Spring naar bijdragen

Kurkdroog


Kurkdroog

Aanbevolen berichten

Hoi Kurk,

 

Ik kom achter je aan!

Zou ik nog twijfels hebben, dan zouden die nu zijn weggevaagd door je prachtige ervaringen en de weergave daarvan!

 

:rose:

bewerkt door MijnGerrit
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wil er nog wat aan toevoegen.

Ik word zelf zo ongelofelijk gelukkig en sterk van de mensen die samen met mij hier blij en vrolijk en enthousiast en gestimuleerd door raken! En dat is ook een belangrijke drijfveer naast dat ik het in de eerste plaats allemaal voor mezelf doe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 6 months later...

Goedemorgen! En met recht een heel góéde morgen. Vorig jaar om twaalf uur het glas geheven op een heel nieuw jaar waarvan ik wist dat die anders, mooi, intensief, woelig zou worden. En ik kreeg gelijk.

Een heel jaar zonder alcohol. Met in de eerste maanden regelmatig momenten waarvan ik dacht dat ik die alleen met alcohol kon doorkomen. Gelukkig weet ik nu beter en besef ik nu des te meer dat ik sterker en fitter ben zonder alcohol. Hierdoor heb ik ook een ingrijpende beslissing kunnen nemen, afscheid nemen van mijn grootste trigger, het huwelijk. We zitten er middenin en dit brengt nogal wat emoties te weeg die ik in vol ornaat ervaar. Ik groei en bloei, laat het kopje hangen, krijg water van lieve mensen om me heen en bloei weer. 

Sinds kort werk ik ook weer en wat is dat toch fijn! Lange dagen door wat reistijd en vaak meerdere dagen achter elkaar maar ik merk wel dat het zo belangrijk is voor mij om te werken. Gevoed worden met informatie, een dolletje op zijn/mijn tijd, mensen om me heen met hun eigenaardigheden...wat heb ik dat gemist.

Wekelijks ga ik naar een meeting van de AA. Een fijne avond met fijne mensen, gelijkgestemden met tijd voor een lach en soms een traantje. Daar heb ik het jaar nog niet volgemaakt, dat is een volgende mijlpaal.

De directe omgeving is er inmiddels helemaal aan gewend en meldt af en toe nog dat ze het zo knap vindt. En dat is het ook. De wilskracht is er. En omdat ik heb ervaren dat het zo ontzettend veel positieve dingen oplevert, hou ik die wilskracht ook. 

 

Nou ja, met mij gaat het dus goed en dat wilde ik even delen op deze toch wel bijzondere dag  :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kurkdroog,

 

Wat goed van je. Je hebt er je eerste jaar opzitten. Nu een moeilijke tijd, maar die ervaar je nu veel puurder. Niks verdoven met alcohol (want de kater komt dan later), maar ondergaan zoals het komt. Je bent een mooi voorbeeld voor me. Ik vind het al tof dat ik kan zeggen dat ik 'vorig jaar gestopt ben'. Haha, een dikke 5 weken geleden dus.

 

Ik geloof dat leven zonder alcohol een geheel nieuw leven is met nieuwe uitdagingen en veel mooie(re) momenten.

 

Ik wens je alle goeds voor 2015.

 

Ree

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb ook heel veel rust gevonden. Niet alles wat kan, moet... En wat ik hier ook geleerd heb is: hou het klein. Kleine en overzichtelijke stapjes nemen en de tijd nemen. 

 

En Ree, wat dat betreft staan we quitte...ik ben ook vorig jaar gestopt  :P

 

Mooie bloem he, Gerrit...zijn er tegenwoordig ook in miniformaat en dan voor binnen...dank je wel!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...