Spring naar bijdragen

Jan53

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door Jan53 geplaatst

  1. Jan53

    Zaterdag 15 Oktober

    Gisteren en vandaag is het minderen niet zo goed gelukt. Maar nu aan de koffie, ben ik morgen op tijd om met een scheef oog naar de GP van Zuid Korea te kijken!
  2. Jan53

    Hallo

    Hoi Cha, een fietsvakantie in Portugal, inderdaad: bij Porto in de buurt. Mooi land, mooie stad trouwens. Maar die grote bellen port hebben mij toen, zo'n 8 jaar geleden, ook langzaam over de streep getrokken, van een regelmatige drinker naar een probleemdrinker. Sinds 1 week probeer ik serieus te minderen, het vorige week aardig volgehouden, maar ik wou dat ik ik op jouw 1-2 glazen wijn zat. Als je dat gelukt is, op eigen kracht, vind je hier vast wel steun van anderen die helemaal stoppen. Tot zolang ben je alvast een voorbeeld voor mij!
  3. ik ben nu 58 en heb het drinken langzaam opgebouwd vanaf m'n 18e, dus ik lig wel voor op je akelei. toen ik van het voorjaar wat last van m'n buik had, heeft de dokter oa leverwaarden laten controleren. Ik was meer verbaasd dan opgelucht dat alles OK was. Na wat halfslachtige pogingen heb ik sinds zondag drastisch geminderd. Vandaag was het even wat meoilijker, blij te lezen dat ik niet de enige ben. Misschien wel omdat ik de hele week wel minder goed slaap. Maar vandaag slaan we ons er weer door heen. Die stofzuiger en die administratie, nog even en we pakken het lachend op!
  4. Originally posted by: AlbertRemmo Jan, thee helpt ook om te drinken (heel goed bedoeld)quote> Maar ik wil juist minder drinken!
  5. een ovenheerlijke tandoori pizza
  6. Ja, misschfien weet je dat ik sinds zaterdag flink geminderd heb (ca. 66 %), maar vandaag geen zin om te eten, verveeld. Dus nu toch maar aan het eten en dan koffie
  7. Carmen, bekijk het positief - zo heb je voorlopig geen trek in wat je niet wil drinken. Ik heb het vanavond een beetje moeilijk. Probeer maar te denken aan je vliegtuigje, misschien kunnen jullie dit weekend samen de frisse lucht opzoeken
  8. Originally posted by: Onweer Jan zoekt vrouw! quote> Hoe weet je dat? Serieus, zet de senseo net aan, als ik koffie drink heb ik niet zo'n trek meer in bier - slap spul. hier lezen helpt me deze eerste dagen wel te minderen
  9. Originally posted by: Vlaamsmeisje Ik begin hier geloof ik een beetje in de war te raken met onze Jannen. We hebben Jan 1000 Jan 53 ? Jan 47?quote> Soory VM, deze naam komt nou eenmal veel voor in ons land. Ik ben trouwens 58 (reken maar na), mocht je dat helpen om niet verder in de war te raken:)
  10. Onweer, ik zit nu al 3 dagen onder mijn langjarig minimum, ope 1/3 ongeveer. Hou jij ook vol vanavond?
  11. Originally posted by: middenc Goedemorgen allemaal. Vrijdag en zaterdag heb ik me aan een biertje gewaagd. (Dit had ik immers afgesproken met mezelf). Had gisteravond wel moeite om droog te blijven, maar het is gelukt! :-) Een fijne dag allemaal! P.S. Als het niet handig is om te melden dat ik twee dagen heb mogen drinken, dan hoor ik het graag. Schrijf ik voortaan alleen maar dat ik de dag ervoor volgens plan (of juist niet) heb geleefd. Het is niet de bedoeling om het voor anderen moeilijker te maken met mijn teksten, namelijk.quote> C, als beginnende minderaar gisteren minder gedronken dan ik mezelf toegestaan had. Dat we het naar ons eigen plan onder controle proberen te krijgen, lees ik juist wel graag. Nog niet zo goed geslapen, hopelijk gaat dat snel beter zonder teveel alcohol.
  12. Jan53

    Zondag 9 oktober 2011

    Originally posted by: Shahire Originally posted by: Jan53 Zoals ik al eerder had getypt: ik heb de afgelopen dagen hier veel gelezen, en het valt me op dat er veel nieuwe leden zijn de laatste weken. Is dat een goed teken of niet? quote> Welkom Jan53, Op je vraag is het een goed of slecht teken... ik denk dat je hieraan kunt zien hoeveel mensen met hun strijd tegen de alcohol worstelen dus mijn inziens eigenlijk een slecht teken en ik denk dat als we verder zouden kijken er eigenlijk nog veel en veel meer mensen zouden zijn aangemeld maar die stap hè...die knop omdraaien.... veel mensen denken of geen verslaving te hebben of het niet te kunnen, bang voor.......?? ik denk het afkicken van de verslaving.... Het is namelijk toch niet niks....als je bezig bent om ervan te komen Ik hoop dat jij je plan haalt wat je voor ogen hebt, succes! quote> Jij bent slim, Sha (als ik je al zo mag noemen). Dat was precies wat ik bedoelde. Vandaag mijn plan niet gehaald - minder gedronken dan ik mezelf toegelaten had . Maar ja resultaten van vandaag geven geen garantie voor de toekomst, de moeilijke tijden moeten nog komen. En oh ja, zal me binnenkort voorstellne!
  13. Jan53

    Hobby draadje

    "Je leeft in de buitenwereld en doet je ding en je leeft thuis in een andere wereld. De virtuele. Ik leef in een wereld in een wereld. Ik heb eigenlijk buiten mijn werk om alleen maar een virtuele wereld. En mijn hondje en mijn kat en mijn vogel en mijn buurvrouw die een schat is, ik mag haar auto lenen en dan kook ik voor haar, dat kan ze zelf niet meer. En toch is het geen verplichting, het is leuk omdat ze een leuk mens is. :-) En toch als ze vraagt of ik kom om een spelletje te doen verzin ik excuses zodat ik kan gamen en zuipen." Hoi Carmen, wat herken ik veel van wat je schrijft, hier en elders. Was voor mij een aansporing om ook proberen hier steun te vinden. Ik drink weliswaar dagelijks (heb nu eenmaal heel wat meer jaren ervaring dan jij), maar het is gewoon steeds meer geworden. In het ergste geval een literfles vrijdag na het werk opengeschroeft, en de volgende ochtend even een slokje voor het ontbijt totdat we om 4 uur 's middags allebei leeg omvielen. En verder me afsluiten, vaak niet eten, doelloos internetten en alle andere dingen verwaarlozen. Sinds gisteren probeer ik me echt een beetje in toom te houden, voel me al wat beter. Maar wat ik nog even wou vragen: je hondje en kat zijn dus wel echt? Met gamen is op zich niks mis - als je het maar uit elkaar houd Ik hoop dat we allebei langzaam vooruit gaan met wat steun van hier.
  14. Jan53

    Zondag 9 oktober 2011

    Zoals ik al eerder had getypt: ik heb de afgelopen dagen hier veel gelezen, en het valt me op dat er veel nieuwe leden zijn de laatste weken. Is dat een goed teken of niet? Of ik vaak op deze dagelijkse stortvloed aan zinnige, onzinnige en indrukwekkende posts zal bijdragen weet ik nog niet. In ieder geval voel ik me vandaag beter, slechts 3 bier en 3 wijn (glazen), de helft van mijn langjarig minimum van een halve fles whisky. Dat wil ik om te beginnen maar eens proberen vol te houden als maximum, ik moet minderen.
  15. Jan53

    Zondag 9 oktober 2011

    Leuk, net nieuw hier, schrijf ik m'n 1e bericht en verdwijnt het in de ether. Kijken of het nu wel lukt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...