Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

ferry

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  2846
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door ferry geplaatst

 1. ferry

  Woensdag 4 september

  Lieve BamBam, Leuk je weer eens te lezen. Ja zoals je schrijft is het werkelijk. jij kunt het goed verwoorden. Alsof ik het heb geschreven. lol. Fijn dat je weer op de lijst staat. Groeten en misschien ooit tot levende lijf. groetjes Ferry.
 2. Hartelijk dank voor de felicitaties. Het gaat goed met me. En ik ben nog steeds blij, met de beste beslissing uit mijn leven. Het stoppen met het drinken van alcohol. Ik kan het een ieder aanbevelen. Het is goed te doen, is mijn ervaring. In het begin is het knokken, maar op een gegeven moment heb je het niet eens meer in de gaten. Het drinken is eeen ingesleten gewoonte. En die gewoonte kun je afleren. Bob bedankt voor je mailtje. En natuurlijk ga ik weer voor een heel jaar.
 3. Ik bedoel het kijken bij het jaarpact omdat ik hoop, dat een ieder het volhoudt.
 4. Tja, ik wilde eens even kijken bij alle stoppers, of er nog veel veranderingen zijn. En dan gaan je gedachten terug in de tijd en besef je dat je een gelukkig mens bent. Zonder al die drank. En dat het leven zoveel mooier is.
 5. He Kohtje, leuk jou te zien.
 6. Hallo mensen, ik ben nog steeds dankbaar dat het mij met dit forum is gelukt om te stoppen met drinken. Ik hoop dat jullie het ook allemaal blijven volhouden.
 7. Hallo allemaal, Ja zekers, wil ik doorgaan. Want het is nog steeds het beste wat me is overkomen. Het is de beste beslissing die ik ooit in mijn leven heb genomen. Het stoppen van het drinken met alcohol. @Bob, ik wil natuurlijk doorgaan.
 8. Mag ik weten, wat dan wel JOUW doel is ?? Want ik proef veel negativiteit bij je.
 9. Gipsy, Toevallig vandaag even aanwezig, ik ken jou niet, dus kan en mag niet over je oordelen. Maar kan me niet aan de indruk onttrekken, dat je misschien wel jalourse bent op diegenen die wel op de lijst staanEn als je dit draadje regelmatig hebt gelezen, zul je ook hebben gezien, dat ik bijvoorbeeld in het begin van het jaar, heb aangegeven. Op de lijst te willen blijven.Maar dit allemaal terzijden.
 10. ferry

  Zondag 18 maart 2018

  Ja Koh, nog steeds op het droge. nog een paar weken, dan gaan we de boel weer inrichten, voor een hopelijk mooie zomer. En zeer zekers een gevleugeld vertrouwen.Vanmorgen nog even in de haven geweest, maar o o wat staat er een smerige wind.
 11. ferry

  Zondag 18 maart 2018

  Hoi Kohtje, Jazeker, jij bent goed bezig. ik kan me je gevecht nog goed voor de geeest halen.
 12. Goedemorgen, Ik wens iedereen een goed en gezond 2018 toe.
 13. Voor iedereen een goed nieuwjaar, vooral gezond!! Dat moet lukken met al die kanjers hier. Want we zijn gestopt en dat levert gezondheid op Ik zal hier af en toe zijn. Maar denk wel vaak aan jullie.
 14. @Rudy , kerel proficiat met je 16 jaar. Ben nog steeds jaloers op het schrijven van je mooie bijdragen . Jij kunt het altijd prachtig verwoorden. Kom je nog wel eens in D,chem. Zoja, kunnen we eens afspreken, voor een bakkie te doen. Ga zo door en ik blijf je volgen Groetjes
 15. Sheila, Ik ben gestopt van de ene op de andere dag. Want mijn ervaring is, dat mindere niet lukt en dat ik het niet alleen heb gedaan. Met behulp van dit forum en later bij de AA. En daardoor is het drinken van alcohol uit mijn systeem gegaan. Want in mijn ogen is het drinken van alcohol een ingesleten gewoonte. En die moet je doorbreken. En je rem is kapot, je hebt er geen grip meer op. Door een ander patroon aan te brengen in je leven, gaat het lukken en dat is mijn ervaring.
 16. Nog even voor degenen die twijfelen. Het leven wordt na het stoppen niet makkelijker, maar wel mooier. Het is echt de moeite waard om te stoppen. Je krijgt er zoveel voor terug .En het is echt te doen. Ik heb het gedaan, dus dan moeten jullie het zeker kunnen. Succes.
 17. Hartelijk dank voor de felicitaties. Anna proficiat, we hebben het toch maar geflikt. Groeten aan Mike. Mensen, dit is nog steeds de beste stap, gedaan in mijn leven. Bob, ik meld me weer voor een jaar aan
 18. ferry

  Stoppen

  Lars, Met mij gaat het heel goed.
 19. ferry

  Stoppen

  Lars. Ik begrijp je wel. Maar het heeft zijn tijd nodig. Let maar eens op. We spreken elkaar over een jaar nog wel.
 20. ferry

  Stoppen

  Hoi Lars, k val zomaar binnen, je schrijft 30 jaar getrouwd en nu compleet genegeerd. Maar hoelang heb je van die 30 jaar gedronken???? Trek die tijd eens van die 30 af. En hoelaang was je dan getrouwd. En dit is echt niet rot bedoeld. Maar om je te helpen.
 21. Hallo allemaal, Allang niet meer hier geweest. En dat komt omdat het goed met me gaat. Ik kan iedereen aanraden om niet te drinken. Het is nog steeds de beste stap geweest, die ik in mijn leven heb genomen. En Bob, graag wil ik deel blijven uitmaken van deze lijst, het is een perfecte stok achter de deur.
 22. Dank, zo weer een maand verder en dat zonder moeite . Het is uit mijn systeem. En wat ben ik daar blij mee. @ Jan 1000. chapeau, dat je dit nog steeds volhoudt zo iedere dag.
 23. Hallo allemaal, Bedankt voor de felicitaties. Ik zit een beetje te zweten want ik heb me toch zitten prutsen , om weer te kunnen inloggen,maar het is gelukt. Tja, vanmorgen werd ik wakker en realiseerde me, dat ik vandaag 10 jaar geleden was gestopt met het naar binnen gooien van alcohol. Iets, wat me toen, ondenkbaar leek. Iets wat voor mij onmogelijk was, niet te bevatten. En inderdaad zoals Anna hierboven al zo mooi heeft omschreven. Het ging er toen veel harder aan toe. Je kreeg op je donder en we waren niet zo lief voor elkaar. Maar wel eerlijk naar elkaar toe. Er was een band, een band die je hielp. Ik ben ernu nog van overtuigd, dat die harde aanpak, mij over de streep heeft getrokken, om te stoppen. En ja, ik ben ernog steeds van overtuigd, dat zachte heelmeesters stinkende wonden achterlaten. Toender tijd, hebben we ook veel gelachen. Bambam, Francesca, nu het maatje van Bambam Anna en Rufus. Waar ik later het pact mee sloot. En waar kohtje de naam het RAF team voor verzon. Toch waren dat ondanks het gevecht tegen de drank, ook leuke tijden. Tenminste voor mij . Ik ben niet zo een goede schrijver als Anna, want die kan het altijd zo goed verwoorden. En het leven is ook niet rooskleuriger geworden, na het stoppen met drinken. Maar het is eenvoudiger geworden, niet meer te moeten drinken, geen gezeul meer naar de glasbak. Niet meer om je heen kijken of iemand dat ziet. Geen smoes meer bij de slijter, van pak die fles wijn maar in, het is een kado. Heerlijk toch die vrijheid, van de deur te kunnen openen, als er wordt aangebeld, want ik ruik niet naar drank. Geen katers meer. Niet je ziek hoeven te melden, want ik heb de griep. In de auto kunnen stappen en niet bang zijn te worden aangehouden. Kortom. VRIJHEID. Afgelopen voorjaar nog een paar weken hiermee geschreven, wat me volgens mij niet in dank werd afgenomen. Omdat ik hard werd ervaren. En toch blijf ik daar in geloven. En dat is ook mijn ervaring.Maar wie ben ik, om mijn mening op te dringen? Ik hoop dat degenen nu ook droog staan en het volhouden. Maar dat zal ik nooit weten. Ik wens iedereen een mooie en drankvrije toekomst toe. Anna nog van harte meid De hartelijke groeten voor Soothe. Ferry.
 24. ferry

  Stoppen

  Hallo lars, Is het geen idee, om naar AA te gaan?? Kun je je ei kwijt. en kun hulp in roepen, als je het moeilijk hebt. En je stotteren is echt geen punt bij AA. Dus denk er eens goed over na. Succes.
 25. ferry

  Stoppen

  Lars, Laat je niet gek maken, als je wilt gaan drinken eerst hier komen Je bent hier voor jezelf en om de drank te laten voor wat het is. Ik heb ook zitten twijfelen, maar de keuze gemaakt te blijven. En laat een ander maar denken en schrijven wat ze willen. Lars, je kunt het zeker, succes.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...