Spring naar bijdragen

Vrijdag de 26 ste april van het jaar 2013


Jen

Aanbevolen berichten

Zoals ik het lees is Wim bezig om zijn vaardigheden te vergroten, wat hem veel inspanning kost.

Heeft hij zijn trekmomenten overwonnen deze week, heeft hij vanavond ook nog acties op de planning staan en sluit hij af met lekker lezen in zijn boek.

En is hij blij met het feit dat hij dit allemaal aan gaat.

Goed bezig Wim! :present::present::present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 119
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Nee, ben geen "AA-ganger" en dat komt omdat ik persoonlijk moeite heb met het hele "stappen-gebeuren" dat men als rode draad gebruikt tijdens de bijeenkomsten.

Ik ben sinds enkele maanden een trouwe bezoeker van een "intact" bijeenkomst, een groep lotgenoten die samen de week door neemt, tips en adviezen aan elkaar geeft, en steunend aanwezig is voor een ieder die er is, het heeft een sterk huiskamer-gezelligheid karakter en daar vaar ik wel bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Aggie: vorige keer zei je dat je niet teveel over je zoon hier wilde schrijven. Ik antwoordde toen dat ik oprecht geïnteresseerd ben en dat het ook altijd per pb mag. Ik weet niet of je dat toen gelezen had, vandaar dat ik het maar even herhaal.

Lytse.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lytse, goede avond, Koninginnendag of welke titel het ook mag hebben dit jaar is geen trigger mits, en dat is voor mij wel belangrijk, er bij mij geen sprake is van spanning, onrust, vaalangst,.......

Het zien drinken van mensen, het aanwezig zijn in sportkantines, horeca gelegenheden, tentfeesten e.d. is eigenlijk nooit "trigger-werkend" geweest. Ik was meer de stikume thuis drinker die op zijn eigen bank, kijkend naar nietszeggende tv programma's bezig was de ellende te verdoven. Ik heb zelden buitenshuis gedronken.

en inderdaad morgen bijkomen, en zondag als scheidsrechter een voetbalwedstijd begeleiden.

Wim.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor mij geldt dat ook niet Wim, maar ik hoor van anderen dat bijv. mensen op terrasjes e.d. aanstekelijk werken. Ik vrees trouwens dat het niet zo warm zal worden dat iedereen op terrasjes kán zitten.

Fluit je al lang wedstrijden?

Lytse.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo ook even weer bijgelezen. Nou even, het koste me nogal wat tijd, ook omdat ik heel veel herken in de verhalen.

Bijv. Het deel over alcohol en eten. Ik deed beide. Alcohol heeft nooit de leegte die ik vooral 's avonds voelde kunnen vullen. Ik moest daar altijd bij eten. Ben daardoor ook de afgelopen 2 jaar zo'n 15 kg aangekomen. Ik ben wel op dieet geweest tussendoor, viel wel af, maar de kilo's kwamen er daarna zo weer bij.

Ik moet nu heel erg oppassen dat ik het eten niet als vervangingsmiddel ga gebruiken.

Het is heel erg zoeken. En ook dit stuk ben ik gaan aanpakken. Ik probeer het wel op een manier te doen dat het leven geen strafkamp wordt. Een balans vinden.

Ook het deel over discipline laat me niet los. Discipline had voor mij altijd een hele negatieve klank. Nu zie ik het ook als iets wat ik nodig heb, een hulpmiddel om mijn doel te bereiken. Dan klinkt het voor mij een stuk positiever.

In de afgelopen jaren heb ik veel therapie gehad, vooral gericht op het verleden. Maar nooit is er gekeken naar mijn alcoholverslaving. Ik heb het wel genoemd, voorzichtig, maar toch.

Regelmatig heb ik therapiesessies gedaan met een kater van jewelste. Als ik terugkijk heb ik daar dus niet alles uitgehaald en zijn er restjes blijven hangen. Een stukje rouwverwerking, mijn problematische jeugd, mijn huwelijk met een man die alcoholverslaafd was. Het komt zo langzaam weer allemaal weer naar boven, die gevoelens die ik in die therapie onderdrukt heb met de drank. Als dat er nog uit wil, dan moet dan maar. Het zal me alleen maar helpen om van mijn verslavingen af te komen en om mijn leven anders in te gaan richten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb wel met mensen gesproken die heel erg veel moeite hebben met een supermarkt, en dat lijkt mij behoorlijk lastig, en ja, terrasjes in combi met zeer aangenaam weer werken natuurlijk ook aanstekelijk. Op een eventuele frisse dag kun je goed tegemoed treden mits je genoeg warme kleding aan hebt. Ik heb wel iets met kou, mag graag schaatsen als dat mogelijk is. Fluiten? ja dat doe ik al een jaar of 20 denk ik, ik heb jarenlang elftallen getraind en begeleid op wedstrijd dagen, het fluiten deed ik erbij. Tijd om een elftal onder mijn hoede te nemen heb ik niet, want daar ben ik dan toch zo'n 10 to 12 uren per week mee bezig en fluiten vraagt qua tijd maar een fractie. Ben ik toch in beweging en ben ik bezig met een activiteit waar ik plezier en waardering uit haal.....

Wim.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Kastanje: goed zoals je ermee bezig gaat. Ze vergelijken het met het pellen van een ui. Misschien kon je het vroeger nog niet helemaal aan en straks, nuchter, wel. Neem het maar zoals het komt.

@ Wim: leuk hoor dat je er al zo lang actief mee bezig bent. Je bent lekker bezig en buiten!

Ik danste en volksdanste vroeger veel, maar moest dat opgeven vanwege mijn knieën. Nu nordic walk ik, tegenwoordig helaas in mijn eentje.

Als je een hond hebt ben je ook lekker buiten. Toen onze hond dood ging en we geen andere meer konden nemen, wilde ik toch niet met die andere hondenmensen lopen, want dan miste ik de mijne zo erg. Nu met die stokken ben ik weer zinnig bezig.

@ Marika: met Chrisje had ik contact over vlierbloesem e.d. Toch moeten we er rekening mee houden dat het voor anderen slecht werkt. We willen ze toch niet extra in verleiding brengen?

Lytse.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat drie maanden verhaal is een beetje een eigen leven gaan leiden denk ik. Een keuze na drie maanden is onzin. Een keuze heb je immers altijd?

Aan mensen met "minder-illusies" wordt wel eens geadviseerd: stop eerst maar eens drie maanden en bekijk het dan nog eens.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kom hier zomaar even binnen vallen. De discussies vanavond gaan mijn pet te boven.

Niet dat ik ze niet kan volgen maar in mijn belevingswereld snap ik er niets van.

Om te beginnen ben ik negen jaar van het roken af geweest. Ik heb altijd geweten dat ik er nooit meer een kon opsteken om weer in de oude gewoonte te hervallen.

En zo is het gebeurd, ach op een bruiloft het doet me niets ik kan er wel eentje roken.

Dat ging dus niet goed en ik rook nog steeds.

Met alcohol ben ik veel vaker op mijn kont gevallen. Eerder vandaag zei ik 50 keer maar ik denk eerder wel 100 keer. IK KAN NIET MEER DRINKEN OMDAT IK DAN NIET MEER KAN STOPPEN!

Ja in het begin heb ik het nog wel in de hand maar uiteindelijk beland ik iedere keer weer op de detox afdeling.

Wat is het toch dat sommige mensen die veel gerookt of gedronken hebben het wel gedoseerd kunnen doen.

Ik ken echt veel mensen die echt zwaar verslaafd waren aan het roken of drinken maar het nu bij een bepaalde gelegenheid kunnen houden en dat al jaren lang.

Ik weet dat het voor mij alles of niets is. Maar waarom bij mij op deze manier en niet af en toe?

Niet dat ik weer wil drinken. Die periode is voor mij voorbij. Ik verlang niet eens meer naar de roes. Het geeft mij meer rust om helemaal niet meer te drinken.

Toch blijft de vraag hoe kan het dat sommige mensen dat wel kunnen.

Daarbij wil ik opmerken dat alcoholisme totaal niet in mijn familie voorkomt of een of andere verslaving.

Het blijft mij verwonderen en een ieder die ik daarop om een antwoord vraag die niet kan beantwoorden.

Geen verslavingsarts of psychiater of psycholoog.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aicha, mensen zitten genetisch nu eenmaal verschillend in elkaar. Daarin zal zeker een bepaalde verklaring liggen.

Persoonlijk geloof ik het niet zo. Zware drinkers of rokers die opeens maar heeeel af en toe.... waarom zouden ze dan?

Ik ken ze in elk geval niet. Hooguit mensen die het beweren, maar dat is iets anders.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...