lady jane Geplaatst 10 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 10 mei 2010 Gebakken aardappeltjesmet uitgebakken spekjes, knoflookui en witlof kort mee geroerbaktwat kruiden erover, jammie Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
PROUD2BME Geplaatst 10 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 10 mei 2010 Tja wat hebben we gegeten vandaag kan toch ook wel he?Nou hier een Spaghetti schotel met gekruide kip,Spinazie en tomaatjes.Manlief kwijlt ervan en de kids scheppen zelfs 2 keer op!Is in 15 minuten klaar en superrrrr gezond en lekker!Wat willen we nou nog meer he?? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Otje Geplaatst 10 mei 2010 Auteur Rapport Share Geplaatst 10 mei 2010 Quorn en desPerzik met nóg meer cocosWitte bonen in tomaten sausVeel knoflookPastaDaar doe ik wel twee dagen mee denk ik Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
smart Geplaatst 11 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 11 mei 2010 Ik vergeet me te verantwoorden hiero....Dagje aan de andijvie, dagje nasi van de diepvriesboer en vandaag Paella van diezelfde boer.Morgen eet ik vis en worteltjes.Dezer dagen: frambozensmoothies toe. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
VM1 Geplaatst 12 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 12 mei 2010 Wat is kousenband????Hier voor de ene een vegetarische rijstschotel, de andere bloedworst (zelfgemaakt door een bevriende slager) met appelmoes (zelf gemaakt van appels uit de tuin vorig jaar), en ik ga voor mezelf al een klekkere sla uit de tuin maken met feta. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
smart Geplaatst 12 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 12 mei 2010 Na een bak rauwe wortels en een restje witlofsalade zit ik nu met een gepaneerde koolvisfilet en daar zit allemaal lekkere boursin tussen. Jammie! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
VM1 Geplaatst 12 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 12 mei 2010 Oh, heb het gezien Dat. Kan je dat hier ook kopen?En maak je dat dan zoals sperziebonen? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
VM1 Geplaatst 12 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 12 mei 2010 Zeg maar TUIN Dar, wel een hoop werk! Maar eten wel de hele zomer vers en in de winter ingemaakte (heb nog van die bokalen metelastiek van mijn grootmoeder), of ingevroren (maar daar hou ik niet zo van) groenten! En kruiden die ik droog.Maar dit jaar is het ellende hoor! Met dit weer groeit er niks! In de serre gelukkig wel. Ik wil dan zo graag wat exotische planten hebben maar de serre is daar dan weer te klein voor, we houden het daar dus bij tomaten, pepers en paprika.Zouden die bonen hier groeien? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
filippa Geplaatst 12 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 12 mei 2010 Vanavond eten we stokbrood met lekkere dingetjes eneen kippensoepje erbij jammie en makkelijk ! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
alaine Geplaatst 12 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 12 mei 2010 Ow Dar, het water loopt me in de mond bij die Surinaamse lekkernijen.Helaas ben ik een paar jaar terug verhuisd van A'dam naar midden-NL, en hier is geen Surinaamse toko in de wijde omtrek te bekennen (zelfs de Chinese is afgelopen jaar opgedoekt).Kan ik de ingredienten ook via internet bestellen voor zover jij weet?Vanavond dus maar gewoon groene tagliatelle, broccoli, en vegetarische schnitzels; rauwkostsalade en fruit na. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
alaine Geplaatst 12 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 12 mei 2010 Tjee Dar, ik schrik en lach me rot om de muziek die ineens uit de boxen schalt...!Nee, hier in de Betuwe zijn nauwelijks allochtonen, vooral wat Turken/Marokkanen; zodoende is er te weinig vraag naar deze producten om zo'n toko rendabel te maken (Turkse winkels zijn er dus wel).Een paar jaar terug heb ik van die lekkere Ramon heerlijke recepten overgenomen (zo'n lekkere kaalhoofdige negroide man waar ik wel eens over droom).Maar er zijn toch regelmatig ingredienten die hij noemt en ik niet kan krijgen. Citroengras heeft de Happie gelukkig wel, maar zoutvlees? Kousenband? En zo nog een aantal zaken.Dank voor je tip; ik heb de link gelijk op mijn bureaublad geplaatst. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
VM1 Geplaatst 13 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 13 mei 2010 Rest van m'n linzensoep van gister,Eerste verse (japanse) sla, zoiets als, ik weet niet hoe jullie dat in Holland noemen, harder en met meer vezels dan gewone sla in alle geval. Met een sausje van Soya, sesamolie en citroen.Met rijst en tofu! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 13 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 13 mei 2010 Bobotie,afrikaans gerecht met rijst, boontjes, gehakt en een appel, overgoten met kerriesaustoe: ijs met ananas en slagroom Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Yvonne Geplaatst 13 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 13 mei 2010 denk dat je ijsbergsla bedoelt nieneke Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 13 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 13 mei 2010 Mazuna? soort van raapstelen. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
smart Geplaatst 13 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 13 mei 2010 Er was markt in de buurt, dus PATAT met mayo; allerlei kazen gekocht, dus nu aan de kaasplank en straks een bosbessensmoothie. (en weer leuke dingen gekocht op de rommelmarkt) Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
VM1 Geplaatst 13 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 13 mei 2010 Mizuna dus;The taste of mizuna has been described as a "piquant, mild peppery flavor...slightly spicy, but less so than arugula."[1] It is also used in stir-frys, soups, and nabemono.A seller of packaged seeds in the United Kingdom describes mizuna as:A vigorous grower producing numerous stalks bearing dark green, deeply cut and fringed leaves. They have a fresh, crisp taste and can be used on their own or cooked with meat. The Japanese are fond of them pickled. Highly resistant to cold and grown extensively during the winter months in Japan.[3] Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Otje Geplaatst 13 mei 2010 Auteur Rapport Share Geplaatst 13 mei 2010 Ik heb eind van de middag een soort megaomelet gemaakt met mango knoflook melk en kaas. En cocos. 6 eieren. Wilde eigenlijk bloem erbij doen maar die was over datum. Hij was erg lekker Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
filippa Geplaatst 13 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 13 mei 2010 vanavond slavinken met gebakken aardappelen en spercie bonen gegeten,net een bosche bol toe, jammie !! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
alaine Geplaatst 13 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 13 mei 2010 Schotel gemengde warme voorgerechten bij de Griek, vergezeld van tzatziki.In ons favoriete Griekse restaurant, waar we na onze kennismaking en o.a. na mijn laatste bul-uitreiking ook hebben gegeten. Dus veel herinneringen bij het eten,Wel aan de ober gevraagd de gratis ouzo direct weer mee terug te nemen (het rook lekker maar er was gemakkelijk af te blijven; de kinderen gingen echter al vragen of zij het dan niet mochten hebben als wij het niet dronken). Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 13 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 13 mei 2010 Goed zo Alaine,doet jouw man mee?zou anders denken dat hij ze alletwee wel lustte!Ik vind dat erg knap, hoop dat de griek zich niet beledigd voeldemaar denk het niet he! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Otje Geplaatst 14 mei 2010 Auteur Rapport Share Geplaatst 14 mei 2010 Ik heb voor morgen gemaaktWraps meteigenlijk hetzelfde wat ik altijd eetmango peer, cocos, oude kaas etc de hele ratseflatsmaar nu dan met Tandoorisaus, en ik ga er zo direct vast eentje proeven. Jammie ! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 14 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 14 mei 2010 Afrikaanse kipdrumsticksgrote brokken aardappels erbij na het aanbradenchampingons, ui, broccoli en knoflookdaarna gaar laten sudderen.Jammie Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Vie Geplaatst 15 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 15 mei 2010 Gembersoep met kip en koriander. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
VM1 Geplaatst 15 mei 2010 Rapport Share Geplaatst 15 mei 2010 Verse gember Vie?Hier vanmiddag verse sla uit de tuin met gele tomaten, koreander grote lichtgroene pepers en turks brood. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden