Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 521
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Geplaatst
Originally posted by: marjo

Maar die is marmite aan het halen
Wat je trouwens eeuwen kunt bewaren

Maar dat leest ie straks wel..quote>


Whaaaaha :D:D:D

Ik ga even tv kijken. Tot later misschien.
Geplaatst
Originally posted by: Pleuntje
Bol, niet weggaan, wil weten hoe ik een prive bericht kan versturen?
Groetjes Pleuntjequote>


Pleuntje, rechtboven het bericht van degene waaraan je een pb wilt sturen klik je op het plaatje naast het printertje. Dan verschijnt een scherm waarin je het bericht kunt typen en versturen.

En nu ben ik echt weg. Heintje groet u.
Geplaatst

Oké Pleun, je gaat naar een berichtje van iemand die je een P.b. wilt sturen. Dan zie je op een gegeven moment poppetjes staan rechts van dat berichtje. Als je met je pijltje zoekt zie je Struur een p.b. dat klik je aan en de rest wijst het vanzelf.

als je klaar bent met schrijven staat er onder dat bericht versturen. En klaar is Teun.

Zo nu echt weg.

Geplaatst

Ja Rapi!!

Nu met de hond loop ik hier dus ook steevast rond met wellington laarzen he!!

Griesmeel pap vind ik iets minder, te plat, net te weinig "bijt "toch.

Geplaatst

Trouwens die vitamine B waar je een tekort van kunt krijgen hoorde ik ook al van de hulpverlening hier. Maar dat zit toch ook veel in vlees? Ik eet geen vlees heb ik dan extra kans dat ik een tekort heb en is het raar om dat te laten testen?

Geplaatst

Thiamine (B1 dus) komt wijd verspreid voor in voedsel, maar meestal in kleine hoeveelheden. De meest geconcentreerde bron is gedroogde gist. Andere rijke bronnen zijn vlees (met name varken, maar ook lam en rund), gevogelte, hele granen, noten, peulvruchten en melk.

In de praktijk zijn met name hele granen (volkorenproducten) belangrijk voor de voorziening van dit vitamine. In granen is de thiamine vooral aanwezig in de zaadhuid die tijdens het productieproces van witmeel en het polijsten van bruine rijst tot witte rijst wordt verwijderd.

Ook aanwezig in Venkel, koolrabi, pastinaak, kervel en gedroogde witte bonen

Geplaatst

Ik weet het dus niet Onweer, vandaar mijn vraag. Ik heb me er nog nooit in verdiept waar ook vitamine B inzit. Noten zegt Marjo, die eet ik niet veel.

Ik ga straks als ik terug ben wel even googlen op die kans op tekorten, dan weet ik het ook natuurlijk. :-)

Geplaatst
Originally posted by: Vlaamsmeisje
Ik begin hier geloof ik een beetje in de war te raken met onze Jannen.

We hebben Jan 1000
Jan 53 ?
Jan 47?quote>


Soory VM, deze naam komt nou eenmal veel voor in ons land. Ik ben trouwens 58 (reken maar na), mocht je dat helpen om niet verder in de war te raken:)

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...