Spring naar bijdragen

Recepten en Koken


Houtje

Aanbevolen berichten

Ja, toen hij het zei had ik er ook niet veel vedusie in, maar je proeft echt het verschil niet.

Alleen slagroom is ook heel puur en bijkomend voordeel is dat er geen rauwe eieren in hoeven....

Als ik gasten krijg , begin ik gewoon met 2 pakjes slagroom, is het niet genoeg dan klop ik gewoon wat bij, ook zo handig....

Je moet het wel lekker lang laten koelen en uit de vriezer is het ook erg lekker.....ijs dus....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Even naar boven halen met een supersnel soeprecept:

Giet een potje runderbouillon leeg in een pan en nog 3 potjes water, breng aan de kook, voeg een zakje soepgroente toe (diepvries zal ook wel kunnen)

en laat 5 à 10 min. koken. Je kunt het wat opleuken met worcestershire sauce, soya, peper of zo, maar hoeft niet.

Lekker voor als je niet lekker bent of zin hebt in iets hartigs of iets wat je niet wilt.

Het kan wat voedzamer worden gemaakt met vermicelli o.i.d.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Speciaal voor SBS en de vegetariërs, een makkelijk, gezond, goedkoop, snel en lekker in de winter soepgerecht.

Nodig:

2 preien

1 kleine of halve grote selderijknol (als er nog groen aanzit, kun je dit als laatste toevoegen)

1 kg aardappelen liefst vastkokend

3 eetl. olie naar keuze

1 eetl. kerrie

1 theel. peper

geraspte kaas die snel smelt

2 groentebouillon blokjes

1/2 eetl. maizena of bloem

 

Schil, was en snij de groente, prei in ringen, de rest in blokjes van ongeveer 1 cm.

Neem een grote pan met dikke bodem en zet die op met de olie, voeg de prei toe, roer en voeg de kerrie toe, dan de selderij en tot slot de aardappelblokjes. Niet te veel tegelijk anders koelt de boel  teveel af. Als het  gebakken is, water toevoegen tot alles net onder staat en de peper en blokjes.

20 min. laten koken. Bloem of maizena aanmaken met water en er dan wat heet vocht uit de pan bij roeren, anders schift het, en de soep ermee binden. Lekkerder is, het met (half) room of kookroom aanmaken en daarna nog wat meer room toevoegen.

Soep op bord/kom scheppen en bestrooien met kaas.

Kan brood bij, maar niet voor SBS

Gezond en lekker, probeer maar eens.

 

I.p.v. Selderijknol kun je ook winterwortels gebruiken.

bewerkt door lidia
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kwartiersoep (klaar in een kwartier)

 

Bak zachtjes wat gehakt rul in een pan met wat olie (alvast een deel van de knoflook toevoegen)

Zo gauw dit er goed uitziet doe je er water bij met 1 of 2 bouillonblokjes.

Voeg prei, tomaten, paprika, champignons en knoflook toe, breng naar kookpunt en laat nog 10 minuten

zachtjes opstaan. Voeg een blikje (2?) geconcentreerde tomatenpuree toe.

Op het laatst wat taughe toevoegen.

 

Makkelijk en lekker met een goede geraspte kaas erover.

 

Voor 4 pers. plusminus:  300 gr, rundergehakt, 1 grote rode paprika, 3 tenen knoflook, 2 preien, 6 tomaten en

1 bakje champignons en 800 cc bouillon, 2 handjes tauge.

 

(uit den losse pols)

bewerkt door smart
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor de vega's:

Kerrieschotel

Kook 1 eitje per persook

Fruit daarna

Ui

Knoflook

Sambal

Kerrie massala

Voeg toe

Blokjes gesneden aardappel (1 of 2 aardappels pp)

Sperziebonen

Zet alles net onder water met een groentenbouillonblokje

Er komt nog bij

1 Blik kikkererwten

Een flinke hand diepvriesdoperwten

Als alles gaar is de eitjes erbij en eten met rijst

bewerkt door Nadia
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag wordt het trouwens een ovenschotel

Ui

Prei

Restje sperziebonen

Wat broccoli of bloemkool of allebei

Een winterwortel

Diepvriesdoperwten

Pakje puree

Geraspte kaas

(Hamblokjes)

De grofgesneden groenten een beetje zacht bakken in wat boter of margarine, bouillonblokje erboven verkruimelen.

Ik verdeel het groentenmengsel over 2 ovenschalen. De ene krijgt nog wat hamblokjes, de andere niet. Die krijgt wat geraspte kaas door de puree die er nog overheen gaat.

Nog even in de oven, zodat de puree een beetje kleur krijgt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...