Spring naar bijdragen

Zaterdag 7 oktober


Anna

Aanbevolen berichten

Vandaag ben ik 2 maanden ADB, net als Ferry naar ik gisteren vernam.

Maar liever tel ik nog steeds in weken. Want over is de trek nog niet, minder wel.

Laat voor anderen deze dag een nieuw begin zijn.
Degenen die de vrijdagavond niet droog hebben gehouden.
Bewust, of per ongeluk.

Ik ga door met het volmaken van 9 weken.

Welterusten, en een mooi weekend.

Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 92
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

En de eerdere keren? Sorry dat ik zo doorvraag.

Ik had toen ik stopte met roken (heel lang geleden) ook heel veel last van astma, dus ik moest wel. Misschien was het daardoor gemakkelijker. Die sombere buien vind ik juist zo moeilijk aan stoppen met drinken. Dan wil ik weer vluchten in dat roesje, en daarom heb ik ook nog steeds af en toe heel veel trek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik neem aan dat je met eerdere keren het stoppen met drinken bedoelt?
Eigenlijk kun je in de afgelopen 12 jaar dat ik teveel dronk niet spreken van echt stoppen. Ik hield het elke keer wel voor gezien, dat drinken, maar dat hield ik dan op z'n hoogst 1 à 2 weken vol, en dan begon het gewoon weer. Ik kon gewoon niet stoppen al wilde ik wel. Maar die laatste keer, toen tijdens de behandeling in de kliniek, ben ik tot een inzicht gekomen wat betreft m'n zelfbeeld waardoor heel wonderlijk de zucht naar alcohol in een mum van tijd geheel weg was.
Ik heb geprobeerd ditzelfde proces te herhalen wat betreft de sigaretjes, maar dat lukt me niet. Moet nog eens goed bij mezelf te rade gaan.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat dat voor jou zo geholpen heeft. Ik heb inmiddels ook al aardig wat zelfinzicht, maar dat helpt niet voldoende. Ik kan gewoon nog niet blij zijn met mezelf geloof ik. Ben er nog niet uit of ik mezelf moet accepteren zoals ik ben, of proberen te veranderen.
En ik voel me vaak nogal eenzaam. Ik ben wel met mijn kinderen, en heb collega's en zo, maar toch.

Wat jij eerder zei, over dat je wil beantwoorden aan wat mensen van je verwachten, en daardoor een stuk van jezelf vergeet, dat heb ik ook. Ik ben altijd bang dat mensen me niet aardig vinden, of raar, of dat ik iemand kwets of teleurstel. En dan vraag ik me niet af wat ik zelf eigenlijk wil.

Ik ben nogal geschrokken van mijn uitval tegen Dave vanavond. Ik hoop dat hij niet boos is. Maar ik voelde me heel erg gekwetst. Ik had het verdorie ook moeilijk. Maar normaal doe ik nooit zo.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
Anna

Ik ben nogal geschrokken van mijn uitval tegen Dave vanavond. Ik hoop dat hij niet boos is. Maar ik voelde me heel erg gekwetst. Ik had het verdorie ook moeilijk. Maar normaal doe ik nooit zo.



Waarom zou ik boos zijn,omdat zegt wat je denkt?..en ook al zou ik boos zijn, wat dan nog!!.

Gewoon zeggen wat je op je hart hebt,ik heb liever dat je eerlijk zegt wat je dwars zit dan dat je maar loopt te liegen en de schijn loopt op te houden.

Lucht je hart en zeg wat je dwars zit,dat bespaart een hoop energie...

groetjes dave...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Anna,

Dave heeft gezegd dat hij je begreep, dus ik denk niet dat hij boos op je is. Waarom zou hij ook? Je hebt hem je mening gegeven, dat is je goed recht, en hij heeft daar op gereageerd. Je mag toch gewoon boos zijn? dat is op zich toch niet kwetsend? En dan heb ik meteen dat andere punt: je moet jezelf accepteren zoals je bent en niet veranderen, want dan ben je niet meer zoals je bent, met als gevolg weer frustraties en daardoor weer etc. etc.

En dat eenzaam zijn, tja, dat is niet eenvoudig....Misschien een idee voor een themadraadje...?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anna, herkenbaar dat stuk over verwachtingen en mensen niet teleur willen stellen.
Leuk dat jullie nog op zijn.
Schrijf een andere keer wel wat meer over die grenzen die ik zelf niet goed kan stellen. Ben moe en wil naar bed. Ik dacht dat ik misschien een draadje kon openen maar nee hoor, jullie zijn nog wakker. Bruiloft oke, gelukkig was de groep waar ik mee was bijna allemaal aan de fris. Maar het went nog niet echt ook al ben ik morgen katerloos.
Anna, heb niet gelezen wat je tegen Dave hebt gezegd maar ook jij kunt niet altijd begripvol reageren. Ik ag toch hopen dat anderen dat begrijpen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thanks allemaal. Ik ben moe, dus ik ga nu toch maar naar bed. En hoop een beetje te kunnen slapen. Daarom ben ik nu nog op, omdat ik in deze stemming altijd ga liggen piekeren.

BamBam, fijn dat je een leuk feest hebt gehad, en morgen katerloos op kunt staan. Dit zijn toch altijd moeilijke gelegenheden.

En Kohtje, wat dat themadraadje betreft, ik heb er verder niet zoveel over te vertellen. Ik voel me gewoon vaak zo, dat is alles. Maar het is fijn hier af en toe iets te kunnen delen.

Tot later vandaag!

Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kohtje, bedankt. Lees dat je de nicotine nog niet de baas bent. Jammer maar zoals je al schreef geef je de strijd niet op.
Anna, goed van je dat je niet gedronken hebt. Echt waar. Jij weet dat je geen weekenddrinker bent zeg je zelf. Die strijd zul je ongetwijkfeld nog een toijd moeten voeren.
Zou er echt een moment komen dat jij, ik we er vrede mee zullen hebben dat we niet meer, nooit meer moeten drinken? Ik geef eerlijk toe dat ik daar voor mezlef nog niet uit ben. Ik zie al wel de voordelen van het niet drinken op zo'n avond. Normaliter had ik zeker 10 biertjes weggezet en was liederlijk zat geworden. Nu zit ik met een helder hoofd te typen en een kopje thee te drinken na 85 spa rood en tonic

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anna, gefeliciteerd met 8 weken lang het eerste glas te laten staan..
Je hebt dat goed gedaan..
Daar waar de fles eerst centraal stond, ben je nu zelf het middelpunt geworden..
Loop niet te veel op zaken vooruit, ook niet in je hoofd..
Een nieuw leven ligt binnen handbereik..vermits je niet drinkt...
Accepteer dat leven zoals het zich aandient..
Vraag wat je nodig hebt en je krijgt het..
De trek zal nog blijven maar hoort bij het herstelproces..

Het leven kan met zijn diepe dalen onaangenaam lijken
maar vertrouw er blindelings op dat alles, maar dan ook werkelijk alles na verloop van
tijd weer goed komt..

Vertrouw wat meer op je eigen gevoel en vergeet niet om hulp te vragen als het leven even moeilijk wordt..
Er zijn altijd mensen die je uitgestoken hand willen vastpakken..
Leef per dag, leven in het NU is een kunst..


Rudy..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hihi, BamBam, moet jij ook altijd zo vreselijk vaak naar de wc na al die Spa?

En nee, ik ben er ook niet uit. Ik zou vreselijk graag af en toe in het weekend drinken, maar juist dat ik dat zo vreselijk graag wil maakt me zo bang. Binnen de kortste keren ben ik weer iedere dag bezig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

snap wat you mean. Ik geloof dat ik dat ook niet kan maar wil er nog niet aan. Maar waarom niet in vredesnaam. Na 20 jaar drinken zou het toch niet zo erg moeten zijn om 20 jaar spa rood te drinken. Wat mis ik nou aan al dat bier?????
Waarom blijft die trek naar. Misschien is het zoals Rudy zegt en hoort het bij het proces en went het langzaam

Link naar opmerking
Deel via andere websites

BamBam, Dave heeft gisteravond het besluit genomen een paar biertjes te drinken, omdat hij er zin in had. Hoeveel hij er gehad heeft weet ik niet.

Ik kon er niet tegen hoe hij op het forum aan het uitleggen was hoe lekker hij het vond, en hoe fijn zijn roesje was, en daar werd ik dus boos om. Daarom heeft hij die berichtjes weggehaald.

Snap je het nu?

Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...