Spring naar bijdragen

NU dan echt?


dribbeltje

Aanbevolen berichten

  • 4 weeks later...

Moest mijn draadje voor het eerst zoeken......is een goed teken, wat betreft alcoholgebruik in ieder geval.

Zit nu op 7 maanden en een dag, en helaas zegt dat ook weer wat.....dat ik die dag noem. Op de vaste momenten komt de drang om te drinken zo nu en dan boven, ook al ben ik voorbereid, maar de momenten waar ik het niet verwacht zijn pittiger. Het overvalt me en dan kan de trek ineens aanwezig zijn, alsof ik het bijna kan proeven en boos wordt omdat het niet mag. Maar ik sta er nog steeds achter en met de AD mag ik niet drinken.....alsof me dat zou tegenhouden ......Toch is het nog een reden erbij.

Hoe gaat het nu met de AD? Tja, ik kan er nog weinig over zeggen. Mijn HA vond me rustiger en meer alert maar ik merk nog weinig.

Met de kinderen gaat het niet zo goed, mijn dochter moet nu ook nog aan de antipsychotica omdat haar angst het anders van haar over lijkt te nemen en dat is moeilijk om te zien. De rest lijkt dan zo ' niet belangrijk' en het houdt me 24/7 bezig. En dan is er echt wel de behoefte om dat gevoel weg te drinken maar ik weet dat ik dan terug bij af ben en dat helpt haar ook niet.

Dag bij dag en soms week voor week......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dribbel, fijn om je te lezen...en man wat heb je het zwaar...

Knap dat je van de drank af kunt blijven. Het zou bijna logisch zijn dat je het  weg wilt drinken, en dat ook doet.

Respect dat je dat niet doet...het zou je bij af brengen of verder.Weten is één, er ook nog naar handelen..wow!

Meid, je doet het geweldig. 

 

Hart onder je riem....en hou vol.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Dag allemaal,

Vandaag 10 maanden alcoholvrij en zo nu en dan is het bijna een gewoonte, het is in ieder geval niet het eerste meer waar ik aan denk als ik mijn ogen open doe en dat is fijn! Verder is het wel een dagelijks terugkerend item in mijn leven maar ik vecht er minder hard tegen, niet tegen het niet drinken maar het feit dat het in mijn gedachten is. Dat hoort bij mij en de trek zal regelmatig aanwezig zijn want het drankmonstertje pakt het liefst een glaasje, een flesje, een......dus ik blijf alert!

Hoe gaat het verder met me? Tja, het blijven ups en downs en het gaat me allemaal veel te langzaam eigenlijk. Ik blijf in dezelfde valkuilen stappen, trap onvoldoende op de rem en doe teveel en ben te weinig....als jullie begrijpen wat ik bedoel. Heb vanmiddag weer eens een afspraak staan met de HA, ik had hogere verwachtingen van de AD maar kennelijk dacht ik gewoon door te kunnen denderen toen het ietsje beter leek te gaan. En daar werkt geen enkel medicijn tegen natuurlijk. Hoe komt het toch dat ik niet goed voor mezelf zorg? Ik ben beter in goed zorgen voor anderen, dat geeft me een goed en prettig gevoel en het gaat vanzelf. Mijn lijf blijft aangeven dat het niet goed gaat met mij maar ik ben nog niet in staat gebleken hier echt flinke stappen in te maken. Het is zo mega verwarrend wanneer je gewoon niet weet wat goed voor je is. Zo voelt het tenminste.

Thuis hebben we inmiddels een tijdje hulp en dat is fijn maar vraagt ook veel tijd en energie, meer dan ik soms heb waardoor het gevoel tekort te schieten steeds boven mijn hoofd cirkelt....Werken blijft een opgave maar is ergens ook weer heel prettig.

Ik ben een cursus mindfull parenting gestart en dat is een enorme uitdaging want wat gaat mijn lijf in de weerstand wanneer ik de oefeningen probeer te doen. Rust blijft onrust geven, drank lost dat niet meer op en daar is helaas nog steeds eten voor in de plaats gekomen. Zelfs zo erg dat ik soms eten verstop en stiekem eet....herkenbaar?

Ga eens even rondneuzen op het forum maar alles bijlezen is onmogelijk. ...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dribbel,

 

Er gaat meteen van alles door mijn hoofd als ik je update lees.

Maar eerst:

Fijn dat je er weer bent en heel goed dat je al 10 maanden alcoholvrij bent!

Dat is mij nog niet gelukt  :blush:

 

Hoop je hier weer wat vaker te lezen...en als dat niet is ook goed!

Heel veel succes met alles, lieve groet!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dribbel, fijn weer even van je te horen.

En natuurlijk dat je nog steeds niet drinkt! Super!!

 

Al die andere dingen hebben tijd nodig en dat is waarschijnlijk nou juist, wat je niet aan jezelf wilt besteden.

Druk druk met van alles en nog wat, voor anderen.

Mindfullness zou best eens goed voor je kunnen zijn.

 

Ik ga je weer lezen, leuk!   

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dribbel..fijn om je te lezen en dat je nog steeds droog staat...top

Rust geeft onrust zoooo herkenbaar.

Ook dat stukje stiekum eten

Niet gewend zij aan rust.

Zorgzaam voor anderen en niet voor jezelf

Toch ben jij de belangrijkste persoon in jou leven.

Daarnaast speel je veel rollen zoals echtgenoot..moeder..werknemer ..enz

Ik ben moeder

Ik ben echtgenoot.

Ik ben werknemer

Ik ben...

Ik ben...

Ik ben...

Ik ben...

Ik ben...

Hoe vaak staat er ik ben...dus die ..IK...is wel heel belangrijk

Als die ik er echt weer mag zijn komt de rust vanzelf terug

Succes Dribbel werk aan je "ik"

Jouw "ik" is het waard :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Ben ik weer.....bijna vakantie en dit mooie weer doet mijn lijf meer hunkeren naar een stevig biertje......Geen all-in dit jaar voor mij maar gewoon veilig in een huisje waar we zelf voor de boodschappen zorgen! Weten waar je staat in je proces!

Het gaat beter met me, ik heb er een andere soort AD bij en die zorgt dat ik beter slaap en wat doet je dat goed zeg. Alleen een groot nadeel, ik heb nog meer (zoete) trek gekregen, dat is een van de bijwerkingen en omdat ik al zo met het eten en mijn gewicht aan het vechten ben is dat wel echt vervelend maar goed slapen gaat nu echt voor! Dat maakt dat ik weer wat ruimte krijg voor de positieve dingen en nu ook open sta voor de mindfulness training die we na de vakantie met twee extra bijeenkomsten hebben verlengd!

Er komt wat rust in mijn onrustige leven, opletten voor dat goede gevoel wat soms ineens zegt dat een drankje nu toch echt wel weer eens kan want ik heb toch al bewezen dat ik het kan! na mijn vakantie ben ik 1 jaar ADB en dat heeft toch echt wel meer dan een jaar gekost. Wat een pogingen zeg, wie weet gaat het me over een jaar of wat ook wel lukken met mijn voedingsschema.

Voor wie nog meer op vakantie gaat, een hele fijne, zonnige en vooral ' droge' vakantie toegewenst!

Lieve groet, Dribbel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Dribbel!

Leuk om even wat van je te horen. Het gaat goed met je! En er komt wat rust in je leven en dat is best belangrijk, denk ik.

Ach, zo'n biertje ... wat voegt dat nou toe hè?

Ik wens je een hele fijne vakantie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Vandaag precies een jaar ADB, voor mij een mijlpaal maar het maakt geen indruk op mijn omgeving. Gek dat zoiets groots voor mij alleen van mij is. Ik sta er wel bij stil en dat is het belangrijkste!

De vakantie blijkt toch wel weer lastiger te zijn dan gewoon thuis dus veel aan de radler 0% op een terras en ook wel in het huisje. Mijn man had per ongeluk de gewone meegenomen en na 1 slok schrok ik want ik proefde alcohol en dat terwijl er amper iets in zit, 2 %. Direct weggespoeld maar toch gek dat ik een slok had gehad. Zo voelde het tenminste voor mij. Later in een restaurant wederom een alcoholvrije radler besteld en half voor mij ingeschonken. Ik heb deze gewoon opgedronken en wat bleek later, er zat wel 2% in. Nu had ik dus niets door. Weer geschrokken maar vrij snel relativeren en bedenken dat ik niet bewust heb gedronken en ook niet verder heb gedronken, volgende drankje toch maar een fris genomen. En toch was daar even die twijfel, als ik toch al heb gedronken kan ik er net zo goed nog een nemen...? Even maar hoor, want ik ga toch echt niet weer opnieuw beginnen met al die ellende. Ik laat drank niet meer mijn leven, mijn keuzes bepalen maar dat doe ik nu zelf ook al zijn ze vaak een stuk saaier ( lees: verstandiger! ).

Verder gaat het steeds wat beter met me, wel nog meer AD erbij, nu een andere meer gericht op een goede nachtrust en dat helpt. Mindfulness helpt me ook andere keuzes te maken. Fijn. Mijn gezin blijft hard werken en mijn relatie ook, ik hoop daar meer rust in te kunnen vinden maar ik verwacht dat dit zo gaat blijven en misschien als ik dat accepteer dat dan de rust vanzelf wel komt?

Ik ga weer werken en ga genieten van de gedachte dat ik nu echt een jaar ADB ben! Wat keek ik op naar al die anderen die al een jaar ADB waren en wat leek het ver weg maar het kan dus echt! Heerlijk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een jaar niet gedronken Dribbel! Ontzettend goed en fijn, dat het zo goed met je gaat.

Je bent nog zwaar aan het werk, maar zonder drank in je lijf kan dat ook en zijn je kansen natuurlijk veel groter.

 

Veel mensen hebben helemaal geen probleem met alcohol en die snappen dus niets van onze problemen. Maar beter ook.

Ik snap het in iedere geval wél en heb je hier mogen meemaken. Het kan wel! Jij kunt het, ik kan het en nog vele anderen met ons.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 11 months later...

Helaas ben ik alweer een tijdje aan het drinken, MG stuurde mij een PB met een felicitatie voor de twee jaar ADB.

De datum zat al niet meer in mijn hoofd, lijkt alweer zo ver weg.

Wanneer ik de moed weer op kan brengen zal ik het weer oppakken, met hulp van jullie.

Ik weet dat ik het kan maar ik wil het nu niet eens, dat zegt alweer genoeg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...