Spring naar bijdragen

hoe staat het er voor?


lidia

Aanbevolen berichten

Tsja, tis in de meeste gevallen een behoorlijke klus dat stoppen hoor Leentje. 

Maar inderdaad: dag 1 heb je in de knip. 

Succes met dag 2 en dat geld natuurlijk ook voor Blondie. 

Aak, nog een paar dagen en je hebt MAAND 1 !!! 

en Pinkman onvervaard op weg naar week 3.....  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor mezelf dag 96 nu voor de verandering schrijf ik weer eens iets over mezelf als stopper.

 

Hoef niet meer rooksituaties te ontwijken. Kan zonder trek een gesprek naast iemand voeren die rookt. Zonder overmatig te reageren dat ik het vreselijk zou vinden of roken overmatig te verheerlijken in mijn hoofd. Sta er vrij neutraal tegenover. Vind de geur nog lekker van net uitgeblazen rook. De asbak zelf die stinkt en kleding van rokers ruikt nu inmiddels ook niet meer aantrekkelijk of dat het trek zou geven. Ik test mezelf wel eens uit om te doorvoelen wat het staan naast een roker nu met mij doet. Uit dat stukje zelfanalyse denk ik op te maken dat het me niet veel doet. Maar aandacht moet ik niet teveel laten verslappen daarom reageer ik ook weer eens een keer voor mezelf en niet alleen uit support voor jullie.

 

Mijn doel is zo neutraal mogelijk tegen roken staan. Wil geen anti roker worden want dat ervaar ik als een vorm van overcompenseren. Prma dat mensen om me heen roken maar ik rook niet, ik ben een niet roker. Die houding tov roken, dat wil ik kunnen.

 

Succes Leentje en Blondie met dag 2 en Pinkman en Akelei met gestopt blijven. Voelt dat voor jullie al zo, dat je gestopt bent en het nu een kwestie is van volhouden? Hoop dat dit zo voelt voor iedereen hier of anders zsm zo gaat voelen.

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn om te lezen dat het voor jullie al echt voelt als gestopt zijn. En nu moeten we volhouden. Klinkt fijn he dat je kan denken in termen als toen ik nog rookte......klinkt als voltooid verleden tijd en een afgesloten hoofdstuk.

 

@Pinkman

Ik denk het vooral te merken met verzuring en sets met veel herhalingen op oefeningen waar je idd fb al je spiergroepen zo ongeveer traint zoals squat. Dat je dan langer lucht hebt en niet alles puur anaeroob traint. Als ik puur op kracht 5 reps doe maakt de hoeveelheid zuurstof minder uit. (voor niet sportschool mensen fb is niet facebook maar fullbody) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, mijn 4 weken zitten er eind vd middag op. Het was geen makkelijke weg maar ben blij dat ik m heb afgelegd. Nu op weg naar een gezonder leven!

Ik hou t hier vanaf nu bij meelezen en steunen, het hielp mij ook enorm steeds mijn naam weer te lezen in de support berichtjes :)

Akelei ook 4 weekjes in the pocket, goed bezig al voelt t misschien nog niet zo.

Iedereen verder succes met stoppen en minderen, ik volg jullie!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vier weken! Dat is al lang en een mooie basis om mee door te gaan.

Ik ben in het verleden een aantal malen weer voor gaas gegaan, omdat er geen aandacht meer aan mijn stoppen werd besteed. Na een paar weken vond iedereen het wel weer normaal eigenlijk. En dat was het nog helemaal niet.

Die periode breek nu voor enkelen van jullie aan, voor Akelei, voor Joann. De moeilijke momenten blijf je volgens mij voorlopig nog houden, maar wellicht worden het er langzaamaan steeds minder en minder heftig.

Succes mensen, ook voor de anderen natuurlijk én de minderaars natuurlijk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn Gerrit,

nog bedankt dat je me erop attent hebt gemaakt dat er hier nieuw leven was. Ik heb toen deze draad doorgelezen en begrepen dat het een landelijke actie was. Goed idee!!

Door omstandigheden heb ik nog niet weer geschreven op het forum, dat komt er aan.

Maar vandaag sluit ik me weer eens aan bij de dappere stoppers/minderaars hier. Geef nooit op!!

Voor mijn reis, die anders was voor mij dan normaal, was ik best gespannen en kocht dan soms weer sigaretten.

Onder de reisgenoten waren verschillenden die rookten, het is geen excuus, maar als ik de enige was geweest, zoals in Marokko, zou het heel misschien anders zijn gelopen.

Ik voormalig Joegoslavië wordt nog steeds ontzettend veel gerookt en een pakje kost nog geen € 2,-, dus het laat zich raden.

Bij de rijpauzes een peukie, bij aankomst, als iedereen stond te dringen in het hotel, bleef ik even buiten de benen strekken met een sigaret, als excuus.

Maar goed, ik voelde mijn conditie afnemen, voor zover daar al sprake van was. Nog pakjes gekocht voor in Ned. en zelfs daar, na soms een paar dagen niet gerookt te hebben, toch weer gekocht.

Ik ben n u weer goed gemotiveerd, want heb er erg veel last van, piepen, kortademig en vooral kriebelhoest en slijm in de bovenste luchtwegen, hetgeen mij het slapen vaak belemmerd.

Deze stap heb ik weloverwogen gemaakt en het ging goed vandaag.

Zoals hier ook als advies gegeven werd, verander je gedragspatroon, dat heb ik gedaan en ook mijn foto's ingeplakt.

Ja, ja, 2 rolletjes van 26, dus 72 en de plakkertjes hielden niet goed, dus nu kan ik morgen met de tube fotolijm het nog eens dunnetjes overdoen.

Tot zover dit bericht, morgen, als ik kijk hoe het met de (aspirant)stoppers staat, laat ik wel even weten hoe het met mij staat.

Ik hoop natuurlijk dat ik al zoveel ervaring heb, dat het niet moeilijk gaat worden.

In ieder geval merk ik er lichamelijk niets van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Akelei,

hoe kun jij nu zo snel zien dat ik er was? en wat een hartelijk welkom, nou, als je mijn bericht gelezen hebt, weet je hoe het er voor staat.

Ja, ik heb je gevolgd en las dat het je niet bepaald makkelijk is afgegaan, maar je hebt het (deze x) volgehouden en nog even en de maand oktober is om. Dan is het een kwestie van volhouden.

Volg mijn voorbeeld niet, geloof dat ik al 9 mnd. gestopt was en toch weer begonnen etc. etc.

Ja, ik ben terug v.d. Balkan, zal erover op mijn eigen draad schrijven als ik de puf heb.

:rose: Alvast voor jou, heb je verdiend!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaat goed hier!. 

Joann en Aakie de vier weken voorbij inmiddels post-1140-0-98271400-1403585154_thumb.jpg

Blondie dag 4, gaat jou ook lukken hoor, gewoon achter die andere twee aan blijven lopen, dan kan het niet fout gaan  ;)

En Sowhat en Leentje goed op weg met afbouwen, mooi. 

Lidia ook weer in the house, welkom terug. 

Het wordt nog druk hier zo  :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blondie,

vergeleken bij jouw spijt dat je het niet hebt volgehouden, is die van mij megagroot : dan zou ik nu net zo ver zijn als Yvonne.

Maar het is en blijft moeilijk en voor iedereen gelden weer andere triggers en dus ook oplossingen.

Je moet maar zo denken : de schildpad kwam er uiteindelijk ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voorbeeld van voordeel van niet-roken (in huis, zoals ik deed) :

het was mooi weer en daarom had ik de was buiten gehangen, maar mijn badjas was nog niet helemaal droog. 

Die hangt nu over de eetkamer stoelen, straks zet ik de kachel aan en dan droogt hij vanzelf verder. Gratis.

 

Net een stuk gelopen naar het digi café, is elke week, maar ik was er nog nooit geweest, mijn pc hulp zit daar ook en ik wil van e mail programma veranderen,dus daar eens gaan kijken. Had ik een doel, dat loopt fijner.

Met hem teruggelopen en ik kon hem bijhouden zonder al te veel gehijg. Het lijkt wat dat betreft altijd meteen beter te worden.

Ik had hem al een paar keer gebeld en zo was ik er zeker van hem te spreken. Hij rookt niet, maar heeft diabetes en loopt nu elke dag 10 km, in gedeelten, maar is al 12 kg afgevallen. Zo hoopt hij op minder medicijnen of mss zelfs helemaal zonder te kunnen.

Hoeveel hekel ik ook heb aan lichaamsbeweging, het is zeer zeker goed voor een mens, zowel voor lichaam als voor geest.

Ik dacht tenminste een uur niet aan roken. Fijn, want in zo'n gebouw mag je natuurlijk niet roken en dan zou ik mss al gefrustreerd zijn om te moeten wachten tot ik thuis was, want even buiten roken kon ook niet. 

Toch te gek voor woorden.

Verder gaat het best goed. Ik hoop met jullie ook, en anders morgen beter.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...