Spring naar bijdragen

zaterdag 10 oktober 2009


ferry

Aanbevolen berichten

Vie: Shiva is alweer weg.

Het is niet alleen het stoppen met drinken, maar ook nadenken WAT en HOE kan ik mijn leven anders gaan indelen.
Als je altijd thuis op de bank zit te drinken dan moet je van die bank af komen.
Als je altijd in het cafe gaat drinken moet je het cafe niet meer ingaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 220
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Dat heb ik gezien An, dat Shiva alweer weg is. En dat bedoel ik nou juist: je wil graag met iemand communiceren, en je doet je best, maar je verwacht ook wel iets gelijkwaardigs terug.
Het geeft verder niet.... loslaten!
Alles wel OK met jou?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vie: ja dat is lastig als iemand gelijk weer weg gaat. Maar ik denk als de drank in de man/vrouw zit dat je dan toch erg op jezelf bent gericht, weinig oog voor andere gevoelens.
Daar kan ik dan wel weer van leren. Er is zoveel te beleven in de wereld. Gewoon jammer als je heel de dag met die fles bezig bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inderdaad Shiva ligt denk ik plat. En gelijk hebben jullie als je de hele dag op de bank aan het drinken bent moet je van die bank af komen, als je in een kroeg drinkt moet je daar niet meer komen, maar dan? Het is dan zo moeilijk om dat patroon te doorbreken. Dan moet je je tijd gaan vullen met iets anders, en daar zit denk ik voor velen de moeilijkheid. als je al zo lang gewend bent om op die bank te zitten is dat een hele tijd je levensstijl geweest. het is dan zo verdraaid moeilijk om gelijk die tijd op te vullen met iets anders. Ik had het gevoel dat Shiva in een fikse depressie zit en dan heb je ook geen zin om iets te gaan ondernemen. Dat wordt dan zo ontzettend moeilijk, en blijf je in die cirkel hangen.
Misschien zie ik het verkeerd. Corrigeer me a.u.b. maar het berichtje heeft me geraakt. Een noodkreet van iemand die het heel moeilijk heeft en alleen nu schrijft omdat ze gedronken heeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bolletje: ik vind het harstikke knap van Shiva dat ze toch schreef.

De cirkel doorbreken moeten we toch zelf doen.
Uit een depressie komen is een ander verhaal, maar je kan ook depressief van de alcohol worden.
Het slaat a.h.w. in je hersens. Dus dan is het eerste wat je moet doen is stoppen.
Het is meer de angst voor het stoppen dan het stoppen op zich.
Toen ik destijds stopte ben ik direct gaan zoeken wat ik anders kon doen.
Als eerste hebben we een puppy hondje gekocht.
Ik ben gaan werken, studeren en van het een komt het ander.
Je moet dus accepteren dat je niks met die drank kan en dat je zelf die cirkel moet doorbreken, want van die drank winnen we het toch niet.

Er zijn altijd wel redenen waarom het moeilijk is om te stoppen.
Maar drank heeft nog nooit een probleem opgelost.
Soms kan het je door een moeilijke tijd heen helpen, maar de ellende is dat je er dan wel weer van af moet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oké An ben het met je eens hoor. Drank maakt depressief drukt gevoelens weg en daardoor wordt je nog depresiever. De grootste angst om te stoppen is, wat komt er allemaal los als ik niet meer drink want je kunt het niet meer met drank weg drukken. Daarom durven mensen vaak niet te stoppen.
Hoop echt dat we morgen van Shiva wat horen en we haar kunnen helpen om toch door te gaan met het stoppen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Isa: ja, ik wil het al heel lang, maar nu voor het eerst dat ik er weer echt zin in heb. Ik realiseer me dat ik lang in een zwaarmoedige toestand was. Ik noem het geen depressie want dan kom je je stoel niet meer uit. Ik ga maar door en door, terwijl het me zo zwaar valt allemaal.
Toch ben ik altijd blijven geloven dat er een moment komt dat dingen zijn verwerkt en dat je weer verder wilt. Heeft wel lang geduurt hoor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Isa vertelde het al Bolletje. wat ADB is. Geen big deal. Voor mij gewoon niet drinken, voor andere mensen beheerst drinken, of in ieder geval wat zij zelf prettig vinden om te doen.
An spannend, solliciteren. Succes, ik duim voor je.
Weten jullie wat ik ga doen? Ik ga douchen en naar bed, lekker slapen en mooie dromen dromen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag allemaal,
ik heb een heel speciale avond. Mijn dochter heeft haar slaapfeestje, er liggen nu naast mij in de kamer 6 tienjarigen naar een zwijmelfilm te kijken. Ze zijn vanaf 17 uur hier, en het is reuze gezellig. Wat zijn meiden leuk op deze leeftijd. Lief, gevoelig, en ook stoer en puberig.
Onwillekeurig denk ik terug aan vorige verjaardagsfeestjes, vaak een middag met een strak programma, soms thuis, vaker naar een museum of een zwembad. Wat ik me er vooral van herinner was de kater. Dat ik de dag voorafgaand aan zo'n feestje veel te veel gedronken had, altijd meer stress rond de verjaardag (familie gedoe is een grote trigger voor mij heb ik gemerkt), en ook vanwege gescheiden zijn, en het gevoel het allemaal alleen te moeten doen. Dat was overigens niet zo, mijn ex kwam altijd wel om het samen te doen, en zoon was er ook, en die was ook behulpzaam, maar ik had altijd veel drank nodig om zo'n verjaardag door te komen.
Vandaag een heel andere dag. Merk erg duidelijk dat ik de drukte en stress veel beter aankan zonder drank. Heb afgelopen week ook veel voor mijn opleiding gedaan, kan maandag weer een opdracht inleveren, heb die gisteravond afgemaakt, zodat ik er het weekend geen last meer van zou hebben. Grote opluchting om dit soort effecten te bemerken, want zo eenvoudig te verkrijgen. Gewoon niet drinken....

Andere positieve effecten: ik zie er beter uit. De 'zakjes' onder mijn ogen trekken weg. Ik ben 44, dus geen strak jong ding, maar drank en slecht slapen maakten echt dat ik er ouder uitzag. Ik zie er echt beter uit, mijn ogen staan helder, en mijn gezicht is minder opgezet. Ik ben ook afgevallen, al in een week. Heb me niet gewogen, maar zie het aan mezelf, en merk het aan mijn kleding. Ben nooit dik, maar was een tijdlang wel zo'n 5 kilo te zwaar, en zag zeker het aanzettende effect van alcohol. Nu zijn mijn jukbeenderen weer duidelijk te zien...
Gisteren kreeg ik mijn tweede opdracht van de internet behandeling, plus een uitgebreide reactie op mijn eerste antwoord. Ik merk dat ik - hoe anoniem het verder ook is - het zeer prettig vind om te merken dat iemand zo nauwkeurig mijn antwoorden leest, en daar zo uitvoerig op in gaat. Zeer motiverend!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Birthe wat fijn om te lezen dat je zoveel posieve dingen ervaart nu je niet meer drinkt. En wat goed dat je minder stress ervaart. Heb me de laatste dagen zo vaak afgevraagd wat een verslaving nu precies in houdt. Ja je hunkert naar alcohol of een peuk maar er is iets wat veel dieper zit waardoor de een wel verslaafd raakt en de andere niet. Toch het stofje in de hersenen die een verslaafde mist? Of ligt het nog dieper. Ik kom er niet uit.
Maar geen wallen meer onder je ogen, af vallen, lekkerder in je vel zitten dat zijn toch dingen waar je je aan vast kunt houden. Wat nu als het morgen vroeg is want dan zullen de tieners wel erg vroeg wakker zijn, en jij zult het vast erg druk krijgen met het onbijt.
Nou meis ik ga ook eens doen wat de dames voor ons geschreven hebben. lekker nog ff onderuit. Dadelijk nog kijken naar home video's want dat heb ik gemist vandaag en dan lekker onder de wol
ik wens je een hele rustige nacht toe en uiteraard voor iedereen prettige dromen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk hè Birthe zo'n slaapfeestje!

Ik heb vanmiddag nog alle boodschappen gedaan, en simpel gekookt (gegrillde tonijn steak met spaghetti en een fles sugo en gerapste kaas, komkommer en vitaminepil.

De was gedaan en gestreken (braaf zo!) en nu ga ik naar bed. Lekker lezen!

Maar niet zonder jullie welterusten te wensen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beetje laat maar was heftig.

Er zijn nu 3 potentiele kopers die proberen een hypothheek te kijgen. Kan me niks schelen want heb er maar 1 nodig Zal me toch niet gebeuren he dat ik einde van de maand tegen Caro mag zeggen dat ik er aan kom!!!!!!!!!!!!!!. Die caviaatjes van haar schikken zich te pletter hahaha

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,
dit is de 2e dag dat ik zo maar niet bijlees
ik ben van nog een verslaving af aan het kicken.
Weet dus niet hoe het met Drup is gegaan
wel dat Hermie nog geen uitslag heeft
maar heb er wel rust over
ik hoef niet alles te weten
en na het weekend heb ik weer meer tijd
maar ja die trilogie ligt er ook,
heb maar 3 weken van de bied en mag niet verlengen
dus een stok achjter de deur
om even toe te geven aan mijn leesverslaving
die ik ook wel erg had verwaarloosd.
Ik heb het gered, feestje 2 zonder alco
kostte me beduidend minder moeite als gisteren
en ik heb nu niets meer in huis
en dat geeft ook rust.
Ik ga lekker in bed lezen,
log dus snel weer uit
voor ik de verleiding niet kan weerstaan
welterusten jullie en
tot ooit maar weer
Jane

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...