Spring naar bijdragen

alaine

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    798
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Recente profielbezoeken

577 profielweergaven

alaine's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. 'k Kom maar gewoon even binnenvallen: Een jaar geleden was ik - na het opstarten van de begeleiding bij ADB - aan het proberen te minderen. Ups en downs gedurende weken; eigenlijk zat er weinig schot in. Eigenlijk dreigde de zoveelste poging te mislukken. Totdat Woman met het arrenslee-pact kwam: een plan om de feestdagen fris en fruitig door te komen. Iedereen was welkom; er was plaats genoeg in de slee. Op die warme uitnodiging ben ik ingestapt, en ik ben er niet meer uitgestapt: het bevalt me zó goed! Vandaag (24 december) ben ik een jaar zonder alcohol, en ik kan het iedereen aanraden. Het is zó prettig om zèlf weer de teugels in handen te hebben, te beslissen hoe mijn dag er uit ziet, en de volgende dag geen spijt te hebben of schuldgevoel. Ook ik heb het dag voor dag gedaan, daarna werden het weken, maanden...en nu dus een jaar. Een jaar waarin ik dankbaar terugkijk naar de steun die ik hier heb ondervonden op het forum. Ik wens jullie fijne feestdagen, en ik geef een stukje van de kracht door aan eenieder die het nodig heeft.
  2. Goedenavond mensen. Ik log even in voor een ode aan Woman: :present::present::present::present: :present::present::present::present: :present::present::present::present: als dank voor het Arreslee-pact. Het beste wat me in jaren is overkomen. Verder iedereen een fijne avond gewenst!
  3. alaine

    maandag de 18e

    Nou maak je me nieuwsgierig! Ik ben al sinds 3:30 op, problemen op 't werk. Maar nu wordt ik weer moe; ik kan hopelijk nog een uur slapen voor de kids wakker worden. Een frisse en fruitige dag gewenst!
  4. alaine

    maandag de 18e

    Goedemorgen Bor en Igor! Wat zijn jullie vroeg; wordt er gewerkt vandaag?
  5. He Wil, wat naar. Net nu jij zelf je leven zo goed op de rails aan het zetten bent. Sterkte man! En je laat het hoofd niet hangen he! Samen met ons op deze goede weg blijven. En als je eraan toe bent: uithuilen mag hier. Schouders genoeg!
  6. Het gaat goed met mij. Opleiding voltooid, nu midden in een verbouwing, en daarna hoop ik de sportschool weer eens van binnen te zien (het volgende project). Ik ga ook slapen; welterusten allemaal.
  7. Hoi Jane, alles goed met je? Ik lees nog steeds graag je reacties! Welterusten. Mooi Tobbertje, elke dag is er weer een bij. Alle kleine beetjes worden vanzelf een groot geheel.
  8. Mooie biografie van jou, Leeuw, bij Wie-is-wie. Knap dat je je na zo'n uitglijder direct het gevaar realiseert en hierin weer steun komt zoeken en uitdelen. Het inzicht is er; dat komt goed! Ik was vanmiddag laat bij een supermarkt waar ik bijna een jaar niet geweest was. Ik kwam er af en toe, en kocht dan twee flessen wijn, en ook maar wat eten (anders zag het er zo alcoholisch uit). Gek, al maanden praktisch geen trek, maar op dat moment (ik had tevens honger) kwam die oude herinnering weer boven, met die oude trek. Echt belachelijk. Gelukkig erg surrealistisch; ik moest er niet aan denken om daaraan toe te geven. En dan het risico dat ik de strijd opnieuw van voor af aan zou moeten gaan voeren? Maar ik ben me weer even bewust van de onverwachte triggers, die toch op de loer blijven liggen. Al een tijd geen last meer van gehad.
  9. Hoi Rapilos, gefeliciteerd met je open huis! Heb je alle dozen al uitgepakt? Een goede vriend heeft een jaar na de verhuizing alle onuitgepakte dozen weggegooid, zonder erin te kijken. Hij had het toch niet gemist, zei hij. Dat zou ik toch niet kunnen. Wel met die flessen wijn inmiddels al heb ik wel een gesloten voorraadje voor het bezoek. Vind dat dat ook wel een sterke daad is het in huis hebben maar er niet naar talen.
  10. alaine

    maandag 16-8

    Ook welterusten allen! (ik had vanavond laat na 't werk alleen tijd om terug te lezen; morgen beter hoop ik)
  11. Lieve Bol, mooi initiatief van je! Ik denk dat dit vooral een probleem van vrouwen is (ik zeg vooral; wil niemand te kort doen). Je wordt opgevoed met poppen, om vooral een perfecte moeder te worden. Daarnaast wordt je op school gestimuleerd om vooral er alles uit te halen, en moet je ook nog carriere maken. Het iedereen naar de zin willen maken is ook al zo'n vrouwen-trekje... Ik heb een paar jaar terug het boek gelezen: "De kunst om niet perfect te zijn". Dat is wel iets voor mij als perfectionist. Goed is goed genoeg, ik hoef niet altijd mijn best te doen. En ik mag dus ook best wel eens 'niets' doen, gewoon even tot mezelf komen. Al blijf ik het moeilijk vinden.
  12. Dit is het leukste draadje dat ik vandaag gelezen heb. Geweldig Hannah en Cath, xaja en veel alcohol over de hedera. Ik zit hier te bulken van het lachten.
  13. Ik ga mijn bedje maar eens opzoeken; het is een energievretende dag geweest. Vanochtend bij het overlijden geweest van een vrouw van mijn leeftijd; heel veel verdriet in haar jonge gezinnetje, triest. Morgen weer vroeg aan het werk, misschien ben ik er 's avonds weer even. Sweet dreams!
  14. Bol werkt bij de dierenambulance (DA), Tida.
  15. Dank voor je uitleg Vie, nu kan ik vanavond gerust slapen. Jij ook veel succes; ik hoop dat ik ook zo ver kom als jij. Dat vind ik wel jammer aan het 'vertrek' van de oudgedienden: jullie vormen het voorbeeld voor de jongere garde.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...