Spring naar bijdragen

De vogeltjes fluiten!


visje

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 123
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Goedemorgen,

Ik heb me net door de laatste paar pagina's geworsteld. Ik ben geen mopperkont en kan ook geinen, echt ben niet altijd een zeurpiet:$
Maar weet je wat me opvalt, de serieuzer zaken of zelfs maar dat stukje over roken, ik wil wel reageren maar heeft dat nut als het 14 pagina's later is?

Ik ben ook zo'n vieze roker en reis met het ov. Persoonlijk vind ik het prettiger om nu in de trein te zitten, vroeger leek het wel een stinkende asbak. Ik stel me daar dan gewoon op in, twee uur niet roken, geen punt. liggen er blaadjes op de lijn en zijn die twee uur, drie uur geworden dan ben ik in staat om de blaadjes zelf te gaan rapen.
Natuurlijk wil ik dan een peuk. Dus ik vraag altijd of mensen bij de halte er last van hebben, tja op het platteland, he, Daar kan je dat nog doen en ik kijk altijd hoe de wind staat. Is toch normaal?
Dit gezegt stond ik eens helemaal alleen op een perron in de Randstad, geen mens te bekennen en toen begon iemand vanuit een raam van het station te gillen dat ik bij de paal moest gaan staan:angry:
Toen was ik even vergeten dat ik een mevrouw was, het leek meer op een verkoopster van vis op de markt.

Ik krijg een rotdag op school en morgen natuurlijk die open dag wat eigenlijk mijn vrije dag is.
Heb een kleine of eigenlijk gigantische blunder gemaakt, de zoveelste.

Iedereen een prettige dag !

Ik ga voor dag 3, gadver ik ben al sinds maart bezig met maanden van niet drinken, dan staat die 3 er niet echt stimulerend uit. maar goed, eigen schuld, dikke bult.

Liefs,
Anjo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Ik ga met een hoofd vol vocht nog een ochtend mijn best doen, vergadering etc.. En vanmiddag mijn bed weer in denk ik. Ik kon nu toch niet meer slapen want alles zat vast.

Lieve Anjo, niet te negatief meid. Je hebt maandenlang niet gedronken, en dat is toch winst. Je bent niet de enige die teruggevallen is en opnieuw moet beginnen, of verder gaan, net hoe je het noemen wilt. Veel sterkte vandaag en morgen!

Het draadje van gisteren viel in korte tijd niet bij te lezen, dus dat heb ik maar opgegeven. Iedereen een fijne dag, en hou het vandaag droog!

Liefs, Anna

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Allemaal een hele goede morgen,
Er is weer veel geschreven, dus nog niet bijgelezen.
Wat roken betreft, ja ik ben zo'n roker en schaam mij er niet voor.
De alco vond ik erger en kan maar een ding tegelijk aanpakken, en daar ga ik vandaag dan maar weer voor.
Allen een goede en vooral droge dag vandaag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

WOLKENVELDEN MET NU EN DAN (MOT)REGEN

Wolkenvelden en een spaarzame opklaring bepalen het weerbeeld. Uit de bewolking kan nu en dan een spatje regen vallen. De komende dagen komt hier in weinig verandering. De temperatuur ligt overdag rond of iets boven de 10 graden, 's nachts koelt het niet verder af dan een graad of 8.

De zon laat zich de komende dagen niet veel zien. Het einde van dit sombere weer is nog niet in zicht. De winter staat totaal op een zijspoor geparkeerd.

Na morgen blijft het zacht en wisselvallig. Langs de kust waait het nu en dan krachtig tot hard (6-7 Bft).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen allemaal,

First things first. Eerst het weerbericht erop zetten, dan douchen en een kop koffie, dan het Journaal kijken en dan bijlezen op het forum. Gelukkig had ik dat gisteravond nog even gedaan, want anders zou ik hier over een uur nog zitten bijlezen... :)

@Anjo:
Succes met dag drie en succes met je rotdag op school...

Hubbie is vandaag naar het buitenland, tot vrijdag. Van oudsher een fijne valkuil. Alleen thuis, beetje zielig voelen. Hard aan het werk dus, en opletten...

Fijne dag allemaal!
Liefs,
Twan

:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Alles goed met iedereen?
Ik zit vandaag exact op 4 weken ADB, en ik voel me merkwaardig genoeg neerslachtig. Hoewel het lezen hier op het forum me zeer helpt, voel ik me in het echte leven geisoleerd. Ik heb het gevoel dat de mensen om me heen de 'oude' (lees: uitbundige, altijd met een drankje in haar hand na werk/onder vrienden) Sabine missen. Misschien mis ik haar ook wel. Niet de totaal beschonken versie, maar gewoon de relaxte versie (hoewel de relaxte versie nogal eens de eerste versie werd).
Ik probeer me krampachtig in stand te houden in dergelijke situaties, en juist dat krampachtige zit me dwars.
Tevens ben ik altijd erg hard tegen mezelf, en heb ik een enorm pantser opgebouwd jegens mezelf en anderen. Wat er ook gebeurt, ik houd mezelf altijd voor dat ik moet doorgaan, in wat voor situatie ik ook zit. 'Laat jezelf nimmer een slachtofferrol aanmeten, en meet jezelf dit nooit of te nimmer aan'. Het pantser is zo dik geworden dat ik er zelf in de afgelopen jaren niet eens meer doorheen kan breken. Ik loop op twee benen die elk een verschillende richting aanhouden, de een het pad der emoties en de ander die van zelfopgelegde hardheid en pure ratio. Ergo: ik voel me nogal stuurloos nu.
Hm, al met al snijdt dit bericht niet veel hout, of is het gewoon nogal een zeer compacte samenvatting van mijn gevoel (tot zover ik daarbij kan).
Ik vind het in ieder geval erg fijn dat ik hier de ervaringen van lotgenoten in de alcohol kan lezen, ook al schrijf ik nog niet zoveel mee, aangezien ik in het echte leven totaal geen referentiekader heb in deze. Zonder de herkenning die ik hier ervaar was ik waarschijnlijk al weer exorbitant veel glaasjes verder geweest.
Bedankt hiervoor allemaal.
Nu een shaggie, want ik ben (nog) niet NDB, en dat schuif ik nog maar even op de lange baan.
@ Mick: Respect!!! Ik moet er niet aan denken zowel met drank als nicotine radicaal te kappen.

Iedereen een mooie, droge dag gewenst!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,

@anjo, veel moed om je rotdag door te komen!!! Heb je die blunder al gemaakt of heb je het gevoel dat je een blunder zal maken? Succes en kop op, hé!!

@anna, Al terug van je vergadering? Alles goed gegaan? Veel beterschap!!!

@twan, pas op voor de valkuil!! Het lukt je wel!!!

@mieke, veel plezier in je knutselclubke!!

@ferry, hier geen pc problemen!

@sabine, Eerst en vooral proficiat met je 4 weken ADB!! Het is hier al een paar keer gezegd geweest dat het heel normaal is dat na een tijdje droog de oude gevoelens de kop op steken!! Kwestie is de manier waar jij ermee omgaat! Kohtje vertelde ook eens dat hij in een 'verstikkend' pantser zat maar door te stoppen met alco is hij dat pantser beetje bij beetje kwijtgeraakt en hij voelt dat als zeer bevrijdend aan!!

@kohtje, nog steeds in stand-by stand?

@twijfelaat, proficiat!!!! Goede beslissing!!

@rosie, Moet een moeilijke tijd geweest zijn , als nieuweling in een dorpje arriveren is niet zo evident, hé!! Ben je zo onzeker over jezelf dat je door alles wat er gezegd wordt van slag raakt? Die boosheid naar je ouders toe kan ik wel begrijpen, je kan niet kiezen wie jou opvoedt, hé!!

Aan al de rest, een heel goede namiddag gewenst!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@rosie,

Bij mij was het vroeger omgekeerd! Ik vertrouwde iedereen direct en ben daardoor veel met mijn hoofd tegen de muur gelopen, hoor!! Daarna ging ook alles op slot en durfde ik niemand meer vertrouwen! Ik snapte niet meer (of wilde het niet snappen) dat er toch mensen zijn met goede bedoelingen maar die het niet zo goed kunnen verwoorden! Ik heb me dan stukje bij beetje terug opengesteld met de nodige portie (gezond) wantrouwen! Ik vertrouw mezelf nu al goed genoeg om aan te voelen of ik die of die persoon kan vertrouwen, intuïtie, zeg maar! Misschien ook voor jou eens het proberen waard? Of ben je al téveel gekwetst geweest dat je niet meet op je eigen intuïtie durft vertrouwen?

liefs,knuffie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Rosie,

Ik herken erg veel in je verhaal. Ik ben zelf in een zwaar benauwende kerkelijke omgeving opgevoed, waar ik overduidelijk niet in thuis hoorde. Om nog maar niet over mijn ouders te beginnen....Uiteindelijk zag ik mezelf genoopt om op jonge leeftijd fanilie, kerk, en stad te verlaten. Ik heb mezelf destijds een spoedcursus verbale snedigheid gegeven, wat niet erg gemakkelijk was aangezien ik altijd nogal verlegen en teruggetrokken was. Zo kon ik mensen altijd voor of te snel af zijn. Verder zag ik er nogal excentriek uit, en heb ik opmerkelijke keuzes genomen in mijn leven, zodat - wanneer mensen het over me hadden/oordeelden- ik in ieder geval WIST wat die reactie in ze getriggerd had.
Al met al begon zo de vorming van het pantser. Ik ben hier op het forum niet keihard omdat ik dat alleen ben wanneer ik het idee heb dat mensen, ook al is het maar met hun kleine teen, over mijn grenzen heen gaan. Bovendien is het contact hier natuurlijk niet een op een, de context is volledig anders en mijn kantelen zijn hier niet bemand.
Ik kom van origine ongeveer uit 'jouw' contreien vandaan, en geloof me: ik voel met je mee. Ik ken de kleindorpse mentaliteit, dat is geen pretje, zeker niet wanneer je er niet vanaf de kleuterschool in bent opgegroeid.
En woede ten aanzien van ouders.......Ik heb een bittere nasmaak, kwaadheid brengt je helaas nergens. Bitterheid natuurlijk ook niet. Ik vraag me altijd af of ik het beter had gedaan wanneer ik hun opvoeding had gehad, en in hun sores zou leven (ik denk altijd "ja", maar dat weet je natuurlijk nooit). Ik hoop dat ik me ooit echt bij alles kan neerleggen. En dat hoop ik ook voor jou.
Qua drank: ik dronk altijd in gezelschap (en ook alleen, hm) zodat ik weer wat toegankelijker zou zijn, socialer. Daar heb ik exact het tegenovergestelde van jou. Met een borrel op wik en weeg je de woorden van derden niet meer zo zwaar.
@ Knuffie: dank je wel. Ik weet niet of het pantser verdwijnt doordat de alcohol verdwijnt. Dat is juist mijn angst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...