Spring naar bijdragen

Donderdag 6 december 2007


An

Aanbevolen berichten

Goedemorgen, allemaal bijgekomen van al het lekkers en de pakjes?? Nou ik wel in ieder geval.
Vandaag een druk dagje, maar ga genieten van de kleine dingen, heb ik me voorgenomen.
Niet haasten en jagen, maar gewoon rustig aan en luisteren naar mensen.
En.... ik drink vandaag lekker niet!!! Doen jullie mee??

Tollie: goed de nacht doorgekomen? je had het zwaar gister las ik. Vandaag weer een nieuwe dag, vol goede moed!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 138
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Goedemorgen,
An, Water en Karinneke,
ik doe ook mee!
Voorlopig even niet werken vandaag. Eerst een afspraak met de huisarts maken (hoop dat ik vandaag terecht kan...), want ik kan mijn rechterarm bijna niet gebruiken. Enorme pijn, vandaag de 3e dag. Op aandringen van mijn man dan in vredesnaam maar langs die man! Gisteren mijn veel pijnstillers ging het nog wel, maar zo kan ik natuurlijk niet blijven doorgaan!
Iedereen een goede dag vandaag. Ik ben op de achergrond aanwezig maar mag van mezelf niet teveel typen, in afwachting van het oordeel van de arts! Dus ben ik ingelogd, maar ik plaats geen bericht dan weten jullie waarom!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal!

Gem, beterschap met je arm. Niet te veel typen lijkt me inderdaad het beste.
Karinneke, fijn dat je je gisteren ingehouden hebt. Dat moet toch een lekker gevoel zijn vandaag.

Maak er allemaal een fijne dag van. An en Water, ik doe ook mee vandaag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag allemaal,

Hier weer eens een bericht van RJB uit het Hoge Noorden.. Ik heb lang niet alles kunnen lezen nog, dus ik reageer maar in algemene woorden: dat ik de gene met wie het goedgaat gelukwens en degenen die het moeilijk hebben een hart onder de riem steek..

Zelf hoor ik - helaas - tot de laatste categorie. Anderhalve week geleden, tijdens een gesprek met onze systeemtherapeut heeft mijn Geliefde me laten weten een punt achter onze relatie te willen zetten. "We maken elkaar kapot", was haar mening. Ik voelde me overdonderd... Vooral omdat ik - vóór de crisis van weer anderhalve week dáárvoor - niets had zien aankomen.. Ik dacht dat - wat er verder ook tegen zat - het tussen ons in elk geval redelijk ging. Wij houden van elkaar en dat is in ieder geval iets dat een zekere basis biedt voor de toekomst.. Maar zo was het dus niet.. In allerijl heb ik onderdak moeten zoeken en gevonden, op de "resocialisatie" afdeling van de kliniek waar ik tot mei verbleef.. Dat is in de bossen en dus kwa omgeving wel mooi, maar ik voel me hier eenzaam en verweesd en weer helemaal terug in de wereld die ik juist dacht achter me gelaten te hebben.

Van hieruit kan ik - verder - met het zoeken naar werk en woonruimte.. Verhoopt vind ik beiden snel..

Wat ik wel gemerkt heb in deze crisis tijd is dat drank geen middel is om dingen te verzachten! In de eerste week van de crisis heb ik er even aan toegegeven en gemerkt dat ik daar nog somberder, angstiger en eenzamer van wordt dan ik in nuchtere toestand al ben..

Ik wens iedereen een mooie ADB-dag..

(daags na Sinterklaas, dat hier niet werd gevierd.. In plaats daarvan zaten in onze "huiskamer" vier mede bewoners de hele avond te kijken naar Kickboksen.. Alsof het leven zo niet al treurig genoeg is..)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goeden morgen adb'ers,
gem sterkte met je arm , ik hoop dat het niets ernstig is :present:
tolie een :present: voor jou .
karin voor jou meerdere :present:jes omdat je opkomt voor de dieren in nood .
an ik doe met je mee , en drink niet vandaag .
rjb ik hoop dat jullie er uit komen , en dat je vlug werk en woonst vindt sterkte
ik slaap momenteel heel diep , hoor zelf de wekker niet , is het door de AD , of is het de combinatie van alle medicijnen samen , ik weet het niet maar geniet wel van dit diepe slapen .
pols doet wel een beetje pijn , maar dit zal ook wel overgaan .
ach ja ik ben eens gaan kijken ivm die samenkomst 19 januari gaan bekijken , voor mij is dat een rit van 350 km enkel , dus ik weet nog niet of ik kom .
vandaag strijkdag hoop dat ik niets verkeerds doe ;)
deze namiddag met een bejaard dameke naar de kapper , hoop dat ik haar niet besmet .
ik wens jullie allemaal een fijne adb dag toe

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedevandaag... pfff. ik heb een keel als een wasbord, een hoofd vol spijkers en de temperatuur doet tropisch aan... voel me dus verre van goed..

Ik duik zo m'n bed weer in. En hoop maar dat het snel over gaat..

RJB, sterkte man. Het is mooi dat zo'n opvang mogelijk is, maar een pretje lijkt het me niet. Ik hoop dat je de boel spoedig weer op de rails zult krijgen en dat je op deze periode kunt terugkijken met een gevoel van: dat heb ik toch maar mooi overwonnen.

Delta, lekker koppie hoor... maar dat vorige vond ik je toch beter staan. Ik heb het niet zo op uniformen.. daar zijn we te pluriform voor. Hoewel, je bent de enige in dit uniform, dus zo uni is het nou ook weer niet.. eerder uniek.. haha..

Iedereen verder een fijne dag.. ik ga weer plat.. tot later.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Karinneke, dat is goed nieuws, volgens mij kan ze het niet beter treffen dan bij jou!
Gem, maar even rustig aan met die arm!
Blacky, niet weer onverantwoord gaan klussen!
RJB, geen goed nieuws voor je. Hoop dat je snel een plekje voor jezelf kunt vinden. Goed dat je weet wat alcohol met je doet en je niet verder helpt! Sterkte!
Delta, ik vind het maar nix zo! Wat een hoofd al niet kan doen, lees je berichtjes met een heel andere intentie nu, brrr...
Verder doe ik graag mee met An vandaag; niet haasten en jagen....

Have a nice day!
;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben ik weer!
Terug van de arts: ik heb een peesontsteking. Kan je fysio voor krijgen, een injectie of even niets doen. Ik doe het laatste i.c.m een hoge dosis pijnstillers. Als het na een week niet over is, kan ik altijd nog de injectie of fysio proberen. Ik ga dus zo ook maar op de trein stappen en nog even werken!

RJB,
sterkte! Hou de moed erin, al is dat nu moeilijk. Ik hoop dat je snel een eigen stek vindt!

Marjo,
fijn dat je de "uit"knop hebt gevonden!

Blacky,
rustig aan! Succes vandaag! Het is voor jou wel een hele reis de 19e! Ik zou het leuk vinden om je te zien, maar alle begrip als je het te ver vindt!

Delta,
streng hoofd heb je! Fijne dag vandaag!

Karinneke,
Ik hoop dat je geadopteerde paard nog een lang en gelukkig leven bij je heeft! :present:

Iedereen een fijne dag verder, ik ga werken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen,

RJB, sterkte met het vinden van woonruimte en nu kun je weer zien, wat alcohol een ellende kan veroorzaken.

Kohtje, beterschap, kruip maar lekker onder de wol.

En de anderen, laat het eerste glas staan, dan kun je ook van de kleine dingetjes genieten.

groet Ferry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen,

ga ik ook proberen te doen, genieten van de kleine dingen. Waardeloos geslapen, jammer hoor. Dat is al maanden aan de gang, hoop dat het straks toch es wat beter gaat worden. Maar was te moe om op te staan of wat te gaan lezen ofzo. Ach ja, al die emoties...
Gister bij m'n zus Sinterklaas meegevierd, leuk was dat. Die kleine gespannen kinderkoppies.

M'n andere zus kwam net bij m'n ouders de Kerstsfeer al binnen brengen en mij werd 'opgedragen' een kerstboom te gaan kopen. :angry: ok dan.

Benthe, bedankt voor de ovenheerlijke erwtensoep, was heeerlijk!.

Koh, beterschap.

Heb een goeie dag allemaal.

Alleen vandaag drink ik niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Delta,
Aangezien wij hier vaak "c'est ... musique" moeten missen moet ik eerlijk zeggen doe ALSJEBLIEFT je vorige hoofd terug. Ik word hier bijzonder naar van. t is wat hard gezegd, maar wel eerlijk. Als je een bepaalde naam hebt, moet je dat verzachten met je woorden en daden en niet cultiveren als grap op een virtueel forum. Mijn mening dus.

@ Kaia,
Over de vliegende pammen. Misschien is het voor Tapas net zoals voor mij een lang proces van acceptatie geweest dat we de prikkels niet kunnen hanteren. Hulpmiddelen zijn welkom. Mijn huisarts vindt het niet zo geweldig, maar de specialist (psychiater) heeft er meer verstand van. Verslavend ja, inderdaad, maar mits met mate en onregelmatigheid genomen, hebben ze een functie. En vind ik zelf dat het té regelmatig word, dan bouw ik weer af. Een zekere bewustheid en verantwoordelijkheid hoort erbij. Maar ik heb bv. 3 soorten slaappillen liggen sterkte 1-2-3. Heb ik nou écht drie nachten niet geslapen en helpt nr. 2 niet meer dat te doorbreken (te veel tv-beelden 's nachts in mijn hoofd) dan neem ik één keer een nr. 3 en knap fysiek ernorm op. Het is omgaan met een handicap. Tapas en ik zijn allebei niet voor niets 80-100 afgekeurd hè. En toch werken we ons te pletter aan vrijwilligerswerk.

@RJB
Ik heb enige tijd doorgebracht helaas in een crisisopvang dus weet hoe deprimerend het er is. Ik hoop dat je ook begeleid wordt bij het zoeken naar een nieuwe woonruimte en hopelijk ook werk. Ik kan me voorstellen dat je je hopeloos voelt, het lijkt of in één slag zoveel verloren is gegaan. Maar het kan ook weer héél snel opwaarts gaan, houd je daaraan vast. En zoveel mogelijk aan ons, zou ik willen zeggen. Is er daar een algemene pc? Ik duim voor je joh.

@ Iedereen,
Ik ga naar de psycholoog van Dochter, de therapie nabespreken en dan sporten en ik moet tussendoor ergens kattenvoer zien te scoren. Zou moeten lukken. Het eten voor vanavond staat klaar. Heerlijk dat ik gisteravond nog gestreken heb, inmiddels is klant nr. 1 er met een ikea tas en klant 2 verwacht ik ook vandaag, ze komen bij toeval altijd tegelijk.

Ik heb vandaag de spijkerbroek uitgetrokken voor het eerst sinds maanden en een jurkje aan. Zal wel commentaar opleveren.

Om half elf ga ik weg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, gefeliciteerd met je nieuwe hoofd dan maar Delta. Ben je er zelf al aan gewend?

RJB, wat een triest bericht. En je was zo blij met je "nieuwe" leven en je huis. Ik vind dit heel droevig voor je. Kun je wel je kinderen zien nu je in de opvang zit?
Wens jou heel snel eigen woonruimte zodat je je leven weer op poten kan zetten.

En verder, voor iedereen die iets te vieren heeft, een :present:
En voor iedereen die het moeilijk heeft een :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag allemaal,

Dankjulliewel voor jullie lieve reacties.. Dat helpt me enorm.. Er is hier één algemene computer, waar ik achter kan zitten, zoals nu even (maar niet steeds) en verder ben ik vrij om te gaan en te staan waar ik wil: ik kan dus Godzijdank mijn kinderen blijven zien, zoals aanstaande zaterdag..

Ik voel me - letterlijk - ontheemd en heel verdrietig.. Dat is de debetzijde. De creditzijde is de overtuiging dat de fles geen optie meer is.. Nuchter aanvaarden en rouwen.. Daar is het nu de tijd voor.

Maar het doel heel veel pijn..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Delta, ik ben blij dat je je oude hoofd weer terughebt. Je tijdelijke nieuwe hoofd riep bij mij ook iets te veel weerstand op! Zo ken ik je weer!

en Houtje, je verwoord het precies zoals het is voor mij met de pammetjes. Het liefst zou ik ze niet slikken maar soms zijn gevoelens zo overweldigend en het hypergevoel zo sterk dat het je niet lukt om zelf weer rustig te worden. Ik heb Oxazepam en dat helpt dan net om weer wat rust te brengen waardoor ik zelf de rust ook weer kan nemen, of kan relativeren. Ik neem er dagelijks eentje voor het slapengaan, ik ken mezelf en als ik slecht slaap dan heeft dat enorme invloed op de volgende dag die ik dan al hyper begin waardoor ik gedurende de dag nog opgefokter raak en de nacht daarna ook weer waardeloos slaap en het hele verhaal zo doorgaat. Die maalstroom waar ik dan in terecht kom is echt zo fout voor mij. Voor mij is zo'n pammetje ook gewoon een medicijn wat ik naast de AD inneem en met die combinatie blijf ik mooi in evenwicht. Het is niet te vergelijken met bv drank en het effect ervan.

RJB je zit echt nu onderaan de put he, enige voordeel is dat je er nu alleen maar uit kan klimmen en alles beter zal zijn dan dit en ik hoop dat je snel weer op eigen benen mag gaan staan. Mijn complimenten dat je niet in het drinken bent gaan vluchten en dat je op jouw manier een veilige omgeving voor jezelf hebt gezocht. Ondanks alles ben je toch heel goed bezig en vertrouw ik erop dat het met jou echt goed gaat komen!

Donderdagochtend en vanmiddag werken en dan is het weer donderdagavond maar aangezien het gisteravond zo goed ging moet ik deze donderdag toch echt wel zonder kleerscheuren doorkomen. De eerste laat ik vanavond gewoon staan, dan hoef ik die 2e ook niet te nemen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh Tapas, ik heb altijd begrepen dat pammen na regelmatig gebruik hun werking gaan verliezen, zodat je steeds meer en meer moet slikken om er effect bij te hebben. Is dat bij jou niet zo?
Trouwens, is geen kritiek maar gewoon nieuwsgierig.

Delta ik ben toch ook wel blij dat je je oude hoofd weer hebt. Oude? Oeps!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Da's beter Delta, much better!

Houtje; GROOT voorbeeld!
Tapas; volg de pam-verhalen nog met veel interesse, wat jij en Houtje beschrijven herken ik wel een beetje.

RJB; knap hoe je het voor jezelf aanpakt! Lijkt me erg moeilijk, heb respect voor je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

RJB..leuk dat je ook naar de bijeenkomst wil komen en Marjo is zo aardig geweest om mij een lift aan te bieden als ze durft te komen dus misschien mag je ook wel ,ee rijden. Want je zult dan nog steeds je rijbewijs kwijt zijn of is het half jaar dan al om.
Ben je trouwens nog steeds op zoek naar een koopwoning of is dat nu helemaal van de baan ivm met geen werk?
Ik zou me ook inschrijven bij de Christelijke woningbouw Patrim. in de stad, van hun had ik 10 dagen na inschrijving een woning.
Ik was al van je situatie op de hoogte maar vind het zo spijtig dat K er niet op terug gekomen is.
Wat ik wel goed vind is dat je uit deze misère toch nog de kracht heb gevonden om uiteindelijk de knop om te draaien.
Ik heb afgelopen zondag ook een behoorlijke uitglijder gehad en ben vanaf zondag weer opnieuw aan het tellen omdat ik mezelf voor de gek aan houden was. Hier gaan we dus ook voor het droog houden en vooral over de feestdagen. dat lijkt me wel een uitdaging. Hou je taai!

Gem
Voorzichtig met je arm, ik denk aan je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Getvrrrrdrrrr (zei ze hartgrondig), wat een allernaarst grafweer is het.
En ik heb het hondje nog niet geleerd dat hij zich beneden in de hal moet uitschudden in plaats van in de kamer.
Enfin, verwarming hoog, warme chocolademelk erbij, dan wordt het toch nog gezellig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...