Spring naar bijdragen

PiSta

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    33
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

PiSta's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. PiSta

    SLAAP_PROBLEEM?

    Hallo mede forum lid, Met een zekere regelmaat lees ik dat mensen kampen met slaapproblemen. Ik weet uit ervaring wat het is en snap het boerengezegde: Slaap tekort breekt het sterkste paard op. Ik trof op internet deze navolgende CD aan. Noch de CD, noch de muzikant(en) ken ik. Even googelen en wie weet misschien heeft er iemand baat bij. Beste groet. Muziek die helpt bij slaapproblemen Sleep Easy Voel jij je overdag lusteloos, slaperig en slecht geconcentreerd omdat je 's avonds moeilijk in slaap valt? Dan brengt de CD Sleep Easy van Paul Lawler uitkomst. De trage composities en natuurgeluiden voeren je naar zo'n diepe staat van ontspanning dat de slaap vanzelf volgt.
  2. PiSta

    Piep

    Dag Browneyes, Je vroeg of je ervaring herkenbaar is. Nou en of, meer dan me lief is. Eigenlijk schoot ik in de lach over hoe jij omschreef: kater pfffffffffff en au mijn hoofd. Ik zie je al zitten. Maar zo erg is het allemaal niet. Integendeel lijkt me. Wat is er gebeurd? Je hebt een terugval gehad. Niet leuk, maar bekijk het eens van de andere kant. Wat heeft t je gebracht. Nou in jouw geval heeeeeeel veel. namelijk het juiste inzicht. De absolute wil om te stoppen + het juiste inzicht brengen je namelijk heel ver. Je hebt door de terug val je les gehad. Wat nog beter is je hebt de les begrepen. Iets beters had je niet kunnen overkomen. Door te zeggen.......ik ga er weer voor, ik had de terugval nodig, drank en ik passen niet bij elkaar, toon je aan het begrepen te hebben en er klaar voor te zijn. Je geeft aan ervoor te gaan. Moet lukken toch. hahaha en die hoofdpijn, die is morgen ge woon over joh.
  3. Ik probeer nog eens om me toe te voegen aan het dagpact voor de volgende 24 uur. Ik hoop dat ik door onwetendheid deze maal geen mensen verwijder. Originally posted by: acer DAGPACT Agnieta Albert Lytse snoepie miranda Nadia Ietjefietje Acer Tine Pista,............allemaal een fijne dag gewenst. T.a.v. Agnieta, Wat fijn en wat verstandig dat je er nu voor kiest om de strijd los te laten. Geen strijd leidt tot rust en bezinning. Strijd, ongeacht of je wint of verliest, leidt tot onrust en stress en dat beste Agnieta zorgt dat de zucht naar drank de kop op steekt. Dus in die zin verlies je altijd. Zoals in het taoisme wordt gezegd: Zie je leven als de rivier die stroomt tussen de oevers van verdriet aan de ene kant en van geluk aan de andere kant. Klamp je niet vast aan 1 van die oevers, maar laat je gaan. Vecht niet tegen de stroom maar laat je meedrijven. Laat komen wat komt en laat gaan wat gaat. Het begrijpen en toepassen van het K.M.W.- gebed van AA kan daarbij heel ondersteunend werken. Ik heb geprobeerd met je mee te denken. Dag.
  4. Hoi Kanjer, Je hebt je er in vast gebeten en niet los gelaten. Je bent in je kracht gekomen. Je bent doodziek en meld je bij de huisarts en krijgt librium, maar je hebt niet opgegeven. Je bent in je krachten gekomen. Nou lachebekje (als een boer met kiespijn) je ziet het.........je kracht is niet weg zoals je zei. In tegendeel je maakt nu optimaal gebruik van je eigen kracht. De ziekte verschijnselen zijn uitermate vervelend en vermoeiend maar besef dat dit de ontwenningsverschijnselen zijn en er absoluut bij horen. Net als de jeuk bij een been in het gips. Als ik terug kijk naar mezelf.......wat was ik ziek, hondsberoerd, ik zat werkelijk te stuiteren in mijn stoel. Je lichaam is net als je geest ook de strijd aangegaan. De ontwenningsverschijnselen zijn de 1e drie dagen het ergst en gemiddeld zo na 5 dagen voorbij. Librium is heel goed om als ondersteuning te gebruiken. Niet te lang anders heb je weer een ander probleem. Je lichaam ondersteunen met vitamine B2, B6, B12 is ook heel goed. Je zal er nu niet op zijn best uitzien (haha) maar kijk voor het slapen gaan jezelf eens recht aan in de spiegel........zie en geniet van je eigen nuchtere blik. Geef jezelf een knipoog, noem jezelf een kanjer, besef dat je de 1e drie en zwaarste 3 dagen hebt overwonnen door nuchter te zijn. Zeg tegen jezelf.........morgen weer zon dag en ga vervolgens hARTSTIKKE trots naar bed. Daar haal je dan weer de kracht voor morgen uit. Je eigen eerste nuchtere aanblik en je trots. Niemand heeft je gezegd dat het makkelijk zou zijn, maar je kan het want je wilt het. Ik wens je alle sterkte van de wereld. NB: Wat heel belangrijk is de komende dagen dat je afleiding zoekt en bezig bent. ga zeker niet zitten piekeren en zielig zitten te zijn. Zelf was ik van smorgens vroeg tot savond laat bezig. Liet bijv. de vaat staan om savonds om 11 uur nog iets te doen te hebben. Hoe meer afleiding de komende dagen des te beter is mijn ervaring.
  5. Graag doe ik weer mee de komende 24 uur. Originally posted by: Agnieta Goedemorgen, DAGPACT Albert Lytse Nadia Agnieta Acer Miranda Kunsie PiSta Fijne dag allemaal.
  6. Hallo lachebekje, Met je mee gaan zitten huilen en mee roepen dat het zo moeilijk is, dat het zo lastig vol te houden is en dat je moet volhouden omdat je het een ander beloofd hebt, daar help ik je niet mee. Daarom beste meid, onder het motto zachte heelmeesters maken stinkende wonden wil ik je een spiegel voorhouden en ja spiegelen kan pijn doen weet ik uit ervaring. Door te zeggen wat je schrijft in je mail, maak je het jezelf heel erg moeilijk zoniet onmogelijk om te stoppen. Je plaatst jezelf zo in een slachtoffer rol en vanuit een dergelijke rol praat en redeneer je jezelf rechtstreeks naar de drank. Die slachtofferrol moet je loslaten en probeer zelf medelijden om te buigen in zelfvertrouwen. Van een lijder wordt je dan een leider en wel van je eigen leven, dit door te stoppen met drinken. Een ander hoef je niets te beloven, immers het is je eigen gezondheid en je eigen leven dat je op het spel zet door wel te drinken. Dus beloof een ander dan ook niks, maar beloof t jezelf. Beloof t jezelf omdat je vindt dat je een drankprobleem hebt en beloof t jezelf omdat je hier iets aan wilt doen. Juist, stoppen met drinken. Door ipv van de slachtofferol deze zelfleidende rol aan te nemen MOET je ineens niets meer. En omdat iets niet moet maar omdat jij t wilt is het ineens een stuk gemakkelijker zal je ervaren. En niemand zal zeggen dat het makkelijk gaat. Om de kans van slagen groter te maken hou het klein en overzichtelijk. Doe het per 24 uur zoals je hier zo vaak leest. Misschien heb je gisteren nog gedronken, wie weet drink je morgen ook wel wat. maar vandaag.........de komende 24 uur. neem jij je voor om niets te drinken. Vandaag is alles wat je nu hebt, vandaag leef je en iedereen en dus ook jij kan het volhouden om 24 uur NIET te drinken. Wat de aanleiding of verleiding ook mag zijn je bent bereidt om het uiterste van jezelf te vergen door vandaag geen glas aan te raken. En dit mijn beste meid zal je morgen zo vervullen van trots, eigenwaarde en zelfvertrouwen, dat je jezelf voorneemt om dit de volgende 24 uur nog eens te herhalen. En dan kom je bij je eigen inwendige kracht waarvan je zei dat die weg was. Die was niet weg, je had hem alleen nog niet aangeboord. Nu openbaart die kracht zich, nu ga je jezelf ontdekken. Mijn advies is ga het eens proberen op deze manier. En wat let je.......als na een tijdje niet drinken dit leven je niet bevalt dan kan je er toch voor kiezen om gewoon weer te gaan drinken. Drinken is een persoonlijke keuze, niet drinken ook. aan jou dus de keuze. De alles omvattende motivatie om te kiezen om wel te stoppen is: Je bent t gewoon waard, dus voor minder doe je t niet. Misschien niet helemaal wat je wilde horen, maar t komt en uit mijn hart en vanuit persoonlijke ervaring. Veel sterkte.
  7. Originally posted by: AlbertRemmo goede morgen, DAGPACT Albert Lytsequote> Graag voeg ik me toe aan het dagpact DAGPACT Albert Lytsequote> PiSta Fijne dag allemaal.
  8. Goede morgen, Graag voeg ik me toe aan het dagpact. DAGPACT Albert Lytse PiSta
  9. PiSta

    Alcoholvrije camping

    Hoi Jaap, Dat is ook toevallig dat jij over deze camping schrijft. Ik had een paar weken geleden in het weekend een 2-daags Event in Apeldoorn. Heen en weer rijden was me te ver. De trein te ingewikkeld en een hotel te duur. Ik mijn caravan(netje) van stal gehaald en op internet een camping gezocht. Toen zag ik inderdaad de aanduiding alcohol vrije camping en voor de "fun" ben ik naar die camping geweest. Prachtige camping midden in het bos. Nog wild gezien tijds een avond fietsritje. En ja Spud de camping is kindvriendelijk. Meerdere speelgelegenheden op de camping. De eigenaar legde me nog uit dat ik ook niet (stiekum) in mijn caravan mocht drinken. Was wel grappig. Heb nog een foto gemaakt van mijn caravan naast het bord met aanduiding; Alcohol vrije camping. Volgens mij kom je dat niet vlug meer tegen. Toen de campingeigenaar wist dat ik aangesloten was bij de AA hadden we gelijk contact. Elke avond dronken we een alcohol vrij glaasje. En tijdens het avond eten kreeg ik een schep extra. Warme groet.
  10. Dag Lachebekje, een gedenkwaardig moment voor je die 27e september 2013. Je angsten en onzekerheden heb je met ons gedeeld. Een dergelijke kwetsbare opstelling getuigt van lef en kracht, 2 eigenschappen die je nu heel goed van pas gaan komen. Je kreeg vele tips, adviezen zelfs preken van ons.......maar een Afrikaans gezegde luidt: Je kan een paard wel leiden naar de bron, maar het zal zelf moeten drinken. M.a.w. wat we ook tegen je zeggen uiteindelijk zal jij het moeten doen. Om de cirkel te doorbreken zal je in beweging dienen te komen. En zie wat gebeurt vandaag.....je hebt de 1e stap voorwaarts gezet. een stap in de richting van de rust waarnaar je zo verlangt. Nou hou vol meid, op naar de 2e stap, en dan de 3e stap. De beweging is ingezet. Proficiat. Warme groet.
  11. Hallo iedereen en de AA-conventiebezoekers te Ede in het bijzonder, Zo te lezen wordt het een drukke dag in Ede Er wordt een reuze interessant programma aangeboden. Met name de te tonen film "The Road Back"zie ik naar uit. Wie weet treffen we elkaar want ik zal er ook zijn. Ik ben te herkennen aan een witte anjer in mijn knoopsgat en ik draag een krant met een gat erin bij me. hahaha. Persoonlijk vind ik het altijd ontmoetingen die een bepaalde warmte uitstralen en me het gevoel geven "thuis"te zijn. Warme groet,
  12. PiSta

    vrijdag 27 september

    Goedemorgen, DAGPACT; Snoepje Albert Lytse Agnieta PiSta. Alle weekpacters en alle jaarpacters veel sukses gewenst met jullie voornemen. Ik durf het niet aan en heb te vaak gezien dat hoogmoed ten val kan komen. Alcohol zelf maakt geen onderscheid in tijd. 10 jaar droog of 1 jaar droog allebei staan even ver van de terugval, namelijk 1 glas. Ook wel genoemd het 1e verderfelijke glas. Ik doe het graag per 24 uur. Fijne dag gewenst allemaal.
  13. Dag iedereen, Graag wil ik vandaag het Dagpact opstarten. Ik heb me voorgenomen om de komende 24 uur niet te drinken. Ik hoop dat velen dezelfde wens hebben en die weten waar te maken. Wacht niet af of het een mooie dag wordt, maak er 1 van door niet te drinken. Dagpact: - PiSta.
  14. PiSta

    Voorstellen

    Dag Wim, Wat een levensverhaal en wat komt t bij me binnen zeg. In een flash back zag ik al mijn ellende voorbij razen vanuit de periode dat ik nog dronk. Mijn situatie was soortgelijk. Wat een mens kwijt kan raken door de alcohol ben ik kwijtgeraakt. Dus je verhaal is heel herkenbaar. Wat ik met je wil delen is: wanneer je volhoudt met stoppen met drinken zal ook jij op een gegeven moment komen tot je eigen innerlijke en persoonlijke kracht. En vanuit die persoonlijke kracht zal je in staat zijn om te komen bij je echte ik, diegene die je werkelijk bent. Vandaar uit zul je in staat zijn om je leven her in te richten alleen nu op de wijze zoals jij dit wilt. Slechts 1 ding is hier voor nodig, namelijk gewoon niet meer drinken. Dit vanuit je vroegere ervaringen en vanuit de wetenschap dat drank geen enkele meerwaarde kent en leidt tot niets. Wanneer jij in jouw leven de inzichten toepast zoals je die verwoord in je 1 na laatste allinea dan ben je zelf je beste eigen"maatje". Wanneer je dit ook nog eens doet volgens je motto dag voor dag..... dan heb je het fundament voor je eigen nieuwe leven gelegd. Vanaf dit fundament kun je dan volgens het principe first things first verder bouwen. Nou kerel ik wens je veel sterkte. Blijf vertrouwen op jezelf en je eigen inzichten. Ga stille zo voort. Misschien dat t je helpt......mijn situatie was soortgelijk. Inmiddels ben ik ruim 3 jaar droog. Ik heb een compleet ander leven gekregen. Het is dus waar , heb ik mogen ervaren. Er is leven na de drank. Jazeker, een veel beter leven. Dank je wel voor je openhartige en aangrijpend verhaal. Het laat mij weer duidelijk zien waar ik vandaan kom. Eens temeer besef ik dat het 1e glas alcohol me daar weer naar terug zal voeren. Iets wat ik echt nooit meer wil.
  15. O.K. Dennis, Dank je wel voor de uitleg. Warme groet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...