Spring naar bijdragen

hoe staat het er voor?


lidia

Aanbevolen berichten

Hè wat jammer Blondie! Ik gunde het je echt dat het gevecht minder zou worden, want inderdaad elke dag vol continue een strijd moeten leveren is hartstikke vermoeiend en zorgde er bij mij ook voor dat ik uiteindelijk weer terug begon. Ik hoop echter niet dat je nu meteen ook weer op je oude hoeveelheid zit. Dan is het tenminste al gelukt om te minderen. Niet waar?

 

Mijn Nederlandse dokter had vroeger een speciale stoppen met roken consulent op de praktijk, wellicht die van jou ook? Die mensen zijn speciaal opgeleid om mensen te helpen stoppen dus weten meestal meer tips en trics dan dokters.

Hier in België staat op elk pakje een gratis nummer om te stoppen lijn, geen idee of dat op die pakjes van NL ook staat? Daar heb ik die tip van die pleisters dus van.

Maar is inderdaad voor iedereen weer anders een manier te vinden die het beste voor deze is om te stoppen.

 

Succes en ik hoop dat het je lukt om door te pakken. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Probeer toch vol te houden om niet gelijk op mijn oude dosis nicotine te zitten, tot ik morgen naar mijn huisarts ga.

Vooralsnog lukt dat aardig aangezien ik giga duizelig word van een trek van zo'n stinkstok.

Idioot dat ik er dan toch mee doorga.

bewerkt door blondie6173
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen, ik ga ook weer eens een poging wagen om te stoppen. Wilde me gister al op het dagpact zetten maar durfde niet (bang om mezelf teleur te stellen!). Gister dus wel gelukt?! Hele dag niet gerookt. Ik bekijk t maar per dag, net als met alcohol. Dus vandaag rook ik niet!

(Zit me toch af te vragen of t verstandig is, zo vlak na het stoppen met alcohol, iemand hier ervaring mee? Dit is wel mijn 12e stoppoging ofzo, been there done that)

Dagpact:

JoAnn

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja heb ik ervaring mee. In 3 weken blowen, drank en roken stoppen. w1 blowen w2 blowen en drinken w3blowen, roken en drinken. Was zwaar ging goed. Wel heel duidelijk prioriteit in mijn hoofd bij die poging. Van ja ik wil stoppen met roken en wil ver gaan maar gestopt blijven met drinken blijft prioriteit 1. Als ik het niet zou redden dan zou ik een peuk opsteken en niet dat glas pakken uit frustratie..... Ik was ook weer gaan roken op een heel heftige avond waar ik bijna ging drinken of blowen of roken of alles tegelijk. Die dag begonnen met roken en ik weet zeker dat ik anders gedronken had. Zo blijft het in mijn hoofd. Prioriteit 1 niet drinken prioriteit 2 niet blowen prioriteit 3 niet roken......

 

Dagpact:
JoAnn
Erik

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja JoAnn, als ik verval in drinken dan koop ik meteen maar peuken. Want dan weet ik wel hoe laat het is.

Andersom als ik een peuk rook, omdat ik niet denk dat ik dat wel als mijn broer kan. Dan heeft dat totaal geen effect op de drankverslaving.

Momenteel bevind ik me graag tussen rokers als passieve roker, en als het hen opvalt na een paar biertjes die zij genuttigd hebben dat ik niet rook, vind ik dat leuk.

Zij zien dan het verband niet meer, maar voor mij is het zeer aanwezig.

 

Gezellig koffie drinken en praten heb ik blijkbaar altijd saai gevonden. Of ik rolde er peuken bij om iets te doen te hebben of ik verdoofde me.

 

Goed nieuws Blondie! Dat noemt bewustwording en de verslaving analyseren. Goed bezig mens, door niet je handdoek in de ring te gooien!  :rose: 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas, voor mij mislukt. Denk de angst om terug te vallen met alcohol of het 'enige wat ik nog over heb' gevoel (gek eigenlijk, ik heb ook nog een eetstoornis om op terug te vallen). Toevallig vandaag ook een gespreksonderwerp bij ADB, ik vind deze verslaving echt heel moeilijk te nekken.. maar bij nieuwe 'poging' (beter ook niet meer zo noemen) meld ik me weer.

Succes Blondie, ben oprecht benieuwd wat je ha zegt. Zag al wat tips voorbij komen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat idee had ik ook, de laatste verslaving. Totdat Yo me wees op mijn vele gedenk en gepieker en ik vervolgens aan drop dacht.....in ons doen en in ons denken, voelen, zijn alles kan onmatig en dus heb ik na roken nog genoeg projecten te doen.

 

Jammer JoAnn73 ga je nu doorproberen of geef je het voorlopig op nu?

 

Ik meld me af voor vandaag, morgen d27.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mmm...

Gisteren het op 6 weten te houden, loopt toch weer op.

Gelukkig vandaag naar huisarts.

Ik weet dat er geen wondermiddeltjes bestaan.

Die heb ik al uit ten treure uitgeprobeerd.

De hele rambam inclusief de champix, waar ik hondsberoerd van werd.

Uiteindelijk weet ik, moet ik het zelf doen, maar misschien wat ondersteuning in de vorm van een POH-er?

Ik zal het zien en horen vanmiddag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, Blondie wat is een POH? Ik zit gemiddeld ook op ongeveer 8 sig per dag maar weet dat ik er geen 1 kan/wil missen. Ik werd ook beroerd van naltrexon icm mijn andere medicijnen dus ben bang dat medicijnen voor stoppen met roken mij niet gaan helpen. Succes vanmiddag! Ik hoor het graag

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En zo een e-smoker zonder nicotine zou dat iets kunnen zijn?

Hoorde zondag er wel een nadeel van, als je deze niet op een vaste plek legt ben je ´m steeds kwijt en dan raak je daar weer gefrustreerd van.

Heb daarnaast er ook wel succes verhalen over gehoord.

 

En op de markt zag ik, dat ze nu ook allemaal in hippe kleurtjes te krijgen zijn blijkbaar. Vond dat er persoonlijk wel heel raar uitzien.

Een knal rose rookstaaf in iemands mond. Ik zou dat verwarren met een zuurstok ben ik bang en mijn tanden erop breken. :D

Maar als het voor degene wel werkt waarom dan niet?!

 

Ik zelf ben er geloof ik ook nog lang niet. Weinig trek om zelf een peuk op te steken, maar wel extreem veel behoefte om onder wel rokers te vertoeven. Kan me echt verheugen op de geur als ik iemand er eentje op zie steken en erg teleurgesteld raken als ik deze zijn peuk weer zie uitmaken en te beseffen dat ik er niks van meegekregen heb. Dan heb ik echt zo´n momentje van ach steek er alsjeblieft nog eentje op, dan ga ik deze keer wel goed opletten. Wat ik de volgende keer dan weer vergeet om te doen.

Best, behoorlijk nog wel verslavingsgedrag denk ik zo.

Verder kamp ik nog steeds met de gedachte, als ik een paar jaar gestopt ben ik er wel weer eentje op kan steken voor de gezelligheid zonder er direct weer volledig mee te beginnen. Mijn broer kan dat dus, ik wrs niet. Heb hem zondag dus ook uitvoerig uitgehoord toen ie een zware bietste bij een vriend van hem. Doorgaans bietst hij er 2x per jaar eentje van mij.

Geen idee of ik dat hier neer mag zetten. Want erg helpend is het geloof ik niet. Doe het toch, als het teveel aanstoot geeft dan haal ik het wel weg op verzoek.

Dan gaat ie op zijn gemakkie zitten draaien, neemt daar alle tijd voor, steekt hem op en gaat relaxed in zijn stoel zitten. En geniet er dus blijkbaar heel intens van.

Ik vroeg hem, stel nou dat dat draaien mislukt is hè en het resultaat van wat je verwacht niet komt, krijg jij dan niet enorm veel stress in de zin van eigenlijk zou ik een nieuwe willen draaien om wel het verwachte resultaat te krijgen?

Daar heeft hij dus blijkbaar allemaal helemaal geen last van. Hij is dan ook geen verslaafde en ik wel!

Deed me wel inzien, dat ik dus helemaal nog niet zo ver ben en nog boel veel te leren heb.

Vooral dag per dag bekijken in plaats van na een paar dagen al over de toekomst na te denken. En niet steeds van belonings naar belonings momentje willen gaan. Want dat is er ook wel diep ingesleten door mijn verslaafde gedrag.

 

Succes allen! En Spud jij ook hè! Stop maar met alles willen analyseren, kan je toch niet! Als je een antwoord op het 1 gevonden hebt, verzin je wel weer boel veel vragen om je over iets anders druk te maken. Waarschijnlijk om kernen te vermijden. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren bij huisarts geweest.

Hij was wat terughoudend over mijn voornemen om te stoppen met roken zo recent na mijn laatste uitglijder met drank.

Helaas geen POH-er (=praktijk ondersteuner huisarts) bij de praktijk dus hij heeft nu beloofd dat hij zelf de begeleiding op zich gaat nemen.

Medicatie afgehouden.

Wilde mij aan de pammetjes maar gezien mijn verslavingsgevoeligheid wil ik daar zelf absoluut niet aan beginnen.

Voelt dan als vervangen van de ene verslaving voor de andere verslaving.

We zullen dus zien of ik het met de begeleidingsgesprekken ga redden.

Te beginnen met vandaag.

Peuken gisteren door de plee gespoeld...en op het dagpact vandaag

Dagpact:

Blondie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Spud, ik ben dmv e-sigaretten van het roken afgekomen.

(Je raakt m trouwens niet kwijt als je 'm aan een koordje om je nek hangt)

 

Twee jaar terug ben ik gaan dampen ipv roken, en dat beviel uitstekend.

Kreeg wel genoeg nicotine binnen, maar niet al die rotzooi die in sigaretten wordt gestopt.

Was al snel m'n rokershoesje kwijt, kreeg meer uithoudingsvermogen, rook en proefde beter.

Ook financieel was ik een stuk goedkoper uit op de duur.

 

|Waar ik wel genoeg van kreeg op de duur, was dat je toch nog steeds verslaafd bent.

Nog steeds checken voor ik de deur uit ging, of m'n batterijen wel opgeladen waren, of ik wel genoeg vloeistof bij me had, en nog steeds paniek als ik wat vergeten was.

Ben gaan afbouwen dmv kauwgom, de lichtste variant, en dat kostte eigenlijk maar heel weinig moeite.

Ik ben nu sinds een aantal weken nicotinevrij, en het bevalt me uitstekend, en viel me erg mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wakker worden Nina :)

Ik lees nu pas dat je nicotinevrij wil gaan dampen.

 

Als je gestopt bent met roken, dan zou ik daar niet aan beginnen, omdat de handelingen van roken en dampen zo overeenkomen.

Zo maak je het jezelf wel moeilijk lijkt me.

 

Als de keus is tussen dampen en roken, dan zou ik zeker het eerste aanraden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blondie weer op de dagpact :) never stop trying. Pammetjes lijken me ook eng voor de toch lange periode van wat stoppen is. Ik had in juni 2 weken 10mg oxazepam per dag. Dat vond ik te fijn toch, dat zo makkelijk relaxt kunnen worden en het went best snel. En je kan niet autorijden, dat maakt het ook lastig. Met valeriaan van drogist in vrij hoge dosis of rustgevende thee kan ik ook zonder pammetjes rust bereiken. En sporten vind ik nog steeds het best, ontspanning na inspanning.

 

Dagpact

Blondie

Erik

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Erik en Spud , zijn jullie nu ineens kilooooooooooos zwaarder of helemaal niet. Dat laatste hoop ik natuurlijk, want dat is één van mijn angsthobbels bij stoppen met roken.

Wat mij betreft had ik wel wat kilo´s zwaarder mogen worden. Maar nee dus geen kilo´s zwaarder. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wakker worden Nina :)

Ik lees nu pas dat je nicotinevrij wil gaan dampen.

 

Als je gestopt bent met roken, dan zou ik daar niet aan beginnen, omdat de handelingen van roken en dampen zo overeenkomen.

Zo maak je het jezelf wel moeilijk lijkt me.

 

Als de keus is tussen dampen en roken, dan zou ik zeker het eerste aanraden.

Bedankt voor de tips!

Opperde het eigenlijk meer als een idee voor anderen hier.

Momenteel werken de pleisters die ik gebruik goed.

Maar voor in het achterhoofd als de pleisters wellicht misschien niet meer zo goed werken.

Heb ik alvast weer een ander plan van aanpak achter de hand. ;)

 

2 vragen nog over die e-smoker:

- rookte jij voor de e-smoker tabak of sigaretten?

- voelt zo´n e-smoker in het begin niet zwaarder in je hand aan dan een sigaret?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ah Spud, op die fiets :)

 

Ik rookte beide: sigaretten voor overdag, en shag met groene toevoeging voor in de avond.

 

Nee, ik had niet het idee dat het ding zwaar in de hand lag, al was hij natuurlijk wel zwaarder dan een sigaret.

Ik kreeg op een gegeven moment wel last van het steeds weer het knopje indrukken als ik een hijs nam.

 

Evenzogoed ben ik zo toch op een simpele manier van het roken afgeraakt :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kies voor niet tellen.

Maar doe vandaag ook weer mee.

 

Vraag me soms wel af, of het voor mij niet een stukje makkelijker is dan voor anderen.

Ik ben namelijk een echte zware tabaks roker.

Half zware, of sigaretten, hebben mijn voorkeur dan ook niet en die kom je nou net juist vaker tegen in de wandelgangen dan mijn ding.

Gisteren dus wel gerookt, pakje sigaretten, ik mocht dat doen omdat ik wist dat ik de volgende morgen niet met een pakje tabak over zou zitten. Dan was het voor mij veel moeilijker geweest om vandaag te zeggen, ik stop weer.

 

Stom eigenlijk hè?

Maar zo werkt het voor mij wel.

En dat ik ervan genoten heb? Nee eigenlijk niet!

Eigenlijk had ik net zo goed lucifers af kunnen steken. Dat zijn ook rokende staafjes. Het hele ritueel van iets met je handen te doen te hebben, wat mij dus de meeste voldoening geeft van het roken, was er niet.

Toch ben ik blij dat ik dat pakje peuken gekocht heb, anders zou ik vandaag niet opnieuw weer mee kunnen doen, weet ik heel zeker. Dan was ik weer 3 tot 4 dagen in de ban geweest van vloeipapier en 50 gram tabak.

En je blik kunnen afwenden van iemand die je recht in je bakkes aankijkt enzo, en waar je even niet zo snel een antwoord op hebt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...