje in en vanavond staat ze er weer. Dat wil ik niet meer hoor. Ik wil morgen 7,5 km wandelen, naar de tandarts, huis schoonmaken en er klaar mee zijn. Ik heb er zelfs weer aan gedacht om morgen weer Refusal te bestellen, maar die bijwerkingen zijn gewoon echt niet fijn. Dat houdt me tegen. Als ik geen bijwerkingen zou hebben, dan zou ik het altijd slikken en nooit meer omkijken. Maar ik moet zonder. 

bewerkt door Madeleine
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Madeleine:

Mensen bij de super zullen wel denken, komt zij weer aan met haar kleine lege kratje bier of met haar statiegeldbonnetje.... Of denken; Nu levert ze haar bonnetje in en vanavond staat ze er weer.

 

 

Ik denk dat er maar weinig mensen zo naar je kijken hoor Madeleine, dat is het beeld dat je van je zelf hebt. Dat kan je veranderen door anders handelen.

 

Of laat ik het anders zeggen, ik kijk helemaal niet zo naar mensen die ik bij de flessenautomaat zie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pokemon, Jen? Sorry, flauw grapje. Maar denk je dat echt? 

Jaap, dat is het denk ik ook. Maar ik ben geen stille tussen het publiek. Een paar maanden geleden werd ik gebeld door de manager van Jumbo, omdat ik een 'klacht' had en hij zei:"Jouw naam ken ik niet, maar jouw stem komt me zo bekend voor". Ik heb er dan ook een sport van gemaakt om met iedereen gezellig te kletsen... Zullen wel denken, komt het alcoholisje weer. En ik ben nooit dronken in de winkel.... Nadeel... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Madeleine morgenvroeg kun je het beste jezelf gelijk op het dagpact zetten, dat is al een steuntje in je rug. En verder veel op het forum komen als je die kracht hebt en niet teveel trek krijgt. Morgen is een nieuwe dag en een nieuwe start. Dat kun je elk uur van de dag.

succes meid.

Trusten kanjers tot morgen weer. :lips::moon:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lidia, je hebt gelijk, helemaal niets is nog minder leuk. Daarom doe ik er ook zelf wel wat aan want als ik het niet aangeef zijn er maar weinigen (ze zijn er wel) die er iets aan doen. En dat kan ik niemand kwalijk nemen want ik ben zelf ook zo, ik leef zonder verjaarskalender.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik schaam me een beetje dat ik me continu afmeld bij mensen die mij het meeste steun bieden. Ik vind het gewoon om te beschamen dat ik elke keer weer terugkom, terwijl ik jullie als het ware de rug heb toegekeerd. Niet helemaal, want ik denk wel aan jullie, maar heb zo mijn redenen om hier niet heel vaak te komen. Denk ik. 

Ik zal me morgen weer op het dagpact zetten. Misschien helpt het. 

Vriendin begon met drinken, ik begon met drinken en al met al hebben we elkaar zondag via de telefoon de tent uitgevochten. Beiden kwaaie drank. Leuk. Maar nu ben ik wel van haar 'af', was niet de bedoeling, zeker niet, maar was er toen wel even klaar mee. En ik had een drankje op, dus zal wel kwaaie drank zijn geweest.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

je klinkt nog als iemand met een

alles of niets houding Madeleine.

per dag/uur/dagdeel is te overzien

en elke dag hier weer komen ook

wel doen he!

Nou dat komt me dus bekend voor.

Vriendin zei tegen me dat ze 2,5 dag nuchter was en dat ze daarom wel weer kon drinken en ik dacht:"Hoezo 2,5 dag?" Dat is een dag en niet een dag en een beetje. Mijn dag moet ook perfect gaan anders heeft hij geen bestaansrecht. Maar misschien denk ik daarin wel ander, omdat ik juist geen dagdrinker ben? Ik moet gewoon na 20.30u in mijn huispak zitten en dan heb ik een dag te pakken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...