Spring naar bijdragen

nog 1 fles, dan refusal


Lachebekje

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal en pindarotsje en Monika, ik gebruik ook nalterexon tegen de trek, maar daar merk ik niets van. DAt moet ik bespreken deze week met de verslavingsarts. Vind jullie wel hard en weet niet goed wat te zeggen. Ik heb alleen meer hulp nodig om er echt mee te stoppen dan die 5 dagen crisisoopname en het verder thuis uitzoeken. Verder ben ik inderdaad behoorlijk depressief, dat ben ik al jaren. Dat hoort bij het hebben van DIS en dat is mijn valkuil. Ik heb hulp nodig om mijn trauma's van vroeger te verwerken, maar ben afhankelijk van de hulpverlening op dat gebied. Daaar het het een complex ziektebeeld is, kan ik niet zomaar ergens terecht en daar is mijn psychiater mee bezig. Tot die tijd moet ik het uitzingen met de hulp die ik heb. Ik ben nu gewoon ingestort, kom nergens, doe niets in huis, kan er met moeite voor mijn kinderen zijn. Mijn moederschap is mijn houvast en daar richt ik me dan ook op.

Doe op mijn manier ontzettend mijn best hoor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 92
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Goed Lachebekje, dat je PR en mij 'hard' vind. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Alcoholisme is een kwestie van leven of dood, besef je dat wel? Een halfzachte aanpak werkt niet. Ik was blij dat ex-alcoholisten mij hard aanpakten, oftewel : doorprikten. Omdat ik alles, maar dan ook alles, aan wilde pakken om eruit te komen.

Wat betreft je psychische problemen: daar kun je nooit aan werken zolang je drinkt. Laat eerst de drank staan, dan verdwijnen een aantal drankgerelateerde verschijnselen zoals depressie. Wat er dan overblijft aan problemen, kun je doelgericht aan gaan pakken.

En wat je moederschap betreft: je zult je kids geen groter plezier doen dan stoppen met drinken. Een drinkende moeder is geen moeder, verslaving gaat immers vóór alles, ook vóór je kinderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi lachebekje, hoop dat het een beetje met je gaat. Neem je tijd! Mensen weten het altijd beter.. Maar niemand voelt wat jij mee maakt. Iedereen heeft zijn of haar aannames en waarheden. Er is goede hulp gecomineerd voor jou problemen. Iets wat ik je eerder berichte.. Voel je niet aangevallen.. Door reacties hierboven.. Onwetendheid komt veel voor helaas. Sterkte en liefs je komt er wel! Niet te veel voor anderen denken.. Blijf bij jezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind ook wel dat we een beetje l*llig doen tegen Lachebekje, als je dat zo terugleest. Het is allemaal niet erg steunend. En misschien doen we het alleen wel om ons eigen punt te maken.

Ik denk dat het ermee te maken heeft dat we iets van vroeger herkennen in haar situatie en geirriteerd zijn dat we daar blijkbaar geen invloed op hebben.

We proberen maar wat hoor Lachebkje. We willen je niet wegjagen ofzo. Je bent welkom hier, whatever your mindset. Blijf posten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi hoi,

Bij mij werk (werkte) het juist zo averechts altijd maar commentaar op wat ik niet goed zou doen..Beter het positieve benaderen. Dat werkt langer door. Maar begrijp jou ook hoor Monika ;)

Gaat heel goed met me..hou het droog.(nu al drie weken).de baclofen is in geslagen hihi

Ben alleen steeds super vroeg wakker.

Sterkte allemaal.

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal ,moeilijk om hier te blijven na al die "preken". Ik ben zo hard bezig om de juiste hulp te krijegen die ik nodig heb. De dubbele diagnose is al geraadpleegd en weet te weinig van Dis om me advies te geven. Bij de brijder kan ik vanaf deze week 2 keer per week terecht tot de opname een feit is. Ik wacht op bericht van een gespecialiseerde poli op het gebied van DIS voor een eenmalig consult hoe nu verder.

Verder hebben jullie er geen weet van hoe het is om te leven met de onverwerkte trauma's van vroeger, waardoor die persoonlijkheden zijn ontstaan, om te gaan. Zij zijn nu degene die me de afgrond in helpen. Daar heb ik speciale hulp bij nodig waar ik al een aantal weken op wacht. Het altijd last hebben van geheugenverlies, ergens te staan, zonder te weten hoe er te zijn gekomen, nachtmerries, enorme herbelevingen overdag, waardoor het lijkt alsof ik het weer opnieuw beleef en dus heel erg angstig ben. Verder ziijn mijn stemmen mij erg tot last, ze vinden het maar niets dat ik hulp zoek en saboteren de boel. mHet is daarom erg lastig me te concentreren en ik misschien enkele vragen van anderen over het hoofd zie. Sorry daarvoor. Ik doe mijn best!

Ik dacht ik drink wat dan gaan de scherpe randjes eraf. Niet dus en nu een dubbel probleem.

Ik ga eerst mijn alcoholprobleem aanpakken met de 10 daagse opname en hulp erna en hoop dan meer te weten over de psychiatrische kant.

Neem me niet kwalijk dat ik niet persoonlijk of genoeg heb gevraagd hoe jullie zijn gestopt, maar daar heb echt wel naar grzocht op het forum bij anderen. Dat maakt mijn motivatie er niet minder door, zit er nu gewoon doorheen, mag dat?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal, ik heb besloten om vandaag te stoppen met drinken! Ik ga de refusal zodanig met met man innemen dat er geen ontkomen meer aan is. Verder geen anti trekmiddelen. Kan altijd de brijder bellen in moeilijke momenten en volgende week gaan we verder met de intake. Ik ben heel blij hoe ze er vandaag weer voor me geweest zijn en ik de knoop daardoor durfde door te hakken. Hier door is een 10 daagse opname als het goed gaat ook van de baan, want dat zag ik helemaal niet zitten.

Ik zie er erg tegenop en schrijf dit ook al huilend, ik hoop niet dat jullie me gek vinden , maar wat zal ik die duffe, nevelige momenten missen en zie ik ertegen op om alle emoties te voelen. En gezien mijn prive situatie is dit niet een makkelijk moment om te stoppen,maar dat is volgende week ook niet.

Ik hoop dat ik genoeg kracht heb, voel me niet zo sterk, maar dat gaan we wel zien.

LIefs Lachebekje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je voelt je dan misschien niet zo sterk, maar je hebt onvermoede krachten in je. Je hebt al het sterke besluit genomen om vandaag te stoppen met drinken. Nog meer sterkte toon je door het in elk geval vandaag óók nog echt niet te doen, en elke dag die je zonder drinken doorkomt zal je sterker maken.. je zal het merken.:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lachebekje,

Wat ontzettend goed van je zeg! Je vindt de kracht in kleine dingen..Als je het even moeilijk hept helpt bij mij altijd even naar buiten te gaan.Een blokje om doet wonderen om weer tot jezelf te komen.

Dit is de juiste dag om te stoppen..elke dag is er een..elk uur, elke minuut.

Heel veel sterkte!!!!

Groetjes :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lachebekje

je bent hier niet weggelopen

toen het je niet makkelijk werd gemaakt

geen enkele reden dus

om van jezelf weg te lopen

als het soms moeilijk wordt.

We hebben allemaal gezeten op dit punt

waar jij nu zit.

Angst om iets te missen

wat je eigenlijk kapot maakt

en niet jou alleen, maar ook je omgeving.

Houd vol meis

en je gaat je naam waarmaken,

verdienen doe je m al.:present::musicnote::present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Lachebekje,

een gedenkwaardig moment voor je die 27e september 2013.

Je angsten en onzekerheden heb je met ons gedeeld.

Een dergelijke kwetsbare opstelling getuigt van lef en kracht, 2 eigenschappen die je

nu heel goed van pas gaan komen.

Je kreeg vele tips, adviezen zelfs preken van ons.......maar een Afrikaans gezegde luidt:

Je kan een paard wel leiden naar de bron, maar het zal zelf moeten drinken.

M.a.w. wat we ook tegen je zeggen uiteindelijk zal jij het moeten doen. Om de cirkel te

doorbreken zal je in beweging dienen te komen. En zie wat gebeurt vandaag.....je hebt de 1e stap voorwaarts gezet. een stap in de richting van de rust waarnaar je zo verlangt.

Nou hou vol meid, op naar de 2e stap, en dan de 3e stap. De beweging is ingezet. Proficiat.

Warme groet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi lachebekje

Die kracht zit in je...en die heb jij ook :present:

Elke dag dat je niet gedronken hebt word je sterker...ook al voelt dit niet zo

Jij moet niet stoppen...jij wilt stoppen

Dat is een groot verschil

Vooral in het begin afleiding zoeken en zorgen dat je niet alleen bent als je het moeilijk hebt

Tis een kwestie van dom uitzitten deze tijd

Je kan het ...je bent het waard!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lachebekje,

Met je mee gaan zitten huilen en mee roepen dat het zo moeilijk is, dat het zo lastig vol te houden is en dat je moet volhouden omdat je het een ander beloofd hebt, daar help ik je niet mee.

Daarom beste meid, onder het motto zachte heelmeesters maken stinkende wonden wil ik je een spiegel voorhouden en ja spiegelen kan pijn doen weet ik uit ervaring.

Door te zeggen wat je schrijft in je mail, maak je het jezelf heel erg moeilijk zoniet onmogelijk om te stoppen. Je plaatst jezelf zo in een slachtoffer rol en vanuit een dergelijke rol praat en redeneer je jezelf rechtstreeks naar de drank.

Die slachtofferrol moet je loslaten en probeer zelf medelijden om te buigen in zelfvertrouwen.

Van een lijder wordt je dan een leider en wel van je eigen leven, dit door te stoppen met drinken.

Een ander hoef je niets te beloven, immers het is je eigen gezondheid en je eigen leven dat je op het spel zet door wel te drinken. Dus beloof een ander dan ook niks, maar beloof t jezelf.

Beloof t jezelf omdat je vindt dat je een drankprobleem hebt en beloof t jezelf omdat je hier iets aan wilt doen. Juist, stoppen met drinken.

Door ipv van de slachtofferol deze zelfleidende rol aan te nemen MOET je ineens niets meer.

En omdat iets niet moet maar omdat jij t wilt is het ineens een stuk gemakkelijker zal je ervaren. En niemand zal zeggen dat het makkelijk gaat. Om de kans van slagen groter te maken hou het klein en overzichtelijk. Doe het per 24 uur zoals je hier zo vaak leest. Misschien heb je gisteren nog gedronken, wie weet drink je morgen ook wel wat. maar vandaag.........de komende 24 uur. neem jij je voor om niets te drinken. Vandaag is alles wat je nu hebt, vandaag leef je en iedereen en dus ook jij kan het volhouden om 24 uur NIET te drinken.

Wat de aanleiding of verleiding ook mag zijn je bent bereidt om het uiterste van jezelf te vergen door vandaag geen glas aan te raken.

En dit mijn beste meid zal je morgen zo vervullen van trots, eigenwaarde en zelfvertrouwen, dat je jezelf voorneemt om dit de volgende 24 uur nog eens te herhalen. En dan kom je bij je eigen inwendige kracht waarvan je zei dat die weg was. Die was niet weg, je had hem alleen nog niet aangeboord. Nu openbaart die kracht zich, nu ga je jezelf ontdekken.

Mijn advies is ga het eens proberen op deze manier. En wat let je.......als na een tijdje niet drinken dit leven je niet bevalt dan kan je er toch voor kiezen om gewoon weer te gaan drinken. Drinken is een persoonlijke keuze, niet drinken ook. aan jou dus de keuze.

De alles omvattende motivatie om te kiezen om wel te stoppen is: Je bent t gewoon waard, dus voor minder doe je t niet.

Misschien niet helemaal wat je wilde horen, maar t komt en uit mijn hart en vanuit persoonlijke ervaring. Veel sterkte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het lijkt me heerlijk om mijn eigen kracht te ontdekken! Bedankt voor jullie berichtjes.

Dit is nu mijn derde dag dat ik niet drink en ben flink ziek, diaree, overgeven, misselijk, zweten, trillen, het koud en warm hebben en ik heb het gevoel alsof er in mijn trui allemaal mieren lopen. Ik voel me angstig en ben wat in paniek aan het raken. Heb de brijder gebeld voor hulp, maar daar is geen arts aanwezig. Volgens hun was ik mogelijk in een delier? Ik moest de ggz maar bellen en overleggen met mijn psychiater. Die heeft pas aan het eind van de middag tijd. Dus dan maar de huisarts gebeld en die belt zo hopelijk terug. Het is erg moeilijk om me te concentreren en ga nu maar naar bed.

Wat slecht geregeld, groetjes Lachebekje.

ps. In overleg met de huisarts toch waarschijnlijk een delier en ik krijg nu in een afbouwschema librium voorgeschreven. Mijn zoon is zo lief om het te halen bij de apotheek. Ik zie wel hoe het verder gaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kanjer,

Je hebt je er in vast gebeten en niet los gelaten.

Je bent in je kracht gekomen.

Je bent doodziek en meld je bij de huisarts en krijgt librium, maar je hebt niet opgegeven.

Je bent in je krachten gekomen.

Nou lachebekje (als een boer met kiespijn) je ziet het.........je kracht is niet weg zoals je zei.

In tegendeel je maakt nu optimaal gebruik van je eigen kracht.

De ziekte verschijnselen zijn uitermate vervelend en vermoeiend maar besef dat dit de ontwenningsverschijnselen zijn en er absoluut bij horen. Net als de jeuk bij een been in het gips.

Als ik terug kijk naar mezelf.......wat was ik ziek, hondsberoerd, ik zat werkelijk te stuiteren in mijn stoel. Je lichaam is net als je geest ook de strijd aangegaan. De ontwenningsverschijnselen zijn de 1e drie dagen het ergst en gemiddeld zo na 5 dagen voorbij. Librium is heel goed om als ondersteuning te gebruiken. Niet te lang anders heb je weer een ander probleem.

Je lichaam ondersteunen met vitamine B2, B6, B12 is ook heel goed.

Je zal er nu niet op zijn best uitzien (haha) maar kijk voor het slapen gaan jezelf eens recht aan in de spiegel........zie en geniet van je eigen nuchtere blik.

Geef jezelf een knipoog, noem jezelf een kanjer, besef dat je de 1e drie en zwaarste 3 dagen hebt overwonnen door nuchter te zijn. Zeg tegen jezelf.........morgen weer zon dag en ga vervolgens hARTSTIKKE trots naar bed.

Daar haal je dan weer de kracht voor morgen uit. Je eigen eerste nuchtere aanblik en je trots.

Niemand heeft je gezegd dat het makkelijk zou zijn, maar je kan het want je wilt het.

Ik wens je alle sterkte van de wereld.

NB: Wat heel belangrijk is de komende dagen dat je afleiding zoekt en bezig bent. ga zeker niet zitten piekeren en zielig zitten te zijn.

Zelf was ik van smorgens vroeg tot savond laat bezig. Liet bijv. de vaat staan om savonds om 11 uur nog iets te doen te hebben.

Hoe meer afleiding de komende dagen des te beter is mijn ervaring.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De librium helpt goed, ben er alleenn zo moe van. Het afbouwschema vind ik veel te lang duren. Ben veel te bang dat ik daar weer teveel aan gewend raak. Heb vandaag de hele dag in bed te gelegen, voelde me hondsberoerd. Heb vanmiddag eindelijk de intake van de brijder afgemaakt en krijg volgende week de uitslag. Hij gaf al wel aan dat het zeer complez is in combinatie met het hebben van DIS en de depressie.

Om me ergens toe aan te zetten om afleiding te vinden is al geruime tijd een groot probleem. Ik zie tegen alles op, ook mezelf verzorgen in de ruimste zin van het woord. Ik heb me voorgenomen om morgen een was te draaien en op te vouwen. Verder komt er weinig uit mijn handen. Die depressie is killing, mis de leuke dingen uit het leven en te genieten van het feit dat ik nu al 4 dagen niet meer heb gedronken.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, liefs Lachebekje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lachebekkie doe is een beetje rustigaan zeg. Wat verwacht je nu. Je drinkt even paar dagen niet en verwacht nu al resultaat. Kom eerst weer eens even een beetje bij. Rust is goed en die moeheid komt er nu uit zeker nu je librium slikt.

Ik neem aan dat dat afbouwschema is ontworpen door iemand die daar verstand van heeft, dus heb daar ook wat vertrouwen in. Verwacht niet dat je nu gelijk kan rond huppelen en je toppie voelt, dat is niet zo. We hebben dat hier bijna allemaal mee gemaakt. Door het drinken word je depri en als je stopt is dat zo nog maar niet over, dan begint het harde werken aan jezelf pas incl. je depressie.

En bijna iedere alci. zit complex in elkaar je bent niet de enigste ;)

Je bent geen slachtoffer van je leven, je kan er zelf een hele hoop aan doen. Pak jezelf bij je lurven (die zitten tussen je kladden en je vodden) en ga aan het werk met en aan jezelf.:) Klagen heeft nut, blijven hangen in geklaag voed jouw depressie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Denk dat geen 1 verslaafde zich na 4 dagen zonder drank zich happy voelt

Ik zelf {heb net nog in mijn 100 dagen droog schriftje gekeken}was alleen maar aan het uren tellen zonder drank

Na 72 uur ben ik in dagen gaan tellen

Stoppen met alcohol is in het begin echt overleven zonder alcohol en eigenlijk niks anders

Overleven zeg ik...want dat is al moeilijk zat

Librium heeft mij doen inzien dat ik kon overleven zonder drank...das al heel wat

Heb 9 maand aan de librium gezeten toen wist ik het zeker ik kan zonder drank en librium :)

Dus verwacht niet te veel in het begin met stoppen en pak alles rustig op...neem vooral in het begin de tijd

We hebben ons zelf jaren lang afgemat met drank...nu zonder heeft lichaam en geest ook de tijd nodig om dit alles te verwerken

Succes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...